Pražské soukromé školky. Se kterými jste spokojeni?

dyechampion
10. led 2023

Ahoj, zajimalo by me se kterymi prazskymi soukromymi skolky jste spokojene/spokojeni?
Statni skolky jsou precpane, asi uz na nas nevyjdou, tak pocitame s variantou soukrome skolky. Na cene ted nezalezi, zajimaji me vase aktualni zkusenosti a spokojenost. Dekuji!

merope
10. led 2023

Možná by bylo dobré napsat aspoň lokalitu a věk. Já znám školky na Praze 7, ale ty jsou vesměs vhodné pro děti kolem 2 let věku (až na výjimky). Na druhou stranu to jsou přesně ty děti, které se sem hlásí, protože ty, co jim jsou 3 do podzima, jdou do státních.

dyechampion
autor
10. led 2023

@merope nechci to omezovat na vek a lokalitu, spis vseobecne(praha), kde jsou maminky fakt spokojene (nebo byly spokojene, treba ze potom dali deti do statni) a s realnymi zkusenostmi

merope
10. led 2023

@dyechampion Tak syn třeba chodí do Vltaváčku, což je dětská skupina. Jsou tam neskutečně milí, fajn. Dá se tam chodit dost chaoticky, což je výhoda pro ty, co nemají třeba úplně pevný rozvrh. Jsou tam děti už od narození, vesměs od roka. Synovi už budou čtyři a už letos je to trošku horší a sem-tam přemítám, zda jsem ho přece jenom neměla už dát do státní. Teď se tam teda ze státní vrátil jeho kamarád, mají dvě skupiny, tak ho budu přesouvat, aby byli kluci spolu. Protože jinak mám pocit, že už tam není tak moc spokojený jako vloni, protože ti vrstevníci tam prostě chybí. Tzn. třeba toto je skupina pro děti ve věku 1-3 let úplně ideální. Aby byla super pro starší, chtělo by to tam více starších dětí. Jenže většina starších dětí chodí do státních školek.

Pak je tu soukromá komunitní MamaTata, ta vypadá zajímavě, lidi jsou tam fajn, ale mě omezuje, že příchod je téměř přesně na 8:45 - a to já prostě kvůli práci nezvládám.

Pak je tu pár malých skupinek, ale tam je spíše trošku problém se dostat, protože jsou maličké.

Teď nabírá tuším Tosárka, která je pak už v Bubenči, tam mají děti 3-6. Tzn. pokud je dítě starší, tak by šlo být tam, z popisů mi přišla fajn.

Ono opravdu hrozitánsky záleží na věku těch dětí tam.

dyechampion
autor
10. led 2023

@merope ty skupiny jsem procitala..hodne maminek ma problem s tim, ze jsou to ve vetsine pripadu "hlidaci" skupiny a presne jak pises, ze tam neni zakotveny stejny detsky kolektiv. Se skupinou kdyz tak taky pocitam, ale spis az jako posledni varianta... jako buhvi, jestli behem roka budou i skupiny plny :D uz mi par soukromych skolek potvrdilo, ze berou od 3 let, ikdyz maji v popisu ze berou od 1-2...
diky za tipy, mrknu na ne

lovemusicsun
10. led 2023

Ahoj, pokud by se Ti to hodilo, na Praze 11 (a zřejmě i jinde) je v rámci DDM taková školička pro děti od 2,5 roku. Je strašně levná, stojí jen 1000 Kč na měsíc, ale funguje jen od 8-13 hodin, takže je to dobré jen pro někoho na polovičním úvazku. Dcera tam chodila než nastoupila do klasické školky a třeba ta tady na Chodově je super.
Druhá dcera chodí do firemní školky. Jsou tam děti už od roka a je určitě je lepší, když je tam stálý kolektiv. Skvělé, že to bereš v úvahu.

ruzova_pastelka
10. led 2023

Mám dceru v naprosto úžasné, ale diplomaticky řečeno, velmi nákladné školce na Praze 5. Veřejně její název psát nechci, je dost malá. Do zprávy klidně napíšu víc. Dcera je nadané dítě s velkou potřebou péče a pozornosti, neumím si představit, že by to zvládli v běžné státní. Tady je dokonale šťastná a dokážou se přizpůsobit všem jejím potřebám, což občas nezvládám ani já doma 😀 Podle mého pozorování tam jsou šťastné vpodstatě všechny děti, a to už je opravdu hodně výjimečné.

dyechampion
autor
10. led 2023

@ruzova_pastelka napsala jsem ti zpravu 🙂 to zni hezky, toto je dalsi vec - pokud mame dat do soukrome docela palku, tak pak at uz to za to stoji 🙂

merope
10. led 2023

@dyechampion Kde že to pak bydlíš, že se bojíš, že se dcera nedostane do státní školky? V dost čtvrtích se dítě ve 3 letech už do školek dostává.

dyechampion
autor
10. led 2023

@merope nebojim se. Sbiram informace a zjistuji jak to funguje, jake jsou varianty. Do statni se dostane, ale vychazi to bud ve 2,5 letech nebo pak az v 3,5 letech. Takze hledame skolku, kde vezmou driv nez ve 3. Dite je velmi sikovne, socialni a ma rado kolektiv. O soukromych skolkach moc nenajdete recenze, tak se prave na ne ptam 🙂

vikinkav
10. led 2023

Ja jsem moc spokojena, mala skolka v Satalicich, anglictina, prijemny pristup. Jen tedy opravdu zvazte lokalitu, vozim deti do dvou ruznych skolek a je to neskutecny opruz 😬 I krouzky vsude mozne, jako jinak to moc nejde, ale pokud chodis do prace, chce to co nejjednodussi logistiku. Pokud jsi doma tak je to asi volnejsi.

petulkadodo
10. led 2023

@dyechampion My jsme spokojeni v Maxíkově školce v Modřanech, ale mají po Praze víc poboček. Jen tedy je to školka a jesle, pro děti 1-5. Je to tedy hlavně pro menší děti. Ve čtyřech děti chodí do státní. U nás v okolí tříleté moc neberou, je tu mnoho novostaveb a málo školek.

amenophus
17. kvě 2023

Na Praze 8 je sit skolek Maata, Jaata a Haaj a i kdyz zatim mame zkusenost jen 2 mesice, jsme velmi spokojeni. Ceny srovnatelne s jinymi soukromymi skolkami, na ktere jsem koukala, vyuzivaji Montessori prvky (ale jsou levnejsi nez Montessori skolky), maji krasne prostredi, maly smiseny kolektiv, spoustu aktivit, ucitelky fajn. Nase introvertni dcera zcela rozhozena stehovanim ze zahranici, ktera se pred cizimi lidmi schovava a detem se vyhyba, tam zapadla okamzite. Vubec jsme nepotrebovali nejaky aklimatizacni rezim, proste tam zacala chodit a byla jako doma. To beru jako hodne dobrou referenci pro tu skolku 🙂. Tak jen trnu, jestli dostatecne pripravi na skolu. Chceme dat od zari dcerku do statni, s tim, ze se sem ale mozna vratime.

somalicats
17. kvě 2023

@dyechampion Pokud neřešíš cenu, mám taky tip na velmi dobrou školku na Praze 21. Kdyžtak pošlu info do zprávy.

jana_ds
Odpověď byla odstraněná
Zobraz