icon

Výkaz práce po 15 minutách. Máte to někdo taky?

Dnes v 06:38

Máme v práci nově rozepisovat činnost po 15 minutách. Ne docházku, ale fakt celý den na konkrétní úkoly.
Upřímně mi přijde, že už víc řeším tabulku než samotnou práci. Chápu přehled pro vedení, ale tohle už mi přijde hrozně přehnané. Máte to někde taky tak? Díky moc!

hezz17
Dnes v 07:14

@anonym_autor a co je napln tve prace?

autor
Dnes v 07:17
@hezz17

@anonym_autor a co je napln tve prace?

@hezz17 Administrativa a práce s klienty. Právě proto mi to přijde zvláštní, protože část dne se mění podle toho, co zrovna přijde, a rozepisovat všechno po 15 minutách je dost nepraktické.

barmil
Dnes v 07:38

Tohle většinou chceš, když máš moc lidi a nevěříš, že jsou všichni efektivní. Cekala bych propouštění.

sparkles9
Dnes v 07:43

Tohle dělal vedoucí kolega, když se zavedly HO a on si nevěděl rady. Tak se kryl a nutil lidi na konci dne posílat výkaz. A pak třeba řešil, proč trvá odpověď na e-mail tolik minut apod. Vyřešilo se to stížností k řediteli a byl klid. Lidé jsou různí 🤷🏼‍♀️ Ale argument nějakým propouštěním výše mi přijde i logický.

voskovkyapastelky
Dnes v 08:52

Jo, ve větší firmě jsme to měli taky. Opruz 🤦 jeden kolega byl schopný vykazovat 2 minuty na telefonát 😁

daasqua
Dnes v 09:00

Vykazuj denně hodinu na vyplňování výkazu. (Spíš vtip, je mi jasné, že tuto možnost tam nebudete mít.) Nechtějí náhodou přesunout práci na nějaké share service centrum?

anonym_5c7895
Dnes v 09:53

Jo, máme. Mám to otevřené na ploše a průběžně to píšu, nevadí mi to - už několikrát jsem tím mohla dokázat, že jsem agendu udělala, předala, informovala atp. S gustem tam píšu zvlášť úkony s nepříliš kompetentními kolegy, nadřízenými a pak tím argumentuju. Odevzdávám v pondělí ráno.

j.a.n.i
Dnes v 11:02
@daasqua

Vykazuj denně hodinu na vyplňování výkazu. (Spíš vtip, je mi jasné, že tuto možnost tam nebudete mít.) Nechtějí náhodou přesunout práci na nějaké share service centrum?

@daasqua Nebrala byvh to jako vtip a fakt to tam psala, ono to totiž děsně neefektivně ten cas bere.

daasqua
Dnes v 11:33
@j.a.n.i

@daasqua Nebrala byvh to jako vtip a fakt to tam psala, ono to totiž děsně neefektivně ten cas bere.

@j.a.n.i No ona je spíš otázka, zda tam může člověk psát pravdu nebo jen to, co se líbí managementu. Když tam pracovník napíše např. "administrativní úkony" každý den na hodinu, hned dostane čočku, jak to že ztrácí čas a peníze firmy na neproduktivní činnost. Zvlášť, pokud se potom ten čas rozpočítává na různé zakázky (které se například účtují klientům, např. finanční služby). A střední management dostane čočku od vedení, že neumí být efektivní a že mu zkrouhnou lidi na třetinu, když se tolik flákají. Takže i když je to pravda, že člověk těmi byrokratickými kravinami ztrácí čas, v realitě to nesmí většinou vůbec vykazovat.

zmrzlinka
Dnes v 11:38

Asi bych si hledala jinou práci.Tohle bych nedala.

j.a.n.i
Dnes v 15:56
@daasqua

@j.a.n.i No ona je spíš otázka, zda tam může člověk psát pravdu nebo jen to, co se líbí managementu. Když tam pracovník napíše např. "administrativní úkony" každý den na hodinu, hned dostane čočku, jak to že ztrácí čas a peníze firmy na neproduktivní činnost. Zvlášť, pokud se potom ten čas rozpočítává na různé zakázky (které se například účtují klientům, např. finanční služby). A střední management dostane čočku od vedení, že neumí být efektivní a že mu zkrouhnou lidi na třetinu, když se tolik flákají. Takže i když je to pravda, že člověk těmi byrokratickými kravinami ztrácí čas, v realitě to nesmí většinou vůbec vykazovat.

@daasqua Nevidim jediny důvod, proč bych to měla schovávat za administrativní úkony, prostě vyplňování výkazů práce. A jestli za to nejaky manazer dostane cocku, tak jedině dobře.

lukaaaa
Dnes v 17:22

Duvodu pro vykaz prace je nekolik. S nejvetsi pravdepodobnosti se chteji podivat na cinnosti a zoptimalizovat - at uz pomoci ai,nebo jinymy metodami. Urcite bych se nadrizeneho zeotala,proc to delate. Mel by to umet odkomunikovat.

brunetka11
Dnes v 17:27

Většinou se tohle dělá, když se mapují procesy a řeší se digitalizace.
Příjemné to není, ale dá se u toho i změřit efektivita činností a jednotlivých lidí nebo součinnost jednotlivých oddělení.

veronicka89
Dnes v 18:12

Pokud by mel zamestavatel pocit ze odvadim malo prace a zavedl by toto , jsem ve spatne firme a mel by na stole do mesice vypoved …

eviicka
Dnes v 20:27

V bývalé práci to bylo dočasné, cca dva týdny. Vedení si dělalo přehled o konkrétní náplni práce. Nevadilo mi to, až tedy na samotný akt vyplňování.