icon

Je bezpečné, když učitelka nechá děti na kládách?

6. kvě 2025

Dívala jsem se na fotogalerii naší školky. Copak o to, že mě zarazilo že si učitelka hraje s dětmi na silnici (i když vedlejší). Ale přijde vám normální, aby učitelka nechala děti lézt na klády? Nebo děti nechat ať se zavěšují na kovovou kladinu pro psy na cvičáku? 😯

Strana
z4
evina92
7. kvě 2025
@marge_s

@evina92 kdyz budes truhlar a znrsis praci, tak se taky dockas reklamace 🤷🏾‍♂️ a tam ti pujde max o skrinku. Ne ta tvoje uvaha fakt neplati

@marge_s Ano, ale to ti třeba upadne noha od stolu, jasná viditelná vada.
Kde máš napsaný, jak a co dělat s dětmi? To už je hodne subjektivní a co jednomu přijde ok, druhému ne. Komu se tedy dá za pravdu? 🤔

marge_s
7. kvě 2025
@evina92

Kde máš napsaný, jak a co dělat s dětmi? To už je hodne subjektivní a co jednomu přijde ok, druhému ne. Komu se tedy dá za pravdu? 🤔

@evina92 tohle ale neni subjektivni 🤷🏾‍♂️ je to jednoznacne rizikova cinnost, ve smlouve je jasne receno, ze MS dba o bezpecnost a zdravo deti.
Z lidskeho hlediska-asi je to proste nenapadlo nebo to vypada jako hromada a ve skutecnosti to jsou dve vrstvy stabilnich velkych klad na sobe

drep
7. kvě 2025
@evina92

@drep Tak fajn, že ty tomu rozumíš víc 😎 Napsala jsem názor někoho, kdo se v tom vyzná. To, že s tím nesouhlasíš, je ok, ale hodnotit někoho, kdo se v tomhle pohybuje 30 let, to chce hodně sebevědomí 🤜🤛

@evina92 jasný, být myslivec rovná se mít znalosti z fyziky pevných částic😀 jak tchán propočítává nějakou roztaživost a jiné proměnné při změně teplot, můžeš nás povzdělat?

michaela666
7. kvě 2025
@drep

@evina92 jasný, být myslivec rovná se mít znalosti z fyziky pevných částic😀 jak tchán propočítává nějakou roztaživost a jiné proměnné při změně teplot, můžeš nás povzdělat?

@drep Psala myslivec, ne metrolog. Takovýma zbytečnostma ( ani selským rozumem) se v danou chvíli vůbec neřídit nemusí přece. 🤷

drep
7. kvě 2025
@michaela666

@drep Psala myslivec, ne metrolog. Takovýma zbytečnostma ( ani selským rozumem) se v danou chvíli vůbec neřídit nemusí přece. 🤷

@michaela666 jasný, já zapomněla, že vysoká škola života je víc než nějaká trapná pché fyzika🤣 uf, já strašně fandím tomu, aby děti objevovaly svět, ale zároveň s bezpečným dohledem z dálky rodiče, který narozdíl od dítěte umí (nebo teda spíš by měl umět) domyslet konsekvence🙈 jako s těma kládama je to taková 🍑vina asi jako by někdo obhajoval, že léta řídí traktor a proto ví, že autosedačka pro dítě je zbytečná nebo že zabíjí prasata na jatkách, proto ví, že zbraně nejsou nebezpečný a to narozdíl asi od většiny koně se zbraní zacházet umím, táta s bráchou jsou nadšení střelci, ale ještě jako neurochirurg jsem pár kulek z mozku tahala a mám ze střelných zbraní obrovský respekt. Prostě zcela okrajově související profese/hobby, nedostatek znalostí, nadbytek namachrovanosti a průser je na světě.

lis6
7. kvě 2025
@evina92

@lis6 Souvisí to hodně. Tchan má svůj les, kde musí dodržovat pravidla. Pravidelně hlídat, jestli nejsou stromy nalomene, neválí se někde po zemi. Pak musí zjednat nápravu, což je právě zpracování dřeva. Vytahat, nařezat, BEZPEČNĚ poskládat, než sežene traktor, který mu to odveze. Je roztomilý, že píšeš, že je to je konicek, ale asi o tom moc nevíš.
Nebudu tu obhajovat svůj názor, nebo spíš názor odborníka. Můžete si nechat děti doma a držet je dál od věcí tam venku 🤟

@evina92 😄 ok. To co popisuješ nemá s myslivcem nic společného, to jsou povinnosti vlastníka lesa.

betelgeuzz
7. kvě 2025
@evina92

@evina92 https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-kom...
https://jindrichohradecky.denik.cz/zpravy_regio...

Překvapuje mě, že tvůj tchán, který se dřevem pracuje, to považuje za bezpečné. MOžná myslel tu jednu konkrétní hromadu, kterou třeba sám zabezpečoval. Ale také mám kolem sebe lidi, co dělají v lese se dřevem, skládáme doma metrovky dřeva a nikdo z okolí by neřekl, že tohle je bezpečné. Není to o nějaké hysterii matek, co nepustí dítě z domu na krok.

autor
7. kvě 2025
@1pomnenka

Ta kladina bude mít ty trubky zabetonované. Najdi si jinou školku, když to nedáváš.

@1pomnenka Nejsou zabetonované když se kladina průběžně přesouvá.

autor
7. kvě 2025
@evina92

@1pomnenka Je to tak. A říkají to snad všichni učitelé. Vše je ok, než se sletnou rodiče... Pokud mají problém, můžou si děti učit doma. K nim do práce je taky nikdo nechodí kritizovat a říkat, co a jak mají dělat.
Ale podle toho, jak tu některé uživatelky odpovídají, je praxe k ničemu, hlavně udělat dramicko 🤷🏻‍♀️

@evina92 Když uděláš špatný výrobek, dostaneš reklamaci, ale nic horšího se nestane. Učitelé jsou zodpovědní za zdraví a život dítěte, a pokud s tím mají problém, ať jdou doplňovat zboží do krámu.

hanka_12345
7. kvě 2025

no, to nevim ale jedno vim...nechtela bych byt ucitelka...jeste aby me rodice smirovali co delam

kakba
7. kvě 2025

Však máš i jinou volbu, zda se ti to nelíbí, nechej si dítě doma. Spousta maminek to tak dělá a vzdělává děti doma.

marge_s
7. kvě 2025
@hanka_12345

no, to nevim ale jedno vim...nechtela bych byt ucitelka...jeste aby me rodice smirovali co delam

@hanka_12345 tak tohle neni smirovani, to zase neprehanej

hanka_12345
7. kvě 2025
@marge_s

@hanka_12345 tak tohle neni smirovani, to zase neprehanej

@marge_s a co to je? kdyz si prohlizi fotku z 5cm co na ni kdo dela??

ai30
7. kvě 2025
@hanka_12345

@hanka_12345 Tak jestli bys s tema detma chtela delat neco, co by rodice nesmeli videt, tak je asi lepsi, ze ucitelka nejsi...

hanka_12345
7. kvě 2025
@ai30

@hanka_12345 Tak jestli bys s tema detma chtela delat neco, co by rodice nesmeli videt, tak je asi lepsi, ze ucitelka nejsi...

@ai30 samozrejme ze bych delala co uznam za vhodne ze je bezpecne ale to neznamena ze si to mysli i tamhle Tonda od naproti od kteryho mam ve skolce dceru. Jak mam vedet co komu prijde ok a co komu ne?
Pak pujdu s deckama pres prechod, druha ucitelka to vyfoti,da na site a Tonda bude zkoumat a cely den resit na MK jestli nahodou jsem nevedla decko za ruku tak, jak se to jemu rozhodne nelibi

(nadnesene receno)

ai30
7. kvě 2025
@hanka_12345

@ai30 samozrejme ze bych delala co uznam za vhodne ze je bezpecne ale to neznamena ze si to mysli i tamhle Tonda od naproti od kteryho mam ve skolce dceru. Jak mam vedet co komu prijde ok a co komu ne?
Pak pujdu s deckama pres prechod, druha ucitelka to vyfoti,da na site a Tonda bude zkoumat a cely den resit na MK jestli nahodou jsem nevedla decko za ruku tak, jak se to jemu rozhodne nelibi

(nadnesene receno)

@hanka_12345 No ok, ale to je prece problem toho rodice, ne tvuj, ne? Proc se zabyvat tim, jestli nekdo neco resi nebo neresi? Je to anonymni prispevek z neidentifikovatelne skolky, proc by to melo ucitelky nejak postihnout?
+ Ja nevim, ale taky mi to obcas prijde jak u blbejch. Ono prece neni zase tak tezke rozklicovat, co je bezpecne a co ne. Lezt na nezpevnene zelezne konstrukce a na poskladane klady je objektivne nebezpecne. To je jak vest diskusi o tom, jestli je ok jezdit v aute bez pasu, nebo po vesnici stovkou.

miryp
7. kvě 2025
@hanka_12345

(nadnesene receno)

@hanka_12345 já jsem tedy ráda, že doba pokročila a učitelé už nejsou v očích rodičů nedotknutelní a umí se ozvat, pokud učitel pochybí. A sorry, vzít třídu skákat po kládách je k... velké bezpečnostní riziko a je fajn, aby to učitelům někdo řekl, když to sami jako riziko vyhodnotit neumí. Pro ně lepší jeden nevrlý rodič, než mít na krku neúmyslné ublížení na zdraví či usmrcení z nedbalosti...

marge_s
7. kvě 2025
@hanka_12345

@marge_s a co to je? kdyz si prohlizi fotku z 5cm co na ni kdo dela??

@hanka_12345 co to je? Boze tohle relativizovani 🤦🏻‍♀️ Prohlíženi ofiko fotek neni smirovani ani z 5 ani z 10cm. Kdyz jsem omylem potkala tridusveho syna a slysela jsem co jsem nechtela (velmi hnusne chovani smerem k detem), tak jsem se “nenapadne” pripojila a poslouchala dal.. Byl to zaskok, ucitelka me neznala. Ano, to JE smirovani. Uz tomuto slovu rozumis nebo potrebujes definici?

Btw jsem uca a znam to z obou stran.

janina228
7. kvě 2025

Já jako rodič bych jen nerada viděla, že moje děti v lese lezou někde po kupě klád. Vůbec si neumím představit, že by učitelka řekla "hele, tady je kupa klád tak šup, kdo ji dřív přeleze".. Možná v tom nebyl záměr? Nebo jo? Nečetla jsem všechno, ale být učitelka, tak tohle si na triko nevezmu.

sahrazad1
7. kvě 2025

Zakladatelko, tak tohle by se mi nelíbilo - ani klady , ani hrazda . Šla bych si stěžovat do ředitelny , případně k zřizovateli, když by tohle selhalo , možná by pomohla česká školní inspekce nebo rovnou policie - něco jako ohrozeni svěřené osoby . Určitě bych to řešila . Kvalita pedagogů jde holt už nějakou dobu dolů , aneb dobře už bylo ….

sahrazad1
7. kvě 2025

Doplním - obecné ohrožení z nedbalosti - tak se to oficiálně jmenuje

evina92
7. kvě 2025
@sahrazad1

Zakladatelko, tak tohle by se mi nelíbilo - ani klady , ani hrazda . Šla bych si stěžovat do ředitelny , případně k zřizovateli, když by tohle selhalo , možná by pomohla česká školní inspekce nebo rovnou policie - něco jako ohrozeni svěřené osoby . Určitě bych to řešila . Kvalita pedagogů jde holt už nějakou dobu dolů , aneb dobře už bylo ….

@sahrazad1 Jako vážně? Můžeme se tu dohadovat o možném bezpečí/nebezpečí, ale policie už je asi hodně za hranou, no ne? 🙄

sahrazad1
7. kvě 2025
@evina92

@sahrazad1 Jako vážně? Můžeme se tu dohadovat o možném bezpečí/nebezpečí, ale policie už je asi hodně za hranou, no ne? 🙄

@evina92 když vše ostatní selže , tak to není za hranou . Copak si tak málo vážíš zdraví a života svých nejbližších?

mimco
7. kvě 2025
@sahrazad1

@sahrazad1 ty máš dost😂

sahrazad1
7. kvě 2025
@mimco

@sahrazad1 ty máš dost😂

@mimco otázka pohledu . Z toho mého jste mimo vy všichni , co to nevidíte . Ale je to na vás , na vaši odpovědnosti . Ja za své děti bojuji , vy za ty své nemusíte . Pěkný večer

ada22
7. kvě 2025

Kladina pro psy neva. Ale klady jsou špatně. Obecně učím holky, že na klády se neleze, že to může být nebezpečné i když jsou zabezpečeny. Často narážím na to, že si to nebezpečí spoustu lidí vůbec neuvědomuje. Asi bych za učitelkou zašla a vysvětlila ji proč mi to přijde nebezpečné.

ada22
7. kvě 2025

Az teď jsem viděla tu kladinu, tam fakt hodně záleží na jejím stavu.

autor
7. kvě 2025

Tady vidíte že šlo o velkou hromadu, a nezdá se mi že by byly klády zajištěné. Jedna se mi zdá že trčí dokonce ve vzduchu.

ajja87
7. kvě 2025

Asi takhle psala jsem,ze jako ty klady nejsou ok,ale jestli si tam sedli jen takhle na fotku,tak bych asi z toho kovbojku nedelala,ale jestli po nich lezli, běhali 🤷

leilinka1234
7. kvě 2025
@sahrazad1

@sahrazad1 tak doufám, že své děti vzděláváš, případně budeš vzdělávat doma. Když ti kvalita pedagogů nevyhovuje. A jakože dobře už bylo? Chybí ti házení klíčema po dětech? Ráchání obličejů v houbě na tabuli nebo snad hodinové běhání na tv, přičemž učitel stojí s píšťalkou a píská do rytmu??? Vzpamatuj se a nech si tyhle kecy!

Strana
z4