Jak reagovat na nespravedlivé pracovní podmínky: Práce o víkendu zdarma?
Ahoj,v práci nám toho nakládaji moc,že nestíháme na své směně.Tak musíme chodit o víkendu(v sobotu asi 5h).Ale zadarmo,prý nedostaneme ani korunu.Někdo tu práci děla a někdo nemusí.Víme,že to neni spravedlivý.Jen nás štve,že nerozdělujou práci rovným dílem.Do práce to mám 30km a na palivo také nic nedostanu.
Jak by jste se k tomu postavily, nebo by jste chodily zadarmo?Děkuji
@slecnami protože daji hodně práce a to nestihneme za 8h a oni to chtěji mít hotové.No tak nezbývá nic,než jít v sobotu cca 5h.Jenže za to nemáme ani korunu a ještě projedu🤷🏻♀️🥲.Jen cizinci ty nemusí...
@alice180 přemýslím o tom.Nechce se mi dělat hej počkej.Jak píšeš,práce je dost.Dělám tam už přes deset let a jak přišly jiný,tak hrůza
Ahoj, dej výpověď a písemný podnět na inspektorát práce. Stačí když napíšeš co sem a plus k tomu jestli máš nějakou konverzaci/příkaz od firmy, že máš přijít do práce. Zadarmo neexistuje. Pokud to nemáš placené jako dobu v práci a plus příplatek za práci v sobotu, tak máš nárok na volno s náhradou mzdy. Buď jedno nebo druhé.
ne normální to není, pokud s tím nelze nic dělat, šla bych jinam, to, že je hodně práce, není váš problém (pokud tam děláte a nekrafáte s kolegyněma), zaměstnavatel buď musí práci rozdělit jinak, případně najmout dalšího pracovníka (víc práce, větší zisky), na druhou stranu, když mu zadarmo stávající pracovníci jezdí za své i o víkendu, proč by to dělal ... ;)
Ani omylem. Moc nechápu, proč jste na něco takového vůbec přistoupili. Jakmile jim prvně dovolíš vytřít si tebou pr*el, budou to už dělat pořád.
Prosím tě, co je to za firmu? Nebo co tam děláš za práci? 🙈 Necháváte si tam sr*t na hlavu, co je ti po tom, že to chtějí mít hotový? Pokud nakládájí více práce, která není za 8 h zvládnutelná při stávajících zaměstnáních, musí přibrat nové zaměstnance nebo vám ty přesčasy proplácet, popřípadě to může jít do náhradního volna, ale dělat za nic - to fakt ne. Takže ohradit se s tím, že ty přesčasy chcete proplácet nebo dát výpověď.
@gruyerre ano přesně jak píšeš,tak to bohužel je.Vždy jsme mlčely a sklopily uši,ale už ne.Proč🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Holky,moc vám děkuju za povzbudivé slova.To jsem potřebovala slyšet a otevřít oči.Vždy jsem si nechala s**t na hlavu.Dělala jsem nad ránec a zadarmo.Soboty zadarmo.Ale já jsem hrozný "blbec" co se neumí ozvat.
A jak tam přišly "cizinci",tak jme jen póvl.
Jsem typ, co si nechá od kdekoho nakálet na hlavu, ale tohle by ani u mě neprošlo ani napoprvé. Do práce se chodí pro peníze.
A s těmi cizinci uber, píšeš už to moc na sílu...
Cizinci nemohou za to, ze vy chodíte do práce o víkendu zadarmo. Kdyz si to nacháte líbit, tak je vaše blbost, promiň. Nařízení práce o sobotu vyžaduj písemne a res, zda to kompenzují finančně nebo náhradním volném. Jako chápu, ze občas je potřeba zabrat, aby se stihly termíny, ale rozhodne ne tímto stylem!
@alice180 přesně, anonym si nepřišel pro radu, ale přišel nám formovat názory 😁

Proč bych chodila do práce zadarmo?! Já tomu asi nerozumím...