Čtyřleté dítě má pleny, považujete to za problém?
Považujete za problém, když zdravé čtyř a půl leté dítě má na noc ještě pleny?
někde jsem četla že do 5ti let se může dítě v noci počůrávat.......
Jinak mojí malé je teprve 10 měsíců, takže se teprve uvidí co bude..ale přijde mi spíš divné, že učitelkám v mš dělá problém dohlédnout, aby si všechny děti před spaním došly na WC, pak by to problém určitě nebyl..asi špatné učitelky, zvlášť když ještě ponižují maminku..nechápu..vim, že to je třeba těžké někde, ale zkusila bych jinou mš, stejně s takovýma diktátorkama bych se bála i jinak o dítě..😮
@achjonetusim to je fajn 🙂 I když je spíš smutný, když si uvědomíme, že pořád existují lidi, co musí ostatním (byť jsou to jejich děti) do všeho kecat. Anebo právě proto, že jsou to jejich děti? Jakože "ty jsi MOJE dítě a budeš dělat co budu chtít já, jak to budu chtít já a kdy to budu chtít já a nezajímá mě, že to dělat nechceš nebo nezvládneš!" brrr...
Jsem si uvědomila, že jsem dneska měla asi nejlíp vařečkou seřezat syna (17m), počůral se mi totiž doma na podlahu, to už přece nesmí!!! Vždyť za komoušů už děti v roce byly bez plen! Takže v 17 měsících je vlasně úplně zaostalej. A na mě volat sociálku, já jsem ho za jeho život na nočník posadila asi 2x, správná soudružka posazuje nejméně 100x za den už od 6 měsíců, ideálně už od porodnice.
Čím míň takhle uvažuju já tím víc je mi zle z představy, že takhle může uvažovat někdo jinej ☹ Jdu si radši pustit nějakýho Duška, ten tím svým přístupem mě vždycky povzbudí 😉
@mialagia tak to je moc, žádný nick Kamila nemám, to za prvé a za druhé, psala jsem jen svůj názor
@mialagia A doufám, že když umíš napadat, tak se umíš i omluvit
@magdalenax @makronka222 @kamila297 a vsechny dalsi,co neveri nutnosti dozrani CNS: kdyz k tomu dite dle vas nepotrebuje dozrat,proc jste davali/davate/budete davat plinky kojenci? Neni to jen vase neduslednost a pohodlnost? To jste tak neschopne mu uz v porodnici vysvetlit,ze do plin se necura??? 😉 :-P
@pajula123 tak k takovéto stupiditě se vyjadřovat nebudu
@magdalenax mě by zrovna tvý vyjádření zajímalo 😉
@pajula123 trefa do černýho 😀 vsadím se, že teď bude ticho po pěšině 😉
@mialagia No jo, jste tu asi rok, tak zřejmě proto vás překvapuje, že někdo zkrátka nemá potřebu vystavovat pro cizí lidi na svém profilu svoje břicho, děti, rodinné fotky, osobní údaje apod. A poznámkou o anonymním profilu a vydávání se za někoho jiného jen potvrzujete "úroveň" této diskuze resp. slepičárny (omlouvám se slepicím, ty jsou aspoň užitečné), která se tu bohužel odehrává. Na další trapné invektivy a kdákání již nehodlám reagovat.
@kamila297 no vy jste evidentně moudřejší, než odborníci, kteří se danou problematikou zaobírají... http://www.cus.cz/pro-pacienty/detska-urologie-...
Náš syn má 3,5 roku, denní odplenkování zvládl ve dvou letech. Noční zatím nezvládá, i když ho budíme a necháváme vyčůrat. Takhle, plenku na noc nemá, ale silně zvažuji, že mu ji dám, protože půl roku se tomu věnujeme a požadovaný efekt se nedostavuje. Ještě dodám, že jsme se řídili odbornými radami, co se týče času (vyčůrat kolem 23. a pak zas před 6.ranní, kdy je produkce moči obvykle největší), pak jsme čas i měnili, někdy už stačilo posadit jednou, jindy nestačilo ani dvakrát... :( Po posledním nezdaru z minulého týdne jsem se obrátila na primáře urologie, který mi sám řekl, cituji "zbytečně okrádáte o klidný spánek sebe i dítě. Zkusili jste to, což je správně, ale když to nejde, dejte plenu a počkejte až bude aspoň tři noci po sobě suchá. V té chvíli má smysl se k tomu vrátit."
Takže tolik k téhle problematice. Některé dítko je na noční nečůrání vyzrálé ve třech letech, jiné v pěti. Tohle se nedá naučit ani ovlivnit jako odvykání od denní pleny.
Že si někdo řekne, že do tří let musí a hotovo, to je sice hezké, ale opravdu zadubené. Nelze to srovnávat s dudlíkem, oblékáním, ani jiným "zlozvykem".
A nebyl náhodou původní dotaz o tom, že to dítě nevydrží ve školce? Kde se spí cca 1,5 hodiny? Pořád tady řešíte spaní v noci, ale o tom dotaz nebyl.
@nikinnna Jde o pomočování ve spánku.
@achjonetusim ale autorka to řešila kvůli školce a tam nespí přes noc
@magdalenax princip je ale stejný😉 jinak ano, i malá miminka jdou naučit čurat mimo plinku...proč jste to neudelala? Z lenosti, pohodlnosti...nebo protože to není.bezna věc😉
@nikinnna Ne, spí tam přes den. Jinak než ve spánku spát bohužel nelze 😝 😀
Cele mi to tu uz pripada jak valecna diskuze , u ditete pokud se pri spani pocurova muze ji i o stres treba deti co se boji nebo nechteji spad veskolce ci maju problem s nekym z deti ci vychovatelu se bezne pomocuji a plena to nevitrhne protoze plena ani poduska nejsou problemem ale stres ktery dite neumi jinak zvladat , a kdyz si tak matne vzpomenu na posledni rok ve skolce po odkladu to mi bylo 6a pul takvetcina malich deti to ze tam musi spat na povel bez mami obreceli obvikle je davali spat a deti co meli odklad sli ven ale ty mrnata dost rvali kdyz sem ve skolce vyzvedavala segru nebyli to o nic jine nechteli spat nebo meli problem doma a pocuravalise u segry na malem odeleni takovych deti. Byla pulka , a nikdo to netesil
Holky, nečetla jsem všechny komentáře....., ale prostě někdy je to fakt tvrdý spánek. Můj vzdálený bratranec má syna, kterému je 11 let. A ještě před 2 lety měl v noci plíny, protože se fakt hodně počurával ☹ byl na kdejakým vyšetření, všechno v pořádku. lékaři to uzavřeli s tím, že má tak tvrdý spánek, že ho to prostě nevzbudí a že musí k tomu dospět ☹ děti ve škole i v kroužku už byly na něj zvyklý, že když jedou někam na noc, tak si bere plinu. Je to strašný, ale je to tak. Jak je na tom dneska, nevím......je mně hloupé se ptát, když neřeknou sami, přece jen, je to choulostivé téma a rodiče byli z toho špatní ☹ Když ho potkáte, tak je to typický rošťák, žádný zakřiknutý kluk a v 5. třídě na konci měl 1 dvojku na vysvědčení 🙂
@nikinnna já reagovala na nesmysly, které tady zaznívaly poslední strany. Jinak je jedno o jaký spánek se jedná, jestli je přes den, nebo v noci, jestli hodinový, nebo čtyřhodinový. Ten kratší se samozřejmě dá snadněji uhlídat tím, že se dá dítko vyčůrat těsně před spaním a pak už nic nepije. Ale pořád je to spánek, organismus prostě funguje jinak než v bdělosti. A u každého dítěte je to individuální.
@kamila297 a vy ste lekarka alebo inak kompetentna, ci ste si to len tak sami v hlave usudili? ja mam vyjadrenie od pediatricky ze nas ani nebude nikam posielat pretoze do 5 rokov je to NORMALNE. Kedze sme s nim pracovali a po x mesiacoch bez vysledku, tak asi potrebuje cas. Az po 5 roku sa detekuje ci ide o zdravotny problem a podla toho sa nasadzuje liecba. To uz ide o pomocovanie. Takze trosku uznania poprosim.
@kamila297 citam dalej a uz to chapem. aha. vy sa chcete len hadat a presadzovata svoj nazor, nechcete o tom diskutovat konstruktivne, vy nediskutujete. Nedavate ziadne argumenty a argument ze sa to tak ma, neni argument to asi chapete sama. Zjavne mate stastie ze sa vasim detom podarilo vyriesit cikanie v noci dostatocne vramci normy - vasej. Tak za to budte vdacna a budte rada ze nemusite riesit taketo problemy a neobuvajte sa tu do ludi ktori by to tiez uz mali radi vyriesene a maju ovela viac prace s tym, ako vy ktora mozno pocas 1 tyzdna nocneho budenia naucila dieta v noci vydrzat. Mne sa to nepodarilo za 5 mesiacov nocneho budenia 2x za noc!!!! Este stale mi chcete tvrdit ze som lenivsia ako vy?
@japona vsak prave tvrdia ze na neho davaju pozor a ze sa 2x idu pred spanim vycikat, napriek tomu sa mu tak 1-2x za tyzden stane ze aj ked spi len 2h stihne sa pocikat. A nevie o tom. Tiez je to pre mna zahada, kedze v noci cika v presnych 3h intervaloch. Bude za tym nieco urcite, comu nerozumiem.
@nikinnna ale stava sa mu to aj pocas 2h spanku v skolke. Nezalezi predsa ci spi ked je tma alebo svetlo. Ide o to, ze ked tvrdo zaspi, nefunguje este centralna nervova sustava ako by mala. Len jedno mi je divne, ze syn vydrzi v noci 3h nepocikat sa a cez denny spanok ani 2h nevydrzi - stava sa tak 2x do tyzdna. Ale to bude skor asi tym, ze nedozreli ci sa ozaj vycikal, na neho musime velmi prisne dozerat lebo inak povie ze uz bol ale iba tam stal a ani nestiahol gate.
nerada to tu vytahujem ale toto pisala
kamila297 Dobrý den, už nadpis napovídá něco o problému s naším synkem. Prodělali jsme různá vyšetření (neurologie, Vojtovka - tu cvičíme pro zpěvnění svalů, ortopedie,...) a žádný z lékařů neobjevil nic zásadního. Což máme na jednu stranu radost, ale ne druhou stranu tím spíš nechápeme, proč náš chlapeček se nechce pustit a jít sám. Žádný ošklivý pád neprodělal. Všichni nám zakazují ho vodit, ale on prosí o "ťapi ťapi", tak mu nastavíme koneček prstu a letí jako blázen. Když mu nepodáme ruku, nemá motivaci chodit už vůbec. Lékaři radí trpělivost. Je nám ho však líto, že oproti vrstevníkům má velký handikep a všichni ho nazývají "miminko". Místo aby měl "prošlapané střevíčky", má akorát odřená kolena emoticon Máte někdo podobnou zkušenost?
tiez by sme sa jej mali spytat, ako je mozne ze zanedbala vychovu a ze uz by to malo byt davno vyriesene? tabulky tabulky.....nech idu vsetci tabulkovi docerta. Tabulkami sa ohanaju len vtedy, ked do nich spadaju a v com sa vymykaju,to uz je OK???
@strelicia Pokud to není pokaždé, ale jednou tydne, tak to přijměte, bude se to jen zlepšovat. Učitelkám bych se snazila lézt do zadku 🙂 a doufala, že synek co nejdriv dozraje. Pravděpodobně to bude otázka pár měsíců. Doma bych se na nocni buzení vykašlala uplne a dala plenku, ať se poradne vyspí. Nemůže byt třeba nevyspaly z nočního šaškovaní na zachode a o to tvrdším spánkem spát ve školce?
@strelicia my meli v praci chlapecka 4,5 roku a i kdyz se sel vycurat pred spanim, tak za 2h plina prodojena a po spani hned strasne moc cural. Vzdycky hlasil, ze se nepocural, celej stastnej a byl. Tak jsem mu plinu sundala a rekla, ze se nepocural, nemela jsem srdce mu delat nervy. Do 5 let je to proste normalni, dokud nemaji hormon zahustujici moc, nenadelas nic. Nocni buzeni je akorat teror pro vsechny a stejne dite neni odplenovane, zrale dite v noci proste nepotrebuje. Muj syn mel zas pleny dlouho na den (ooo ja desna lina matka :D), mel je do 3,2 a do tydne byl bez nich a na noc do mesice. Kazde dite je zrale jindy, nedelej si s tim nervy ;)

Holky neunavujte se tady s těmi rýpalkami, těm jde stejně jen o to se hádat a ne něco pochopit..to je snad i nějaká diagnóza..navíc tipuju, že si tu někdo založil další anonymní profil
@kamila297 jen aby tu mohl anonymně trolit..😜
Nebo jí snad někdo znáte?
Ani by mě nepřekvapilo kdyby to byla @magdalenax
neboť je už zde značně všeobecně profláklá..