icon

Jak se vyrovnat se ztrátou mladého syna?

prsten14
7. únor 2026

Bude to pár měsíců co jsem ztratila syna🖤🕊️. Je to moc obrovská ztráta a moc to bolí. Nejhorší je že celý život měl ještě před sebou. Byl moc mladý. Já jako matka nevím jak z takovou ztrátou se vyrovnat

chumlee71
7. únor 2026

@prsten14 ❤️ to je mi moc líto ❤️❤️

reeeza
7. únor 2026

Ahoj. Nezažila jsem to a nikdy bych to zažít nechtěla. Mám pocit, že bych se s tím nikdy nedokázala vyrovnat...

Ale na druhou stranu už jsem v životě zažila velké ztráty, velké bolesti...a čas vždy pomohl. Někdy zcela zahojí, jindy jen zmírní bolest a ránu jen tak trochu ošetří...ale i to se počítá..🙏

Bohužel život dává a někdy i bere tím nejbrutálnějším způsobem. Asi nemá cenu s tím bojovat. Asi se tomu musíme poddat...a časem to prostě přijmout...a časem se neučit/ rozhodnout být k sobě zase trochu laskaví a znovu se radovat. Třeba jen z maličkostí a na chvíli..ale i to se počítá. A časem zase o kousek víc a déle..

Ti naši nejbližší o které jsme přišli, by si to tak přáli🙏

anonym_d2005d
7. únor 2026

@prsten14 také jsem přišla o syna,dospělého.Nedavno.Hrozně moc to bolí.Už nikdy nebudu žít jak kdysi,nikdy.Každý mi říká,že to chce čas.Ale asi ne pro mě😭.
Drž se🙏.Soucítím stebou🍀

prsten14
autor
8. únor 2026
@anonym_d2005d

@prsten14 také jsem přišla o syna,dospělého.Nedavno.Hrozně moc to bolí.Už nikdy nebudu žít jak kdysi,nikdy.Každý mi říká,že to chce čas.Ale asi ne pro mě😭.
Drž se🙏.Soucítím stebou🍀

@anonym_d2005d já se s tím furt nemůžu vyrovnat. Hlavně on byl jedináček

prsten14
autor
8. únor 2026
@reeeza

Ahoj. Nezažila jsem to a nikdy bych to zažít nechtěla. Mám pocit, že bych se s tím nikdy nedokázala vyrovnat...

Ale na druhou stranu už jsem v životě zažila velké ztráty, velké bolesti...a čas vždy pomohl. Někdy zcela zahojí, jindy jen zmírní bolest a ránu jen tak trochu ošetří...ale i to se počítá..🙏

Bohužel život dává a někdy i bere tím nejbrutálnějším způsobem. Asi nemá cenu s tím bojovat. Asi se tomu musíme poddat...a časem to prostě přijmout...a časem se neučit/ rozhodnout být k sobě zase trochu laskaví a znovu se radovat. Třeba jen z maličkostí a na chvíli..ale i to se počítá. A časem zase o kousek víc a déle..

Ti naši nejbližší o které jsme přišli, by si to tak přáli🙏

@reeeza Asi to je něco jiného přijít o dítě to je celý Váš život

prsten14
autor
8. únor 2026
@anonym_d2005d

Drž se🙏.Soucítím stebou🍀

@anonym_d2005d Také se držte

izz76
8. únor 2026

@prsten14 Upřímnou soustrast, je mi to moc líto. Nezažila jsem, neumím si představit život dál.. Mám blízkou kamarádku která před pár lety zemřela dospělá dcera mladá dcera, je to pro ni těžké pořád.Bolest nezmizí nikdy, ale člověk se s tím nějak naučí žít.

petdr
8. únor 2026

Je mi to nesmírně líto 🖤 Ztráta dítěte je bolest, na kterou neexistují slova ani „správný“ návod, jak ji zvládnout. Každá matka ji nese po svém a je v pořádku, že teď nevíte, jak dál.
Nedá se to srovnávat jak to každá máme, ale mě (nejen) v podobné situaci moc pomohly moje pocity zjemnit Bachovy esence namíchané přímo na míru.
Pomáhají unést bolest, šok, smutek i prázdnotu, aniž by cokoli potlačovaly.
Můžu i poradit s individuálním namícháním