Čůrání ve školce. Co u vás zabralo?

michaela666
31. říj 2023

Od října chodí do školky. Nejdřív nadšení, potom pár dní pláče a teď už zase dobrý. Zvykla jsem si, že se tam jídla ani nedotkne. Když ji chtějí učitelky pomoc, tak řev a musí jít k jinému stolečku.
Co mě trápí je, že se začala poslední týden počůrávat.
Od 7 do 11:45 to stihne i dvakrát. Ač se jí učitelky ptají, upozorňují a chodí s ní, tak bez efektu. Většinou jí pošlou / jdou s ní, ona nechce a do 5 minut je mokrá. Tvrdí, že je tam bubák a na záchod tam nepůjde.

Mám strach, že ji vyloučí ve zkušební době a budeme v háji.
Líbí se jí tam, má kamarády, ale moje domlouvání je k ničemu.
Doma se nehody stávají minimálně.

Nějaké rady, jak motivovat ( jinak než sladkostmi)? Co u vás zabralo?

gbp
31. říj 2023

@michaela666 otazka teda je, jestli se pocura, ze se tam boji jit, nebo je to duvod, ktery neumi jinak popsat no 🤷🏼‍♀️ treba spinave zachody apod.
dcera teda doma taky bez nehod a ve skolce se obcas stane. ted meli smisene tridy ty dva dny podzimnich prazdnin a to se pocurala oba dny 🤷🏼‍♀️ proste se ji neco nelibilo, starsi deti, jine ucitelky apod.
u nas zabiraji pohadky. kdyz ma nejaky problem, treba se bala jit do skolky, ze tam jsou duchove. tak sem vynyslela pribeh, ze tam je dobry duch skolky a ze ten je vetsi, cim vic se deti smeji a jsou ve skolce radi a ze ten dobry duch ty zle duchy, co jdou obcas okolo, zazene. jestli te nechaji obhlidnout teren, zkusila bych to rozklicovat, at ti ukaze, kde je duch, co se ji nelibi. rozsvitit, vyhnat ho baterkou...nevim, cokoli. pak nam jeste zabiraji "bonbonky na silu" 😅💪 je to vitamin. dcera si ho rano bere na odvahu do skolky. taky sem k tomu vymyslela takovy pribeh jak si ho klokam daval, kdyz se bal jit do skolky 😄 tak treba zkusit vymyslet nejaky pribeh, porozhledniut se tam, co by mohlo vadit.

michaela666
autor
31. říj 2023

@gbp Perfektní, děkuju ❤️. Doma bubáky vyháníme spolu, máme jednoho "zlobivého" na chodbě. Ona mě k němu přivede a já ho pošlu pryč, protože u nás doma ho nechceme.
Bonbóny na sílu jsou skvělý nápad, zkusíme zítra ráno a ze záchodu ve školce půjdu vyhnat bubáka. 😃

exbordelar
31. říj 2023

A nemuzou ti bubaci mit souvislost i s Halloweenem? Bubaku je ted vsude plno, i ve skolce se urcite o nich bavili a meli na to tematicke tvoreni…? Jinak ja bych ji asi dala do skolky jednorazove natahovacky, at ji to nestresuje, kdyz to pusti 🤷‍♀️ Kolik ji je?

michaela666
autor
31. říj 2023

@exbordelar Bubáky máme už víc jak 2 měsíce. Začala se bát doma v noci, teď už i ve dne. Když je s ní manžel, já nebo babička tak je vyženeme a zase na to na pár hodin zapomene. 🤷
V lednu bude mít 3. Na noc dostává ještě plenku, ale přes den už to bylo v pohodě. Maximálně se občas zabrala do hraní, cvrnkla si a pak běžela sama na záchod.

95newmommy2020
31. říj 2023

Jaká zkušební doba? 😳 ve školce? Wtf?

michaela666
autor
31. říj 2023

@95newmommy2020 Normálně máme ve smlouvě o přijetí dítěte 3 měsíční zkušební dobu, během které můžou dítě pro nevyzrálost vyřadit. V tom případě by musela znovu zkusit příští rok k zápisu a čekali bychom jestli ji vezmou.

krisstina93
31. říj 2023

Syn se jeden čas ve školce taky pocuraval (ne hned po nástupu, takže to bylo ještě divnejsi), pátraly jsme s ucitelkama po příčině, vyloučila jsem zdravotní problém, šikanu, učitelky ho hlídaly a upozornovaly a nakonec sme přišly na to, ze je na záchodě pavouk a syn se tam bal jít, tak to vždy cely den držel a při obědě se pocural u stolu 🙄 pak s nim učitelka šla na záchod, aby to viděla pavouka do toho zachodu hodila a splachla a od te doby se ve školce nepocural. Ale než sme na to přišly, to byl porod 😅 učitelka o něm vedela, ale nenapadlo ji, ze se ho malý tak boji 🤣

@95newmommy2020 ve školce je normlane zkušební doba, pokud by dítě nebylo zralé nebo nějak vážně narušovalo chod školky, tak ho můžou vyhodit.

95newmommy2020
31. říj 2023

@michaela666 to mi přijde diskriminační. My nic takového nemáme.

michaela666
autor
31. říj 2023

@95newmommy2020 To může, ale na druhou stranu podmínka pro přijetí byla umět se částečně najíst a obléknout+ zvládat chodit na záchod sám/ s doprovodem. A tím, že se dvakrát za dopoledne počůrá a učitelka jí musí převlékat a uklízet po ní je prostě nežádoucí.
Nejdřív mě uklidňovaly, že se to stane. Jenže když je to 7 den a vždy dvakrát za dopoledne, s tím už trochu problém mají. Rozumím jim, jen nevím co s tím takhle na dálku můžu dělat.

krisstina93
31. říj 2023

@95newmommy2020 je to ve skolskem zákonu, možná se o tom nemluví, ale určitě to tam někde mate napsané. U prvního syna mě na to upozorňovali při přijetí, druhy je v jiné skolce, o tom nepadlo ani slovo, ale mají to na stránkách, když si rozkliknu takové ty dokumenty, které nikdo nečte :D

95newmommy2020
31. říj 2023

@krisstina93 Ježiš 🤣 tak to je chrůza.