icon

Existují nějaké školky, kam vemou dítě bez očkování?

danka2013
17. pro 2014

Dobrý den,

nechci očkovat dceru vůbec ničím. Zatím to odkládáme....Pokud nebudeme očkovat hrozí, že nám dítě nevezmou do školky..
Existuje nějaké jiné řešení? Školka kde děti vezmou bez očkování? Dá se s někým domluvit?? 😖
Díky Dana

nasekuratko
31. pro 2014

@lenicka07 proočkovanost je veliká a nákaza se vyskytuje minimálně? A jak vysvětlíte černý kašel, kdy většina nakažených jsou očkované děti? A že ho není zrovna málo... a přitom není nebezpečný.

karlajasmine
31. pro 2014

@nasekuratko Mate nejaky odkaz na informaci o tom, ze k nejvice nakazenym patri ockovane deti? Protoze to mi pripada jako naprosty nesmysl..

katyxq
31. pro 2014

@karlajasmine stačí prostudovat statistiky SZÚ - jsou přístupné podle konrétních nemocí (bohužel jen některých) věřejně ve formě pdf na jejich webu http://www.szu.cz/tema/prevence/a-z-infekce

nasekuratko
31. pro 2014

@ivulinka123 píšete, že vlastní zkušenost je mnohem víc... a naše vlastní zkušenosti zlehčujete a neuznáváte a ještě napíšete, že NU na očkování je vina dítěte.

No holky, aspoň jde vidět, že to zdravotnictví je fakt na takové úrovni jak si myslíme. Tato paní to jen potvrzuje. Nečte, co píšeme, neodpovídá na otázky, pořád si tvrdí svoje a jde přes mrtvoly. Přesně ideální příklad doktora a zdravotní sestry na většině pracovišť. A pak to tak i dopadá...

nasekuratko
31. pro 2014

@karlajasmine klidně ho seženu a dám vám ho sem. Tuším, že to zveřejnil přímo SUKL.

ivulinka123
31. pro 2014

@nasekuratko Chtěla bych vidět lékaře, který ví, že jste alergická na PNC a PNC vám předepíše. Co kdyby jste měla a jistě by jste měla nějakou alergickou reakci? Chtěla bych vidět primáře, když se dítě dusí, že se zajímá o poplatek? Podle mě jste zaujatá, nekompromisní, vidíte jednom jednu cestu. Takže to teď nepřekrucujte.
Vy si nevážíte žádného lékaře ani sester, sama jste to napsala, že by jste se o nich musela vyjadřovat pouze sprostě!Tak si od nich neberte ani ten recept, když ho následně vyhodíte do koše a neblokujte místo a neberte lékaři čas pro ostatní pacienti, kteří si ten recept v lékarni vyzvednou.
A už budete mít ten infarkt, tak si RZP nevolejte, jděte si do léčit bylinkama, když jste sprostá na doktory.
Kdo chce kam, pomozme to tam 🙂 Na změně nicku trvám 🙂

merunkova
31. pro 2014

@karlajasmine např zde http://www.szu.cz/uploads/Epidemiologie/Zpravy_... , na str 60 je přímo uvedeno, že v r 2012 bylo z 738 osob nakažených nemocí 638 očkovaných, tedy celých 85 %.....a rovněž se tam uvádí, že "podle současných studií nás před možností onemocnět pertusí dlouhodobě neochrání ani očkování ani prožité onemocnění;po očkování proti pertusi lze onemocnět v průběhu 3–5 let, po onemocnění v průběhu 4–20 let " . 😒

karlajasmine
31. pro 2014

@katyxq Nikde tam nic o cernem kasli bohuzel nevidim... pokud mi chce nekdo dokazat, ze cerny kasel vice postihuje ockovane, dejte sem prosim konkretni odkaz, ktery to dokaze..

ivulinka123
31. pro 2014

@nasekuratko Ano, v případě očkování, ale i dalších věci - propuknutí nemoci se hlavně jedná o samotné jedince, jeho vrozenou imunitu, celkový start do života, atd.
Jak mi vysvětlíte: Proč některé děti, jako moje, nemají žádnou reakci na očkování a nejsou vůbec nemocné a někdo skončí s nemocema po očkování jako vy??
Že moje děti jsou zdravé a jiné pořád nemocné??

merunkova
31. pro 2014

@karlajasmine viz má odpověd výše 🙂

katyxq
31. pro 2014

@karlajasmine pod P - pertuse, přímý odkaz kousek výš ale už padnul 😉

karlajasmine
31. pro 2014

@merunkova Ockovani proti cernemu kasli totiz neni dlouhodobe efektivni (podobne jako temer kazde ockovani), ale slouzi k tomu, aby ochranilo ty nejmensi deti, ktere na cerny kasel drive nejcasteji umiraly. Clovek muze sice i po ockovani onemocnet cernym kaslem, ale bude mit lehci prubeh nemoci.

''Po dlouhodobé prevalenci nemocnosti ve skupině dětí
do jednoho roku se nemocnost přesouvala do věkových
skupin starších dětí a dospívajících. ''

katyxq
31. pro 2014

@karlajasmine ty nejmenšía nejzranitelnější děti nejsou a vzhledem k věku ani nemohou být plně očkované - takže i kdyby tahle současná vakcína proti ČK (Infanrix hexa, Haxacima, nebo Pediacel) fungovala, tak chráněné nejsou 😉 ... lehčí průběh je pouhopouhá spekulace.

ivulinka123
31. pro 2014

@merunkova Souhlasím, taky jsem matka, co dělá pro svoje děti to nejlepší, ale nikdy bych si nedovolila urážet a sprostě nadávat na lékaře a sestry jako nasekuratko, když je jistě sama v životě jednou budu potřebovat a jdu si k nim pro recept. Nech na ně nadává, dobře, ale nech už k nim nikde neleze. Nejhorší jsou nevděční pacienti. Těch jsme naštěstí u nás v práci potkali velmi málo. a vetšinou se jddnalo o zamidrákované lidi, co řešili pitomosti.
A pokud málem přišla paní o život vinou lékaře a cítí se velmi dotčená jeho péčí, což chápu a je to pochopitelné, jistě problém/situaci řešila s ostaními lékaři, napsala stížnost na lékaře, Lékařskou komoru atd. Pokud ne, tak to asi nebylo tak jak píše.

karlajasmine
31. pro 2014

Pro info: ''V posledních letech u nás černý kašel zapříčinil čtyři úmrtí. Ve všech případech nemoci podlehli dosud neočkovaní kojenci, kteří se nakazili od členů rodiny. ''

http://www.szu.cz/tema/prevence/vyskyt-cerneho-...

Proto se ockuje - ne proto, abychom uz nebyli nemocni a nemohli nemoc nikdy chytit, ale aby diky nasi neockovanosti neumrel nekdo, kdo nema zatim skoro zadnou imunitu.

nasekuratko
31. pro 2014

@ivulinka123 klasická zdravotní sestra... všechno si maminky překrucují, nic není pravda a nečte a neposlouchá, co ji kdo říká. Holt tohle je ukázka českého zdravotnictví.
A já několikrát napsala, že některých si vážím a těm jsem naprosto věrná. Ale to nečtete nebo tomu bohužel nejste schopná porozumět. Chápu... Na takových jsem už narazila hodně.
Kdybych měla u sebe zprávy, klidně vám to sem nafotím-jak záznam z pohotovosti, kdy jsme za pár hodin skončili se synem na JIP ve vážném stavu, po tom, co primář nás pustil domů bez léků se slovy, že synovi nic není, jen má zarudlý krk. Holt 90Kč měl na stole a asi dávali zrovna něco zajímavého večer v televizi a nechtělo se mu pracovat. A i záznam o ATB s penicilinem. Nic si nevymýšlím ani nepřekrucuji -nepracuji totiž ve zdravotnictví, tak to nemám zapotřebí. 😉

nasekuratko
31. pro 2014

@ivulinka123 a jak poznáte stav imunity a alergie atd. v 9 týdnech? Můžete mi to vysvětlit, který lékař tohle zkoumá? Bohužel většina jsou jako vy, že když se mamince něco nezdá, tak řeknou, že je histerka, alternativní matka nebo něco překrucuje.

ivulinka123
31. pro 2014

@nasekuratko Odpovězte na otázku! Proč některé děti, jako moje, nemají žádnou reakci na očkování a nejsou vůbec nemocné a někdo skončí s nemocema po očkování jako vy??

nasekuratko
31. pro 2014

@ivulinka123 jak můžu řešit situaci stížností na lékařskou komoru, když lidi z lékařské komory jezdí k naší ředitelce nemocnice do sklípku? Sama má tolik průserů i s jejím manželem, že by to nikdo nespočítal. A všechno si krásně po známostech vyžehlí. Všude to totiž funguje stejně. Lékař proti lékaři nepůjde.. jen ve výjimečných případech, ale pak vše závisí právě na lékařské komisi, která to smete ze stolu.
Bohužel tohle je přímo případ švagrové, která po banálním zákroku v břeclavské nemocnici má trvalé následky a musela na plastiku. A nic nezmůže.
V dnešní době se už ani úmrtí miminka pár hodin po vakcinaci nebere jako následek vakcíny. Tak čeho se kdo dovolá? Obzvlášť u lidí jako jste vy.

katyxq
31. pro 2014

@karlajasmine myslíš ty 4 děti, které vzhledem k věku tehdy ani očkované proti ČK být nemohly 😉 ... wow, to je argument
A ten tvůj odkaz - cíleně vytípané údaje ze statistik 😉 ... stačí vybrat správná data a máš výsledky http://www.margit.cz/ockovani-hypotezy-versus-f...

nasekuratko
31. pro 2014

@karlajasmine černý kašel je nebezpečný jen pro maličké děti, které neumí kašlat a na které v té době vakcína ještě nepůsobí. Takže je jedno, jestli jsou nebo nejsou očkovaní. 😉

nasekuratko
31. pro 2014

@ivulinka123 právě proto, že neměly žádné alergie, skryté onemocnění a vpořádku imunitu. Ale to pořád nemění nic na tom, že tohle se v 9 týdnech věku nepozná. A když jo, tak přijde sestřička jako vy, která vše zpochybní, udělá z matky blbce a píchne vakcínu.

ivulinka123
31. pro 2014

@nasekuratko Odpovězte na otázku..Proč některé děti, jako moje, nemají žádnou reakci na očkování a nejsou vůbec nemocné a někdo skončí s nemocema po očkování jako vy??

Nebo na to nemáte kapacitu? 🙂

katyxq
31. pro 2014

@karlajasmine ještě bych dodala - ty 4 děti, o jejichž zdravotním stavu před onemocněním ČK nevíme jedinou věc, možná by umřely taky, kdyby byl sled událostí jiný, jen na něco jiného ... nebo třeba ne

katyxq
31. pro 2014

@ivulinka123 protože každé dítě má jiné genetické dipozice, jinou prenatální a poporodní chemickou zátěž, mělo jiný porod (chem. zátěž, střevní mikroflóra a jiné), je očkované v jiném zdravitním stavu, má celkově jinou stravu (kojení, UM, vitamíny, čajíčky) atd atd atd. .... ruská ruleta 😉

nasekuratko
31. pro 2014

@ivulinka123 já už odpověděla. A dál se rozepisovat nebudu. Jen jste mi dokázala, že se ve zdravotnictví nepletu. Že když VĚTŠINA (ne všichni!!) jsou jako vy, tak potom to vypadá přesně takhle bídně... Prostě doktoři ani sestřičky nečtou, neposlouchají maminky, tvrdí si to stejné, na co nedokážou odpovídat (ano, vy jste mi doteď na otázky neodpověděla), mají načteno jen z reklamních letáků a myslí si, že můžou rozhodovat o životech dětí.

ivulinka123
31. pro 2014

@nasekuratko Takže je problém i v samotném jedinci, tedy dítěti, že? To je to, co jsem říkala, ale vy jste si mlela svoje nesmysly, že vina dítěte to není. A teď píšete, že ano :D Promiňte, musím se smát nad vaší neskutečnou hloupostí 🙂

lenicka07
31. pro 2014

@nasekuratko ale argumentovat zrovna tím černým kašlem mi přijde trochu nesmysl, a co třeba ten záškrt? když se někde zanedbalo očkování a smrtící epidemie se vyskytla (jak už jsem psala). Jestli očkovat některé nemoci i nadále, to na zvážení je - zrovna ten černý kašel. Ale jako argument obecně proti očkování? A tetanus? Holky to tu uvádí jako zbytečné, vlastně to není tak nebezpečné a prakticky minimální šance tím onemocnět. Proč to je teda takový "strašák" , proč se vůbec nějaká vakcína vyvíjela, když je to tak banální a výjimečné. Tohle mi dost nejde na rozum.

merunkova
31. pro 2014

Výňatek z netu- rozhovor s lékařkou - kopíruji, protože přesně toto si myslím i já.
"Návrat černého kašle je názorným příkladem nefunkčnosti očkování. Po 50 letech, vynaložených miliardách korun a neznámém počtu dětí vážně poškozených tímto očkováním, jsme na tom stejně jako tehdy. V populaci se evidentně děje něco, co se neočekávalo a co není přesně vysvětleno. Nabídla jsem pár možných vysvětlení.
Optimistický oficiální odhad účinnosti je kolem 80%,viděla jsem ale studii, která uváděla jen 24%.[1] Tedy nejméně každé páté dítě není chráněno. To je dost vysoký podíl. Ve světle uvedených faktů je poněkud zvláštní neustále opakované tvrzení, že očkování je účinné a nutné. Nejméně každé páté dítě nese pouze rizika vakcíny bez jakéhokoli prospěchu. A nejméně každé páté očkované dítě smí do kolektivních zařízení, přestože je na tom stejně jako dítě neočkované, které tam nesmí. Nikdo se neobtěžuje zjišťovat reálnou imunitu očkovaných dětí. Kromě toho skutečnost, že očkovaní roznášejí nemoci, dokazuje, že omezení přístupu neočkovaných dětí v přístupu do školek a jeslí je skutečně pouhou diskriminací a perzekucí, nikoliv vědecky podloženým opatřením na ochranu veřejného zdraví."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/cerny-kasel...

Strana