Péče v těhotenství ve VFN, UPMD. Zkušenosti? Poplatky apod.?

sarahsimona
29. zář 2020

Ahoj holky,

moje první těhotenství skončilo předčasným porodem a úmrtím dítěte. Teď čekám druhé dítě (11. týden těhotenství) a můj gynekolog mi doporučil, abych těhotenskou péči absolvovala ve VFN nebo UPMD, protože jeho péče je pro mě nedostatečná. Chtěla bych se zeptat, jestli to měla některá z Vás podobně jako já?
Pokud ano, mám pár otázek:
1. Vybrala sis VFN nebo UPMD
2. Jaké byly poplatky, pokud nějaké byly - na internetu jsem se dočetla, že v UPMD se platí téměř za vše (i za odběr apod.)
3. Rodila jsi potom v této nemocnici?

Děkuju za Vaše odpovědi. Nejvíce mě zajímají ty poplatky, nechci, aby mě to zruinovalo, ale chci perfektní péči pro své dítě

somalicats
29. zář 2020

S druhorozenou jsem chodila do VFN (ale je to už skoro 7 let, co se narodila), s čtvrtou do ÚPMD.
Poplatky - ve VFN jsem neplatila nic, v ÚPMD jen prvotrimestrální screening, který jsem si ale uplatnila u své zdravotní pojišťovny.
V ÚPMD nabízejí Podolský balíček, nevyužila jsem hlavně kvůli koroně (neměla jsem jistotu, že manžela pustí k porodu, takže mi přišlo uhozené za to dopředu platit, nadstandard by stejně nebyl jistý), nicméně co jsem tak slyšela na recepci, tak maminkám sestry říkaly, že peníze budou vracet, pokud korona neumožní plnohodnotné čerpání balíčku.
Porod - druhorozená ve VFN, skončilo to sekcí.
Čtvrtá - ÚPMD, vaginální porod, naprosto úžasná PA, porodila jsem přirozeně. V ÚPMD jsou navíc mnohem lepší porodní sály - jsou to vlastně porodní pokoje pro jednu, manžel tam byl celou dobu se mnou. Ve VFN toto nemají, tam jsou jednotlivá porodní křesla oddělena jen plentou.
Šestinedělí - rozhodně lepší v ÚPMD. "Nadstandard" ve VFN jsou dvoulůžáky, jí se na chodbě (což je fakt "úžas", když se snažíš kojit a ukrajinská sanitárka Tě buzeruje, že ses ještě nenajedla, na pokoj se jídlo brát nedalo).V ÚPMD jsem byla na standardním trojlůžáku, vlastní sprcha i wc, jídlo nosili normálně na pokoj, na codbě sis mohla doplnit čaj, nalít mléko, bylo tam i pečivo.
Já byla v obou případech riziková, ta prenatální péče bych řekla, že je srovnatelná.

sarahsimona
autor
29. zář 2020

@somalicats Děkuju za doporučení. Taky se mi podle hodnocení na internetu víc líbí UPMD

petulkadodo
29. zář 2020

Chodila jsem celé těhotenství do prenatálky v UPMD a také jsem platila jen prvotrimestrální screening. Neplatila jsem žádné odběry ani fotky z ultrazvuku. Rodila jsem zde a za mě paráda. Šestinedělí je nově zrekonstruované, velké dvoulůžkové pokoje s vlastní koupelnou a jídelním stolem, skoro jako v hotelu 🙂

sarahsimona
autor
30. zář 2020

@petulkadodo Super, děkuju moc za reakci 🙂