Čtyřleté dítě má pleny, považujete to za problém?
Považujete za problém, když zdravé čtyř a půl leté dítě má na noc ještě pleny?
@strelicia tedy ted jsem cetla to co rikala "Vase" pani reditelka, boze boze! co je to zac? když rekne, ze dite ma ovadat sverace i ve spanku ve dvou letech jinak je nekde problem?? ano mozna takove deti jsou a jsou i deti, které to mají uplne jinak a neznamena to, ze jsou jiné nebo nedejboze horsi.Tedy uz me dlouho nic takhle nezdvihlo ze zidle 😢 Drzim palce
A pokud pani reditelka zastava nejaky komunisticko-diktatorsky pristup a zasekla se v kolektivismu, pak bych ji s usmevem rekla: Vazena pani reditelko, budte v klidu. V dobe, kdy muj syn jiz dlouha leta nebude pleny mit, Vy je mit naopak budete... uz zase. 😀
A totez bych vzkazala vsem zaseklym v teto debate.
@lajla Enuretický alarm, ale funguje úplně jinak. Je to "alarm" a senzor, který má dítě v kalhotkách - jakmile se namočí, spustí se alarm. Ten dítě vzbudí. Učí ho tak vnímat reflex, který vydává tělo, když potřebuje na malou. Ze začátku se dítě vzbudí celé mokré, postupně už při prvním "cvrknutí", až se nakonec vzbudí dřív, než zazvoní alarm.... Za mě nejlepší způsob, jak bojovat s enurézou - bez léků a nervů. Pokud tedy příčina není jinde než nevyzrálost 🙂.
@terezapetrova ved aj mna. Povedala ze to je zanedbana vychova ze sme s nim nepracovali. Velmi sa ma to dotklo kedze sme s nim pracovali mozno viac nez ti co od 2r nemaju plienku na spanie
Mladší se taky ve školce občas počůrá 4 roky a nevšimla jsem si že by to někdo řešil. Dají pyžamko do pytlíku na skřínku, vezmu domů vyprat. Problém nikdy nebyl ani nido nic neříkal. A rozhodně není sám.
@strelicia to jsi napsala přesne ;)
@lajla Tohle je asi úplně ono 🙂 http://www.ebay.com/itm/MALEM-BED-WETTING-ALARM...
Reaguji, protože mi to nedá... . Něco jiného je zdravotní problém, ale to jsem určitě zmiňovala.
V ostatních případech, - klidně nechte dětem pleny třeba do patnácti. A koneckonců, i o své svatební noci se pak rozhodnou, zda si ji vezmou, či ne
@magdalenax lepší než mít v hlavě seno
@lajla Seno...? To máš jako na mysli mne?
@magdalenax tak z plen o svatebni noci opravdu strach nemam... 😀
@heduska82 Byla to nadsázka.... 😀
@magdalenax tyhle diskuze by nemusely byt tak vyhrocene, kdyby se odpovidalo na konkretni otazky a prestalo moralizovat. Muzete dat radu, ale pokud o ni dotycna nestoji, tak dal neresit. Navic za sebe vim, ze pokud nekdo vlozi podobnou otazku, sesypou se na nej ty, co to nemely s detmi az tak tezke a slo to jako po dratkach, treba s drobnym problemem. Ale co chudak mama, ktera sem nestastna vleze pro radu a spusti se masaz na tema neschopnosti, lenosti, pohodlnosti matky. Uprimne bych Vam i vsem ostatnim "vseumelkam" poradila, aby se pred dalsim jizlivym prispevkem kously prvne do jazyka a globalne nehodnotily cloveka, pokud na vlastni kuzi neslapaly cestou, kterou musi jit on. Mozna by byly prekvapene, jak by si nabily hubu!
@heduska82 Přesně tak, jak píšeš jsem se vyjadřovala. Nehlědě na to, že prvotní příspěvek o žádném zdravotním problému není
@magdalenax tady se ohani porad zdr.problemem...ale co kdyz to dite proste a jednoduse jeste nedozralo, to je tak tezke pochopit? Ano, nez jsem mela deti, taky bych asi odsuzovala, dnes po zkusenostech, ktere mam, spis polituju, protoze to jsou veci, ktere se z deti vytlouct nedaji, proste to musi prijit.
To jsou kecy o důslednosti a lenosti 😠 ,to můžou mlet jen ty co to nezažily. Můj nejstarší syn se v noci počůrával do devíti let. Přes den byl bez pleny od dvou let. Mohli jsme ho v noci vodit na záchod, nedávat večer pít, nic nepomohlo. Na nefrologii vše v pořádku, prostě to muselo dozrát. Dokonce 10% chlapců ve věku do 10 let se v noci počůrává a nic s tím nenaděláte. Existují léky, ale mají dost nežádoucích účinků, takže jsem je nedávala a holt pořád prala a prala. Na školu v přírodě jel, měl s sebou plíny a věděla o tom jen učitelka. Obě mladší dcery jsou bez plen komplet v noci od tří let a přístup ke všem dětem stejný. Tak by mě zajímala ta důslednost?
@leryl já nevím, proč má které dítě na noc plínku. Důvodů je jistě víc, ale myslím, že pokud se chce dítě napít před spaním, tak mu napít dám. Nepije litry, ale skleničku si dá. Starší už vydrží až do rána, prostřední už taky, jen jí dáváme kolem půlnoci čurat a plínku už nemá. Nejmladší je už přes den bez plínky a dáváme na noc a někdy je suchá. No já se taky ráda napiju, když mám žízeň a když bych nemohla, tak by mi to vadilo a možná je slovo týrat zbytečně silné, to asi jo, ale myslím, že si rozumíme
@magdalenax ci uz to zdravotny problem je, ci nie, kazdopadne si myslim ze je to tak intimna vec ze by sa do toho nemal miesat niekto cudzi. Co sa ma co vobec niekto pytat mamicky ci jej dieta nosi este plienky? Taky velky, to je teda hanba, nehanbis sa? Tito ludia si ani casto neuvedomuju ako mozu tymto ublizit mamicke aj dietatu. Ved aj ked je male, je to clovek, tak mu neupierajme jeho dostojnost. Potom sa divime, ze tolko deti musi navstevovat psychologa, psychiatra, lebo je teraz neskutocny tlak na rodicov aj deti. Ja sama som bola od zaciatku zrela na psychiatriu z toho tlaku, furt musis kojit lebo nerobis dost preto, aby si si udrzala mlieko, nerobis dost preto, aby v 1 roku uz chodil, nerobis dost preto aby v 2 uz plnohodnotne rozpraval, ..... sakra na to navod neexistuje. Kazde dieta sa vyvija inak a bud si ista, ze aj keby ho to neucil vobec nikto, odplienkuje sa aj sam, a urcite skor nez pojde do skoly (ak teda je zdravy). Prosim zamysli sa nad svojimi odsudzujucimi komentarmi, ako mozu ublizit.

@strelicia malá dostávala ve školce plinku, nikdo se jí nesmál..jak už tady bylo naznačeno, ucitelky úplně v pohode...co třeba zkusit jinou školku kde jsou vstřícné..
Já ji teda nechala spát jen občas, spíš jsem si ji brala domů...ale mohla jsem si to dovolit