Má rodič v mateřské škole nějaká práva?
Dobry den,mam jako maminka skoro 5lete holcicky nejaka prava v mš.Dekuji
Moc dekuji,urcite kouknu,ale po tridni schuzce mi prislo ze ja jako rodic nemuzu skoro nic,ale skolka muze vse.Dekuji
@nikolkanikolka co máte třeba na mysli ?
Volala mi pani ucitelka po obede ze dcera zvraci a at si pro dceru prijdu,chodim do prace tak nez se v praci domluvim chvilku to trva.Pro dceru jsem tedy sla a ptala sem se ji jestli je ji nevolno na to mi dcera odpovedela ze ne ze se oo jidle zakuckala a ublinkla se.Nechala sem tedy dceru doma i dalsi den a po zvraceni ani pamatka.Kdyz jsem na to upozornila ve skolce ze to byl plany poplach spustila se vlna a pani ucitelka zacala vychovavat i me.Prijde mi ze se jich to dotklo a ze nemuzu rict ani svuj nazor.
Dělám ve školce a myslím že p.ucitelka to tak nemyslela. Ono je to těžké odhadnout,protoze x rodičů dává dítě do skolky, ikdyz celou noc doma zvrací a ještě se tím ráno při přichodu pochlubi. Pokud je tam 25 děti, nemůžeme bohužel zjišťovat,zda je to jen jednorázové nebo horšího charakteru. Každopádně u nás bych volala,kdyby zvracela podruhé, a kdyby jen jednou tak až by si maminka vyzvedla malou,tak bych řekla,ze se u jídla pozvracela,aby kdyby se jí to pak stalo i doma,at maminka ví,ze to není poprvé.
Radeji jednou volat mylne, nez neco zanedbat. Ucitelky to urco myslely dobre, asi je mrzelo, ze maji o dite starost a rodic to nejenze neoceni, jeste je nastvany. Nekdy se to proste blbe vyhodnocuje. Treba jim holcicka nerekla to, co potom doma.
@mixinkah my teda u zvracení voláme hnedka, pokud není fakt zřejmé, že se dítko poblinkalo jen z toho, že dalo do pusy něco, co mu nesedlo
@nikolkanikolka také jsem pracovala jako učitelka ve školce a ono je kolikrát těžko soudit, proč dítě zvrací - nicméně je tam dalších 25 dětí, které chceš udržet pokud možno zdravé. Takže my u průjmů, zvracení, horečkách voláme hned. Je potřeba dítě izolovat co nejdříve. Pokud se holčička jen zakuckala u oběda, bylo to asi zbytečné - kdyby se opakovalo podle tebe zbytečné volání, promluv si s učitelkou. Kdyby ani to nepomohlo, můžeš zajít za ředitelkou
@nikolkanikolka ahoj,chápu to dobře tak,že jsi učitelce jen vysvětlila situaci,a ona po tobě vyjela?
Pokousela jsem se to vysvetlit,ale bohuzel
@nikolkanikolka Vidím to jako ostatní - raději planý poplach než něco zanedbat.
Učitelka by se rozhodně měla k rodičům chovat slušně a s respektem (stejně jako rodiče k učitelce), to je samozřejmě pravda. Ale to už je zase jiná kapitola.
@sarihy já to právě pochopila,že takhle se zakladatelka zachovala,a učitelka se ohradila.
Dekuji vsem za nazory.Hezky den pokud mozno😉

@nikolkanikolka Ve Skolnim radu MS by mela byt vymezena prava rodicu. Mrknete do nej 🙂