icon

Mohu odmítnout umístění mé fotky na firemní web?

Dnes ve 04:55

V práci chtějí dát na firemní web fotky zaměstnanců, celé jméno a pracovní pozici. Mně to není příjemné a v pracovní smlouvě o ničem takovém nemám ani slovo.
Musím to jako zaměstnanec akceptovat, nebo můžu říct, že svoji fotku a jméno veřejně na webu nechci?

palacinka555
Dnes v 05:06

@anonym_autor No a jaka je tvoje pozice, komunikujes se zakazniky, je potreba aby si na tebe dokazali vyhledat kontakt?

anonym_0c7d26
Dnes v 05:08

Také by se mi to nelíbilo, když bych nepodepsala souhlas se zpracováním údajů GDPR.

anonym_9f9d1b
Dnes v 05:33

Odmítla jsem a na webu nevisím.

autor
Dnes v 05:35
@palacinka555

@anonym_autor No a jaka je tvoje pozice, komunikujes se zakazniky, je potreba aby si na tebe dokazali vyhledat kontakt?

@palacinka555 Ne, se zákazníky přímo nekomunikuju a není potřeba, aby si mě dohledávali.

anonym_e12178
Dnes v 05:54

S pracovní smlouvou jsme podepisovali i interní směrnice, GDPR, mzdový výměr. Ve směrnici a v GDPR klasické věci, jako se podepisují třeba ve školách (zveřejnění, nezveřejnění atd.). To nemáte?

stelica51
Dnes v 07:22

Jestli nepodepíšeš souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR, tak to samozřejmě nemůžou udělat, to je trestné. Odvolala bych se na to. 👏

jolcap
Dnes v 10:03

Asi taky záleží na jaké pozici pracuješ, tedy pokud je na webu celá struktura zaměstnanců a ty jsi ve vedení, musíš trochu počítat s tím, že budeš někde viditelná. Tohle mívají hlavně úřady, kde jsou např. jména pracovníků a jejich pozice