Zakladní školy v Praze 13/5. Které doporučíte?

nattulka
16. srp 2022

Ahojte, vedeli by ste mi prosim poradit, ake su zakladne skoly v Prahe 5 alebo 13? Ktore su dobre? Kludne aj sukromne.

Dakujem 🙂

cilkat
16. srp 2022

Na pětce jsou školy obecně hodně plné... některé mají problém pojmout spádové děti... ("13" už je pro mě daleko, tam jsem jednotlivě nekoukala...)

jaja01k
16. srp 2022

I na Praze 13 jsou teď školy dost plné a dostat se jinam než do spádové není snadné. Co vím, tak letos to byl problém i na školách, které v minulých letech nespádové děti braly.
Jinak na 13 se tak nějak všeobecně za nejlepší považuje Mohylová. Je to státní škola, která má jen 1. stupeň, a je trochu alternativní, což se mi líbí, ale když jsem tam byla na dni otevřených dveří, neměla jsem z ní dobrý pocit, takže jsem tam nakonec ani nepodala přihlášku.
Doporučuju zajít se do vybraných škol podívat a rozhodnout se podle toho, jaký na tebe udělají dojem. Mně se to vyplatilo při výběru školky i ZŠ.

nattulka
autor
17. srp 2022

@jaja01k
@cilkat ďakujem Vám pekne, popozeram to este podrobnejšie 🙂

felixfelicis
18. srp 2022

@nattulka na ZS Mohylova letos losovali 6 prihlasek z 46, takze sance dostat se na nespadovou skolu jsou opravdu male. Co je dobra skola, zalezi dost na tom, jake mas predstavy...

nattulka
autor
18. srp 2022

Ďakujem za odpovede, moc ste ma nepotešil :( a sú tam súkromné školy? Našla som len jednu-parentes a tá sa mi nepozdáva, je tam ešte niečo? Ako je to s prijímaním detí na súkromné?

felixfelicis
18. srp 2022

@nattulka je tu Scio skola (tam se kvalita muze lisit podle pobocek, jak je to tady konkretne nevim, je to mimo nase moznosti). Pak komunitni skola Celym srcem (dite je oficialne v domacim vzdelavani, ktere se realizuje v te komunitni skole). V Jinonicich je waldorfska skola (ha, koukam, ze ta je statni), na Smichove je francouzske lyceum (se skolkou a se zakladkou).

zmrz_lina
18. srp 2022

Ve Slivenci otvírá od září nová komunitní škola - https://letka.kosihnizdo.org/, oficiálně jsou děti v domácím vzdělávání. Mezi organizátory je moje kamarádka, jejíž dcera měla "úžasnou" první třídu na ZŠ Chaplinova (myšleno velmi ironicky, co tam se dělo, tomu byste ani neuvěřily, jakej to byl bizar).

nattulka
autor
18. srp 2022

@zmrz_lina
@felixfelicis vdaka pozriem aj tie 🙂

Neviete náhodou ako je to s menšími triedami na Zš Mezi skolami? Dnes na idnes vysiel článok, kde učitelka hovorí, že polka triedy sú cudzinci, ktorí nevedia česky a teda, že aj české deti kvôli nim idú pomalšie s výučbou, je to pravda?

felixfelicis
18. srp 2022

@nattulka Konkretne tuhle ZS neznam. Je pravda, ze na P13 je hodne cizincu, syn mel dvoujazycne deti jako spoluzaky ve skolce, ale co vim, s jazykem nikdy problem nebyl. Skolka mela i asistentku pro deti s cizim materskym jazykem. Predpokladam tudiz, ze pri nastupu do prvni tridy uz vsechny deti cestinu ovladaji. Syn ted pujde do 1. tridy a ze seznamu zaku byla 2, mozna tri jmena, ktera znela cize.

nattulka
autor
18. srp 2022

@felixfelicis dakujem velmi pekne za odpoved, prosim Vas a do ktorej skoly nastupuje vas syn?

mavej
25. srp 2022

@nattulka prosím, muzes mi poslat odkaz na ten idnes?

michalmic
Autor odpověď smazal
Zobraz
cilkat
16. čer 2023

@michalmic Chápu, že situace dané maminky je dost náročná... ale proč to píšete zrovna zde a zrovna mě?

michalmic
16. čer 2023

@cilkat tak se omlouvam

michalmic
16. čer 2023

@cilkat proste prosim o pomoc