Imunologie. Kam v Praze?

macl77
14. črc 2020

Děvčata, prosím, kam v Praze na imunologii? Někde kde není dlouhá čekací doba? A kolik to stojí? Nebo může to jít i na pojišťovnu?Je mi 42.

any301
14. črc 2020

@macl77 ahojky. Vim, ze většinou chtějí doporučení, ale zdá je to tak všude. Bohužel netusim😔

katkatomaskova
14. črc 2020

Doporučení dají v centru, odtamtud tě nejspíš i posílají, ne? Mívají sjednanou nemocnici nebo kliniku, kde jim ta vyšetření dělají. Čekací doba bývá okolo měsíce, dvou, plus se ještě čeká zhruba měsíc na výsledky. A s tím věkem nevím, když jsem to řešila já, bylo mi 27 takže pod limitem a určitě mi to hradila pojišťovna, je ale možné, že na tohle vyšetření se limit nevztahuje 🙂

katcha03
14. črc 2020

Gennet, MUDr. Karin Malíčková, skvělá doktorka s lidským přístupem

macl77
autor
14. črc 2020

@katkatomaskova mě právě centrum neposílá. Ale žádanku mi asi napíše gynekolog když ho poprosím. Zatím jsem měla 2 IVF, ale po prvnim OPU ani nebylo co vložit a po druhém OPU jen jedno embryo které se stejně nechytilo.
Tak bych radši chtěla udělat imunologii než do toho vrazime další penize.
Teď už chceme darované embryo, ale jde mi o to, aby se chytlo.
U mě doktoři říkají že mám málo vajíček a špatnou kvalitu kvůli věku. V říjnu mi bude 43.
Manželovi brali spermie metodou MESA/TESE a říkali že to s tím můžeme zkusit, ale že by spíše doporučili dárce.

hope09
14. črc 2020

Také mohu doporučit MUDr. Karin Malíčkovou

katkatomaskova
14. črc 2020

Hodně si chválí reprodukční imunologii v Plzni, je teda pravda že jméno už si bohužel nepamatuji, byla tam známá - byla to nějaká lékařka.

A teď se zase ukazuje ten přístup reprodukčních center... Oni tě na imunologii neposílají, hádám, že by chtěli dál zkoušet pokusy. Vzhledem k tvému věku už si všechno hradíš sama, takže jsi pro ně pěkná kasička na peníze 😠 Musíš si nad tím přemýšlet sama, to je prostě děs. Sakra má tě vést ten lékař, a ne že si budeš informace zjišťovat na internetu, z tohohle přístupu centra je mi vyloženě zle 😠

Jo mě se zdálo, že když jsem odpovídala v jiném fóru na darované embryo, že jsem o tebe zakopla o chvilinku dřív... Za mě... Jelikož jsem darované embryo měla... Je lepší, když je to komplet darované - i vajíčko, i spermie. Mohlo by totiž časem dojít k výčitkám, ať už k vnitřnímu boji, nebo i partnerským hádkám, že vajíčko je darované zatímco spermie je partnera, a někdo z vás by se s tím nemusel třeba dokázat vyrovnat. Já se tomuhle právě chtěla vyhnout, a tak když jsme řešili to darované embryo, řekla jsem, že chci, aby buňky nebyly ani jednoho z nás - v našem případě by šlo o darované vajíčko a manželovu spermii

macl77
autor
14. črc 2020

@hope09 o té jsem již slyšela. Ale jelikož je hodně známá, tak se na ni čeká strašně dlouho.. 😔

hope09
14. črc 2020

@macl77 Aha, to je možné. No můžeš se zkusit objednat a třeba by jim někdo vypadl a vzali tě dřív..

petulkadodo
14. črc 2020

@macl77 Byli jsme na reprodukční imunologii v Podolí. Objednací doba asi 3 týdny, výsledky za měsíc. Bylo to na žádanku z CAR z Podolí ještě před jakýmkoli pokusem.

macl77
autor
14. črc 2020

@katkatomaskova přesně tak se na to díváme i my. Ať je to spravedlivé.

No ohledně těch vyšetření- já jsem právě byla před týdnem na krvi po KET. No a právě mi pak volali že je negativní.
Tak jsem se hned objednala na konzultaci na další postup. A tu mám až 23.7. Pak jsem přemýšlela a v pátek volala znovu na kliniku, že nechci ztratit další měsíc jen čekáním, že bych ráda zkusila IUI. A jestli by mi mohli napsat aspoň clostík. A sestra mi řekla že se poradí s doktorkou a zavolá zpět. No a pak volala a doktorka říkala že u IUI je u nás šance tak 5%. Že by mi to nedoporučovala, že to je zbytečná ztráta peněz. A že pokud chci něco ještě zkusit, mohla bych IVF v nativu, nebo minimálku. Protože těch vajíček stejně nemám moc. Ale prý moc velká šance není ani tady. Prý navrhuje darované a hned řekli že je levnější varianta - koupit si embryo. Takže spíš říkají že nemá cenu zkoušet další věci pokud v tom nechceme nechat balík.
Akorát prostě jdu ještě na tu konzultaci až 23..no a tak nevím jestli mě pošlou na imunologii nebo ne, ale chtěla bych si to z vlastni iniciativy už začít zařizovat sama.
Genetiku máme hotovou a tam napsali- vše v normálu vzhledem k věku..

katkatomaskova
14. črc 2020

@macl77 To chápu, teď už je důležitý každý měsíc... 😔
IUI obecně má malou šanci, a to i u mladších žen, které mají dostatek vajíček, to je prostě fakt, který centrum neovlivní
Nevím, jak to takhle je, pokud to doporučení nedostaneš v centru, na druhou stranu píšeš, že je možné, že ti ho dají, možná jsi měla komplet konzultovat po telefonu, když ti hlásili výsledky krve, i když rozumím tomu, že to bylo hlavně zklamání, a ne abys lovila v paměti, co se chceš vyptat dál... Ty ubíhající týdny a měsíce, jak to bylo frustrující, to byla hrůza, přesně vím, jak se cítíš... My po centrech strávili 4 roky, mě teda netlačil věk, takže jsem si "plýtvání časem" mohla dovolit, ale nápor na psychiku to byl.
Jestli jste rozhodnutí to miminko opravdu mít, jděte do toho. Budete ho milovat a dáte mu zázemí, jako by bylo vaše, a taky bude - ty ho budeš tak dlouho nosit, a pak ho porodíš 🙂 Nebudete řešit, že není biologicky vaše

kaja2016
15. črc 2020

@macl77 A duvod navstevy?

macl77
autor
16. črc 2020

@kaja2016 chtěla bych zjistit jestli v sobě nemám nějaké protilátky, že se neuchytilo embryo..

kaja2016
19. črc 2020

@macl77 Jo takhle, ja si pak vsimla, ze kvuli poceti. Me protilatky delala normalne moje imunolozka, kam chodim kvuli imunite, ale delaji to klasicky v CAR - je to zdarma.

kaja2016
19. črc 2020

@macl77 Promin za vlezlost, ale merili ti amh?

macl77
autor
19. črc 2020

@kaja2016 ano... amh mám 1,1ng/ml

kaja2016
19. črc 2020

@macl77 Hm... tak to neni jeste tak zly. Hele ja jsem otehotnela prirozene s amh 0,25 vek 38 let. Ivf jsme odmitli, oni teda tomu ani velke sance nedavali. Kazdopadne ja si myslim, ze me pomohlo odblokovani panve - otehotnela jsem, jak pan rekl, nasledujici cyklus. Pokud jsi pobliz k praze, mohu ti poslat kontakt. Divala jsem se, ze deti nemas, vim, co to je marne se delsi dobu snazit a bat se, ze zadne miminko nebude, tak jsem si dovolila neco doporucit. Kdyztak napis.-)

any301
20. črc 2020

@kaja2016ahojky. Omlouvám se že Vám vstupují do diskuze. Hledáním někoho, kdo odblokovava pánev. Bolí to? Moc dekuji🤗

macl77
autor
20. črc 2020

@kaja2016 ahoj, no nám by to stejně nepomohlo. Partner je už hodně let po vasektomii a tak mu museli odebrat spermie operativně. Navic řekli že většina je stejně nepohyblivá, takže musíme jít cestou IVF.