icon

Jak velká je dopolední svačina ve školce?

tahejhula
11. kvě 2022

Já si popravdě nepamatuji, je to několik let, co MŠ navštěvovaly starší děti. Jedná se například o polovinu rohlíku s něčím nebo celý, půl krajíce chleba nebo celý, apod.? Díky.

marcicek84
11. kvě 2022

@tahejhula pulka,nekdy i ctvrtka...nektere deti moc nesni,jine si chodi pridavat

martt
11. kvě 2022

@tahejhula U nás ve školce počítáme pul rohliku na dítko a půlku chleba s tím, že se dává něco na víc, kdyby chtěl někdo přidat + třeba plátek šunky, sýra apod..K tomu ještě dáváme půlku ovoce či zeleniny. Pokud je kase, tak mají plnou malou misticku. Jogurtu take a k tomu dostávají ještě piškoty či čokoládové kuličky. Hodně záleží na každé školce kolik mají rozpočet na jednu svačinku. U nás to je cca 4-6 Kč na dítko. Bohužel se ted v téhle době ani tak do toho pořádně nevejdeme takže se bude muset opět zdražovat.

tahejhula
autor
11. kvě 2022

@martt díky za obsáhlou odpověď, uložím si ji. 👍

rozitta
11. kvě 2022

Dopolední svačinka u nás je úplně srandovní. Než jsem ji viděla na vlastní oči, tak jsem neřešila jestli bude syn snídat doma nebo ve školce. Když jsem pak brala jídlo do jídlonosiče a viděla jsem tu pidi porcičku dopolední svačiny (2 zarovnané lžíce müssli) tak mi bylo syna líto. Jinak z pečiva dostávají vždy jen půlku, jak je to s přidáváním nevím. Když ho beru v 16h z MŠ tak má vždy hlad jak vlk a to by měl být teprve 1.5h po svačině.

tahejhula
autor
11. kvě 2022

@rozitta řeším právě velikost krabiček na to a nemám ponětí, jak jsou ty svačiny velké. Pravděpodobně se tedy počítá s poměrně vydatnou snídaní doma. Děkuji.

felixfelicis
11. kvě 2022

U nas je standardne pulka peciva/misticka neceho, ale vzdycky je moznost si pridat pecivo i ovozel. Obcas kucharky pecou domaci slane nebo sladke kolace a toho je normalne velky dilek jako pro dospeleho. Prebytky se nechavaji na druhou odpoledni svacinu pro deti, ktere zustavaji dlouho (skolka funguje do 18 h). Obed mym detem pridali i dvakrat😅 Na hlad si nestezuji🙂

tahejhula
autor
11. kvě 2022

@felixfelicis no právě, abych pak dítěti nedala moc nebo málo, tedy ta druhá varianta by byla horší. 😀 Proto mě zajímá, jaký je standard obecně. Díky za odpověď...

35pavla
13. kvě 2022

U nás dáváme celý rohlik i chleba, děti si můžou chodit přidávat

rozitta
16. kvě 2022

@tahejhula Dej na svačinu celý kousek pečiva ( rohlík, koláč, šáteček, krajíček chleba+ půlku ovoce/zeleniny. Jablko, kedlub ..