Čtyřleté dítě má pleny, považujete to za problém?
Považujete za problém, když zdravé čtyř a půl leté dítě má na noc ještě pleny?
@leryl pre zaujimavost, ano aj my nedavame vecer malemu pit, veru chuda aj kolkokrat beha este na ihrisku po skolke a doma uz napit nedostane (to ale planujem zmenit, nepride mi to zdrave), napriek tomu sa v noci pocika. Je to tak preto, lebo este neni dost zrely, zrelemu cloveku sa totiz pocas spanku prepnu ladviny do "spankoveho" rezimu a teda neprodukuju tolko mocu ako pocas dna, prave preto, aby nemal tak moc nutkanie cikat. Rano je potom moc tmavo zlty, nekoncentrovany. Ak tento hormon ci co to je este nie je dost vyvinuty, ako u mojho syna, tak jemu sa tvori mocu vela aj v spanku. Preto sa mozno aj 3x je schopny za noc pocikat. Vidime na nom, ze v spanku moc zadrzuje kolko sa da vydrzat, ale potom uz sa to neda tak sa pocika. Dalsi problem je, ze ho to nutkanie/pocikanie nezobudi, pretoze ma velmi tvrdy spanok a toto sa snazime odstranit tym budenim, ze si mozno zvykne sa budit pravidelne sam, alebo je na to ten enureticky alarm. Neviem, lahke to neni, ale to tazko pochopi matka ktora odplienkovala na noc dieta za tyzden. To potom verim ze sa jej moze zdat nepochopitelne preco ine deti este maju na noc plienku. Hold, je tu taky problem, aj vzdy bol, len sa o nom nehovorilo. Pamatam u sesternice.
@strelicia Nic si z toho nedelej, prosim te. Jak jsem psala, muj prostredni odlozil sam nocni plenu v peti a kousek. A to proste v dobe, kdy fungovala spoluprace mozku, hormonu a ledvin. Takze zadne rusive moceni 3x za noc. Proste dozral. Vecer ulehl a mocit sel rano. Zdravy organismus zdraveho cloveka.
Pokud je dítě zdravé, tak není důvod mít pleny. Takové to, jakože dítě není zralé a útěchy ostatních, že to nevadí, do školy mít už plenu nebude - považuji za výmluvy. Když se chce, jde všechno. Ve 4,5 letech je dítě již rok a půl školkového věku a pokud vím, do školky by ho s plenou nevzali (leda do soukromé, kde se všichni přetrhnou, aby měli platícího klienta), takže to není nijak přehnaný požadavek.
@kamila297 Nesmysl. I dle detskych lekaru je plena na noc do peti, peti a pul bezna a normalni. Dite nelze naucit, aby jeho ledviny v noci delaly to, co maji. To je otazka dozrani, aby spravne spolupracoval mozek, hormony a ledviny. V noci se ma spat, ne chodit dvacetkrat na wc. Nechapu, ze v dobe, kdy mame dostupne vsechny informace, existuji jedinci, kteri toto nevi.
@lajla evidentne neurazim. Na otazku byla napsana odpoved. Musis taky neco vydrzet a pochopit ze zivot neni jen o duze a ruzovych ponicich, ja ve zdrobnelinach psat neumim ani nechci a kdyz to nedokazes vstrebat, kdyz je neco napsane narovinu, tak neni chyba ve me
@kamila297 Zdravy clovek vecer ulehne a mocit jde rano. A ne, opravdu nelze mozek naucit, aby skrze hormony nahodil ledviny do nocniho provozu a tyto zahajily silnou koncentraci moci tak, aby clovek proste nepotreboval a mohl nerusene spat.
Neporidila jsem si deti proto, abych je mela jako cvicene opice, ktere musi delat vsechno ve stejnou dobu, jako stado okolo. 😉
@tahejhula jedinci kteri neco nevi, nebo doktori co chteji mit pokoj od matek ktere chteji davat pliny? Plina do 5,5let a za rok se uz ma ucit psat? A co kdyz se mu psat chtit nebude, co to odlozit a take ho nechat ,,dozrat,, 🙂 treba bude chtit jit do 1. tridy az v 15 letech, nebo vubec. To je take v poradku? Ja se te na tohle fakt normalne a vklidu ptam, zajima me to
@makronka222 A ja stale dokola opakuji, ze nocni nemoceni neni o tom, ze se ma diteti rusit spanek. Nemoceni je o tom, ze nepotrebujes. Lehnes, spis, jdes az rano. Ty informace jsou vsude dostupne. Mas snad pocit, ze kdyz budes na dite mluvit 24h, tak ono se nauci v pulroce mluvit ve vetach? Nebo je potreba, aby dozralo? Mozek, usporadani hrtanu, hlasivek? Zkratka ledvinam neporucis a vysazovanim neurychlis nastup teto funkce.
@makronka222 Vy jste mi ale matka - drezérka! 😀 Taky tomu nerozumím, co tady ty úžasné maminky, které třeba nechají dětem dudlík do 5 let, vykládají... 😉
@makronka222 A jinak, ja sama jsem se na to ptala lekarky v synovych ctyrech a pul, zda ho budit a resit to. Odpoved byla jasna - nebudit, vyckavat. 😉
Je zvlastni, kolika dospelym prijde normalni, ze chodi v noci mocit. I moje zcasti nefunkcni ledviny zvladaji nocni provoz, ale kdekdo s tim ma potize, velmi zajimave.
@kamila297 Ne, skutecne nevim. A podle me to tady nevi nikdo z vas, jen si honite tricka, jak jste zodpovednejsi matky. 🙂 Mym cilem neni sucha plena za cenu nocniho vysazovani, omezovani piti, atd. A to nikoli kvuli mne same (beztak v noci casto bdim a necinilo by mi to vyrazne potize), ale kvuli tomu diteti. Chci, aby se dobre vyspalo, nemelo pocit zizne... Zadny jiny "navod" jsem tu nevidela.

Problem nejsou pleny, problem jsou lide, kteri nemaji nic jineho na praci, nez sledovat a soudit druhe. Do kolika kdo koji, co nosi kdo na sobe, do kdy ma jejich dite pleny a jake ma backory...
Nestastnici, kteri se pomylene motaji v predstavach vlastni dokonalosti. 😉
Jsou to vlastne chudaci.