Děti se při odchodu nesmí zdržovat na školkovém hřišti

sue007
13. zář 2017

Zdravim,chtela bych jen vyzvedet,zda je bezne,ze se deti pri odchodu z MS v jinych MS take nemohou na pet minut zdrzet na skolkovem hristi.
U nas to drive nebyvalo,kdyz bylo hezky,treba deset minut si deti na hristi hraly a maminky povidaly,ale co s postavilo hriste nove asi pred tremi lety,tak je striktni zakaz. Pochopila bych, kdyby v radu bylo,ze to je na vlasni nebezpeci-samozrejme,ale u nas hrozi snad primo vyhazovem. Podotykam,ze nikdy nikoho an nenapadlo si tam mit hrat s detmi odpoledne,jde proste jen o ty odchody a ze chteji mamkam ukazat,jak vylezou nebo se sklouznout.Diky za info,jak je to u vas.

terry1512
13. zář 2017

Tak po pravdě to jsem zatím nezjišťovala. Nicméně tam odpoledne když jdu pro dceru maminky s dětmi vidím si hrát. A nikdo nic nenamítá.

hanafaustyna
13. zář 2017

U nas muzou,ale musi dodrzovat,ze treba od pul jedny deti spi a kdyz je na hristi hluk,tak je to budi. To je asi jediny zakaz

bzubzalka
13. zář 2017

@sue007 u nás se nesmělo, jakmile přišel rodič, dítě na hřišti nesmělo zůstat ani v dohledu rodiče. U tchýně zas mohl syn na hřiště přesto, že školku tam nenavštěvoval, ale až ve chvíli, kdy tam nebyly školkové děti - tzn. po zavírací době.

baris
13. zář 2017

@sue007 u nás se taky nemohlo a žádný problém jsem s tím neměla. Ne všichni se umí chovat a školka se tak brání. Když se dítěti něco stane, tak budou rodiče ještě popotahovat školku za to, že to tam měli nezabezpečené. A když naopak něco dítě zničí, tak rodiče - to naše dítě neudělalo a náklady na opravu hradí školka. 😒

antoinet
13. zář 2017

U nás se tam nesmí, po pravdě mě ani nenapadlo přemýšlet proč (nepořádek? Úrazy?
Poničení?) a respektujeme to všichni.

myskin
13. zář 2017

U nás se nemohlo. Kvůli tomu, že kdyby se něco stalo, zodpovědnost má školka. Já celkem chápu, že hloučky povídajících si maminek, do toho tam lítají jejich děti, k tomu děti co jsou jako ještě ve školce a hlídají je učitelky.... Stát se může že dítě co už ve školce nemá co dělat maminka neuhlídá, provede něco dítěti co má na starost učitelka a učitelka to pak bude vysvětlovat rodičům poškozeného dítěte. Já tedy tu zodpovědnost učitelkám nezávidím.

sue007
autor
13. zář 2017

Hmmm,tak jsem asi proste divna ja a par rodicu,co jim tam deti vzdycky nabehnou.U nas je to hriste primo pred skolkou,takze se skrz nej jde vlastne ven a tak me to prijde normalni,ze deti na nej na minutku chteji.A take j divne to,ze driv se jich tam deset tocilo na tom kovovem retro koltoci v betonu a nikomu to nevadilo a ted je tam super eu bezpecne hriste vsude podsypane tunou kacirku a presto se boji urazu.Skolka -deti ven odpo nechodi.
Ale jo,dobre,asi bych taky mela zkusit o vecech min premyslet a proste to vzit jako fakt.

babanci
13. zář 2017

Když jsem vyzvedávala vnučku ze školky, zasekly jsme se tam skoro vždycky na půl hodiny. A ostatní taky. Děti nám předváděly, co tam všechno mají a dělají a mamky a babči si podrbaly. Nikdy nebyl problém. Teď, když to pořádně dočítám, tak ale musím přidat poznámku, že jsem pro ní chodila po O.

myskin
13. zář 2017

No asi by si všichni měli zvyknout na to, že MŠ má svoje nařízení, které většina nemá problém respektovat. A pokud má námitek hodně rodičů (s čímkoliv), tak si dojít promluvit s ředitelkou.

1lenuska1
13. zář 2017

@sue007 Skolky toto musi dodrzovat v ramci BOZP. Pokud jsou nekde benevolentni, tak je to pouze jejich dobra vule. Zpravidla ale do doby, nez se neco stane. Deti si na hristi pravdepodobne vyhraji dopoledne se skolkou a Vy je pak muzete vzit jinam. Stezovat si rodice muzou, ale reditelka s timto mnoho nezmuze.

summer2012
13. zář 2017

U nás se může ale musí se areál opustit do 3/4 na 1 aby měli děti klid na spaní a nerušil je hluk z hřiště. Ale kdyby se nemohlo vzala bych to jako fakt a respektovala to...je to soukromý pozemek a pravidla určuje školka.

blahova_andrea
13. zář 2017

mám zkušenosti se dvěma školkami a hřiště přístupné mimo otvíračku školky a dozor učitelek nebylo ani v jedné. u obou bylo veřejné hřiště hned přes silnici, tak nebyl problém jít tam. mě nikdy ani nenapadlo setrvat na půdě školky déle

dareen
13. zář 2017

U nás také zakázáno. Respektuji.

sue007
autor
13. zář 2017

Dobre a jeste pro zajimavost,kde si tedy povidate s ostatnimi rodici deti ze tridy?Znate se vsichni vzajemne?Sejdete se nekde jinde a proberete deni ve skolce,co je fajn nebo s cim jste spokojeni mene atd.?Hriste prez ulici zni dobre,ale ne vzdy je ta moznost a tak jedine sance u nas je,jak zjistit kdo treba kdo bude nebude letos jezdit lyzovat je,ze je pozavirame do aut a rychle si to rekneme,neni to uplne ono. Jinak za reditelkou samozrejme chodit kvuli zakazu hriste nebudu,jsou to preci pravidla,ktere nastavila ona.Ja mam jen moznost to respektovat nebo ignorovat i s dusledky nebo dat deti jinam,co asi kvuli hristi resit nebudu.

journals
13. zář 2017

Vem to tak, že je to soukromý majetek. Zřejmě to je z důvodu poničení. On jednou si tam nějaký rodič přivede psa, něco tam po něm zůstane, příště tam zase dítě spadne, jindy se něco poničí. A při cenách, které hřiště stojí se vůbec nedivím, že školka nechce umožnit veřejné užívání. Když dojde na lámání chleba, tak to znáte - nikdo nic neudělal, ono samo.

babanci
13. zář 2017

@sue007 My jsme se všichni znali a bydleli v okolí. Od školky do dospělosti dětí. Dokonce po třídní schůzce jsme šli všichni na víno. Moje nejlepší kamarádka byla paní učitelka všech mých dětí v MŠ. Takže jsem se dozvěděla, že Pavlínka se poprala s Ivankou o Patrika ještě něž jsem si navlíkla návleky na boty. 😀 A to bydlím v krajském městě.

makak21
13. zář 2017

Ani me by nenapadlo jít s dětmi na skolkove hřiště, když tam nikdo není... Jedine, kdy si hrály bylo, kdyz odpoledne byly deti venku a vyzvedavali jsme si je tam... To jsme se tam zdrželi třeba do zavíračky a povídali 😁 jinak se tam nesmí a tohle respektuji.

betelgeuzz
13. zář 2017

U nás je hřiště za budovou školky, takže hraní na školkovém hřišti neprobíhá. a samotné by se mi to asi moc nelíbilo, že moje dcera je ve školce, do toho tam pobíhá dítě, které tam má maminku (kdo je v té chvíli za ně vlastně zodpovědný) a např. ještě sourozenec, který do školky ani nechodí.
A s ostatními rodiči se neznám, potkávám je v běhu ráno, nebo odpoledne ve dveřích. Ani nemám potřebu s nimi něco probírat.

antoinet
13. zář 2017

U nás je naštěstí tolik školek, že děti jdou s rodiči domů normálně pěšky. Ale školka je pro mě nová zkušenost, takže s kontakty s ostatními rodiči nemám zatím zkušenost, ale vidím, že se spolu baví v šatnách.
Jinak když srovnám školní zahradu a blízké veřejné hřiště, je to dost velký rozdíl ve stavu vybavení a čistotě.

verkaver
13. zář 2017

Naše děti chodily do církevní školky k řádovým sestřičkám. Hřiště mají krásné,nové asi 4 roky. Nikdy nebyl problém jít tam po školce jen tak,děti ukazovaly,co umí,co dělaly...naprosto bez problémů. Když šly sestřičky kolem,zastavily se a povykládaly s námi. I jiní rodiče se tam s dětmi při odchodu ze školky zasekli,mi to teda přijde normální. I když jsem pro nějaké dítě přišla s mladším nebo starším sourozencem,běhali a prolízali tam všichni,i když do školky nepatřili. Naopak sestřičky nás tam zvou a rády nás vidí. Když pak děti odešly do školy,není problém tam kdykoliv,když jdeme kolem,přijít,povykládat,vyblbnout se,sestřičky se dětí ptají,co nového,co ve škole a tak. Takže naprosto jiný přístup. Asi je to i v lidech,ony ty sestřičky mají o ty děti opravdový zájem,snad proto,že vlastní děti nemají. Takže pořádají třeba pro třeťáky,kteří k nim chodili,víkend ve školce,mají pro ně nachystaný program. I pro starší děti než školkové pořádají výlety,akce... Jsou prostě hodné a myslí to upřímně. Pro ně to není povolání,ale poslání a záliba. A v tom přístupu to jde opravdu vidět,ty rozdíly oproti klasickým školkám,kdy to učitelky mají jako zaměstnání a už myslí na to,co doma uvaří,jestli stihnou uklidit,s dětma k lékaři atd. Nad tím sestřičky přemýšlet nemusejí...

terkaz
13. zář 2017

U nas ve skolce se odpoledne muzeme zdrzet na skolkovem hristi, pokud tam nejsou skolkove deti. Pokud jsou skolkove deti odpoledne venku, stava se situace na hristi pro pani ucitelky neprehledna a ztraci prehled o tom, kdo tam ma rodice, kdo nema a kdo odchazi apod....
Takze se tam pak nemaji rodice s detmi pri odchodu zdrzovat. Prijde mi to celkem logicke a pochopitelne.

puresin
13. zář 2017

@sue007 To je zvlastni, kdyz tam dite patri a jen se chce rychle blysknout, nevidim problem. Ale asi bude neco v zakone, ono to tam je casto slozite s tou odpovednosti za dite. A mohli na to v MS prijit soucasne s dostavenim noveho hriste, ne kvuli nemu. 🙂

anina32
13. zář 2017

@sue007 U nás je hřiště před školkou, chodíme přes něj, ale prostě je striktně dáno, že se tam může jen se školkou a rodiče s dětmi se, po vyzvednutí nebo ráno před odvedením do třídy , nemají v tomto prostoru zdržovat. Důvody tu již byly psané, přijde mi to logické, ve škole se také po vyzvednutí dítěte neodebereme do tělocvičny aby nám ukázalo jak umí kotoul. Představa že se na tom hřišti všichni rodiče najednou potkáme a povídáme si.... Naše školka má šest tříd a takové hromadné setkání všech rodičů s dětmi na zahradě školky pořádá dvakrát do roka, hlava na hlavě, šílenost. S ostaními rodiči z naší třídy se znám, z třídní schůzky, z šatny, kterou také koukáme co nejrychleji opustit, a velmi dobře u nás funguje uzavřená facebooková skupinka, kde jsou jenom rodiče a učitelky z naší třídy. Jinak si myslím že školní řád by neměl být ignorován, třeba už jenom proto aby jsme šli příkladem těm dětem 😉

barchen
13. zář 2017

@sue007
Liší se to. Naproti baráku máme velkou městkou státní školku se zahradou pro hodně dětí. Děti se tam nemůžou hrát bez učitelek ani za přítomnosti rodičů. Bezpečností důvody, zničení majetku a naprosto to chápu a respektuji. Vesnická malá státní školka u bráchy to má opačně, když odcházejí, můžou se hrát, klouzat atd. Jenomže, v případě úrazu nebude nikdo tahat po soudech učitelky a v případě poškození majetku se taky rodiče přihlásí, kdože to udělal. Není to bonzování ale rodiče tu zahradu sekají sami sekačkami jelikož vesnice na to nemá peníze a taky jednou ročně se sejdou tatínkové, opraví dřevěné hračky, utáhnou šrouby, někdo dodá dřevo na nový traktor nebo lavičku, takže se všichni snaží udržet to v nejlepším pořádku. Máma je ředitelka v jiné vesnické malé státní školce a tam se nesmí takhle hrát a důvod je jasný, ničení majetku jednou specifickou skupinou obyvatelstva.

soleilll
13. zář 2017

@sue007 Určitě záleží na konkrétní školce. Třeba je ředitelka striktní a prostě nechce riskovat žádné problémy. U nás je hřiště v oploceném areálu MŠ a je běžné, že rodiče, kteří si jdou pro dítě, třeba i 15 minut čekají, protože si ta jejich ratolest "musí" dohrát s kamarády. Takže sedí na lavičce na zahradě školky a koukají na hrající si děti. Běžně se tak sejde i 5 rodičů... Pokud to ale učitelky nechtějí, zeptala bych se na důvod a pak nezbývá, než to respektovat. (A jak se umí dítě sknouznout na skluzavce ti určitě může ukázat i na jiném hřišti, když bude nejhůř, ne...?)

tetta
13. zář 2017

Podle mě je ale rozdíl, když by ty odcházející děti zůstaly na hřišti, kde si zrovna hrají školkové děti nebo jestli při odchodu ze školky přes hřiště, které je zrovna volné, se párkrát sklouznou (tak je to myslím v případě dotazu). Zákaz v prvním případě mi přijde logický, v druhém ne.

1lenuska1
13. zář 2017

@tetta Je to proste. Kdyz se tomu diteti, ktere je na zahrade po prevzeti rodicem, stane nejaky uraz, zodpovednost jde za skolkou. Muzeme se tisickrat spolehat na rozumne rodice, kteri prece chapou, ze uz dite v dobe urazu bylo pod dohledem jeho, ale najde se mezi nimi jeden rodic, ktery v tom skolku vykoupe. A to nemaji reditelky zapotrebi. Proto 🙂

sue007
autor
13. zář 2017

Ano,ano,tak aby jsme si to shrnuli a uz to nejak ukoncili.Ja se skutecne ptala na odchod,na hriste prazdne a na kratkem popovidani s jednim dvema rodici ze tridy,kde deti mezi nsebou buduji nejake soc.vazby.
Ano,mohlo by se stat,ale dost o tom pochybuji,ze by to nekdo zneuzil a vzal do arealu psa nebo delal neporadek,teoreticky by se toho mohla reditelka obavat,ale prakticky k tomu nikdy nedoslo.Obec je mala,kazdy kazdeho zna.Jde skutecne jen o to se jistit,aby nebyl maler.
Co se tyka komentare Aniny,tak deti samorejme ucim,ze pravidla se maji dodrzovat,ale obcas je treba udelat jejich rozbor,zjistit zda maji smysl,jsou rozumne,vim proc je dodrzuji. Rozhodne z nich nedelam ovce. Samozrejme vedi,ze treba pravidla silnicniho provozu se musi dodrzovat striktne. Ucim je ctit starsi,umet i s dospelymi resit jakykoliv problem,hledat reseni.
Treba uvedu kratky priklad-do skoly i do skolky vede zvonek,kamera.Samozrejme cizi osoby poustet nesmime a jsem na to fakt opatrna.Ale kdyz vidim,ze jde mamka spoluzaka,tak do skoly ji pridrzet dvere muzu a do skolky je musim vzdy zavrit pred nosem.No v mrazu to jinym rodicum nedelam,i kdyz bych podle pravidel mela a kazdy by mel zvonit zvlast.
Ale to uz jsem zas jinde.

smardik
13. zář 2017

u nás se mohlo-třeba že jsme tam 10 minut zůstali a sklouzli se, ale tak aby nerušili děti které spi když jsem šli po obědě nebo tak, párkrát jsme tak byli že jsem potkala jinou maminku tak jsme si povídali a děti byli na hřišti a bez problému.

Ted jsme rok přestěhování a tady jsou dokonce hřiště u vybraných MŠ i ZŠ odpoledne otevřené-až teda od 15:30-16:30 jak které ale jsou otevřené pro veřejnost

terezapetrova
13. zář 2017

@sue007 tak pokud je to v ramci doby kdy je skolka otevrena coz asi je tak mi to prijde jen jako buzerace ze strany skolky