Dolní Počernice. Jak se vám zde žije?

daasqua
16. pro 2021

Ahoj, přemýšlíme nad koupí nemovitosti v Dolních Počernicích v Praze. Jak se vám zde žije? Co školy a školky, obchody, vyžití volného času (nějaké komunitní aktivity), obchodní možnosti? Jsou zde vaše děti spokojené? Co doprava do centra, jsou vlaky v pohodě? Díky za zkušenosti

vjerunaa
16. pro 2021

Žije se nám tu krásně, jsme v Praze a jako bychom nebyli 🙂 Vlaky jsou na dopravu do centra nejlepší, nejrychlejší, jezdí často a málokdy mají zpoždění. Se školou zatím zkušenosti nemám, každopádně se bude časem stavět nová. Školku máme státní, soukromou i lesní, máme tu i jesle. Taky dětský klubík s kroužky pohybovými i Montessori, v Sokole další možnosti sportovního vyžití, pro děti i dospělé. Fitko, několik kadeřnictví apod., restaurací, Billa, Rossmann, Kik, mini farmářské trhy jednou týdně, nestěžujeme si. Hodně cyklostezek, krásný park. Trochu chybí větší dětské hřiště, ale snadno dojedeme na kole na hřiště směrem na Černý Most. Radnice se snaží, chodníky jsou udržované, každou chvíli kulturní akce v parku nebo výstava v infocentru. Teď aktuálně výstava betlémů a zítra živý betlém v parku.
Mínusy by se samozřejmě našly, radnice při bližším prozkoumání není tak úžasná, teď se tu chystá několik stavebních projektů, které městské části mohou trochu ublížit. Ale i tak jsme tu hodně spokojeni a určitě doporučujeme. Kamarády si děti najdou, je nás tu hodně rodin s malými dětmi.