icon

Jak teď oblékáte dítě do školky?

petunye
20. zář 2016

Ahoj,ja se z toho oblikani do skolky asi zblaznim.Dokud nechodila do skolky,vedela jsem presne co oblict adekvatne k pocasi.Takhle kazde rano vaham az mam hlavu jak skopek.Muzete mi prosim napsat,jak jste oblekli vase ditko dnes rano?prosim podrobne 🙂

Strana
z3
sabrine23
20. zář 2016

Skipy, ponozky, tr.kratky rukav, teplaky, mikina,vesta...

sabrine23
20. zář 2016

@sabrine23 pardon slipy...

lajla
20. zář 2016

Spodní prádlo, leginky,sukne,ponozky, kozáčky, tenký svetrik,bunda,cepice nakrcnik

kakackovalenka
20. zář 2016

Ahoj,mam podobny problem,dnes u nas bylo 11stupnu,dala jsem kosilku, tricko s kr.rukavem,teplou mikinu,softshellove kalhoty, softshell.bundu a slabou cepici.Ve školce jsem dceru prevlekla do legin a v tricku sla do tridy 🙂

lajla
20. zář 2016

Tričko dl rukáv😂

petunye
autor
20. zář 2016

Ja proste furt nevim jestli oblekam dost.Posudte mi to.Dala jsem ji halenku s dlouhym-kosilky u nas nevedeme,tenke leginky do tridy,na to teplaky a na halenku bundu podsitou tou teplou vrstvou.Je to ok nebo byste pod to daly mikcu?podle me by to bylo uz moc.

lajla
20. zář 2016

@petunye ono je to těžko radit, jedno je zimomrive druhé opak,sve dítě znáte nejlépe..já každé oblekam jinak

lajla
20. zář 2016

A hlavně vždy ve školce nechávám záložní svetrik nebo mikinu, když jdou ven,hodi se

naomi6
20. zář 2016

Tak my jsme na tom stejně jako kakackovalenka. U nás bylo ráno 5 stupňů. Dala jsem dnes už i spodní košilku, tričko s krátkým rukávem tenkou mikču a na to softshelku. Jinak nosí zatím normální rifličky, na hlavu tenký letní šátek. Ve školce se pak převlékne do legínků. Přijde mi to akorát. My jsme na spodní košilky zvyklí, nemám ráda holá záda, takže tak. Někdo je nenosí.

lucka662006
20. zář 2016

Ahoj, mam podobny dotaz, jestli mohu. Dcera dostane leginy a kdyz je chladno, tak si pres ne vezme sustaky. Ale co kluci? Pri nasazovani sustaku se teplaky neprijemne vyhrnuji a zase se mi nezda, aby petilety kluk behal v puncoskach...?

lajla
20. zář 2016

@lucka662006 dávám punčochy i 8 léte...nenapadlo mě že by to bylo špatně, hlavně ať je teplo,nebo klučičí podvlikacky...ale není to nic levného

hz
20. zář 2016

@lucka662006 proc se ti zdaji puncochy u kluku divne? v zime bezne chodi kluci v puncochach do tridy a triku s dlouhym. nekteri maji na puncochy jestecteplaky, coz mi prijde moc(mam na mysli pobyt v herne MS)

mandala
20. zář 2016

@petunye Záleží, jestli do školky dojíždíte, nebo chodíte pěšky, protože např. u nás dnes byla ráno dost zima, to bych ji tu mikinu ještě dala, ale když pak jdou kolem té 10 h. ven, tak je to podle mne úplně akorát. Jo a ted jsem poslouchala, že hlásí tuším na pátek ? přízemní mrazíky, takže to bych už nepodcenovala. 😉

billi
20. zář 2016

Trenky, ponožky, tepláky, triko s krátkým, slabší mikina, slabší bunda. Do školky chodíme pěšky 20 minut, ráno bylo 9°.
Spodní košilku (tílko) jsem nasadila už u mladšího, ten měl i čepici.
Punčocháče dávám až když je kolem nuly.

@petunye podle mě akorát.

@lucka662006 u nás ve školce mají punčocháče i předškoláci (kluci). Klukovi je 5 a bude je mít taky. Nebo druhá varianta jsou "jégrovky" (punčoháče bez ťapek).

ililina
20. zář 2016

Dnes mladší měla spodní prádlo, ponožky, tričko kr. rukáv, slabší mikinu, slabší bundu a ještě čepici.

berynka
20. zář 2016

Bydlíme hned u školky... tak jsem dala kalhotky, ponožky, tričko s dlouhým rukávem, teplejší tepláky, mikinu, softshellovou bundu, háčkovanou čepici, tenisky. Když půjdou na procházku, tak učitelka uzná, jestli s čepicí, mikinou/bundou nebo bez.
Punčocháče a košilku budu dávat až tak od října 😉.

scvrcek
20. zář 2016

@lucka662006 puncochy na klukovi nesnasim. Syn nosi potom v zime leginy cerne/ťave modre apod., nebo podvlikacky. Kupuju treba v tchibu. Pres to si natahne kalhoty.
Dnes mel triko kr.rukav, slabou mikcu a sustakovku bez podsivky (takovou tu co jde sbalit do kapsy), na nohy plataky.

pajiskazemlyna
20. zář 2016

My to máme z domu do školky asi 10 minutek pěšky, ale i tak .. dneska měla malá kalhotky, ponožky, tričko s krátkým rukávem, rifličky, tenčí mikinu, podzimní bundu, bavlněnou čepici a tenisky ...

meta123456789
20. zář 2016

Do školky jde v džínách, mikině, softshelce, ráno je fakt kosa. Tam se převléká do legín a trička s krátkým rukávem. Na ven ve školce má tepláky a mikinu, před polednem už bávý tepleji.

dana3262
20. zář 2016

@petunye já dávám obyc tepláky (na softshellky je ještě moře času) triko s krátkým rukávem a tenká fleecovka nebo triko s dlouhým a tenká fleecova vesticka. Ráno jde v bundicce, kterou pak schovám. Čepici taky ještě odkládam. Ono když pak běhají, tak je jim vedro. Včera jsme hráli fotbal a byli jen v tenkém merino triků a byli spoceni. Když jsme dohrali dostali tenké vesticky a to je vše.
Ještě není taková zima. Na bundy, čepice a zateplene kalhoty je fakt brzo.

dana3262
20. zář 2016

@lucka662006 my pak v zimě používáme softshellovy kalhoty, který maj uvnitř tenkou vrstvu mikrofleecu. Nebo mám připravený zatepleny kalhoty, jsou to jako oteplovaky do pasu ale úplně tenoucky. Ty by měl bez spodní vrstvy. Já mám zkušenost, že jim je furt vedro.

dana3262
20. zář 2016

@petunye já myslím, že by měla mít tepláky bez leginek pod. A místo bundy mikynu.

lajla
20. zář 2016

U nás 9 stupňů, bez bundy ani ránu...ale jsou tu otužilci i v krátkém rukavu a kratasech...fakt kousek od kousků, nelze globalizovat

petunye
autor
20. zář 2016

@dana3262 Proc ne leginy pod to?ty leginy jsou takove ty tenoucke.A v mikine bez bundy by asi umrzla.I kdyz....jinak my vyjdeme z panelaku a za 2 minuty jsme ve skolce

evulina77
20. zář 2016

já dávám šatečky s krátkým rukávem a pod to legíny + ponožky, na to mikinu a třeba rifle a bundu. Ve školce jen vysleče mikinu a rifle a jde rovnou do třídy...

mandala
20. zář 2016

Já myslím, že je lepší je trochu přistrojit, ono se zdá, že se jen tak přeběhne, ale rána už jsou chladná a pak z toho budou chrchlat raz dva

tulena
20. zář 2016

Mame to par kroku od domu. Triko, rifle, softshellku bundu. Na zahradu si misto bundy vzal jen mikinu, co ma ve skrince, a jarni softshelky. Bych byvala dala bundu, ale pry mu nebyla zima.

korin
20. zář 2016

V naší mš je ve školním řádu uvedeno, že punčocháče do třídy jsou "neestetické a nehygienické". Do třídy musí mít kluci kalhoty (tepláky) s kapsou. Naše děti šly ráno v tričku s krátkým rukávem a mikině, ale to už bylo 16 °C. Pak to nastoupalo až na 18. Syn v pohodě, ale dcera byla prvně v miniškolce a asi vymrzla, protože dost foukalo.

lajla
20. zář 2016

@korin neesteticke a nehygienické? Jsem v šoku😭😭😭

sarihy
Autor odpověď smazal
Strana
z3