Jesle bez nároku na kompenzace covid. Máte někdo stejný problém?
Zavřeli jesle a školky, naše dětská skupina nebude vracet žádné peníze, ani to přenášet na další měsíce, protože se prý na ně zapomnělo při tvorbě anticovid kompenzačních programů a nemají z čeho čerpat. Takže platíme nadarmo, nic za to a jejich tety mají ještě tu drzost nabízet extra hlídání, když už nemusí do práce a přece dostanou 100 % platu. Máte někdo stejný problém?
Jako je to od nich fakt sprostý, my třeba ve státní školce neplatíte skolkovne, když je karanténa a nebo jsou uzavřené nařízením vlády...ale v těch soukromých je to asi stejné, jako zájmové kroužky, tam taky nikdo nic nevrací...tím že je to "dobrovolné" jediná aspoň trochu útěcha je skolkovne v daních, kde se vám teda aspoň něco vrátí, ale to by bylo tak či tak...
@smetulinda
ja v tom,ze nabizeji extra hlidani teda zadnou drzost nevidim
@zelenaesmolda ony je nabizi ve sve pracovni dobe, kterou my jim uz jednou platime
@smetulinda
no a?vsak to nemusite vyuzit,treba to vyuzije nekdo kdo do te skupinky nechodi a potrebuje hlidani.
Naše soukromá školka nám účtuje 50 procent s tím, že by byli rádi za pomoc a pokud někdo může zaplatit celé školkovné, budou rádi. Přijde mi to fér, školka je super a pro nás je určitě lepší zaplatit, než aby museli zavřít. Už jaro pro ně bylo po finanční stránce náročné.
@zelenaesmolda je to drzost na entou, stat jim plati 100 procent, aby omezily kontakty a ony si vesele žádnou omezovačku kontaktů nedodržují a ještě si vydělávají, je to vojebání jak platících klientů školky, tak státu a zároveň epidemii to zrovna taky dvakrát nepomůže, pisatelka nepsala,jestli to nabízejí na černo, to by byl další prohřešek, nebo je to akce školky, to by bylo na přes držku
@zelenaesmolda tak jinak, ty tety to nabizely primo nam, rodicum, jejichz deti ted do konkretnich zavrenych skupin nemuzou. Napred napsala reditelka, ze musi zaplatit najem a pracovnikum plnou mzdu, a proto nebude nic vracet. A chvilku na to psaly tety, ze si vlastne muzou udelat kseftik bokem a nechat si zaplatit od tech stejnych lidi dvakrat.
@azanka to zni podstatne feroveji
@elu na cerno
@smetulinda no ty brďo...to by bylo něco na mě 🙂
@smetulinda to je strašný, za prvé ty platy určitě nepůjdou z jejich kasy...těm se teda ten covid opravdu vyplatí 🙂
Jesle kam chodí syn nebudou za první tři březnové týdny účtovat nic, zatím počítají s úhradou posledního týdne, ale nikdo neví, jestli budou moct otevřít nebo ne. Služby domácího hlídání v souladu s lockdownem úplně zrušily.
Za mě férové řešení, to co se děje u vás, @smetulinda je teda dost hnus.
Já ani nevím, jak to je u nás - ale za březen mi ani nešla faktura. Protože ta chodí na konci měsíce a jak se už tušilo, že bude zavřeno, tak asi nešla ta faktura nikomu rovnou.
Nam napsali, ze breznovou castku vyrovname v dubnu, takze predpokladam ze bud nam to pokrati nebo vrati cele (ale to asi ne). Navic jsem zaplatila i obedy, ty bych tedy zpatky chtela vsechny.
Ja bych chytrym tetam napsala, ze za hlidani jsi zaplatila pani reditelce, tak at hezky prijedou hlidat :D
@smetulinda
jo tak to je fakt dost svinstvo i kdyz verim,ze to nekdo treba vyuzije protoze penize za jesle uz neuvidi a vyplati se mu zaplatit to hlidani a jit do prace.
Tak to chce silnej žaludek. 🤔 Já zaplatila v březnu školku, kam syn na 3 týdny nesmí. Školkovný mi nevrátí a ještě do naší školky smí po tu dobu chodit cizí děti (sourozenci těch, co už školku navštěvují a jejich rodiče jsou zdravotníci). Takže školku jsem zaplatila pro cizí děti, a navíc zdravotníkům dotuje z velký části školku nemocnice. Neplatí školkovný plný, jako my. Jsem nasraná a už mě ta šaškárna kolem covidu nebaví.
@smetulinda těžko na ně mohli zapomenout, je to činnost zakázána a tedy nárok na kompenzace mají (věc druhá jestli je dostanou ještě v tomto životě 🤣)... A myslím že pokud bys v tom chtěla nějak rýpat, tak najdeš oporu i v zákoně ve smyslu toho že po tobě nikdo nemůže chtít platit službu kterou ne vlastní vinou nemůžeš užívat... 🤔 K hlídání bokem mlčím, raději (ale je možné že ani ten plat nedostávají a zřizovatel má žně, ale to je otázka...).
Jinak s touto formou zkušenost nemám, ale nám vrací i peníze za družinu ve škole, když tam děti nemohou 🤷 a samozřejmě i částku za obědy, která bude vrácena v červenci...
My jsme platili 50 procent skolkovneho. Nevidím na tom nic hrozného, nájem, mzdy, energie atd musí platit pořád. Školku máme rádi a raději to zaplatím i teď než aby školka zkrachovala a syn o ní přišel. Opravdu pro ně žádný kompenzační program není, dosud mohly být vždy otevřené a pokud vím, tak teď nic nového pro ně nevzniklo, třeba ještě vznikne.
Že si tety vydělávají na černo je jiná věc, to vypovídá něco o tetach, ne o školce.
Kamarádka má soukromou školku a tety tam jsou ,jelikož když už je platí, tak ať nesedí jen tak doma. Dělal se generální úklid, malování a nějaká renovace věcí co říkala .
To je skutocne zvlastne postup, ale vzdy je moznost, ked sa vam nepaci, dieta v takej skolke nenechat 🙂 sposob komunikacie sa mi zda naozaj zvlastny, u nas to prebiehalo uplne inak
@smetulinda co máte ohledně nevyužití služeb ve smlouvě?

tak to je celkem drzost!!! znam školku, která normálně jede, ale mají to napsané jako soukromé hlídání v domácnosti...toto vám měli nabídnout, když už se nabízí jiným!!! Protože vy už to máte zaplacené....ja jsem ted taky přemýšlela, že když chodíme do soukromé školky a je zavřená, že je to celkem vyhozenejch 5 tis...ja to po nich nechci, ale měl by to zaplatit stát, když to nařídil