icon

Co kupujete větším dětem (5+) pod stromek?

eimmy
3. pro 2017

Ahoj holky jak se blíží Vánoce mam pocit že jsem ještě nenarazila no ten TOP pro mojí 6 letou holčičku Mám nakoupeno oblečení 2 plyšáky a 1 lego ale nevím zda jí to osloví... je hodně tvořivá ale nenašla jsem nic co by mě zaujalo poradíte prosím???? Mohly by jsme si navzájem dát typy.

děkuji Eimmy

eva1987
3. pro 2017

Dcera dostane lego, knížky a výukovou hru učení hodin, a od babiček oblečení. Žádné plyšové hračky už nekupujeme. Já myslím, že to lego je top určitě bude ráda 🙂

eimmy
autor
3. pro 2017

@eva1987 dekuji
Eviku a jakou jste kupovali knihu????

blahova_andrea
3. pro 2017

A vy nepíšete (nemalujete) Ježíškovi přání? Nepovídáte si o tom? Já kupuji to, co si děti přejí. Samozřejmě se jim snažím některá přání korigovat nebo nedostanou vše ze seznamu, ale po čem touží vím od nich. U vlastních dětí s dárkama podle mě problém nebývá a rodič se prostě trefí, protože své dítě zná, tráví s ním čas. Horší je kupovat dárky "cizím" lidem 😅 Pokud je tvořivá, tak určitě něco tímto směrem. U nás se hodně maluje, stříhá, lepí. Cokoliv tímto směrem potěší. Takže kupu barevných papírů, lepidla, nůžky, co třeba dělají vlnky, zuby nebo razítka, tempery s paletou, plátno, takové ty vyřezávátka na tvary papíru, nevím jak se to jmenuje :-/ plastelína, modurit, kinetický písek, pokud je šikovná a chtěla už by třeba tvořit i nějaké náramky, tak gumičky, nebo pro začátek různé korálky, malování na sklo nebo vytváření obrázků na folie, co se pak dají lepit na okna...je toho mraky...ono taky není tvoření jako tvoření.

blahova_andrea
3. pro 2017

knížky jsou u nás samozřejmost. milují ty různé s úkoly, lepením, doplňováním, pohádkových máme mraky, letos jsem pořídila s otvíracími okýnky o vesmíru, dolepovací o lidském těle, frčí dinosauři... plyšáka si teda letos taky přejí, začali s nimi později a zatím je to drží, tak proč ne. lego je taky fajn. syn dostane i tu aktovku do školy (topgal). já mám v tomto věku kluka, tak ty zájmy kromě tvoření budou asi jiné než u vás. transformerem asi dceru nenadchneš a u nás je to už dlouhodobé přání, které se letos vyplní 😀

eva1987
3. pro 2017

@eimmy Posviť na to – Tajemství mořského pobřeží a lidské tělo lepolero od Svojtky a pak z Modreho slona knížku Jednooké strašidlo, kde hlavní hrdinka je moje dcera.

frndafrrr
3. pro 2017

Převážně nakupuji dle jeho seznamu... trochu jsem ho nenápadně dotlačila do reálné podoby, (kluk skoro 7), takže pro holku by se z našeho seznamu hodil asi jen malířský stojan a plátno. Jinak dostane kvalitní vysílačky, skateboard, knížku s velkymi písmeny, sadu na soft tenis, nerv pistole a chytré hodinky..(na ty ovšem oblomil babičku..). A něco co mi padne do oka.

betelgeuzz
3. pro 2017

Mladší má 6 let, teď v září měla narozky, tak napíšu, co dostala k narozkám a dostane k Vánocům a svátku. Dostala 4 cestovatelské hry, moc se líbi, takže k svátku dostane ještě 4 přírodovědecké hry. Pak dostala knížku s otvíracími okýnky dinosaury, máme už několik a jsou oblíbené. Pak dostala nové karty ke hře Dixit, tu máme od loňských Vánoc a karty už se trošku ohrály, tak jsme doplnili. Ke svátku chce k mluvící tužce knížku o lidském těle. K Vánocům chce lyžařskou přilbu a brýle, knížku ze série Příběhy se šťastným koncem a jednu hru V kostce.
Jinak si ráda hraje s legem friends, to dostane asi od babičky, oblíbené jsou společenské hry, hlavolamy a věci na tvoření.

krystalka
3. pro 2017

@eimmy - máme sice kluka, ale taky hodně tvořivého....v tomhle věku miloval zažehlovací korálky od Hamy, různá třpytivá lepidla, barevné papíry, různé ozdobné lepící pásky, aršíky samolepek, ozdobné děrovačky, knížky se samolepkami...všechny možné pastelky a různé druhy barviček....a celkově knížky obecně - třeba s těmi otevíracími okénky, nebo klasické, které jsme mu četli my - v té době miloval Skřítka Medovníčka, vyšlo hodně dílů....nějaké společenské hry, plyšáky, Lego ho nikdy moc nechytlo....nebo mu udělaly radost různé drobnosti - malá baterka apod....později třeba i povlečení s oblíbeným motivem, župánek, nebo nějaká dekorace do pokojíčku - polštářek, obrázek....podle toho, co ho zajímalo....mívá střídavě různá období intenzívního zájmu, takže třeba jeden rok si přál udělat pokojíček jako mořský svět, tak dostal povlečení s delfíny a závěs na okno s motivem podmořského světa, puzzle s mořským motivem....další rok to byl třeba vesmír a planety, úplně jako malý měl všechno kolem vlaků, to mu zůstalo doteď (je mu 9), každý rok nesměl pod stromečkem chybět nějaký doplněk dřevěné vláčkodráhy, tu sbírá od 2 let 🙂 a hrají si s tím u nás i holčičky 🙂. Jinak holčičce by mohly udělat radost třeba nějaké sponečky, gumičky, čelenky....záleží, jak moc je parádivá....nějaká společenská hra....pro ty menší děti se nakupuje skvěle, s přibývajícím věkem to začíná být horší, jak postupně ubývají hračky..... A jinak tedy taky píšeme dopis Ježíškovi, takže vím, co si přeje, i když se to snažíme samozřejmě malinko korigovat a od začátku ví, že Ježíšek nikdy nenosí všechno ze seznamu.... 🙂. Takže od té doby, co umí psát, začínají dopisy Ježíškovi slovy - Ježíšku, prosím, přines mi něco z toho.... 🙂

eimmy
autor
4. pro 2017

@krystalka uzasne napsane jak o me EL

eimmy
autor
4. pro 2017

VŠEM MOOOOOC DĚKUJI.... JSTE ZLATÉ. Samozřejmě se držím dopisu ale ona asi žirafa by se nam domu nevešla.... 🙂