icon

Jesle bez nároku na kompenzace covid. Máte někdo stejný problém?

smetulinda
8. bře 2021

Zavřeli jesle a školky, naše dětská skupina nebude vracet žádné peníze, ani to přenášet na další měsíce, protože se prý na ně zapomnělo při tvorbě anticovid kompenzačních programů a nemají z čeho čerpat. Takže platíme nadarmo, nic za to a jejich tety mají ještě tu drzost nabízet extra hlídání, když už nemusí do práce a přece dostanou 100 % platu. Máte někdo stejný problém?

elu
8. bře 2021

tak to je celkem drzost!!! znam školku, která normálně jede, ale mají to napsané jako soukromé hlídání v domácnosti...toto vám měli nabídnout, když už se nabízí jiným!!! Protože vy už to máte zaplacené....ja jsem ted taky přemýšlela, že když chodíme do soukromé školky a je zavřená, že je to celkem vyhozenejch 5 tis...ja to po nich nechci, ale měl by to zaplatit stát, když to nařídil

properjoey
8. bře 2021

Jako je to od nich fakt sprostý, my třeba ve státní školce neplatíte skolkovne, když je karanténa a nebo jsou uzavřené nařízením vlády...ale v těch soukromých je to asi stejné, jako zájmové kroužky, tam taky nikdo nic nevrací...tím že je to "dobrovolné" jediná aspoň trochu útěcha je skolkovne v daních, kde se vám teda aspoň něco vrátí, ale to by bylo tak či tak...

zelenaesmolda
8. bře 2021

@smetulinda
ja v tom,ze nabizeji extra hlidani teda zadnou drzost nevidim

smetulinda
autor
8. bře 2021

@zelenaesmolda ony je nabizi ve sve pracovni dobe, kterou my jim uz jednou platime

zelenaesmolda
8. bře 2021

@smetulinda
no a?vsak to nemusite vyuzit,treba to vyuzije nekdo kdo do te skupinky nechodi a potrebuje hlidani.

azanka
8. bře 2021

Naše soukromá školka nám účtuje 50 procent s tím, že by byli rádi za pomoc a pokud někdo může zaplatit celé školkovné, budou rádi. Přijde mi to fér, školka je super a pro nás je určitě lepší zaplatit, než aby museli zavřít. Už jaro pro ně bylo po finanční stránce náročné.

elu
8. bře 2021

@zelenaesmolda je to drzost na entou, stat jim plati 100 procent, aby omezily kontakty a ony si vesele žádnou omezovačku kontaktů nedodržují a ještě si vydělávají, je to vojebání jak platících klientů školky, tak státu a zároveň epidemii to zrovna taky dvakrát nepomůže, pisatelka nepsala,jestli to nabízejí na černo, to by byl další prohřešek, nebo je to akce školky, to by bylo na přes držku

smetulinda
autor
8. bře 2021

@zelenaesmolda tak jinak, ty tety to nabizely primo nam, rodicum, jejichz deti ted do konkretnich zavrenych skupin nemuzou. Napred napsala reditelka, ze musi zaplatit najem a pracovnikum plnou mzdu, a proto nebude nic vracet. A chvilku na to psaly tety, ze si vlastne muzou udelat kseftik bokem a nechat si zaplatit od tech stejnych lidi dvakrat.

smetulinda
autor
8. bře 2021

@azanka to zni podstatne feroveji

smetulinda
autor
8. bře 2021

@elu na cerno

elu
8. bře 2021

@smetulinda no ty brďo...to by bylo něco na mě 🙂

elu
8. bře 2021

@smetulinda to je strašný, za prvé ty platy určitě nepůjdou z jejich kasy...těm se teda ten covid opravdu vyplatí 🙂

jade85
8. bře 2021

Jesle kam chodí syn nebudou za první tři březnové týdny účtovat nic, zatím počítají s úhradou posledního týdne, ale nikdo neví, jestli budou moct otevřít nebo ne. Služby domácího hlídání v souladu s lockdownem úplně zrušily.
Za mě férové řešení, to co se děje u vás, @smetulinda je teda dost hnus.

merope
8. bře 2021

Já ani nevím, jak to je u nás - ale za březen mi ani nešla faktura. Protože ta chodí na konci měsíce a jak se už tušilo, že bude zavřeno, tak asi nešla ta faktura nikomu rovnou.

vikinkav
8. bře 2021

Nam napsali, ze breznovou castku vyrovname v dubnu, takze predpokladam ze bud nam to pokrati nebo vrati cele (ale to asi ne). Navic jsem zaplatila i obedy, ty bych tedy zpatky chtela vsechny.

vikinkav
8. bře 2021

Ja bych chytrym tetam napsala, ze za hlidani jsi zaplatila pani reditelce, tak at hezky prijedou hlidat :D

zelenaesmolda
9. bře 2021

@smetulinda
jo tak to je fakt dost svinstvo i kdyz verim,ze to nekdo treba vyuzije protoze penize za jesle uz neuvidi a vyplati se mu zaplatit to hlidani a jit do prace.

cikitkapb
9. bře 2021

Tak to chce silnej žaludek. 🤔 Já zaplatila v březnu školku, kam syn na 3 týdny nesmí. Školkovný mi nevrátí a ještě do naší školky smí po tu dobu chodit cizí děti (sourozenci těch, co už školku navštěvují a jejich rodiče jsou zdravotníci). Takže školku jsem zaplatila pro cizí děti, a navíc zdravotníkům dotuje z velký části školku nemocnice. Neplatí školkovný plný, jako my. Jsem nasraná a už mě ta šaškárna kolem covidu nebaví.

gramar
9. bře 2021

@smetulinda těžko na ně mohli zapomenout, je to činnost zakázána a tedy nárok na kompenzace mají (věc druhá jestli je dostanou ještě v tomto životě 🤣)... A myslím že pokud bys v tom chtěla nějak rýpat, tak najdeš oporu i v zákoně ve smyslu toho že po tobě nikdo nemůže chtít platit službu kterou ne vlastní vinou nemůžeš užívat... 🤔 K hlídání bokem mlčím, raději (ale je možné že ani ten plat nedostávají a zřizovatel má žně, ale to je otázka...).

Jinak s touto formou zkušenost nemám, ale nám vrací i peníze za družinu ve škole, když tam děti nemohou 🤷 a samozřejmě i částku za obědy, která bude vrácena v červenci...

emamaira
9. bře 2021

My jsme platili 50 procent skolkovneho. Nevidím na tom nic hrozného, nájem, mzdy, energie atd musí platit pořád. Školku máme rádi a raději to zaplatím i teď než aby školka zkrachovala a syn o ní přišel. Opravdu pro ně žádný kompenzační program není, dosud mohly být vždy otevřené a pokud vím, tak teď nic nového pro ně nevzniklo, třeba ještě vznikne.

Že si tety vydělávají na černo je jiná věc, to vypovídá něco o tetach, ne o školce.

dandaa
9. bře 2021

Kamarádka má soukromou školku a tety tam jsou ,jelikož když už je platí, tak ať nesedí jen tak doma. Dělal se generální úklid, malování a nějaká renovace věcí co říkala .

kevi1
9. bře 2021

To je skutocne zvlastne postup, ale vzdy je moznost, ked sa vam nepaci, dieta v takej skolke nenechat 🙂 sposob komunikacie sa mi zda naozaj zvlastny, u nas to prebiehalo uplne inak

veroniquecz
9. bře 2021

@smetulinda co máte ohledně nevyužití služeb ve smlouvě?