Do kolika školek se může podat přihláška?
Ahoj,omlouvám se jestly tady stejný téma je. Maminky nevíte do kolika školek se může podat přihláška? Někdo říká jen jedna a počkat na vyjádření někdo že klidně do víc,jak to teda je? U nás přichází v úvahu víc školek,jenže jelikož malý budou 3 roky až v listopadu tak nevím kde jí vezmou.

•
17. kvě 2010Holky a to budete chodit do práce na půlúvazek nebo vám bude děti ze školky vazvedávat po obědě někdo jiný?
0
Holky, já také tak-hlásím malou na celý den, ale pak bude chodit po obědě 😉
Malovani: vyzvedávat ji nikdo nebude-jsem s malou sama a babička bude ještě pracující. A pracovat budu na celý úvazek-ale v kanceláři prostě jen dopoledne a zbytek doma. Pokud by s tím měl zaměstnavatel problém (ale nepředpokládám to), tak si najdu něco jiného na částečný úvazek a zbytek nějaké brigády doma po večerech. Prostě se mi hrozně příčí, že by měla být malá 7 nebo 8 hodin ve školce :-N
Malovani: vyzvedávat ji nikdo nebude-jsem s malou sama a babička bude ještě pracující. A pracovat budu na celý úvazek-ale v kanceláři prostě jen dopoledne a zbytek doma. Pokud by s tím měl zaměstnavatel problém (ale nepředpokládám to), tak si najdu něco jiného na částečný úvazek a zbytek nějaké brigády doma po večerech. Prostě se mi hrozně příčí, že by měla být malá 7 nebo 8 hodin ve školce :-N
tak u nás mají přednost děti s celodenní docházkou. syna jsem cca 2 měsíce vyzvedávala poo kvůli špatné adaptraci. teď chodí 2x týdně poo a zbytek pospa. má ve školce už nějaké ty kroužky, tak je to fajn 🙂 druhý už to bude mít horší - jestli ho do školky vezmou. snad se mi podaří sehnat práci na částečný úvazek 😉
aaronka - jo přesně tak...
jinak nám Vojtu do školky vzali, taky zatím jen na 4hodiny, ale u nás tedy vůbec nebyly takové problémy jako máte vy všude okolo....vzali všech 52dětí co se hlásilo 🙂
jinak nám Vojtu do školky vzali, taky zatím jen na 4hodiny, ale u nás tedy vůbec nebyly takové problémy jako máte vy všude okolo....vzali všech 52dětí co se hlásilo 🙂
Bera: tak to jo, no já pořád zvažuju, že bych šla do práce jen na poloviční úvazek, aby v té školce nemusela být tolik (už teď je mi zle z představy, že bude někde beze mě :-N )... protože nikoho na vyzvedávání nemáme, takže u nás by to fakt bylo, že by Evi byla ve školce celý den :-S ...
Ahoj holky já jsem uplně zoufalá v pondělí jsem měla volat do těch dvou školek kde prej šanci máme obě ředitelky mi řekli že nic že se žádný místo neuvolnilo 😞 včera jsem volala do 9 školek v jiné městské části v Královi poli a všude mají plno že letos to je fakt prej hrozný moc dětí, tak vubec nevím co dál, na soukromou 6500kč měsíčně teda nemáme 😞
já mám zkušenost vlastní jako mamina s pjednotřídkou jsem za ni ráda. dcera bylůa nadšená a docela si hodnš zvykla pomáhat a být v koletivu vše dětí... a jinak odděleníé jako dle věku je normální a má své výhody nikdo děti nebrdí jedou dle osnova atak... já samo dávám syna zase do malotřídky... 😃 a těším se jak bude opečovávanej staršíma apotm sám bude opečovávat malé...
přezůvky, pyžamo, věci-oblečky do Mś a něco na zahradu u nás i kartáček a hřeben. jinak snad nic.
no já tedy zkušenost z ubližováním nemám a co vím a znám z praxe.., tak spíše pak rozepře mají ve třídách stejně starých dětí tam jsou více brutálnější a zlejší.. 😞
tak u nás je potřeba: oblečení na převlečení, pyžamko, kartáček+pasta, papučky, kelímek na pití na zahradě.
Malý chodí do smíšené třídy. Ikdyž je jich tam 26 a loni odešlo tak 18 předškoláku, tak nastoupily téměř samá mrňata 🙂 mně to přijde fajn. jeden mega sígr tam teda je. i učitelky jsou z něj nešťastný. odmlouvá, pošťuchuje, omezuje...taková klasika. on je pan starší a tedy nadřazený. evidentně mu chybí chlapská ruka, protože manžel na něj funguje 😉 někdy je to blbý, na druhou stranu se ale asi menší děti naučí bránit...
Malý chodí do smíšené třídy. Ikdyž je jich tam 26 a loni odešlo tak 18 předškoláku, tak nastoupily téměř samá mrňata 🙂 mně to přijde fajn. jeden mega sígr tam teda je. i učitelky jsou z něj nešťastný. odmlouvá, pošťuchuje, omezuje...taková klasika. on je pan starší a tedy nadřazený. evidentně mu chybí chlapská ruka, protože manžel na něj funguje 😉 někdy je to blbý, na druhou stranu se ale asi menší děti naučí bránit...
u ná jsou taky smíšené třídy a pokud si dobře pamatuju, měl to tak i nejstarší syn, když byl ve školce a bylo to strašn fajn- on šel jako dvou a půl letej,takže těžce nejmenší..."velký holky" se o něj starali, pomáhali oblékat, když šli ven....pak když byl velkej on dostal každej velkej "svýho" prcka na kterýho "dohlížel" a pomáhal mu - při jídle, při oblékání, při tvorbě (kreslení,modelování....), myslím, že je to strašně bavilo....ten jeho prcek byl takovej malej blonďatej brejláček Mates, a vždycky když jsem pro Honzika přišla, tak vylít ze třídy a povídá : teto, teto, Honza byl na mě dneska přísnej, nebo Honzik mě dneska naučil tohle a tamto...bylo takový hezký
jen jsem chtěla napsat hlavně k tomu ubližování apod...to jsem za ty 4roky nikdy ve školce nezažila,myslím velký X malý dítě ...naštěstí x-)
No,já právě měla kamarádku a její syn s tím měl problémy,najednou začal nerad chodit do školky,až to z něj vylezlo,tak ho kamarádka přeřadila do školky,kde byly věkově stejně staré děti a od té doby zase chodil rád.Ale asi to byla fakt náhoda,ředitelka mi dala takovej papír,kde vysvětluje proč preferuje tyto smíšené třídy(věkově) a jeden z dalších důvodů co se mi líbí a na čem něco je,že ve smíšených třídách není tolik ubrečených dětí z počátku,myslím si,že je fakt rodíl,jestli tam bude třeba 10 nebo 30 ubrečených dětí.Když ty mladší uvidí,že starší nebrečí,tak jim to může jen prospět,navíc říkala,že dělají i to,že děti maminkám během dne při hře fotí,aby viděli,že tam opravdu celé dny jen nestrádají a nebrečí. 😉
lucka - to s tím focením je fajn....my máme jen pár fotek z besídek+čerti nebo maškarní :-|
Začni psát odpověď...

Odešli