icon

Máte zkušenosti s prací v azylovém domě?

20. říj 2024

Ahoj. Pracujete nektera s bezdomovci? Treba v azylovem dome? Co vsechno tam delate?

uzivatelkapetra
•
20. říj 2024

Mamka pracuje v armádě spásy. Ne přímo v nějakém domově, ale má na starosti menší město s pár bezdomovci, obcházejí je, případně oni za nimi můžou přijít v určité hodiny do kanceláře. Pomáhají jim s úřady, lékaři.

heidi91
•
21. říj 2024

Já pokud bych si mohla vybrat práci podle typu, ne podle odměn, tak bych dělala také něco takového 🙂

anonym_db2153
•
11. led 2026

Ano, 4 roky. Hrůza a děs.

anonym_36f48e
•
11. led 2026

Pracovala jsem v azyláku, buď individuálně - rozhovor o tom, co zrovna potřebují (brigáda, soc dávky, lékař, dluhy), skupinová práce - nadhodilo se téma ze života a kdo chtěl se k němu vyjádřil, pak to bylo taky o tom sledovat, jestli dodržují pravidla ubytování, občas něco společně uvařit, někde se i něco společně vyrábí, tvoří. Člověk musí počítat s tím, že se potká s lidmi pod vlivem, s lidmi, co se pomočí, nedodržují hyg. zásady a s lidmi, kteří trpí různými kožními obtížemi nebo mají např. vši. Byla to zkušenost ještě za bezdětna, ale na terénu třeba pracovala i kolegyně, co už děti měla (chodili ve dvojici na různá odlehlá místa, kde se sdružují bezdomovci, provizorní obydlí, těm se nabízela alespoň noclehárna, sprcha, teplá deka).

marketa11112
•
12. led 2026

Nabídku jsem měla, ale odmítla jsem ji. Na noční bych byla v azyláku sama. Přiznávám, že mi to nepřišlo zrovna bezpečné.

Rozhodnutí padlo jiné a to hlavně kvůli péči o děti.