Mohu odmítnout umístění mé fotky na firemní web?
V práci chtějí dát na firemní web fotky zaměstnanců, celé jméno a pracovní pozici. Mně to není příjemné a v pracovní smlouvě o ničem takovém nemám ani slovo.
Musím to jako zaměstnanec akceptovat, nebo můžu říct, že svoji fotku a jméno veřejně na webu nechci?
Také by se mi to nelíbilo, když bych nepodepsala souhlas se zpracováním údajů GDPR.
Odmítla jsem a na webu nevisím.
@anonym_autor No a jaka je tvoje pozice, komunikujes se zakazniky, je potreba aby si na tebe dokazali vyhledat kontakt?
@palacinka555 Ne, se zákazníky přímo nekomunikuju a není potřeba, aby si mě dohledávali.
S pracovní smlouvou jsme podepisovali i interní směrnice, GDPR, mzdový výměr. Ve směrnici a v GDPR klasické věci, jako se podepisují třeba ve školách (zveřejnění, nezveřejnění atd.). To nemáte?
Jestli nepodepíšeš souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR, tak to samozřejmě nemůžou udělat, to je trestné. Odvolala bych se na to. 👏
Asi taky záleží na jaké pozici pracuješ, tedy pokud je na webu celá struktura zaměstnanců a ty jsi ve vedení, musíš trochu počítat s tím, že budeš někde viditelná. Tohle mívají hlavně úřady, kde jsou např. jména pracovníků a jejich pozice

@anonym_autor No a jaka je tvoje pozice, komunikujes se zakazniky, je potreba aby si na tebe dokazali vyhledat kontakt?