Jak teď oblékáte dítě do školky?
Ahoj,ja se z toho oblikani do skolky asi zblaznim.Dokud nechodila do skolky,vedela jsem presne co oblict adekvatne k pocasi.Takhle kazde rano vaham az mam hlavu jak skopek.Muzete mi prosim napsat,jak jste oblekli vase ditko dnes rano?prosim podrobne 🙂
u nás 9 st a čepici jsem nedala, upřímně mě to nenapadlo 😕 až půjdou ven, bude zase teplo
@carlik jedna naše místní školka ma stejne požadavky, deti nesmí nosit punčocháče. Takže holky leginy a kluci tepláky. Já osobně jsem synovi po zkušenostech z minulého roku, kdy nebyl schopen si sám na zpocene nohy oblékat punčocháče, taky vyresila legínami. Dostal tmave modre a černé, dají se sehnat. Ty už si sám v pohodě navlikne, pod softshellky nebo oteplovaky jsou super.
punčocháče jsou nedoporučené spíš proto, že převlékat punčocháče kvůli mokrým ťapkám (v zimě) je pro všechny zúčastněné mnohem náročnější než u kombinace legíny + ponožky. My tedy punčocháče nevedeme vůbec, je to podle mě nepraktické.
Já mám horkokrevnou holčičku, takže kalhotky, ponožky, klasické letní legínky, šatičky s krátkým rukávem, džínovou košili/bundu (nebo co to je) a ve skříňce měla ještě teplejší mikinu. Jasně že šla jen v té džínovce, mikinu nechala ve skříňce. Čepice nic. A pak jsem se ještě od učitelky dozvěděla, že si tu džínovku chtěla sundávat, že je jí horko! No já jsem z toho lehce na nervy, neb oproti ní jsem zmrzlík (oproti ostatním horkokrevná, haha). Dnes bylo ráno ještě chladněji, je oblečená pořád stejně, jen jsem poprosila paní učitelku, ať dohlídne, aby si vzala ještě tu teplejší mikinu. Blbý je, že nevím, co budou venku dělat. Když je vypustí na louku, tak budou lítat a zahřejou se. Když budou chodit po městě, tak mám strach, že by jí mohla být zima, neb venku jsou hodinu a půl a chodí jak trestanci - ve dvojstupu, rychlost chůze šnečí...
@alenavy mě přijde lepší když mají třeba trochu studené ruce než když jsou durch zpoceni. Takže vždycky synovi dám o 1 vrstvu míň než bych chtěla a zduraznuju, že když mu bude teplo, že se má svliknout. Učitelky jsem poprosila, ať ho nechají, jinak dětem nedovolují sundat víc vrstev. Jako nenechají je běhat v tričku když jim připadá chladno.
U nás zase učitelky oblékají spíš méně, než bych oblékla já, není se asi čemu divit, když učitelka obléká 10 - 15 dětí. Dcera je spíše zimomřivá, takže mě to trochu štve.
@lucka662006 - syn třeba nikdy do školky punčocháče nenosil, ani v zimě.....nosil podkolenky a kalhoty nebo šusťáky podšité fleecem....takže do třídy měl tepláčky a podkolenky, když šli ven, tak sundal tepláky a natáhl ty zateplené kalhoty...
Leginky tenké, na to letní kalhoty, tílko, pak triko s dlouhým rukávem, mikca, bunda, šátek kolem krku a na hlavu bavlnena cepka dvouvrstva. A stejne mela studene rucicky🙂
@petunye - ahoj, já už mám sice školáka, ale do školky jsem ho v tomhle počasí oblíkala v podstatě tak, jak chodí teď - jezdili jsme autobusem plus kousek pěšky.....nosil ponožky, džíny nebo nějaké kapsáče, nátělník, tričko, mikinu, tenkou bundu....na hlavu trochu silnější klobouček....na čepici to ještě není.....ve školce se převlékl do tepláčků a nechal tričko....na ven měl ve školce nějaké vhodné kalhoty, nebo tepláky, mikinu a bundu....prostě tak, aby se to dalo různě nakombinovat podle toho, jaké bylo počasí když pak šli ven....
@misulka84 - tak ono se to podle těch studených ručiček nedá zase až tak úplně brát....já mívám třeba studené ruce i v létě - to jsou okrajové části těla a ty mohou být chladnější, stejně tak chladnější nožky neznamenají nutně, že je dítku zima......synovi jsem vždycky sáhla za krk nebo na záda, když mu bylo opravdu chladno, tak měl chladný i zátylek, nebo naopak když mu bylo moc teplo, tak zpocená záda....
@petunye Ráno při odchodu do školky máme 5°C, takže kluk 3,5 roku má na sobě teplé tepláky/šusťáky/nepromokavé kalhoty z Lidlu + podvlíkací tričko (vasila) + triko s dlouhým rukávem + mikinu + šusťákovou bundu + kšiltofka/tenká bavlněná čepka. Po příchodu do školky jde většina dolů, ve třídě mají teplo, takže ve skříňce má tenší tepláky a zůstane mu tričko (spodní sundáváme). Odpoledne je kolem 15°C, takže ze školky jde ve venkovních kalhotech z rána, triku a bundě/mikině, když fouká, tak i v čepce. Co z oblečení, které má ve skříňce, si oblíká na dopolední vycházku, nevím. 🙂
@tulena
@lucka662006 tak to chce asi s nimi domluvit.
@krystalka naší mají zatylek tedy teplý pořad. Saham nejdriv na ruce a když jsou teplé tak neresim a když jsou studené, tak sahnu na nos. když je studený i nos, tak chci, aby se prioblekli.
Mám dojem, že maminky teď do školky vodí děti oblečené jak v zimě. Jednou jsem šla (ještě vloni) okolo školky, děti behaly na zahradě. Všechny v teple bunde a čepici, naší v ksiltovce a jen tenké softshell vesticce. Mladší byl zrovna blízko plotu, tak jsem ho poprosila, ať jde blíž a sáhla mu za triko. Nebyl zpocený, ale začínal se potit. Co musely být ty děti v těch bundach netuším. Naši nejsou žádní extrémně potivi cvalici. Jsou to takoví drobní stihli .... Taková voda, že jsou pořád všude...
@dana3262 - náš je taky takový, štíhlý, drobný a pořád v pohybu, takže je hned zpocený.....a ve školce byli na zahradě nebo na procházce pořád v pohybu, takže mu zima nebyla - na zahradě jezdili na koloběžkách, nebo se honili apod., nechodili na procházky spořádaně ve dvojicích šnečím tempem 🙂 ...jinak celkově mám pocit, že spousta maminek ty děti hrozně nabaluje, vždycky si pak říkám, co budou nosit, až bude opravdu mrznout 😉 - náš třeba punčocháče měl na sobě párkrát jako malé batole, pak už jen teplé podkolenky a podšité kalhoty, i v mrazech.....a já už jsem teď nedávno viděla děti i v zimních bundách 😕
Ja davam tricko s kr.rukavem, teplaky a mikinu. Na cepici, bundy a softshelky je podle me cas. Syn je teda otuzily a zatim ani rymu nechytil. Nektere deti chodi navlecene, jako by mrzlo🙂
A do kolika stupnu davate do skolky jen ty lehke leginky a odkdy uz zateplene nebo odkdy uz na tenke leginky navlecete jeste treba sustaky?
Ahoj, otázka je jasná. U nás momentálně déšť, ne moc teplo, ale až taková zima také není. Co dát synovi na cestu do školky a pak na zahradu, kde děti samozřejmě lítají? Softshellové kalhoty nebo ty pogumované (nepromokavé)? Přijde mi, že ty pogumované nezahřejí. I když se děti hýbou, nevím, zdají se mi prostě ,, studené,,. Vevnitř nosí tepláky, chlapecké legíny na nej nedostanu...
Minuly tyden bylo fajn ale ted uz to začne a ja budu davat určitě softshelky a vevnitr teplaky ale ma se zase trochu oteplit a to davam teplaky i na ven
@eloise02 Prosím?! Kdybych reagovala na několik let starý dotaz, tak bych označila původní tazatelku. Přišlo mi naprosto zbytečné zakládat novou diskuzi, když už jsou tady tři dotazy. Dotaz jsem položila já, sama za sebe a žádala jsem pouze o radu.

Leginy + tricko s kratkym rukavem + mikinu/svetrik + softshell bundu + tenkou cepici + nakrcnik (ten az od vcera).
Ve tride je v leginach a tricku, kdyz je ji zima, vezme si svetr.
Ma tam pripravene v satne i softshell kalhoty, kdyby neco.