Čtyřleté dítě má pleny, považujete to za problém?
Považujete za problém, když zdravé čtyř a půl leté dítě má na noc ještě pleny?
@lucisa No já s vámi v zásadě souhlasím, jen si rozhodně nemyslím, že se všechny maminky pečlivě snaží odplenkovat. Před námi byly generaci dětí (a to trochu odbočují) bez plen ve dvou letech. Teď chodí opravdu uz hodně velké s plenkou nebo dudlíkem v puse a dává se jim takový prostor, že to člověk považuje pomalu za normu 🙂 Pro spoustu maminek - a vidím to v okolí - je proste pohodlné dat plenku -byť na noc - a neřešit. 🙂 Maminky odplenkování kolikrát svádí na dítě, že každé má svůj čas, ale co vidím na pískovišti... pohodlnost. Žádná maminka nezapomene zavolat na děťátko ať se jde napít, ale jen málokterá vstane od debaty a dává je vyčurat. ☹ Obě děti mám bez plenek i na noc ve dvou letech, stálo mě to jako ostatní dost premahani, ale stačilo trpělivě vytrvat. Tím nemyslím zakladatelku, treba se opravdu snaží a nejde to - a pokud je to jen na noc, zašla bych pro jistotu k doktorovi, vecer nenalivala dítě tekutinami, dala vycurat a vytrvala ve snaze.
@jajinka3 nic se nezměnilo normy a děti jsou pořád stejný
Jen je příliv internetu a různých diskuzí kde si děti a matky které s tím mají problém vyslouží akorát posměch, kdysi to nikdo tak neřešil, a neptal se na netu zda je to a není normální...bylo plno jiné práce.
Nevím odkud máte informace ze kdysi děti byly děti bez plen na noc od dvou let, není.to pravda vím to od lékařů...to jen máte pocit...někdo povídal
Sama ze svého okolí znám ve svém věku víc děti které byly na plenách v 5-6 letech, a nikdo nikoho nenapadal a neobvinoval z lenosti...a klidně můžu jmenovat i svého manžela, který má dneska MBA, vede dvě firmy a konkurence se o něj jen pere... každé dítě na to jednou či později přijde
Není.sranda 5 krát za noc prevlikat postele, lenosti bych to nenazvala...
Ad pískoviště...asi máte nějaká zvláštní...u nás v létě a když je teplo děti nad rok jsou vysazovány pravidelně, co se zimy týče taky jsem patřila mezi ty líné co raději.daly plinu než aby riskoval zánět ledvin...který jsme již taky měli
@lajla Jsem ze čtyř dětí a věřte, že dřív maminky pleny řešily. Najednou se dávaly dvě látkovky, za den u jednoho dítěte bylo třeba dvacet plen - pokud máte jedno dítě.
Matky se musely dost ohánět a odnaučit dítě plenám brzy znamenalo usnadnit si práci. Se vzděláním pleny rozhodně nesouvisí - všichni jsme byli na noc bez plen ve dvou letech - tři máme VŠ (lékařka, gymnaziální učitelka a geograf) a jedna sestra je sálová sestra. To bych sem vůbec nepletla. Ale pokud napíšete, že v zimě nedáte dítě vyčůrat kvůli zánětu ledvin... To je přece hloupost. To se vaše dítě nachladí za tu chvíli,co čurá? Je to přesně to, o čem jsem psala. Raději dám plenu a omluvím si to... Na jak dlouho s ním chodíte v zimě ven? My chodili dopoledne plus minus na hodinu, obě děti jsem dala před vycházkou a hned po návratu, ještě jsme ani nevyzuli boty. Za celou zimu jsem kvůli počurání neprala kombinézu.
Taky sem necetla celou diskusi ale... malyho sem odplenkovala ve 3 letech v lete behem 2 tydnu. Bydlime v UK kde ve 4 letech jdou deti do skoly. Nedokazu si prectavit ze by tu nektere melo plinu. To by ani ucitelky neprebalovali. My se museli behem prazdnin kdy mu padlo 4 a v zari sel do skoly naucit utirat si zadek atd pac tohle u nas ve skole ucitelky proste delat nebudou. A slo to.
@jajinka3 ano přesně v roce a půl jsme skončili několikrát se zánětem ledvin v nemocnici, kdy jsem se jak blba snazila...ven chodíme prakticky na celý den mimo.spanku, bydlime na baráků takže děti jsou venku furt a když se pocuraly v zimě...prostě mi to nepřišly říct, takže ano podle vás jsem líná...i nyní kdy malý má už pres dva roky a má podruhé zlomenou nohu sádru až k zadecku, ano z lenosti jsem mu tu plinku zase dala protože si chudák ani na ten záchod nedojde a jen leží...ono.to vždy může mít všechno jiný základ, jen nikdo o tom nerad mluvi
Ja zas nechapu tohle soutezeni, jestli ma dite ma noc pleny do dvou nebo tri? Neni to jedno? Nebo to je kvuli tomu, abych si mohla honit triko? Hodne holek deti za pocurani tresta, mlati, 100x za den utiraji louze, vydiraji psychicky. Nechapu to, jsem lina matka evidentne, syn mel pleny do 3, pouzila jsem indiana a do tydne byl bez nich bez jedine nehody, na noc asi do mesice, kdy mel nekolk noci za sebou suchou plenu. Bez stresu, revu, nervu atd. Nocni pleny jsou o hormonu zahustujicim moc, proste zrale dite ve spani curat nepotrebuje, tecka. Do 5 let je nocni pomocovani normalni, pak se to zacina pomalu resit u lekare.
A jo, nektery jsou bez plen od roku, nekdo ve dvou atd. Jako kazdy dite jinak chodi, mluvi atd. Pak jsou dane limity, kdy uz dite s necim vybocuje z siroke normy a pak je treba to resit. Ja mam syna s dysfazii a temer vse mel vydrene (oblikani, jidlo, mluveni), nic neslo jen tak a vse umel mnohem dyl. Ted dcera ani ne v roce je schopna se sama najist, uz se snazi svlikat atd. Mit jen ji, tak si taky muzu honit triko, jak jsem uzasna matka. Ale o tom to fakt neni.
Jinak ono dítě v určitém věku aspoň u nás se ptá...proč se pocurava, že se nechce pocuravat a proč se ostatní nepočuraji...je jí to líto😞
@lajla jo, samo dite tim psychicky trpi, samozrejme se pocuravat nechce. Viz muj prispevek predchozi, v praci jsme meli petiletyho a vzdycky po spani tunova plina a on jasal, ze se nepocural. Nemela jsem srdce mu rict, ze jo. Vzdycky byl pochvaleny, ze se snazil atd. Jak to ma to dite adi ovlivnit ze :/ a i kdyz sel curat tesne pred, tak za 2h plina durch a opet po spani desne moc cural. Pil uplne stejne hak ostatni deti.
No nic. Tady se berou jen názory, které maminkám potvrdí, že je v pohodě neřešit počůrávání dětí. Pokud se najdou maminky, které dítě naučí - a jak vidíte, jde to - na záchod brzy, jsou hned tyranky, psychicky dítě vydírají a jsou ustrašené, stokrát denně utírají loužičky... Dítě je stresované, matky si honí si triko a podobně.
@sisstin Tak proč ho chválíte, když se počurá? Co ho pak motivuje? To tak děláte u všeho? U nás je zvyk chválit dítě, pokud se mu něco povede. Pak má pochvala význam. Když se děti vyčuraly do nočníku, byl potlesk, sláva, hurá, všichni včetně babičky a dědy jásali. Když byla mokrá plena, prostě se řeklo - no je mokrá, počural ses, nevadí. Ale pochvala nebyla. Odnauzčili se opravdu rychle a rozhodně nebyli psychicky týraní 🙂
mě už by to štvalo 😀 a proto jsem začala učit v necelém roce, když dítě jí všechno, tak jsou ty plenky už masakr 😠
@jajinka3 no, moje dite do tri nemluvilo a pak do sesti jak tatar. Od dvou litame po logopediich, terapiich, specialni skolka atd atd. A taky jsem poslouchala, jak jsem nemozna, na dite nemluvim, nehraju si s nim, protoze ony sve deti naucily mluvit v roce (ve dvou)! Nocni pocuravani je uplne stejny zdravotni problem. Je urcita norma, do ktere se odplenuji vsechny deti (kazde jindy) a pak uz hranice, kdy je dejme tomu 90 % deti bez plen a je to ten zdravotni problrm k reseni. Nebo myslus, ze si ti doktori tabulky vycucali z prstu?