icon

Existují nějaké školky, kam vemou dítě bez očkování?

danka2013
17. pro 2014

Dobrý den,

nechci očkovat dceru vůbec ničím. Zatím to odkládáme....Pokud nebudeme očkovat hrozí, že nám dítě nevezmou do školky..
Existuje nějaké jiné řešení? Školka kde děti vezmou bez očkování? Dá se s někým domluvit?? 😖
Díky Dana

nasekuratko
30. pro 2014

@merunkova ahaaaaa, tak to už chápu 😀

ivulinka123
30. pro 2014

@merunkova V první řadě, bych to nenazvala svinstvem. A to je to, co mi na vás neočkujích vadí, jakým způsobem to prezentujete. Prostě se smiřte s tím, že jste měli smůlu a příště neočkujte.

marecekavendulka
30. pro 2014

@ivulinka123 Tak někdo má nízkou osobní statečnost a někomu zas nejde interpunkce. 😉

merunkova
30. pro 2014

@ivulinka123 prosím tedy o radu, jak mám to svinstvo přejmenovat v případě, že mi po něm onemocnělo vážně dítě nevylečitelnou nemocí, ale aby to bylo vypovídající, děkuji 😕

nasekuratko
30. pro 2014

@salikova pokud jste měla štěstí na takové doktory, tak klobouk dolů. Já v širokém okolí znám jen jednoho takového. Jinak všichni mí blízcí mají opačné zkušenosti bohužel. I když si přečtete zkušenosti jiných maminek, tak pochopíte, že to, co píšete, je většinou jak sci-fi. I když by to tak mělo správně vypadat.

nasekuratko
30. pro 2014

@ivulinka123 tak nám poraďte, jak to neočkování máme udělat? Když je to povinné a žádné kontraindikace se neuznávají....

lenkavd
30. pro 2014

@ivulinka123 jako sorry, ale hexa je neúčinné a nebezpečné svinstvo co mělo už dávno zmizet z truhu.... Všichni to vědí, ale málokdo to přizná a finační ztráty by byle moc velké, tedy je lepší tím očkovat a tvrdíit, že je vše v pořádku 😝

rozzaarka
30. pro 2014

@salikova ty jo, tak to mas kliku. taky bych chtela takove doktory...🙂 ja se setkavam spis s opakem - nezajem, jedeme podle planu ☹ taky se nechci hadat, vadi mi oba extremy. Sama pravdu vidim nekde uprostred, ale co je to v praxi, tezko rict... nase pediatra je rozumna, da se s ni domluvit na odkladu, schema 2+1 atd, ale vakciny bez sra*ek nebo min nemoci v jedne taky neumi 🙂

rozzaarka
30. pro 2014

@salikova s tema doktorama (ze bych chtela takove) to myslim obecne na vsechny, ne jen pediatry - ti, co resi konkretniho pacienta. Nase pediatra normalne ockuje, ale da se s ni domluvit. (aby me tu nekdo netahal za slovicko) 🙂

ivulinka123
30. pro 2014

@lenkavd Mluvíte tu o tom, jak je očkování neúčinné atd. Sama jste nezopovědná tím, že vaši kolegové/kolegyně dělají fatální chyby v práci a to vám nevadí, že ohrožují ostatní populaci? Proč je nenahlásíte a neřešíte to, když jste tak velmi schopná? Kryjete si zadek? To vám na lidech asi hodně záleží.

zkopírováno: tak to já znám tedy značně doktorů a sester co dělají fatální chyby, někteří nevědomky a někteří svojí blbostí emoticon Jen málokdy se to dostane někam ven.
@lenkavd

salikova
30. pro 2014

@rozzaarka jako já když se u doktora necítím, tak měním... potřebuju, aby se mnou mluvil na rovinu, vyslechl si mě a všecko mi zodpověděl a když se necítím, prostě měním....Oni jsou tu pro tebe... Jak normální, tak alternativní... Já mám třeba kluky zdravy, ale sama se sebou pořád bojuju - mám špatnou imunitu, jsem alergik a s tímhle už jsem vystřídala kupu doktorů a ještě mi nikdo na delší dobu nepomohl - od doktora, přes celostní medicínu, čínskou, výživového poradce, očisťující kúry, milion prášků až po léčitele :( Stejně jsem tak 3krát do roka na antb + k tomu virózy aj... Jediny, kdy sem nebyla marod, bylo období těhotenství, tak asi budu muset být stále těhu... :D
A co sem zažila s klukama doktory, tak očařku v Olomouci(od té sme odešli k jiné - když sem se jí na cosi zeptala, tak začala: Hm...Jak bych to laikovi vysvětlila...:D), pak kardioložku, ta byla zlatá a s malým měla fakt trpělivost a pak super doktora na dětskym ultrazvuku v Motole (mladší syn měl problémy s ledvinovou pánvičkou, ale po šestinedělí už OK) a pak naše dětská, která je naprosto úžasná, rozumná, pečlivá ( i mi radí s mou imunitou).. A když sem s mladším přišla s porodnice a naše měla dovolenou a já šla k zástupu, který chtěl malého meřit (asi týden po porodu), tak sem mu normálně řekla, že si to nepřeju, že naše doktorka během šestinedělí neměří kvůli kostem a bylo🙂

merunkova
30. pro 2014

@ivulinka123 je vidět, že ani ty nevíš, jak bys to svinstvo kloudně přejmenovala 😎

ivulinka123
30. pro 2014

@merunkova Mám z vás pocit, že jste evidentně vytočená, že Váš syn má zdravotní problémy a moje děti jsou zdravé. Na mě si zlost nevylévejte, já za to nemůžu a já si můžu očkování nazývat jak chci, bez toho, aniž bych se vám musela zpovídat..

salikova
30. pro 2014

a když se tu píše o alternativě apod. tak já měla jako dítě dětskou, která vše léčila nejdřív homeopatiky a bylinkami a snažila se přírodní cestou a myslím, že mě celkem zanedbala, že kdyby mi někdy dala na angínu antb než "vyčkávala", jak se to vyvine, nedopadla bych možná dneska tak jak jsem.. :( prostě myslím, že všeho s mírou a fakt s tím zdravým rozumem 😉 Já nejsem pro ani proti, ale medicíně celkem věřím - pomohla mi víc a líp;)
Ajsem třeba ráda, že jsem očkovaná proti encefalitidě - u dětí (chtěla sem je taky naočkovat, protože jsme cely léto na chalupě, kterou máme u lesa a navíc máme psa, který přes obojek prostě klíště sem tam donese třeba i nepřisáté v srsti) mi to třeba dětská vymluvila, tak sem neočkovala, protože jí prostě věřím...

lenicka07
30. pro 2014

@lenkavd finanční ztráty pro koho? Asi i pro lékaře že... Takže všichni (většina) lékařů ví, že hexa je svinstvo a vesele to do našich dětí perou dál. Ti kdo o tom rozhodují, také vědí, oč jde a dávají všanc statisíce životů kvůli svým finančním zájmům.
A na druhou stranu, např. můj děda pochází původně z 5 sourozenců. Píšu původně, protože dva z nich zemřeli na záškrt. Ten byl, pokud vím, vymýcen očkováním. Nechtěla bych to zažít. Dokážete mi vysvětlit jako lékařka, co se stane, když se řadu let nebude očkovat, co se stane až rapidně klesne proočkovanost populace?

merunkova
30. pro 2014

@ivulinka123 Zpovídat se mi nemusíš, dětem přeji pevné zdraví, jen chci znát jiný název pro to očkovací svinstvo, abych tě s tím nepohoršovala, jak jsi výše psala , že se to tak nemá nazývat 😀

ivulinka123
30. pro 2014

@merunkova Pomůžete to vašemu dítěti, když vymyslím jiný název místo ,,svistva´´? Jistě ne. Dobrou noc.

merunkova
30. pro 2014

@ivulinka123 Já nechci ,abys pomohla mému dítěti, jen chci vědět, jak nazvat to svinstvo jinak.Psala jsi, že se to tak nemá nazývat.Snad to píšu dobře česky či ne? 😉

nasekuratko
30. pro 2014

@lenicka07 o ztrátě financí a riskovaní životů jste to napsala přesně tak jak to chodí. Stačí otevřít oči 😉
Zkusím pohledat grafy, kde je zpracováno, jak ustupovaly nemoci a kdy začalo očkování proti nim. Jde tam krásně vidět, že očkování se zavedlo k době, kdy většina nemocí se tu téměř už nevyskytovala 😉
Nikde není dokázané ani podložené, že za to může právě očkování, že ty nemoci tady už nejsou.
Zatímco u černého kašle je prokázané, že většina nemocných jsou očkované děti a naopak neočkované jsou proti němu více odolné. A to není "jedna paní povídala", ale oficiální studie, které zveřejnil tuším SUKL (pokud budete chtít, seženu konkrétní odkaz, kde si to sama můžete prověřit)

nasekuratko
30. pro 2014

@merunkova zdravotní sestra očividně nechápe vůbec, co po ni maminky tady chtějí. Neumí odpovídat na otázky a nečte pořádně příspěvky. Jestli to takhle vypadá i v ordinaci, tak pak chápu, proč to u většiny doktorů vypadá, tak jak vypadá.

nasekuratko
30. pro 2014

@salikova naprosto souhlasím. Já taky nejsem uplně pro alternativní medicínu ani pro moderní medicínu. Vždy to chce zvážit všechny pro a proti. Nejsem vždy pro ATB, ale když je onemocnění vážné, tak si je vezmu. Záleží na okolnostech.
Stejně tak to beru s očkováním. Pokud by to bylo na zvážení každé maminky a nebylo to povinné, neměla bych s tím jediný problém. Nejsem ani pro ani proti očko. Nikoho nesoudím. Jediné, co si přeji je, aby to bylo dobrovolné.

merunkova
30. pro 2014

@nasekuratko Tak už jí radši nebudu trápit, asi jsem toho po ní chtěla moc , ne každý dokáže pružně reagovat, mám pro to pochopení 😀

ivulinka123
30. pro 2014

@nasekuratko Zkopíruju to, co jsem napsala na vaši reakci, jak nadáváte na doktory a sestry, takže mi laskavě odpovězte a přestaňte pořád slepičit , jedno a to samé.
Takže už nikdy nenavštívíte lékaře ani jiný zdravotnický personál, ať už vaše děti nebo vy sama, když na ně tak nadáváte? Až budete mít infarkt, nevolejte RZP, když by jste se o nich musela vyjadřovat sprostě a léčbu volte přírodní cestou :D
Ps: Doktor není od toho, aby vám psal bylinky na atopák. Pokud nejste s lékaři spokojená, volte alternativní léčbu. Je to naprosto jednoduché. Když se vám nelíbí zelenina v Kauflandu, tak tam taky snad nechodíte nebo jste stádo v davu? Nadáváte na doktory, ale v životě je ještě budete potřebovat, že? emoticon
Dnešní medicína je velmi pokročilá (v některých stálech i na lepší úrovni) a pokud nejste spokojená z naším zravotnictvím, nechoďte tam.

nasekuratko
30. pro 2014

@ivulinka123 ale já vám na to odpověděla!! Asi jste to přehlédla 😉

ivulinka123
30. pro 2014

@nasekuratko Vy si vezmete ATB od doktora, na kterého sprostě nadáváte? To si děláte srandu, ne? Žádné léky bych vám, nedala, když si zdravotnického personálu nevážíte. Já jsem vždycky byla pro zlatou střední cestu a dokážu pochopit lecos. Co ale nesnáším, je arogantnost některých matek, které si ani od pýchy nevidí ani na špičku nosu.

merunkova
30. pro 2014

@ivulinka123 A to se musí? Si ho vážit? Oni to dělají zadarmo? 😕

lenicka07
30. pro 2014

akorát mě holky mrzí, že místo konkrétních informací, tady na sebe jen útočíte 😝 Je to zajímavé téma, ráda bych se něco dozvěděla, ale zatím se to moc číst nedá...

salikova
30. pro 2014

@nasekuratko no jo, jenže kdyby to bylo dobrovolné v tomhle státě, neočkoval by skoro nikdo a já věřím tomu, že by se tu ty nemoci zase rozmohly.. Taky bych byla pro dobrovolné - zvlášť pro ty děti, o jsou třeba předčasně narozené, mají nemoce apod. (což ale i teď by měly mít individuální plán očkování - kamarádka má postiženou holčičku, má 2 roky a očkovaná není, protože jí to prostě doktorka nedoporučila, ale nesmí do většího dětského kolektivu)

merunkova
30. pro 2014

@lenicka07 My neútočíme, ale diskutujem 🙂 Jediný, kdo tu používá útočná slova jako hlupačka apod je @ivulinka123 ....trochu nám to kazí ....

katyxq
30. pro 2014

@salikova věříš = nevíš 😉 ... a o tom to je (pouhé tvoje domněnky)

Strana