Covid ve školce, setkání dětí, pozitivní učitelka. Jak se to řeší?

veroniquecz
1. únor 2021

Prosím dotaz - covid. Ve školce se vyskytl covid u učitelky z vedlejší třídy. Dle infa jde do karantény jen daná třída. Pokud se naše děti (z jiné třídy) potkaly s dětmi ze třídy nakažené učitelky jdou do karantény a na testy taky, nebo se čeká jestli budou pozitivní i děti a teprve pak by se řešili testy a karanténa u našich dětí? Nějak z toho nejsem moudrá. A co my rodiče?

hojda
1. únor 2021

@veroniquecz Myslím,že musí být přímý kontakt s nakaženým, takže teprve pokud se potvrdí pozitivní dítě ve vedlejší třídě a budou ho trasovat, tak mohou vytrasovat vaše dítě, pokud bude pozitivní, budou trasovat vás.

dard
1. únor 2021

Ano, do karantény jen děti v přímém kontaktu s pozitivním člověkem. Děti by měly jít na testy, ale někteří rodiče volí raději delší karanténu a na testy děti neberou. Takže se ani nemusíte dozvědět, že někdo další je nakažený. Vy rodiče jste až další kontakt, takže vy můžete fungovat úplně normálně. Každopádně pro jistotu lepší dítě více sledovat a vyhnout se kontaktu s rizikovými příbuznými.

jironymou1
1. únor 2021

U nas ve skolce: pozitivni 1 dite z jine tridy.Vsichni kdo byli 25.1. ve skolce (nezalezi na tride) jdou zitra na testy rano v 8:00h.Sanitka prijede pred skolku a udela odber vsem prtousum ze vsech trid.Nase dite je jinak od patku (kdy byl pripad nahlasen) v domaci karantene.Na rodice se zatim nic nevztahuje (karantena).Az po vysledcich testu.Takove info mame my 🤷‍♀️

jironymou1
1. únor 2021

Jinak pred Vanocemi: pozitivni ucitelka... opet testy cela skolka.A vsichni narizena karantena.Protoze se ucitelka pohybuje vsude.A potkava ruzne deti i ucitelky z jinych trid.Nyni jdeme na testy uz po druhe.

jironymou1
1. únor 2021

Myslim si, ze si to kazde skolka dela individualne na zaklade konzultace s hygienou...🤷‍♀️ samotnou by me to zajimalo, jak to je...

veroniquecz
autor
1. únor 2021

No naše se s učitelkou nepotkala, jen s jedním dítětem z dané třídy 🤔 Zítra má psát hygiena, tak uvidíme 🤷🏻‍♀️

veroniquecz
autor
1. únor 2021

@dard no já mám před porodem, takže “super” 😓 S učitelkou v kontaktu nebyla, není z její třídy. Každopádně si ji od zítra taky pro jistotu nechám doma než se uvidí co a jak dal 🤷🏻‍♀️

elledh
2. únor 2021

Nám zavřeli školku ve středu, že je pozitivní učitelka z jiné třídy, ale že bohužel mohlo v jeden den dojít ke kontaktu, i když je to nepravděpodobný. Všichni ze školky šli do karanteny a na testy. Ve čtvrtek test syna negativní, tak už jsem jásala. Nakonec vzhledem k tomu, že jeden spolužák ve třídě byl pozitivní, tak máme další karanténu, ale na testy nás naštěstí znovu nikdo nežene. Školka je otevřená jen pro 2 třídy že 4, kde nikdo pozitivní nebyl. A letos už tam byla jedna třída v karanténě kvůli nemocnýmu dítěti, zbytek školky normálně fungoval dál, třídy jsou oddělené.

dard
2. únor 2021

Každá školka to má organizačně jinak nastavené. Někde je učitelka jen se "svou" třídou, jinde se míchají učitelky i děti. Proto pak jiný přístup, je-li tam někdo pozitivní.

dard
2. únor 2021

@veroniquecz Nebojte, bude to dobré! U nás šlo taky poměrně hodně dětí na testy (ředitelka říkala, že by nejraději poslala všechny děti, ale z nějakého důvodu to u nás nešlo) a nikdo další pozitivní nebyl. Myslím, že je opravdu malá šance, že to vaše dítko chytlo. Opatrujte se a zbytečně se nestresujte!

veroniquecz
autor
2. únor 2021

@dard moc díky ❤️🍀