Do kolika MŠ jste hlásili děti a do kolika byly přijaté?

berta5
25. únor 2016

Ahoj, opět je tu zápis do školek, který se letos týká i nás, a tak mě zajímá, jak hodně jste byly s dětmi úspěšné u zápisu. Je lepší podat více přihlášek a nebo si tím můžeme naopak uškodit? Kolik bylo vašim dětem v době zápisu? Dostali jste se do více než jedné školky? Schází se ředitelky na Praze 10 a vyřazují duplicitní přihlášky? Moc děkuji 🙂

mrskato
25. únor 2016

Ahojky, já jsem před dvěma lety bojovala se školkama hrozně, jsem ale Praha 4, resp. Praha 12. Spadali jsme 4 okolních školek, podávala jsem přihlášku do všech, ani do jedné jsme se nedostali, na všechny jsem psala odvolání a všechny mi zamítli. Nakonec jsem psala stížnost starostovi a všem zastupitelům, že u nás nejsou místa ve školkách, protože máme v naší části Prahy hodně cizinců (hlavně SAPA), že na to nikdo nebere ohled, rovnou jsem jim navrhla, jak by jednu školku mohli rozšířit, protože na to ty prostory prostě mají. Pak jsem nebyla jediná, kdo si u nás stěžoval. No a vyšlo to, školku rozšířili a otevřeli ještě jednu třidu, takže nakonec se dcera dostala. Co vím od známé, tak ta přihlašovala dceru na Prahu 10 a neměla s tím vůbec žádný problém, naopak, to bylo loni, nevím, jaký boom čeká školky letos. Držím palce, aby vám školka vyšla a byli jste s výběrem spokojeni!
Jo a nevím, jak to myslíš s duplicitníma přihláškama, tedy...jestli tak, že do jedné školky jich na dítě pošleš více, tak na to přijdou 100%, jestli myslíš vyřazování přihlášek (na každé školce jedna přihláška), tak to nedělají. Mají jasná kritéria - věk a trvalé bydliště, děti se řadí postupně, přes to by vlak neměl jet.

berta5
autor
25. únor 2016

@mrskato děkuji za vyčerpávající odpověď 🙂
Tak to byla klika, že se nakonec dcera dostala.
Ano, myslela jsem na každé školce jednu přihlášku, ale do více školek, aby byla větší šance. Někde se prý ředitelky schází a dávají dohromady seznamy dětí, pokud jsou přihlášené do více školek, tak automaticky nechávají přihlášku jen v jedné a to v té méně žádané. Ale nevím jak to chodí konkrétně na Praze 10.

mrskato
25. únor 2016

@berta5 já myslím, že v té přihlášce je napsané, na jaké jiné školky se hlásíte, takže z toho ředitelky vědí, jak se věci mají. Mám za to, že jsem to tam psala a že se tam píše i kterou školku preferuješ. Myslím, že vyřadit tě jen tak nemůžou, za každou tu přihlášku platíš u lékaře. To by ti tu přihlášku znehodnotili a ty bys vyhodila peníze oknem. Musí ti dát písemné odůvodnění, proč vás nepřijali a důvodem určitě nemůže být to, že jsi podala přihlášku do více školek.

berta5
autor
25. únor 2016

@mrskato ok, děkuji za uklidnění 🙂