icon

Má rodič v mateřské škole nějaká práva?

nikolkanikolka
4. říj 2016

Dobry den,mam jako maminka skoro 5lete holcicky nejaka prava v mš.Dekuji

sofinka84
4. říj 2016

@nikolkanikolka Ve Skolnim radu MS by mela byt vymezena prava rodicu. Mrknete do nej 🙂

nikolkanikolka
autor
4. říj 2016

Moc dekuji,urcite kouknu,ale po tridni schuzce mi prislo ze ja jako rodic nemuzu skoro nic,ale skolka muze vse.Dekuji

apacheee
AMBASADORKA
4. říj 2016

@nikolkanikolka co máte třeba na mysli ?

nikolkanikolka
autor
4. říj 2016

Volala mi pani ucitelka po obede ze dcera zvraci a at si pro dceru prijdu,chodim do prace tak nez se v praci domluvim chvilku to trva.Pro dceru jsem tedy sla a ptala sem se ji jestli je ji nevolno na to mi dcera odpovedela ze ne ze se oo jidle zakuckala a ublinkla se.Nechala sem tedy dceru doma i dalsi den a po zvraceni ani pamatka.Kdyz jsem na to upozornila ve skolce ze to byl plany poplach spustila se vlna a pani ucitelka zacala vychovavat i me.Prijde mi ze se jich to dotklo a ze nemuzu rict ani svuj nazor.

mixinkah
4. říj 2016

Dělám ve školce a myslím že p.ucitelka to tak nemyslela. Ono je to těžké odhadnout,protoze x rodičů dává dítě do skolky, ikdyz celou noc doma zvrací a ještě se tím ráno při přichodu pochlubi. Pokud je tam 25 děti, nemůžeme bohužel zjišťovat,zda je to jen jednorázové nebo horšího charakteru. Každopádně u nás bych volala,kdyby zvracela podruhé, a kdyby jen jednou tak až by si maminka vyzvedla malou,tak bych řekla,ze se u jídla pozvracela,aby kdyby se jí to pak stalo i doma,at maminka ví,ze to není poprvé.

elamozna
4. říj 2016

Radeji jednou volat mylne, nez neco zanedbat. Ucitelky to urco myslely dobre, asi je mrzelo, ze maji o dite starost a rodic to nejenze neoceni, jeste je nastvany. Nekdy se to proste blbe vyhodnocuje. Treba jim holcicka nerekla to, co potom doma.

apacheee
AMBASADORKA
4. říj 2016

@mixinkah my teda u zvracení voláme hnedka, pokud není fakt zřejmé, že se dítko poblinkalo jen z toho, že dalo do pusy něco, co mu nesedlo
@nikolkanikolka také jsem pracovala jako učitelka ve školce a ono je kolikrát těžko soudit, proč dítě zvrací - nicméně je tam dalších 25 dětí, které chceš udržet pokud možno zdravé. Takže my u průjmů, zvracení, horečkách voláme hned. Je potřeba dítě izolovat co nejdříve. Pokud se holčička jen zakuckala u oběda, bylo to asi zbytečné - kdyby se opakovalo podle tebe zbytečné volání, promluv si s učitelkou. Kdyby ani to nepomohlo, můžeš zajít za ředitelkou

andryyysssek
4. říj 2016

@nikolkanikolka ahoj,chápu to dobře tak,že jsi učitelce jen vysvětlila situaci,a ona po tobě vyjela?

nikolkanikolka
autor
4. říj 2016

Pokousela jsem se to vysvetlit,ale bohuzel

sarihy
Autor odpověď smazal
ivular
4. říj 2016

@nikolkanikolka Vidím to jako ostatní - raději planý poplach než něco zanedbat.
Učitelka by se rozhodně měla k rodičům chovat slušně a s respektem (stejně jako rodiče k učitelce), to je samozřejmě pravda. Ale to už je zase jiná kapitola.

andryyysssek
4. říj 2016

@sarihy já to právě pochopila,že takhle se zakladatelka zachovala,a učitelka se ohradila.

nikolkanikolka
autor
4. říj 2016

Dekuji vsem za nazory.Hezky den pokud mozno😉