icon

Existují nějaké školky, kam vemou dítě bez očkování?

danka2013
17. pro 2014

Dobrý den,

nechci očkovat dceru vůbec ničím. Zatím to odkládáme....Pokud nebudeme očkovat hrozí, že nám dítě nevezmou do školky..
Existuje nějaké jiné řešení? Školka kde děti vezmou bez očkování? Dá se s někým domluvit?? 😖
Díky Dana

merunkova
31. pro 2014

@nasekuratko Můj syn se narodil a měl jen 2 kg.Neměl pak ještě ani 2500g a už dostal 1 vakcínu TBC...Kde by se asi tak malé dítě, které nemohlo ani chodit ještě ven, mohlo touto nemocí nakazit? Prostě se nad zdravím dětí vůbec nepřemýšlí, toto se nedá zdůvodnit jinak než penězi.

sulemina
31. pro 2014

já bych tyhle maminky , co nechtějí očkovat určitě nechala dobrovolně na jejich svobodné vůli, bylo by to na jejich zodpovědnost, jak říkám mé babičce zemřely dvě děti na záškrt jako i jiným v obci a to je pro mne dostatečný argument, protože časté věty tu jsou nemůžeme se svobodně rozhodnout, tak ať tu svobodnou vůli mají, když jí potřebují

sulemina
31. pro 2014

@merunkova ti doktoři byli blbci, že ho očkovali tak brzy

ivulinka123
31. pro 2014

@nasekuratko Narazím na lékaře či sestru..tak za nimi nechoďte, když hážete jejich recepty do koše a nevážíte si nikoho z nich. a nepřekrucujte to laskavě, já vím co jste napsala.

merunkova
31. pro 2014

@sulemina Máš jinou zkušenost než já a proto si stojíš za svým, to plně chápu a neberu ti to.Ale co bys dělala, kdyby tvé dítě po očkování vážně onemocnělo, bylo by např. nějak postižené?

lenicka07
31. pro 2014

@sulemina no právě že to člověk bere podle své zkušenosti - v naší rodině také neblahá zkušenost se záškrtem, problémy s očkováním žádné. Takže se člověk neubrání názoru ve smyslu vlastní zkušenosti. Je otázka, proč některé dítě reaguje na očkování fatálně. Jak by takové dítě reagovalo, kdyby se setkalo s vážnou nemocí.
Ano, kde je skutečná pravda, to se asi těžko dozvíme. Každý věří něčemu. Něco se vyjasní postupem času. Je docela sranda číst léčebné postupy před 100 lety. Někdo se bude zas smát dnešním za 100 let. Život není jen černo-bílý, není jedna univerzální pravda, všechno má své výhody a nevýhody, nic není dokonalé. Jen je třeba snažit se najít lepší, bezpečnější cestu. To chápu, ale očkování jako takové prostě nezatracuju a vnímám ho jako potřebné.

sulemina
31. pro 2014

tohle je právě reakce -NEOČEKÁVANÁ- na očkování, je to hrozné, jenže!!!!! organizmus je tak ojedinělý, že se stávají případy, že při operaci se zjistí, že pacient je vzácně alergický na nějaké anestetikum a upadne do kritického stavu a je z něj ležák nebo rovnou zemře a přitom mu lékaři chtěli zachránit život, nevíme dopředu jak tělo bude reagovat, tak samo s penicilinem, někdo je na něj tak alergický, že může tělo reagovat šokem, silnou alergickou reakcí a jiným zachrání život, tak samo ten zmiňovaný záškrt a nyní se rozhodnout co je lepší riskovat očkování nebo riskovat epidemii, nikdo neví dopředu a v rozhodnutí se na toto samozřejmě budeme lišit..

katyxq
31. pro 2014

@ivulinka123 přeju tobě a lidem s podobnými názory, abyste se důsledky toho, že stát za následky nuceného očkování nemusí nést zodpovědnost, jednou nemuseli vyrovnat 😉. Nikomu totiž nepřeju, aby jeho dítě mělo jakoukoliv špatnou reakci, natož vážnou - aby dítě musel z toho dostávat týdny, měsíce (pokud se mu to vůbec povede) a ještě byl za rozhodnurí dál neočkovat zesměšňován, popotahován uřady, osočován lékaři a šikanován státem.

katyxq
31. pro 2014

@sulemina jenže to je to - do operace, podání leků apod. jdu dobrovolně a po seznámení se s možnými riziky a přínosy a jejich zvážení ... u povinného očkování to tak není.

sulemina
31. pro 2014

nikdy nikdy i přes podání informací nevíš, jak se to zvrtne, jestli budeš alergická na podanou látku při uspání i kdyby ti to vysvětlovali hodiny, tak samo já, co jsem alergická na bílek, až se dusím a mám záchvaty, souhlasím ale, že by si to měla rozhodnout maminka na vlastní nebezpečí dítěte a je klid ve společnosti

merunkova
31. pro 2014

@sulemina A o to mi právě jde, jen jsem se chtěla zeptat zcela konkretně, ač jsi v té situaci nebyla.Je jednoduché si ji představit - po očkování se stane tvé dítě nemocné či postižené....i nadále bys byla pro očkování? Chtěla bys poslouchat řeči, že pokud i nadále nebudeš očkovat, nepůjde do školky apod...Jen se ptám, nehledej v tom nic zákeřného... 😉

sulemina
31. pro 2014

@sulemina já zase přeji maminkám, které odmítnou očkování, aby se nemusely setkat s reakcí dítěte na neprovedené očkování, vše má svá pro a proti, jen jedna věc pod čáru, když jedete do některých zemí třetího světa a máte povinné očkování podstoupit, jinak vás ani nepustí do letadla, proč je podle vás nutné, je to rozmar ?

ivulinka123
31. pro 2014

@katyxq Vy mi nemusíte nic přát. Já jsem šťastná a spokojená. Chápu Vás, ale VY jste si pořídila dítě, tedy vstupujete do rizika, zda bude zdravé či nikov. Život není jen krásný. Má spousty nástrah, překážek, nemocí. Pokud tohle nechápete, nepořizujte si další třetí dítě, když se s tímto prostě neumíte vyrovnat a některé uživatelky ještě podporovat v jejich arogantním chování. Končím, s vámi to nemá smysl. Když je nejhůř, děláte ze sebe chudáky. Je mi vás líto.

merunkova
31. pro 2014

@sulemina Škoda, že jsi neodpověděla....

sulemina
31. pro 2014

@merunkova kdyby tvé dítě podstoupilo operaci a zjistila se krutá postižení po operaci kvůli reakci na podané anestetikum, byla by jsi navždy už proti operacím?

merunkova
31. pro 2014

@sulemina Škoda, nutit tě nebudu, když nechceš... 😉

sulemina
31. pro 2014

nemyslíš si , že plošné očkování zabránilo epidemiím a zachránilo miliony lidí před smrtí? nebo se v tom chceme přít?

sulemina
31. pro 2014

@merunkova ne tak hrr na mne, mám i jiné stránky než koníka 🙂 😉

merunkova
31. pro 2014

@sulemina Mě stačilo ano či ne, víc jsem nežádala 😉

sulemina
31. pro 2014

pokud bych měla dítě postižené kvůli očkování, ptala bych se proč se to stalo, proč organizmus mého dítěte reagoval tak jak reagoval,jen jedno - manželka politika Kohla měla silnou reakci na penicilin a musela roky žít ve tmě, dostala alergii na světlo, umřela v těžké depresi,zakázala bys antibiotika ? a už je nikdy kvůli tomu nepoužívala,? to je má odpověď, brala bych t jako neštěstí, že reakce mého dítěte byla taková, miliony lidí zachrání a jednomu dítěti z milionu zničí život, ano byla bych pro očkování

kajalka
31. pro 2014

@nasekuratko Přijde mi, že ve zdravotnictví pracují 3 typy lidí, ti, co si o sobě myslí, že jsou polobozi, co mají patent na vše, k nim se pravděpodobně se svou zářící inteligencí řadí i @ivulinka123 (bohužel, argumenty a logiku postrádají), pak ti, co jim je osud lidí zhola fuč a pak je umrněná menšina těch, kteří se sami vzdělávají v mnoha rovinách a mají srdce a rozum na správných místech. Jenže takové, aby člověk pohledal, nedají se ani na první dobrou odhalit, neb se bojí, aby nenarazili.

A ať nejsem mimo téma - tady máte grafy, které jasně ukazují, jak nemocnost klesala a kdy přišly vakcíny http://www.margit.cz/ockovani-hypotezy-versus-f...

kajalka
31. pro 2014

@sulemina Kdyby to zabilo tvoje dítě, jistě bys pokrčila rameny a řekla bys, že přece miliony to zachránilo...

merunkova
31. pro 2014

@sulemina ted jsem si teprve všimla, že ještě nemáš žádné děti,tak to nic, to byla moje otázka zcela zbytečná.
To je jako by ses ptala ty mě, jaké bych měla pocity a reakce , kdybych byla anglická královna 😀

sulemina
31. pro 2014

@merunkova tohle bylo taky zbytečné, no nic když chceš bodnout, podařilo se, jen krom ivulinky tu ženy pro očkování nebyly osobní, zlé, haštěřivé, asi tak narozdíl od některých z vás, jdu pryč z tématu, ještě jednou, proč do některých zemích je potřeba při dovolené povinné očkování, zjistěte si ty země samy, asi jen tak, že...nevíš, jestli jsem dítě neměla, to totiž nechci psát do svého profilu, některé věci bolí...

sulemina
31. pro 2014

@sulemina ten tvůj smajlík byl vtipný, opravdu....dík za zkažení konce roku, nevědomost neomlouvá

merunkova
31. pro 2014

@sulemina Rozhodně jsem svou větu nepsala nijak ve zlém a ani rýpavém tonu, prostě jsem napsala to, co tam čteš - že jsem si všimla, že nemáš děti, proto je těžké si představit ten děsný pocit, když vlivem nějakého sajrajtu máte s dítětem zničený život.Já bych pochopila to, že chceš očkovat, ale ne větu - no , stalo se, hlavně že to miliardám dětí pomůže, tohle žádná matka nikdy nenapíše.V té větě nehledej nic zákeřného, je to holt daň toho, že spolu nemluví lidi osobně. A ten smajlík se týká až té další věty.Naopak ti přeji, ať si můžeš brzo svoje dítě pochovat a at se správně rozhodneš, až přijde doba očkování. 😉

sulemina
31. pro 2014

ale ne větu - no , stalo se, hlavně že to miliardám dětí pomůže, takhle jsem to nepsala, ani to nebylo myšleno v takové tonu, očkování dej na roveň operací, medikamentů a následného postižení dítěte nečekanou reakcí, tak se ptám tebe, tohle vše by jsi zavrhla pak?

kajalka
31. pro 2014

@sulemina Jenže u většiny máš svobodnou volbu rozhodnutí, za kt. tě nikdo nepostihne. To u očkování není.

lenicka07
31. pro 2014

já jsem taky alergická na penicilin, kdybych ho dostala, udusím se, ač jinak alergická vůbec na nic nejsem. Přesto ho nepovažuju za zlo. Při první aplikaci si moje mamka taky nemohla vybrat jestli ho dostanu nebo ne, resp. protože o alergii nemohla vědět, tak se aplikaci nebránila. Takže ono je to takové ošemetné. Nikdo nemůžeme stoprocentně vědět co nastane, ať je to podaný lék, operace, porod, či očkování. Svobodná vůle je sice silné heslo, ale tady jsem přesvědčena o tom, že je důležité aby se očkovalo globálně, aby to nebylo jen třeba 30 % populace, pak to ztrácí smysl. Je to těžké. Přístup k těm co neočkují se mi taky nelíbí, ale příliš bych to na svobodné vůli jedince obecně nenechávala. Jen bych to prostě míň dramatizovala a nepostihovala.

merunkova
31. pro 2014

@sulemina tvoje věta :brala bych to jako neštěstí, že reakce mého dítěte byla taková, miliony lidí zachrání a jednomu dítěti z milionu zničí život....napsala jsem to co ty, jen ne doslovně slovo od slova, ale podstata je stejná.To jedno dítě, o kterém tam píšeš, že má smůlu, by bylo právě to tvoje....a to je to, co nechápu. A nemůžeš srovnávat očkování, které se týká milionů dětí s ojedinělými případy při operaci apod. Následků po očkování je strašně moc, netýká se to jen alergií, ale i autismu, mentálních retardací, zpomalení vývoje atd atd.....Jinak už nemá cenu se o tom bavit, je to stále dokola, chápu, že jsi asi teď naštvaná, proto je lepší přestat. Přeji ti hodně štěstí - to myslím vážně - a ať se ti v životě daří.

Strana