Nástup do MŠ v druhé polovině školního roku

matire
28. únor 2017

Ahojte,
zajímaly by mě vaše zkušenosti s pozdějším nástupem dítěte do školky.
Kdy se školce musi hlásit, že dítě nastoupí až v druhé polovině roku, stačí v září nebo už při zápisu? A má tahle skutečnost podle vás vliv na přijetí / nepřijetí, pokud je třeba to říct už v době zápisů?
Ráda bych totiž naší malou dávala do školky až od ledna nebo od jara. Ne kvůli věku, tři jí už budou, máme jiné důvody. Je mi jasné, že školné bychom museli platit už od září, ale o to nejde. Zajímá mě spíš, jestli školka nedělá problémy a nechce takhle později nastupující dítě vyhodit.
Předem díky za vaše poznatky 🙂

nedbi
28. únor 2017

Asi záleží na konkrétní školce, ale kamarádka dávala syna do školky az ted od února, u zápisu byl loni, školné od září platili, ale nastupoval az ted. Mam dojem, ze se to píše i do papíru při zápisu, od kdy budete dite do školky dávat.
Ja jsem dceru dávala také az ted id února, ale u zápisu loni nebyla, proste jsem si v lednu obešla školky, jestli nemají volno a měli a od února mi ji vzali. Nepotřebovala jsem to akutně, jelikož jsem doma s mladším dítětem a tudíž mi bylo jedno, jestli ji vezmou v únoru nebo az třeba dubnu (nebo az v září 🙂)

belleelle
28. únor 2017

@matire diky za dotaz, řeším stejný problem. Nástup se pry hlásí pri zápisu :-/

blondynka400
28. únor 2017

@matire standartně k zápisu teď na jaře. S tím, že na formulář to uvedeš. Za mne se ale hodně snižují možnosti přijetí. A je to i logické, je lepší vzít dítě, které doopravdy do školky chodit bude. Nejde jenom o placení školkovného... Ale samozřejmě záleží na dané školce, všude je to jiné.

popelka1984
28. únor 2017

Končí mi RD v květnu, to budou malému tři. Přihlásit jsem ho šla hned v lednu s tím ze teď od března začne chodit oficiálně a začnu platit.Takže od zítra jdeme poprvé, zatím ale jen tak na zvykání. Už jsem ho přihlásila jednou loni ale pak jsem to zrušila kvůli stěhování které se nakonec nekonalo, takže teď znova. Předtím to probihalo tak že jsem si přes léto vyřídila papíry a prihlasíme ho od září a to bych si platila i šolkovné aby na mě zbylo místo s tim ze by ale fyzicky nastoupil jako teď. Nepochopila jsem ale jednu věc,že tím jak jsem ho odhlásila (asi před nějakým datem) tak přišli o peníze od státu za něj, naznačili mi ze ho znova kvůli tomu už nemuseli vzít. Tomu systému nerozumim.

agne
28. únor 2017

No, pokud jde o statni skolku je sance minimalni, protoze body jsou kracene uz jenom u puldenni dochazky, natoz takhle... Asi zalezi na skolce a duvodech (stehovani, lecebne lazne). Ale pokud to jenom trochu jde doporucuji uz od zari, dite se zaradi lepe do kolektivu, najizdi na rezim, atd.

zaji
28. únor 2017

@popelka1984 Tak pokud mají v evidenci 25 dětí, dostávají od státu peníze na hlavu, ikdyž to dítě tam fyzicky není (jedno jestli kvůli nemoci, nebo jen tak). Pokud mu docházku přerušili z důvodu odhlášení, tak mají stav -1 a o to dostávají méně, jejich příjmem není jenom školkovné od rodičů a stravné.

popelka1984
28. únor 2017

@zaji To jo ale tam šlo o nějake datum,že kdybych ho odhlásila o něco dyl než se stalo tak by peníze dostali, moc jsem to nepochopila. Něco ředitelka naznačila při tom odhlášení tak jsem ji řekla ať to udělá tak aby nebyli biti, to zase nechtěla abych zbytečne neplatila. Nevím ale už je to jedno, jsme tam a paní ředitelce donesem nějakou mlsku ze byla tak velkorysá 🙂

jajulin
1. bře 2017

Asi nejvic ze vseho zalezi na obsazenosti skolky. Kdyz mela dcera dva roky, zapsala jsem ji do skolky s tim, ze by nastoupila az za rok v dubnu, tri mesice pred tretimi narozeninami (cervnova). Prislo mi super, ze by ty tri mesice do prazdnin mela na zvyknuti a od zari uz by byla pekne zajeta. S reditelkou jsem byla domluvena tak, ze na tom netrvam, ze kdyz nebude misto, nastoupi klidne od zari. Takze do brezna jsem neplatila vubec nic a od dubna nastoupila. Bylo to skvele rozhodnuti. Mela ve tride starsiho brachu, ucitelky na ni mely vic casu, venku uz bylo krasne jaro a ne ponury podzim. Pri vychazkach a na zahrade meli pestrejsi program nez na podzim atd. Dopadlo to presne podle ocekavani. Dcera si behem tech tri mesicu v pohode zvykla a od zari uz nastoupila zcela suverenne. Dnes je uz predskolacka.

matire
autor
1. bře 2017

Právě to se mi líbí, že by si malá za tech pár měsíců na školku zvykla a další rok bychom fungovali v pohodě. Nechci ji pak další září "hodit do vody" a jít hned na celý den do práce stresovaná tím, že je nešťastná a podobně.
To slyším nerada, že se to na přihlášce uvádí 😔 Půl skolniho roku si malou ještě můžu a chci nechat doma, ale celý rok to zas už nejde.
Tak díky za reakce ☺