icon

Čtyřleté dítě má pleny, považujete to za problém?

simmonazana
7. kvě 2015

Považujete za problém, když zdravé čtyř a půl leté dítě má na noc ještě pleny?

gepe
12. zář 2016

@kamila297 takze nic, tak to nezminuj, kdyz je to OT. Dudlik a nocni moceni nelze stavet do stejne linie. Apropo, ja napriklad jako jeste male batole zacala curat atd do nocniku velmi brzy diky tomu, ze jsem byla ponechana na tyden cilene u babi, kdy mela pry velmi sikovny proutek. Tak treba tohle muzes davat jako radu rodicum, jak maji pristupovat k odplenkovani ve dne v noci, ci i na jine veci.

rychetkami
12. zář 2016

podle mého názoru to problém je...a řešení není snadné. Řešila jsem podobnou věc se synkem, během spánku se mi přes noc občas počůral, ačkoli přes den byl stoprocentní. Na úvod podotýkám, že syn je z dvojčat - jeho sestřička tento problém neměla, přístup k dvojčatům mám stejný a odmítám nařčení z lenosti.
Po třetím roce jsem to řešila s doktorkou, udělala základní vyšetření z moči, zdravotní problém nebyl. Nasadili jsme enuretický režim - hodně pít přes den, k večeru ubírat a po sedmé minimálně. mezi jedenáctou večerní a půlnocí jsem ho dávala na záchod. to situaci hodně zlepšilo, nehod ubylo, ale nevymizely úplně. Po čtvrtých narozeninách střih - jako když utne, až na dva excesy naprosto bez nehod. Když jsem se syna ptala, jak to dokázal, odpověděl mi - jsou mi už čtyři a nechci čůrat do peřin🙂 Takže ono na tom vyzrávání CNS něco bude.

kamila297
12. zář 2016

@tahejhula Tak nevím, proč najednou chcete návod od matky, která si "honí tričko" a je "drezérka". Poptejte se zkušenějších maminek ve svém okolí nebo si najděte jinou diskusi. Zřejmě nejsem tady jediná, koho vaše umíněnost nebaví. Já vám rady vážně udílet nebudu ( i když se nám osvědčila jistá velmi přirozená metoda), ztráta času. Hezký den!

tahejhula
12. zář 2016

@kamila297 Diky, deti mam tri a moceni maji v poradku. 🙂

kamila297
12. zář 2016

@gepe šikovný proutek by potřebovaly bohužel spíš některé maminky...

tahejhula
12. zář 2016

Jinak v teto debate nejsem proto, abych snad nekoho bavila, ale abych se zastala tech nestastnych zen, ktere nemaji silu ukazat na pridrzle, vlezle a vsevedouci ten spravny prst. 😉

evulina77
12. zář 2016

@kamila297 a jak toho docílit, aby se dítě v noci nepočurávalo? Nějaká konkrétní a použitelná rada? Vždyť i chůze u děti naskakuje různě a do roku a půl mají děti čas. Takže na noční pomočování, respektive nošení plínky na noc, mají nárok až do pěti let. Do té doby to většinou neřeší ani lékaři. Myslím, že nemá cenu stresovat jak dítě, tak rodiče. Jasně, nějaké opatření a režim je nutný, např. dám před spaním vyčurat, případně zkusit dávat čurat max jednou v noci (ale rozumně, my to děláme u prostřední stále před tím než jdeme spát my a to už nemá plínku na noc zhruba od tří let, ale pokud nedáme čurat, tak se většinou počurá, spí tvrdě). Pokud se přece jen někomu zdá, že je nějaký problém, jde navštívít lékaře a začít to řešt dřív, ale většinou se to samo srovná do limitu.
Ale nepříjde mi v pořádku tady kázat o tom, že je dítě zanedbané, nebo že se rodiče dostatečně nestarají a je to jejich lenost a jejich chyba. Prostě to tak je a jak se říká sytý hladovému nevěří... Pokud jsou vaše děti bez plínek v noci a nemají žádné nehody, buďte rádi, ale není to vaše zásluha, ale dítěte.

gepe
12. zář 2016

@kamila297 treba, zrcadlo Ti ukaze, kdo napriklad 🙂 jsou nektere napr. fyziologicke procesy, ktere nelze jakkoliv natrenovat, ci nacvicit, jak chce clovek - idealne ihned. A ne, napr ode dneska jsi bez pliny na noc a tecka. 🙂

kamila297
12. zář 2016

@tahejhula Tak ještě, prosím, zařiďte světový mír... Díky.

tahejhula
12. zář 2016

@gepe Vymluvy. 😀 Kdo ma treba poruchy srdecniho rytmu, tak by potreboval dostat prutem, aby srdci domluvil a naucil ho, jak se ma chovat. Stejne tak zlomena noha, jo vynadas a kost okamzite sroste, to bych se na to podivala. 😀

tahejhula
12. zář 2016

@kamila297 O to by se meli starat lide, kteri na druhych neustale hledaji to spatne. Tam totiz prameni veskera nevrazivost. 🙂

sarkar
12. zář 2016

@tahejhula Líbí se mi tvé názory 😉

Kukám, že bohužel jsou mezi námi maminky stále se řídící heslem "poručíme větru, dešti" z dob komunismu 😀
Konkrétně s @magdalenax mám zkušenosti z jiné skupinky, ze které musela být pro své názory vyloučena.
Takže šup šup dámy, a až se z vašich dětí na váš příkaz stanou prezidenti nebo jiné vlivné osoby, přiďte se pochlubit a připomenout, že vše je jen o lenosti matek a že dítě je jako modelína, kterou musíme neustále formovat a přetvářet k obrazu svému, ledviny a cns samozřejmě také 😀 A když to u vás nebude fungovat, zkuste si dupnout, to určitě zabere 😀 😀

terezapetrova
12. zář 2016

@rychetkami si se syna zeptala jak to dokazal, to mi prijde vtipny 🙂

rychetkami
12. zář 2016

@terezapetrova no můj syn( i jeho dvojče) jsou ve verbální komunikaci hodně zdatní, ve větách mluví cca od dvou let...jak mu nešel ten nočník a plíny, tak o to víc mu bylo dáno tady🙂

lamia
12. zář 2016

Mám zkušenost jen od kamaradky, mohli se stavět na hlavu a klucina nebyl schopny do 5,5 roku vydržet v noci suchý. Nehod v čase ubývalo, ale úplně to odeznelo az kolem tech 5,5 let. Kamarádka se mu věnovala a věnuje dostatečně, jen potřeboval dozrát. Btw chodi ted do 4.třídy a je to napůl génius na matematiku apod., zdravotně zcela v pořádku. Jeho mladší sestra od plen na noc od 2,5 let a to na ni kamarádka po zkušenostech se synem (kdy padali na ústa některá období všichni, když ho budili atd než jim seplo,ze tudy cesta nevede) u holčičky vůbec nehrotila, zkusila to na par noci a překvapivě malá od te doby v pohodě, par nehod jen co šla do školky a to mela kamarádka z druhého nočního odpleneni trauma uz předem. Ale jistě, je hrozne jednoduché odsoudit, když to někomu s dětmi jde snadno a nezažil opačný případ.

terezapetrova
12. zář 2016

@rychetkami no ju ale tak chtěla bych videt to dite co by to dokázalo vysvětlit co by to vedelo byt s dobrou mluvou. porad to jsou deti.. ani dospelej mnohdy nedovede vysvětlit nektere věci. ale jinak zavidim 🙂 a vic se tady zatím zminovat nebudu pac bych to tady mohla desne schytat 🙂 /ne od Tebe/

rychetkami
12. zář 2016

@terezapetrova no právě děti jsou mnohem bezprostřednější.... jasně, že mi to nepopíše přesně, ale plácne, co ho zorna napadne.já jsem asi malýmu občas dala sodu, že čůra do peřin a budou mu čtyři, no to mě moc nešlechtí...nicméně zpět k tématu, já s občas s děckama takhle "kecám" a dovím se někdy perly😀

japona
12. zář 2016

Nechápu, jak si někdo myslí, že noční pomočování souvisí s důsledností rodičů? To vám fakt přijde v pořádku dětem narušovat spánek několikrát za noc? Myslíte, že je to pro dite přínosnější než mu dát plenku a počkat par měsíců, než k tomu doroste?
@kamila297

terezapetrova
12. zář 2016

@rychetkami jasan 🙂

lajla
12. zář 2016

@makronka222 mě by zajímalo až budete v 70 potřebovat plinu a někdo ne...jak si to vysvětlíte😉 nebo i později...to vám zase bude CNS odpadat a nic s tim neuděláte.. budete chtít po svých dětech aby Vás pravidelně vysazovali na nočník že se to zlepší?😉princip je stejný..jen krokem vzad...
Mimochodem máte vystudovaný nějaký nový lékařský směr že udilite takové "rady"? Mohla byste prosím všem zde objasnit kde jste medicínu studovala? Protože sami.lekari na to mají opačný názor...velmi.by se Vám divili, a sami by bylo zvědaví...v kterých končinách se toto studuje

lajla
12. zář 2016

..toto se týká i ostatních, kteří zde udílí "rady" ve smyslu lenosti matek...a neberou v potaz "zralost" dítěte...prosím kde jste všechny studovaly? Řeknete nám to... ráda se priucim

lajla
12. zář 2016

@kamila297 prosím studium? Odkaz na co se odvolavate? Děkuji

japona
12. zář 2016

@strelicia U vaseho synka bych dávala plenku na noc a počkala, až bude sucha i bez nocniho buzení. Tak to bude za pul roku. No a co? A ve školce bych je poprosila, zda by mu ji nasadili nebo dohledli, at se (pokud to staci) před spaním vycura. Nevěřím, že to učitelky nepochopí, pokud jim situaci vysvětlíte.

terezapetrova
12. zář 2016

@lajla a ještě když to pise někdo, kdo ma sam jedno 9ti mesicni dite 🙂

heduska82
12. zář 2016

@kamila297 😀 😀 😀 😀 😀 Tak ted jste me fakt rozesmala. Tak jeste jednou...muzete mi tedy konkretne rict, jak dite donutite curat na zachod a ne do postele? Myslim tak, aby to pochopilo?

achjonetusim
12. zář 2016

@sarkar To jsem se od srdce zasmála, díky 😉 ! Poručíme větru dešti je přesný, dopoledne jsem si tu u určitejch vět připadala jak v některym retru - národní výbor, zdravotní výběrová komise nebo tak 😀

evulina77
12. zář 2016

@heduska82 ono to pochopí, ale to je tak všechno 😀. Nikdo se nepočurává schválně

somalicats
12. zář 2016

@kamila297 O dozravani CNS se pise uz v ucebnicich lekarske fyziologie 😉 . A ze je mam sakra dobre nacteny, bez nich bych kdysi zkousky nedala 😀 . A to odplenkovani zalezi opravdu primarne na tech detech a jejich zralosti. Driv se muzes snazit jak chces.

lajla
12. zář 2016

@somalicats ona má asi
@kamila297 vyšší stupeň lékařského vzdělání, jsem sama zvědavá kde studovala

alisek
12. zář 2016

Debatu jsem nečetla, dokážu si představit jakým směrem se strhla.
@simmonazana problém to je ale u chlapců až od 6ti let, zřejmě nemá stále dozrálý CNS a tak se v noci počůrává. jediná rada, dejte tomu čas a hold Vám bude zatěžovat finanční rozpočet ještě položka pleny. nebojte se ono se to upraví, já to poznala když měl plenu suchou cca 14dní v kuse, tak jsem vzala a bez nehody a za rok nehoda snad jen 2x a to vždy při nemoci. Pokud se počůrává pravidelně tak ty pleny určitě nechte nemá cenu aby spal ve vlastní moči a vy denně prala. Stejně tak určitě nedávajte v noci čůrat prakticky spící dítě, nemá to význam, tím mu určitě nezrychlýte dozrání CNS!!! A samozřejmě hlídat pitný režim, obzvláště odpolede a večer. To jsou rady od dvou pediatrů a dvou na sobě nezávislých urologů a jeden neurolog 😉 + selský rozum..tak aby se neřeklo že si tady něco tahám z paty. Můj syn měl pleny téměř do 5ti let, taky jsem to prožívala až mě lékaři ujistili že to nemám řešit, že se to vyřeší samo...a taky že jo, před pátým rokem střih a přestal se počůrávat. Tak vydržte 😉

Strana