icon

Má vaše dítě ve školce adaptaci na půl hodiny?

4. říj 2025

Ahoj holky, stalo se vám některé, že vám ve školce řekli, aby dítě chodilo jen na půl hodiny denně v rámci adaptace, zatímco zbytek dětí již chodí na celé dopoledne a budou tam už začínat i spát? Díky

cherie24
4. říj 2025

@anonym_autor ne, ale byla bych za to třeba velmi ráda. Já jsem adaptaci postupnou chtěla, ale neumožnili mi ji. Momentálně přemýšlíme a nevíme, co dál.

autor
Autor odpověď smazal
zuzkasim
4. říj 2025

Dítě tam být chce, zapojuje se do činností a ničím tam neruší? To asi ne... V čem je doopravdy potíž? Jen tak by to přece ve školce nechtěli.

autor
Autor odpověď smazal
hennrietta
5. říj 2025
@anonym_autor
Odpověď byla smazaná

@anonym_autor Pokud tam chce být, neteskní extrémně po mamince, tak ho tam nech. Myslím si, že by měly mít zkušenosti s různou povahou dětí a že "nejde usměrnit, hází věcma" není omluva pro půl hodiny denně na adaptaci.🤷‍♀️ Pokud není agresivní, že by s tím vyloženě třískal naschvál, tak si podle mě mají učitelky poradit. Co kdybys už musela do práce?

zuzkasim
5. říj 2025

Už ve školce něco zničil? Projevuje se vám i doma někdy takhle? Co na něj platí? Ono je lepší, pokud napíšu A, napsat i to B. Jen tak bez ničeho nic by vám to učitelky nenavrhly. Na druhou stranu si umím představit, že s nimi budete jako rodiče spolupracovat v rámci nejlepšího zájmu pro dítě a taky v zájmu bezpečnosti a pohodového pobytu ve školce pro ostatní děti. Ty máš tušení, proč věcmi hází? Hází s nimi po někom nebo jen tak? Rozbijí se při tom? Na jaké slovní výzvy nereaguje? Pouze je ignoruje nebo jak se doopravdy chová? Kolik mu je? Už je říjen, děti za sebou mají měsíc docházky, to už je docela dost zkušeností. Jestli chceš doopravdy poradit, nestyď se napsat vše. Věřím, že tvé dítě je hodné a nadané, ale kvůli tomuhle by nikoho nenapadlo navrhnout vám takhle extrémní dobu adaptace.

martiina_k
5. říj 2025

Smazala jsi své zprávy, ve kterých nejspíš byly důležité informace - dítě tam věcmi hází? Nereaguje? Nebo v čem je tedy problém? Myslím, že pokud by vše probíhalo standartně, tak je půl hodina opravdu extrémně málo. Jak je dítě staré?

autor
5. říj 2025

Moc se omlouvam, ale radeji jsem to smazala, protoze nechci, aby se to tu docetly ucitelky pred schuzkou s vedenim. Clovek nikdy nevi.

kristyn86
5. říj 2025

Nezlob se na me,ale evidentne to ma nejaky duvod,neco se ve skolce deje,neco tve dite nezvlada,dela co nema atd..Zaregistrovala jsem neco o hazeni vecmi. Takze priste to uvest vse na pravou miru. Protoze kdyz neuvedes vse,tak se neda na to moc reagovat. Takze tech pul hodiny je z nejakeho duvodu,ktery ty jsi neuvedla. Neverim,ze vsechny deti muzou byt uz ve skolce cely den a jenom vase dite ne a to bezduvodne. Duvod to ma,proberte to s ucitelkami,s reditelkou atd.

michaela666
5. říj 2025

Nestihla jsem přečíst tvoje komentáře, ale mě na fb pomohla tato skupina. Důležité je, napsat všechny informace pravdivě. Poradí ti čím argumentovat a jaké máš možnosti.

janule0123
5. říj 2025
@anonym_autor

Moc se omlouvam, ale radeji jsem to smazala, protoze nechci, aby se to tu docetly ucitelky pred schuzkou s vedenim. Clovek nikdy nevi.

@anonym_autor jestli nemusíš do práce, tak to nech na učitelkách, není kam spěchat .. předpokládám že ví co dělají… u nás dcera byla hned na cele dopoledne, čekala jsem že na startu na hodinku, pak dve .. a ono hned celý dopoledne … ale do tří let ji chtěli max na tři dny v týdnu .. vic ne … kamarádce zas lo tydnu v detske skupince řekli, ze bude lepsi zvážit jine možnosti a ať uz ji tam letos nedávají vubec 🤣🤣

autor
5. říj 2025
@kristyn86

Nezlob se na me,ale evidentne to ma nejaky duvod,neco se ve skolce deje,neco tve dite nezvlada,dela co nema atd..Zaregistrovala jsem neco o hazeni vecmi. Takze priste to uvest vse na pravou miru. Protoze kdyz neuvedes vse,tak se neda na to moc reagovat. Takze tech pul hodiny je z nejakeho duvodu,ktery ty jsi neuvedla. Neverim,ze vsechny deti muzou byt uz ve skolce cely den a jenom vase dite ne a to bezduvodne. Duvod to ma,proberte to s ucitelkami,s reditelkou atd.

@kristyn86 já určitě nepsala, že je to bez důvodu. Důvod jsem původně neuvedla, protože mě zajímala pouze informace, jestli ještě někdo měl či má dítě ve školce na tak krátkou dobu, ať už to má důvod jakýkoli.

nanyh
6. říj 2025
@anonym_autor

@kristyn86 já určitě nepsala, že je to bez důvodu. Důvod jsem původně neuvedla, protože mě zajímala pouze informace, jestli ještě někdo měl či má dítě ve školce na tak krátkou dobu, ať už to má důvod jakýkoli.

@anonym_autor Já to tak měla, ale teda v jeslích. Čekala jsem normálně před budovou. A adaptace trvala do prvního spaní cca dva měsíce.🫣

kristyn86
6. říj 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Adaptacni proces a to,na jak dlouho bude dite ve skolce je ruzny a je to zavisly na x promenych. U ditete,ktere vse zvlada,nema problem,byva ta hodina treba prvni den. Tak to mela dcera. Prvni den hidinu,pak dve,pak tri. Dokonce to ted tak meli ve skole. U syna me zpetne mrzi,ze mi adaptacni proces nebyl umoznen,nastupoval az v rijnu misto v zari. Ten to dopolko daval velmi tezce. Ma tedy vyvojovou dysfazii,pozdeji zjisteno ADHD. Jemu by pozvolnost pomohla,nicmene ucitelky to s nim zvladaly. Kamaradky syn cely rok zase chodil pouze do obeda,ake tak,ze pred obedem sel domu. Takze to mas cca 3 hodiny denne. Nechtel tam jist,utikal,nekomunikoval,postrkaval deti atp. A to bydli na vesnici a skolku maji ve meste,takze taky cesta delsi. Ver mi,ze ucitelky pro to maji duvod a ze to mysli v zajmu ditete. A pokud hazi vecmi,tak sorry,ale to je nebezpecne. Co kdyby nekoho trefil? Chce to zjistit duvod,muze byt i smutny,nestatsny,flustrovany. I kdyz tobe se zda v pohode.

lostakova
6. říj 2025

@anonym_autor Měli jsme to tak tuším první dva dny (u nás hodinu), pak se to postupně po pár dnech prodlužovalo do svačiny, pak do oběda...