icon

Děti se při odchodu nesmí zdržovat na školkovém hřišti

sue007
13. zář 2017

Zdravim,chtela bych jen vyzvedet,zda je bezne,ze se deti pri odchodu z MS v jinych MS take nemohou na pet minut zdrzet na skolkovem hristi.
U nas to drive nebyvalo,kdyz bylo hezky,treba deset minut si deti na hristi hraly a maminky povidaly,ale co s postavilo hriste nove asi pred tremi lety,tak je striktni zakaz. Pochopila bych, kdyby v radu bylo,ze to je na vlasni nebezpeci-samozrejme,ale u nas hrozi snad primo vyhazovem. Podotykam,ze nikdy nikoho an nenapadlo si tam mit hrat s detmi odpoledne,jde proste jen o ty odchody a ze chteji mamkam ukazat,jak vylezou nebo se sklouznout.Diky za info,jak je to u vas.

Strana
z2
properjoey
13. zář 2017

U nás se to prý dřív mohlo,teď se nesmí,právě proto,že tam maminky povídala a úraz by šel za školkou.takze vzít dítě a rovnou odchod.i to chápu,jako hrát si pak ještě mohou na jiném hřišti mimo školku.neprijde mi na tom nic divného...

anina32
13. zář 2017

@sue007 Staršího syna mám na základce už v devítce, o školním řádu s nima nikdo nikdy diskutovat nebude, ten se musí respektovat. Viz tvůj příklad s dveřma: pokud rodič nezazvoní může dostat vynadáno jak se dovnitř dostal. Stalo se mi to, když starší chodil asi do druhé třídy, vedla jsem ho do ranní družiny, maminka před náma nám podržela dveře, pospíchala jsem do práce, tak jsem nezazvonila a proběhla s ní rychle do šatny. Když jsem pak předávala dítě byl z toho cérez, jak jsme se jako dostali do budovy a že takhle to nejde. Následně viselo upozornění na nástěnce a při každé rodičovské schůzce byli všichni rodiče upozorňováni, že zvonit se musí, aby učitelka věděla kdo pohybuje v budově školy. Ale to jsme už úplně někde jinde. Jde o to že pokud to je ve školním řádě tak se to respektovat musí, stejně tak jako zákon, u těch také nemůžeme respektovat jen ty které podle nás mají smysl a v ostatních případech je nerespektovat, protože přece nejsme ovce...

alkuska
13. zář 2017

No, moje mamka dělala ředitelku ve škole, kde je společná zahrada se školkou. Takže asi vím proč 🙂 Bez ohledu na to, jestli tam mají ceduli nebo je ve školním řádu něco napsané, odpovědnost za úraz je na školce. Dokonce i když si tam někdo hraje, když je školka zavřená, třeba o víkendu. Proto si to ty ředitelky nechcou brát na triko.

sue007
autor
13. zář 2017

@anina32
No prave,to je ono.Ja ale preci taky zakon nerespektuji,pokud mi nedava smysl,ale jde o nejako buzeraci. Samozrejme nevrazdim,nekradu a neridim opila. Ale treba nehlasim zabijacku na vet.sprave, klidne dam sousedovi jitrnice nebo odvezu kozu za kozlem bez licence,i kdyz se to nesmi.Je to preci vse zakon podle EU.
Co se tyka nasi skoly,tak ta uz nejakou diskuzi pripousti, dokonce se na me letos obratila synova tridni a zastupkyne v jednom, ze by me chela navrhnout do skolske rady, prave pro to,ze se o veci zajimam a ptame se-a uz se opravdu nektere veci diky tomu podarilo zlepsit.
Ale to zastaveni na hristi neni k reseni, to neni ten pripad. Proste je to tedy celkem bezne i jinde,i kdyz to jde i jinak a to je to,na co jsem se ptala,jen takova anketa po ranu.

bamishop
13. zář 2017

@sue007 jestli se spis nejakemu diteti neco nestalo a neslo to za skolkou. U nas to take ucitelky nemaji moc rady, ale v praxi to stejne dovolujou. Je to o lidech. Aby se vyhli zodpovednosti, muselo by to byt vedene jako verejne hriste...

zuzina504
14. zář 2017

U nás ve školce jsem měla také problém. Starší nastoupil letos poprvé do školky a po odchodu ze školky chtěl ukázat tomu mladšímu jak jezdí na klouzačce. Vedením školky mi bylo sděleno, že se nesmí hřiště využívat nikým,pouze v době provozu školky a výhradně jen pro potřeby školky a to po dobu 5 let. Tak si to stanovila EU,která se podílela na rekonstrukci.

lucie_j
14. zář 2017

Učím ve školce. Jde o to, že i kdyby byli rodiče poučeni, že je to na vlastní nebezpečí, stejně je školka za případný úraz zodpovědná, takže buzerace to je, ale ne ze strany školky, ale ze strany zákona.

Strana
z2