icon

Neočkované dítě při zápisu

baraskaska
2. kvě 2017

Jsem uplne na prasky zitra jdem resit s reditelkou ze mala neni ockovana. Ja vim jsem blbec mohla jsem ockovat uz davno kdyz jsou male dva, ale ja mam strach bratr je autista navic mala patri mezi drazdive deti. Navic vecna ryma, zoubky, laryngitida, oparenina a ted pro zmenu chronicka ryma dva mesice bez prestavky a k zomu uz i kasel. Ma nekdo zkusenost ze i tak prijaly? Nekde pry staci podepsat ze v zari se dolozi ze ockovana byla ale, jestli mi argumenty budou stacit. Dr. Mi oznamila, ze ryma neni nemoc no dobre neni, ale ja to beru z vlastni predstavy, jak by mi asi bylo kdyz by mi nekdo pichnul sajrajt v dobe kdy frkam jak prdla. ☹

Strana
z4
summer2012
3. kvě 2017

Máme taky jednu MMR, MUDR. ví, že druhou v dohledné době neplánujeme a normálně nám do přihlášky potvrdila, že je řádně očkován, protože jedna stačí. A proč by mladší 3 let nemohli ve školce spát? Malýmu budou 3 až v listopadu a počítám s tím, že bude chodit od září naplno. ..kamarádky malej taky normálně chodí 😉

silvie1982
3. kvě 2017

Dobrý den maminky,také se přidám do diskuze.Jedna věc mi nejde do hlavy.Školka je povinná od 5 let a školky musí přijmout i neočkované děti a to třeba vůbec žádnou povinnou vakcínou.Takže nerozumím "té logice"proč nepříjmou 3 leté dítě bez MMR vakcíny.Příjde mi to postavené ne hlavu.

helen_h
3. kvě 2017

@editah222 Jako ve státní mš?? Tak že by to bylo školním řádem? Jen vím, že u nás v Praze ve třech různých školkách to nešlo (podzimní děti kamarádek), spinkat mohly až od 3 let. takže píšu ze zkušenosti, byl tam nějaký rozpor s hygienickými předpisy.

helen_h
3. kvě 2017

Nejde myslím o spaní jako takové, ale o tu délku pobytu tam, takže to se spaním pak nevychází. Příležitostně se kamarádky zeptám, čím to ředitelka odůvodňovala.

helen_h
3. kvě 2017

Nebo možná jde i o počet učitelek, kdy odpo už je tam jen jedna... Raději se v dané školce prostě zeptat, abych tedy neplašila ostatní maminky, jestliže je možné, že je to má školka od školky jiné.

editah222
3. kvě 2017

@helen_h ano ve státní školce. A už to jsou 3 roky zpátky 🙂 A ani jsem nemusela dávat žádný úplatek, stačilo, že ve školce už měl sourozence.

Ale je možné, že školky můžou mít nějaká vlastní interní pravdla, ale pokud vím, tak zákon to nijak neomezuje.

baraskaska
autor
3. kvě 2017

@silvie1982 presne, hlavne nechapu kdyz to dite jde do skolky az od zari proc jako nemuze clovek dokladat az v zari. Logika prasopsa no. Zarekla jsem se, ze radsi to budem vselijak placat nez abych ohrozovala svoje dite.

silvie1982
3. kvě 2017

@baraskaska máme stejný problém.Dcera nemá MMF a zítra jdeme k zápisu.

silvie1982
3. kvě 2017
baraskaska
autor
3. kvě 2017

@helen_h ja vim o te nemocnocsti asi bych resila davkama vitaminu, rybi tuk davam ale treba i neco na podporu strevni mikroflory a podobne vic udelat bohuzel nemuzu. Ono to je trochu tezke protoze imunitu resim i u sebe, rekla bych ze pokud nejsme nemocny obe jsem nemocna ja. ☹

baraskaska
autor
3. kvě 2017

@silvie1982 ajaj tak snad vam to dopadne. 🙂 My jdem zkusit skolku do ktere spadame a uvidime. Ale rozhodne ted ockovat nemuzu, mala vcera teploty takze mame smitec s ockovanim min na 14 dni.

veroniquecz
3. kvě 2017

@baraskaska
dle mého jde o to co napíše doktorka do přihlášky. A zda neockujete kvůli napr. Nemoci či jen proste nechcete.
My máme individuální očkovací plán ze zdravotních důvodu, také nemá ještě mmr a hexu poslední měla teprve nedávno a to prý uznat musí, tsk jsem zvědavá, zápis je za 14 dní.

baraskaska
autor
3. kvě 2017

Hexu i prevenar mela podle ocko kalendare, ale 15.mesicu nam vychazelo na cervenec to jsem rozhodne nechtela a pak byl podzim no to samo uz nemocna a od ty doby se to vlece, dr. Na to nahlizi tak ze nechci, ale bud to byli zoubky nebo nemoce coz pro ni nemoc neni a tim padem jsem vlastne jen nechtela ockovat tak asu takto 🙂

eficenka
4. kvě 2017

@jujatko
je to oficiální, dítě s hexavalentní vakcínou 2+1 a 1 dávkou priorixu . musí se na něj pohlížet jako na plně očkované dítě
klidně napiš na ministerstvo a dej jejich vyjádření ředitelce

jujatko
4. kvě 2017

@eficenka to maji vyveseno na nastence take. Reditelka MS si to zjsitovala na kraji, rekli ji, ze je vse OK, ze si ma okopirovat ockovak a az doockujeme, tak aby doktorka znovu potvrdila

gepe
4. kvě 2017

U nas ve skolce bylo vloni po zapisu u jednoho cisla (prijateho ditete) dodatek po dokonceni/dolozeni ockovani S jednou davkou MMR jsme nemeli zadny problem, ani jine a to vcetne Hexy ve zkracenem schematu 2+1. Jinak do "nasi tridy" nejmladsich nastupovali deti postupne od zari az po dovrseni 3 let veku. Nase tedy nastoupila 1.9. protoze je srpnova jeste s par detmi a postupne pribyvali dalsi. Spali tam nektere hned od zacatku, tj. tedy od 3 let 🙂)

baraskaska
autor
4. kvě 2017

Tak druhá školka padá, tady zřejmě žádná dohoda nefunguje. ☹

gepe
4. kvě 2017

@baraskaska v pripade, ze statni skolka prijme neprockovane dite dle radu, tak zaplati 500tis pokutu, holt to tak je. Treba kdyby jste stihli 2+1 Hexu a 1 Priorix nez by nastoupila do skolky, tak by to slo, nebo ne?

rory_g
4. kvě 2017

My jsme měli neočkovanost ze zdravotních důvodů, ale ředitelka syna nepřijala a bába na kraji (Zubatá jak vyšitá) nám smetla odvolání s tím, že syn je parazit společnosti atd. Doslova.

baraskaska
autor
4. kvě 2017

@gepe jenže my bohužel do zápisu nestíháme, do nástupu samozřejmě ano, dala bych ji tak od ledna ale zápis určitě ne, má teploty a silný kašel ☹

baraskaska
autor
4. kvě 2017

@rory_g no někdy mám pocit, že vše funguje odle toho jak se komu líbíte. Mně by dr. asi nenapsala ani dočasnou kontraindikaci páč neustálé rýmy nejsou nemoc, dobře nejsou ale o to horší když jsou neustále páč to oslabuje imunitu.

veroniquecz
4. kvě 2017

@baraskaska a doktorka ti nemůže napsat ze bude doockovano do nástupu??

veroniquecz
4. kvě 2017

@rory_g
To snad ne?!!! To je na stížnost! 😡😡😡

baraskaska
autor
4. kvě 2017

Dr. sotva... ona si myslí, že jsem akorát přecitlivělá, a rýmu prostě nebere ikdyž laryngitida opařenina a inkubační doba neštovic, není zrovna malá věc. Vzdyt má dva měsíce rýmu, řekla nám že za 14 dní se to už bude řešit a ted mně poslala znova domů s kapkama.

rory_g
4. kvě 2017

@baraskaska syn má opravdu problémy, takže s tím doktorka neměla problém, ačkoli je očkovací, je to opravdu lékař a dbá na stav a vývoj dítěte. Jsem za ní neskutečně ráda. Ředitelku možná trochu chápu, chtěla mít přijetí posvěcený "shora", ale tam jsme bohužel narazili na krávu (pardon, ale takoví lidi nemají na takových místech co dělat). No a na správní žalobu jsme neměli, jen sepsání přes LLP (což je lepší i levnější varianta, než shánět právníka na vlastní pěst) stojí 15tis. V těhle věcech se k tobě všichni na netu z neočkujících skupin otočí zády, ale např. Rozalio apod. poradí co a jak, se sepsáním výjimky, žádosti, odvolání 🙂

rory_g
4. kvě 2017

@veroniquecz já jsem z toho byla tak konsternovaná a znechucená, že už jsem nechtěla nic. Dali jsme syna do soukromé a letos zkoušíme jiný školky, teda zatím jednu, ale jestli jsme nepropásli zápis, tak zkusíme i jiný.

saaralota
4. kvě 2017

@baraskaska my jsme u zápisu taky neměli očkování v pořádku, ředitelka si na syna nechala místo, v přehledu přijatých /neprijatych měl syn jako jediný uvedeno, že bylo přerušeno správní (asi) řízení, rozhodnutí o přijetí jsme dostali na konci srpna, po doockovani a dodání toho správného potvrzení.

veeeraf
4. kvě 2017

Prcek by měl být řádně naočkován podle očkovacího kalendáře

Pokud se bráníte očkování volila bych soukromou školku do doby, než bude mít za sebou všechny povinné vakcíny

normalnimatka
4. kvě 2017

@veeeraf měl by podle koho? podle tebe? podle zákona totiž ne;)

veeeraf
4. kvě 2017

@normalnimatka matko BOŽE oháněj se zákony :D, spíš se na to zeptej u zápisu jak to daná školka chce. Pak se rozčiluj, vztekej, že chtěj tvoje dítě naočkovat jinak ti ho nevezmou :D

Strana
z4