icon

Cítíte se lépe bez partnera po roce samoty?

kessien
14. zář 2025

Ahoj,možná mě někdo znáte z jiných příspěvků.
Jsem 5 let vdaná nemáme děti,zvažovali jsme IVF,to mě vlastně přivedlo na MK.
Od IVF jsme couvli,rozhodnutí obou ale myslim ze vic moje.K věci,s manželem jsme rok na protismenach a vídáme se jen o víkendech.Za ten rok jsem si zvykla ze tu proste neni a kdyz jsme spolu o víkendech začal mi proste vadit.Prijde mi jako rušivý element,pokládá nelogické otázky.Nemam pocit ze bych se na nej těšila,spis počítám dny kdy uz zase bude práce a my se neuvidíme.
Neni zlý,je hodny,je na nej spoleh ale mam najednou dojem ze by mi bylo lip bez nej.
Zažil někdo něco podobného ?

gbp
14. zář 2025

@kessien Promluvit si? Zapracovat na vztahu? Poradna?
Pokud o to samozřejmě stojíte... pokud ne, pošli ho dál...Co my bysme teď za takového hodného a spolehlivého daly 🙈... ne promiň. Stát se může no... pokud nemáte jiné společné cíle...

reeeza
15. zář 2025

Musíš si ujasnit, jestli jste spolu jen ze zvyku, ale láska už vyprchala a o vztah už nestojíš ( nechceš do něj vkládat energii, zapracovat na něm, nestojí ti to za to atp..)..

A nebo jste se vzdálili, zacyklili, máte jen pocit, že si jste cizí...ale vevnitř ještě cítíš lásku k člověku o kterého nechceš přijít, chceš bojovat o vztah ( otevřít se, sdílet, komunikovat, zajímat se o druhého, změnit směny a mít společný čas atp..), chceš na tom zapracovat, jen nevíš jak, nebo jste oba zacyklení v pohodlnosti, tak jsi se stáhla do sebe.

Taky popřemýšlej, jestli za tu situaci nemůže fakt, že jste se dostali do bodu, kdy máte pocit, že už vás moc nečeká ve vztahu, že vztah vlastně nikam nesměřuje, je o ničem...protože přece nemůžete mít děti a ani se o to skrze ivf nepokusíte. Možná vás/ tebe tohle prostě paralizovalo. Vzdala jsi to. Máš pocit, že vztah bez dětí tě nenaplňuje a tak jsi podvědomě odkopla i partnera...Možná problém nevězí v partnerovi a vztahu, ale v nenaplněném mateřství, stagnaci vztahu?? Nemůže jít o depresi?

Ale opět, musíš se v sobě trochu popitvat, abys zjistila, co tě uzavřelo. Jestli neláska k partnerovi a neochota s ním už být....nebo jen dočasné odcizení vlivem málo stráveného společného času a pohodlnost/ zacyklenost....nebo stagnace ve vztahu z důvodu nemožnosti mít děti ( ale i s tím se dá něco dělat, když se chce...ivf/ adopce/ smířit se s bezdětností a žít dál, spolu).

Vztah a láska každopádně vyžadují investice, snahu, musí se na nich pracovat a vkládat do nich energii. Musí se CHTÍT.

anonym_bea668
15. zář 2025

Podle některých tvých předešlých příspěvků jde vidět, že ten vztah nebyl funkční po sexuální stránce, opakované nevěry z tvé strany atp. Asi vám bude lépe oběma, když půjdete od sebe🤷‍♀️

levandule_k
16. zář 2025
@anonym_bea668

Podle některých tvých předešlých příspěvků jde vidět, že ten vztah nebyl funkční po sexuální stránce, opakované nevěry z tvé strany atp. Asi vám bude lépe oběma, když půjdete od sebe🤷‍♀️

Odcizili jste se. Je otázka, jestli to má smysl to zachraňovat. Někdy je dobré nevzdávat to a zkusit znovu nahodit jiskru, jindy je dobré jít od sebe.

Jestli je pravda, co píše @anonym_bea668, že vztah nebyl funkční po sexuální stránce, byly tam nevěry, tak nemá smysl se trápit v tom vztahu. Ubíráš čas sobě i jemu, abyste byli s někým skutečně kompatibilním.

Nevím, kolik ti je let, ale už jsem slyšela příběh, kdy jim spolu nešlo dítě, šli od sebe a každý měl dítě s novým partnerem.

kessien
autor
16. zář 2025
@levandule_k

Odcizili jste se. Je otázka, jestli to má smysl to zachraňovat. Někdy je dobré nevzdávat to a zkusit znovu nahodit jiskru, jindy je dobré jít od sebe.

Jestli je pravda, co píše @anonym_bea668, že vztah nebyl funkční po sexuální stránce, byly tam nevěry, tak nemá smysl se trápit v tom vztahu. Ubíráš čas sobě i jemu, abyste byli s někým skutečně kompatibilním.

Nevím, kolik ti je let, ale už jsem slyšela příběh, kdy jim spolu nešlo dítě, šli od sebe a každý měl dítě s novým partnerem.

@levandule_k je to pravda,mela jsem milence nějakých par měsíců,doma to prasklo ja se vrátila k manželovi,je to asi tři roky nazpět.
Uz jsem o tom s manželem mluvila ze necítím to co drive,on to takhle ale nevidí,cítí to jinak.Myslim ze nechápe,co mu jako rikam.
Dite jsem nechtela spis ja a ani ted po něm netoužím. Ani po jinem vztahu,je mi proste dobre samotny,je mi 35 a je to šílený.

levandule_k
17. zář 2025

@kessien Mít, či nemít dítě, je citlivé téma. Já jsem dítě chtěla s jediným mužem, kterého jsem kdy potkala, a to je můj manžel. To, že se to zatím nepodařilo, je věc druhá. Což teda není o tom, že máš mít to dítě, ale prostě si nalít čistého vína. Jestli to skutečně není spíš o tom, že s tímhle partnerem být nechceš, tak touha po dítěti vyhasla (nikdy se neprobudila), anebo nechceš dítě ani s někým jiným, nebo s někým jiným by se ta touha v tobě probudila. Když to necháš vyhnít, tak ti v 45 můžou zbýt oči pro pláč, teda minimálně si budeš nadávat, že ve vztahu hniješ za živa, protože ho nemiluješ. Mít dítě není povinnost.

Nevěra není hlavní problém vztahu, ale má hlubší příčinu, někdo má nenaplněné potřeby, něco ti chybí, tak to kompenzuješ, vztah ti nevyhovuje. Obecně, buď nevěra vztah rozbije a každý jdete svou cestou, kde můžete naplnit svůj život, nebo na vztahu máknete a budete spolu šťastní. Nevěra vás nenakopla, abyste na vztahu pracovali a dali to dohromady, ale stagnujete.

Mně přijde, že s ním vnitřně nechceš být a jen sbíráš odvahu do toho říznout. On je jak otravný spolubydlící, ne partner. Blbé je, že on je hodný, takže se od hodné ho chlapa odchází dobře, kdyby to byl kretén už jsi sbalená. Možná ti je dobře samotné, protože ti není dobře s ním.

Není to šílený, jen je ti dobře samotné. Dopřej si samotu, věnuj se sama sobě, ale neutápěj se v tom vztahu. Tenhle vztah ti nesvědčí. A do budoucna se ani vztahu nebraň, když to přijde, tak to přijde.