Dítě nechce do školky

hedus10313
5. led 2017

Chtěla bych se zeptat. Dcera bude mít 4 roky a od září chodí do školky. První měsíce byla bezproblémová, ve školce se ji líbilo, těšila se tam. Jen teď se to změnilo, dcerka od rána pláče, že nechce do školky. Ve školce se mě drží a nechtěla pustit. Ptala jsem se ji, zda ji někdo neubližuje, nikdy na to nic neřekla.
Nemáte s tím některá z Vás zkušenost?
Děkuji.

aksive
5. led 2017

Ahoj...
tím se netrap je to normální. Pracovala jsem v jeslích a některé děti pláčou ihned co nastoupí a jiné to mají třeba až po měsíci. Dej tomu čas ono se to samo srovná a uvidíš sama za pár týdnů se opět bude do školky těšit... jen jestli ti můžu poradit, zkus ji tam dávat třeba jen na dopoledne a po obědě si ji vyzvedni, pak to třeba po týdnu 14 dnech (uvidíš sama) prodluž a vyzvedni ji hned po spinkání... před tím než ji tam dáš tak ji ujisti, že si pro ni přijdeš a kdy \(po obědě, po spinkání)...ještě hodně pomáhalo že si třeba děti sebou něco nosili, něco co mají rádi (nějakého plyšáka, hračku)...

aksive
5. led 2017

Ještě nebyla teď delší dobu s Vámi doma? Myslím prázdniny? Tím to taky může být, že nechce do školky... dala bych tomu čas a až pak bych pokud to nepřejde to nějak řešila, ale já myslím, že se to zpraví...Učitelek si se ptala? Jestli pláče i před den? nebo jen dělá "brikule" ráno když ji tam vedeš? Měli jsme v jesličkách holičku a ta brečela pomalu tři čtvrtě roku... ale vždycky jen ráno, když ji tam rodiče vedli a pak venku na "terase" tu neměla ráda... jinak byla celej den v pohodě...🙂.

lv
5. led 2017

Stává se, že z počátku jde vše hladce, je tam zábava, 3 týdny a pak jí dojde, že to není jen tak si někdy zajít, ale trvalá věc, denodenně.
A navíc byly prázdniny, dcera chodí 2.rok a teď mi 2dny fňukala v šatně, že tam nechce, že se jí bude stýskat. Byla doma měsíc (nemoc).

hedus10313
autor
6. led 2017

děkuji moc 🙂

medakote
6. led 2017

Bývají podle me taková období, synek též asi dva měsíce chodil v pohodě a pak začal brecet ze nechce, nebo po delší době doma( nemoc, prázdniny...). Zkus mi.o doslech dcerky promluvit s učitelkou, jestli pláče jen ráno nebo pres den, a jestli se nestalo něco - nějak konflikt s nějakým dítětem, syn je klidně dítě a první rok ve školce špatně snášel "raubire", takže pokud najednou nechtěl do školky, promluvili jsme si o tom a nezřídka z toho vylezlo něco jako že mu Tomášek cosi sebral nebo Pepik ho strčil. Ted už se otrkal a naučil se ty konflikty řešit.
Pokud place jen ráno, tak to někdy děti jen zkouší, jestli neustoupis a nenechás je doma, promluvila bych si s ní, vysvětlila proč do školky musí chodit a pokud budeš moct, tak třeba slíbila ze ji vyzvedneš co nejdříve nebo některý den po obědě a budete dělat něco, co ma ráda, kupříkladu ted se nabízí jít postavit s nebo hulaka nebo na pekaci jezdit.

janevka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz