Přihlášky do MŠ. Na kolik školek jste posílali?

15. led 2024

Ahoj, to obdobi se pomalu a jiste blizi :D

Minuly rok jsme syna hlasili jenom do jedne firemni skolky z jine prahy, ale nedostal se tam kvuli veku (s tim jsme i pocitali, jen jsme to chteli zkusit) a dali jsme ho do soukrome. Letos ho prihlasime do statni v okoli bydliste - nicmene se chci zeptat, na kolik skolek jste posilali prihlasky? Protoze jsem cetla neco, ze se reditele mezi sebou pry i domlouvaji, kdo koho vezme a ted nevim jestli zuuzit vyber jen na 2 skolky co se nam nejvic libi nebo projistotu dat i vic. Jedna se o Prahu 10, kde se neresi spadovost podle ulic, ale podle obvodu.
Takze moje dotazy:
Na kolik MS jste podavali prihlasky?
Dostali se Vam do skolek 3,5 letaci?
Pripadne, dostali jste se na odvolani nebo nasli jste i jinou statni skolku pokud vas nevzali na tu co jste chteli?

Predem dekuji!

sarihy
15. led 2024

P13 - každá školka hlasí na MÚ přihlášené děti, zdvojené přihlášsky se vyřazují, resp. dítě se dá tam, kde je místo, tedy často do té nejméně žádané školky...naopak pokud je místo, tak dítě umístí i bez přihlášky do některé se školem v MČ. Na P15 naopak je to v gesci té dané školky a absolutně nemá cenu dávat jinak než do spádové, takové dítě vyřazují vlastně hned.

sigyn
15. led 2024

U nás ve městě se může podat pouze jedna přihláška, takže tak.

cilkat
15. led 2024

Prvorozený šel do spádovky v 3,8 letech. Dostal se. Dávala jsem přihlášku jen tam. Druhorozený šel v 3,5, ale šel za bráchou a drželi mu místo (ale dostal by se i tak podle spolužáků).
Pokud primárně chcete na spádovou, tak bych další státní už nedávala. Pokdu byste primárně chtěli na nespádovou, dala bych i na spádovou.

jelenice_zavodnice
15. led 2024

Reditele se nedomlouvaji ale deti se rozdeluji podle volne kapacity, zejmena pak ty, ktere maji vic prihlasek a neni jasne, na kterou skolku vlastne chteji. Nektere MC Prahy maji system, kde kazdy reditel MS vidi kazde dite a vsechny jeho prihlasky v danem obvodu spadovosti. Je to legalni a ma to ulehcit praci MS a daneho obvodu pri prerozdelovani deti a zahlceni systemu vicenasobnich prihlasek.
Z meho pohledu je vhodne najit skolku, kterou chci jako prvotni, tam se informovat jaka je sance a podle toho davat vic prihlasek nebo pouze tuto jednu.

janule0123
15. led 2024

U nás je to na stejným principu jak u vás … takže já si obvolala školky a zjistila jak to měli minuly rok … vybrala jsem dvě školky .. a tam dala přihlášky … pravé kvůli tomu, ze si pak ředitele ty děti rozhodí co mají dablovane přihlášky jak jim se to hodí .. ale zas jsem potrebovala kvůli praci školku, kdyby ji nevzali na tu co jsme se hlásili a kdybych dala jen ji.. jinak me ji nevezmou … u zápisu se akorát ptali jestli máme víc prihlasek a kterou školku máme jako prioritni …pokud ji vezmou na obě ..sestra v jjny městě davali 5 prihlasek, z toho pak měli vědět na kterou chtějí z těch či přijali .. a pak měli něco jako doplňovací vlnu, protože čekali co děti z dabl prihlasek

majaveja
16. led 2024

To záleží, kde bydlíš. Když šlo do školky první dítě, bydleli jsme na vesnici, ale neměli jsme tam trvalé bydliště. Tak jsem dávala přihlášky do pěti okolních vesnic, vzali ho (ve 3,5 letech) do jediné, kde byla volná kapacita. Když šel mladší (ve 2,5 letech), měli jsme trvalé bydliste a hlásila jsem ho jen do spádové kam ho vzali.

autor
16. led 2024

@majaveja No kdyby Praha 10 mela spadove skolky podle ulic, tak dam tam kde je to nejbliz, ale Praha 10 spadovost podle ulic zrusila, takze ani nevim jake skolky jsou "spadove podle ulic" a vsichni rodice si defacto muzou vybrat kam dite daji. Jen prave nechapu, ze kdyby se nedostal do mych 2 vybranych skolek v P-10 ktere jsou asi 10 min pesky odnas, ze jak se potom hledaji ty volna mista...abychom zase nedostali skolku, ktera je sice v P-10, ale treba 30 min odtud. Je v tom peknej gulas :D