icon

Dávat staršího sourozence do školky v šestinedělí?

5. kvě 2025

Ahoj holky.Chci se zeptat jestli jste dávaly starší sourozence do školky v době šestinedělí.Někdo říká ano a někdo zase striktně ne,tak právě vůbec nevím.Poradíte prosím?

mamikajuli
AMBASADORKA
5. kvě 2025

Myslím že tady není nějaká "správná odpověď" nebo návod. Asi bych se rozhodla podle toho, jak vám to bude zrovna vyhovovat.🙂 Třeba starší kluci chodili, donesli spálu, potom chřipku, malý naštěstí nic nechytil. Když byla před třemi lety malá dcerka, měli jsme v šestinedělí všichni (i ona) covid a to jsme skoro nikam nechodili..

krtcice
5. kvě 2025

Druhorozená se narodila uprostřed prázdnin, v září kdy jí byly 4 týdny, jsem ji brala normálně s sebou do školky když jsem vodila starší. Nejmladší syn narozen v dubnu v pátek, v úterý nás propustili a ve středu už jsem ho měla ve školce s sebou. Ale já nikdy v ničem šestinedělí neřešila ani u sebe, ani u miminek. Teď jsem opět těhotná, termín začákem srpna, v září jde syn poprvé do školy a mrně budu mít v nosítku plus normálně na srpen plánuju kvůli starším dětem aspoň jednodennó výlety.

hanka_12345
5. kvě 2025

malej zacal chodit kdyz melo miminko cca 10 dnu, ale udelala jsem to takto kvuli tomu aby se necitil odstrceny a mohl byt s nama ale myslim si ze mu to bylo u zadku :D

Kdybych to vedela ze to neresi tak bych ho tam dala normalne hned,bez pauzy

lenerka1
5. kvě 2025

Záleží na dítěti, syn introvert, společnost nevyhledával, chodil na 2 dopoledne, abych měla čas trochu poklidit a on si užil tvoření, na které mi nezbývala kapacita, no bral to jako nutné zlo, moc nechápal, proč nemůže být doma a znova bych to už neudělala. Zato druhorozená, extrovertní, komunikativní, společnost milující od miminka si školku přímo vyprosila a byla v pohodě od prvního okamžiku. U třetí nás to čeká, ale ta nemá na výběr, když budu v práci. Nemoci občas přinesli, ale nic hrozného, vyzvedávání se řešilo nosítkem. Nejvíc mě štvalo, že musím ráno vstávat, ať to na 8 stihneme 😁

martt
5. kvě 2025

Tohle si musíš rozhodnout sama. Nám tenkrát dětská doktorka doporučila abychom staršího syna nechali doma dokud mladší neskončí šestinedělí je březnový. A byla jsem ráda, že jsem poslechla radu. Protože v té době se ve školce rozjeli rotaviry a naštěstí byl starší syn doma a nepřítáhl to domu.

pavcatko
5. kvě 2025

syn se narodil 21.12. a dcerka hned po vánočních prázninách byla v MŠ- ale dcerka v mš nebývala nemocná a děti potřebovala,tak jsem to neřešila 🙂

linducha90
5. kvě 2025

Máme zrovna čerstvě narozené miminko a starší chodí od září do školky, nemocná moc nebyla, max rýma, ale sama ředitelka řekla, že je lepší nechat si starší dceru doma, aby nepřinesla nějakou nemoc, člověk nikdy neví, s čím ty rodiče to dítě do školky pošlou. Já to teda tak i plánovala, že si starší nechám doma a půjde do školky zase až v září

hennrietta
5. kvě 2025

Stáhla jsem dceru od poloviny roku. Byla hodně nemocná a syn to od ní vždy chytal a já taky. Beze srandy pár dní ve školce (cely týden byl rekord) a pak 2 - 3 týdny doma než jsme se z toho všichni dostali. Nestojí mi to za to. Syn má 4 měsíce a měl už 3x rýmu a ve 2 měsících bronchitidu. Rýma je u něj na minimálně 2 týdny a u tak malýho prcka to není sranda, když nemůže dýchat, kvůli ucpanému nosu spát a budí se.
Za mě pokud máš štěstí a starší dítko je nemocné málo, tak jo. Akorát moje dcera i přes různé přípravky na imunitu je stále nemocná a mám pocit, že jdeme jen z nemoci do nemoci. Vše to odstartovala školka... Do té doby jsme byli nemoci tak nějak normálně.

ellyem
5. kvě 2025

Dávala jsem, nechtěla jsem, aby si syn myslel, že kvůli bráchy nemůže chodit do školky, kam chodí rád 🙂

kelerub
5. kvě 2025

Nedávala jsem.

pe_tu_ss_ka
5. kvě 2025

Syn šel krátce po šestinedělí. A už bych to neudělala. Donesl krátce po tom neštovice a dcera je chytila těsně před třetím měsícem a i když byla kojená měla horší průběh než starší, který měl do týdne suché neštovice, dceři se vysypávaly skoro 14 dní a měla fakt velké a podebrané.

cherie24
5. kvě 2025

Já mám zrovna dceru odhlášenou na celý květen. Doma mám teď 3 děti. Dcera 5 dní před termínem porodu ještě stihla přitáhnout zánět spojivek, zrovna to vyšlo na svátek, takže pohotovost 🤦. Je to trochu psychicky náročné, starší teď vyloženě testuje hranice a mojí trpělivost a mladší to těžce nese, že už není ten benjamínek, ale nestojí mi to za to, aby ze školky dotáhla nějaké kašle nebo střevní virózy.

blondynka400
5. kvě 2025

Ano, chodila do školky normálně bez přestávky. Nevidím jediný důvod proč ne. Nějakou rýmičku ta mladší od starší chytila, ale nic tragického a pak s nástupem do školky nebyla nemocná snad ani jednou.

biciklissie
6. kvě 2025

Ne, nechodila. Bála jsem se nemocí, vypracování a neměla jsem kapacitu s tak malým miminkem řešit školkové starosti (dcera by začala poprvé chodit do školky cca měsíc před narozením syna). Takže začala chodit až od druhého pololetí, tedy cca od 5 měsíců syna. Bylo to tak akorát, klidně mohla i později, skrz nemoci. Byla na to hezky akorát mentálně připravená. Ale je fakt, že hned nosila domů nemoci a syn to vždycky odnesl nejvíc.

autor
6. kvě 2025

Všem moc děkuji za názory a zkušenosti ☺️🌹.Nakonec nechám doma🙂