Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Nemáte prosim některá zkušenost se streptokokovou anginou? Syn ji ma mesic. Poprvé v životě antibiotika (je mu 10,5) a hned tohle. Deset dni měl klasické tabletky, pak pichany penicilin na 10 dni zakončený pendeponem. Pak týden nic, ze uz je to do te, ale mandle měl stále nateklo a rudé a ster opět prokázal streptokoka. Takze opět ma týden pichany penicilin, zitra by měl mit zase pendepon, ale v krku to vypada stále stejne. Vzhledem k tomu, ze nikdy nebyl nemocný a atb nebral, nelibi se mi, ze jich dostává tolik, kor kdyz nezabiraji. O absenci ve škole nemluvím…
    Dekuji… jsem z toho vystavena a on také.

    Maminky predskolaku, kolik platíte ve školce za jídlo prosim? Státní Skolka, jídelníček obyc. Dekuji 🙂

    Já a moje mladší knižní miminko 🤩 Omluvte můj nenamalovaný a poněkud mdlý výraz, ale nadšená jsem! 😂

    rory_g
    5. led 2023    Čtené 177x

    Z mámy spisovatelkou II.

    Minule jsem vám slíbila vyprávění o mé dráze-nedráze textařky.

    To bylo tak. Zamilovala jsem se. Blbě, bolestivě... no zkrátka do muzikanta, říkejme mu třeba David. Nastoupil k nám do práce, byl o hodně starší a já vůbec nečekala, že by se mezi námi něco stalo, byl absolutně mimo můj vkus. Ale rozuměli jsme si, chodila jsem za ním na pokec, aniž bych o něm věděla něco blíž.
    A pak se to nějak stalo, šli jsme s dalšími na pivo, trochu se picli (to je slovo... :D ) a já stále nic netušíc nastoupila na horskou dráhu. David dokázal být vším, rozuměli jsme si beze slov a mně bylo úplně jedno, že kulhá, je starší, a jak jsem později zjistila, tak má i stomický vývod.

    David vystudoval klavírní konzervatoř a byl považován za neskutečný talent. Prošel několika kapelami, hrál v divadlech, kostelech, natáčel desky... a pak prodělal těžkou bouračku, kdy jel jako spolujezdec a málem zemřel. Jeho sny se rozplynuly, on zahořkl a bohužel začal pít. Hodně. A ještě víc. Ale já pořád o tom, čím si kdysi prošel, nic nevěděla, protože se mnou se snažil. 

    Jednoho dne jsme vyrazili do klubu, kde jsme potkali jeho kamarády muzikanty. Slovo dalo slovo a začala vznikat kapela. Měli obsazené všechny nástroje, basák, bubeník, klávesy, ale neměli texty. A tady přicházím na scénu já.
    Zmínila jsem před nimi, že mi asi ve dvanácti letech otiskli v časopise básničku a kluci řekli, abych něco zkusila napsat. Byla to legrace, ale mě to bavilo. Vypadalo to vážně nadějně, kluci pořádali konkurz na zpěvačku a začali pracovat na hudbě pro moje texty.
    Nebudu lhát, byla jsem opilá předtavou světa, do kterého jsem se mohla dostat. Já, dvacetiletá holka z malého města. Ale skončilo to velice brzy. Davidovou recidivou.

    Bylo to ještě poměrně dlouhé, ošklivé, bolavé a ještě horší, ale to je příběh jiný. Mně zůstaly "básničky", ke kterým mám dodnes citový vztah. A jednu vám sem hodím, tu, kterou mám sama nejraději, pokud se to tak dá říct.

    ................................................................................................................................................

    Foto z pixabay.com

    Tak jako malý zrnko v kávovaru
    Jako poslední otrok v Údolí králů
    Jako barevnej kvítek v mrtvý stráni
    Jsem západ slunce, co k obzoru se sklání
    A jako otazník za větou holou
    Jsem jako krůpěj rosy smáčená vodou

    Skála je stříbrná a nebe šedý
    Peřej je zákeřná, když tajou ledy

    Tak jako ledovej krystal na poušti
    Připadám si, když pohled tvůj mě rozpouští
    Skládka lidských duší bortí se tehdy
    Když nejsme si cizí a padají hvězdy
    Se srdcem na dlani myslíš si asi
    Že nemusíš poslouchat žádný ty hlasy
    Co před bolestí z lásky tě varujou
    Jenže láska je život, hlasy odplujou

    ...............................................................................................................................................

    Můj příběh má i pokračování, jestli bude zájem, můžu zveřejnit i další "básničky" a také to, jak vše ohledně psaní pokračovalo 🙂

    Vaše Jana

    rory_g
    3. led 2023    Čtené 308x

    Z mámy spisovatelkou?

    Často se mě ptáte: Jak se z obyčejné mámy na plný úvazek může stát spisovatelka?

    To popravdě nevím. Vyšla mi teprve první kniha, a to teprve před čtvrt rokem. Druhá je na cestě, abych byla přesná, už je hotová a čeká jen na to, až se dostane na konci února na řadu v tiskárně.
    Abych se však dostala k meritu věci, odmalička mi říkali, že mám talent. Slohovky mě bavily a když jsme se učili o spisovatelích, fascinovalo mě to. Ale vážně jsem nebrala nic. Vyprávěla jsem kamarádce pro pobavení příběhy, například o pouliční lampě, kterou už nudilo stát a svítit, tak sebrala svých pět žárovek a šla do světa.
    Jako další přišly s velkou muzikantskou láskou texty k písním.

    Zajímá vás to? Některé texty a jak to s nimi dopadlo? Pokud ano, napíšu pokračování mé cesty v dalším článku.

    Vaše Jana

    Krásný rok 2023, milé koníkovky. Važte si všeho, co máte, život je boj 😘

    Dokonalé Vánoce přesně podle vás 🤩🎄📚💕

    Moje první knižní miminko, psychothriller Dokonalé propojení, bude mít v únoru 2023 ségru! Posílám fotku z ultrazvu… eee… z edičního plánu 😂

    Pokud stále nevíte co pod stromeček, nabízím jako tip několik knih různých žánrů. Napsaly je moje kamarádky a kolegyně a ta červená, psychothriller Dokonalé propojení, je mé dílo 😇 Všechny můžete najít na Databázi knih, kde jsou uvedeny žánr a pak i anotace. 💕

    Já a moje první knižní miminko. Psychothriller Dokonalé propojení vyšel 29.9., ale až dnes jsem si ho jela koupit do knihkupectví 💕🤓 Je to boží splněný sen a já denně děkuju, že jsem si ho mohla splnit.

    Dávám tip na skvělé letní čtení 🤟Kdo máte rádi chytrý příběh, vtipnou a sarkastickou hlavní hrdinku a také reálie bez nesmyslů, bude se vám knížka líbit 🙃

    Holky, nevíte prosím, do kolika let dítěte je vhodný sonický kartáček Philips Sonicare for kids? Píší, že mají hlavice od tří a od sedmi let, ale do kolika nevím. Děkuji, případně prosím na tipy na sonické kartáčky pro děti 4,5 a 9 let. 🤓🤟💕

    Holky, kdo se v tom vyznate. Na webu skolky je napsano, ze deti, ktere do konce zari dovrsi 5let,maji povinnou predskolni dochazku. Malemu bude pet v rinu - je nejaka realna moznost, aby mohl nastoupit jako predskolak? Treba nejak pres ppp a tak, nevim... Diky (odpovedi typu aby nastoupil normalne nepotrebuji, diky) ♥

    rory_g
    31. led 2022    Čtené 319x

    Roblox, Minecraft, Lego, Marvel a další hry pro kluky od 8 let, které zaručují spoustu zábavy!

    Milé maminky, sestry, ale i babičky předpubertálních kluků,
    s dnešním článkem se obracím hlavně na vás, protože stejně jako já určitě víte, jak je těžké zavděčit se klukům mezi osmi až třeba třinácti lety. Nikdy totiž nevíte, jestli se probudí jako „Mami, budeš si se mnou hrát s vláčky?“ nebo „Už nejsem malej, chci být sám.“

    Vynechám hračky, které má takový předpubertální chlapeček už většinou doma, jako jsou autíčka a vláčkodráhy, a představím okruhy, které baví mého skoro 9letého synka.



    Zdroj fotografie –⁠ já 🙂


    Minecraft, Roblox, Marvel...


    Vykukují na nás odevšad –⁠ Spiderman, Harry Potter, Avengers, Minecraft, Roblox... Snad právě proto je kluci tak zbožňují. A je úplně jedno, jestli na tričku, mají hru na počítači a v lepším případě deskovku, povlečení nebo jakýkoliv jiný merch. Podíváme se na některé z nabízených věcí, s dovolením vyjma počítačových her.



    MINECRAFT –⁠ stolní společenská hra


    Strategickou stolní hru podle úspěšné počítačové hry Minecraft mohou hrát dva až čtyři hráči přibližně od 10 let. Je vhodná i pro ty, co nepropadli „kraftění“ a nepaří hru na konzoli.

    Stolní hra Minecraft obsahuje 64 dřevěných bloků, 64 stavebních karet a karet s příšerami, 36 kartiček se zbraněmi, 4 herní plány, 4 herní žetony, 4 hráčské skiny, 4 stojánky na figurky, 12 přehledových karet, 1 podložku pod bloky, 1 konstrukční oporu a návod.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 771 Kč.


    ROBLOX figurky

    Jedinečné Roblox figurky s příslušenstvím, se kterými zažije dobrodružství každý Roblox fanda, protože může hru přenést z monitoru do skutečného světa. Díky příslušenství lze vytvořit svůj vlastní unikátní charakter Robloxu.

    Roblox Meme Pack sada obsahuje celkem 26 dílků –⁠ velkou ohebnou figurku Maganoob Figure, postavičku Despasito Spider, 3 menší figurky, nákupní vozík a další doplňky.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 1 285 Kč.


    AMONG US batoh

    Další pecka ve světě her, a tím pádem i chlapecké duše. Among Us! nabízí merch –⁠ od oblečení i školních potřeb až po nádobí a ložní prádlo. Vtipné a unikátní postavičky Among us ozvláštní každou věc zarytého předpuberťáka. Oboustranný batoh, do kterého dají učení i notebook, je nezbytným doplňkem každého fanouška.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 694 Kč.


    AVENGERS povlečení

    Marvel hrdinové jsou světoznámí. Od mala jsou zejména kluci obklopení Spidermanem, Supermanem, Hulkem... a jak rostou, víc a víc pronikají do světa Avengers. Povlečení sice nebývá tím největším hitem mezi dárky, ale jakmile je tam například takový Captain Marvel a další Marvel postavy, úspěch je zaručen. Nabízím tip na Endgame povlečení, ve kterém se nejen vašim klukům bude fantasticky snít.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 499 Kč.


    Já, Finis –⁠ dobrodružná kniha

    Dobrodružné čtení je pro malé rozumbrady s obrovskou fantazií ta nejlepší duševní potrava. Kniha od českého autora Václava Dvořáka, který obdržel prestižní cenu Magnesia Litera, Já, Finis pojednává o pátrání o záhadě mizejících chlapců ze Země.

    Kniha je určena klukům od 11 let, záleží ale na čtenářské zdatnosti každého.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 253 Kč.


    LEGO Harry Potter

    Co by to bylo za doporučení, co pořídit klukům od osmi let, kdyby chybělo Lego. A myslím, že s Harry Potter Lego nesáhne nikdo vedle. Doporučím jednu z mnoha super skvělých sad, a to Lego Harry Potter 75969 Astronomická věž v Bradavicích. Obsahuje velké množství kostiček, vychytávek a úžasných detailů –⁠ a kromě toho také několik unikátních postaviček, které jsou známé z knih a filmů.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 2 009 Kč.


    Tak toto je můj výběr několika tipů, co pořídit k narozeninám nebo svátku předpubertálním klukům. Některé jsou pro mladší, jiné pro starší, ale myslím, že potěší jakéhokoli kluka cca od 8 let. Věřím, že si z mých návrhů vyberete.

    Budu ráda, když se podělíte s vašimi zkušenostmi přímo pod mnou uvedenými tipy v Centru recenzí, nebo s vlastními návrhy na dárek pro kluka v komentářích pod článkem. Za každou přidanou zkušenost získáte 💙 a také dobrý pocit z pomoci při rozhodování dalších maminek.

    Chvilkám klidu zdar!

    • Jana
    rory_g
    31. led 2022    Čtené 2080x

    Vybíráme tablety do myčky. Jaké jsou ty nejlepší?

    Milé koníkovky,
    vyvařit pleny, popadnout valchu, vymáchat, vyždímat, napéct a navařit a šup ke škopku vydrhnout nádobí! Ne, nebojte se. V dnešní době máme spoustu vymožeností, jako jsou například pračka, sušička, vysavač a v neposlední řadě myčka. A právě na tento bohem seslaný nástroj se dnes podíváme blíže, respektive na to, jaké tablety použít, abychom měly krásně čisté nádobí, které dlouho vydrží.


    Foto-zdroj


    Typy prostředků na mytí

    • Prášek – bývá nejlevnější a nejekologičtější, protože si samy určíte, kolik je třeba ho použít. Je ale nutné doplňovat leštidlo a sůl.
    • Gel – má podobné vlastnosti jako prášek, na rozdíl od něj je ale účinnější. Jeho pořizovací cena bývá vyšší. Nutnost leštidla i doplňování soli zůstává.
    • Tablety – široký výběr – od levných, u nichž je nutné doplňovat leštidlo a sůl, až po ty, které vše obsahují. Kvalitní tablety chrání myčku před vodním kamenem, a prodlužují tak její životnost, při krátkých programech se ale nemusí dobře rozpustit.
    • Kapsle – obsahují tekutý prostředek v obalu, který se nesundává. Jsou stále oblíbenější, protože nabízejí vše potřebné pro dokonalé umytí nádobí i ochranu myčky. Nevýhodou je vyšší cena.

    Typy tablet

    • Mycí – základní a nejlevnější, bez leštidla a soli
    • Ekologické – nejdražší, bez fosforečnanů. Pozor ale na složení, většinou obsahují různé konzervační látky, které šetrné nejsou. Nutnost doplňovat sůl i leštidlo zůstává.
    • Multifunkční – střední cesta, dobrý poměr cena/výkon.

    Obvyklé složení

    • Aktivní látky – na špínu a mastnotu
    • Fosforečnany – odstraňují skvrny a upravují pH vody
    • Enzymy – rozkládají škroby a bílkoviny z jídla, jsou však alergeny
    • Polykarbosyláty – upravují pH vody
    • Bělicí látky – udržují bílé nádobí bez skvrn a šmouh
    • Fosfonáty – stabilizují bělicí látky
    • Aromata
    • Sůl

    Tablety do myčky podle značky.


    1. Finish

    Foto-zdroj

    Tablety do myčky Finish jsou snad nejznámější, firma nabízí různé druhy v různé kvalitě i cenových relacích. Všechny přípravky do myčky splňují poměrně vysoké standardy, ať ve formě práškových tablet, gelu, nebo jejich kombinace.

    Finish Classic tablety

    Nabízejí rozumný kompromis, tablety obsahují prášek s aktivními složkami odstraňujícími mastnotu a skvrny. K dokonalému výsledku mytí a ochraně myčky je nutné používat leštidlo a sůl.

    Vlastnosti

    Umyté nádobíDobřeRozpustný obalNE
    Ochrana nádobíStředníNutnost soli, leštidlaANO
    RozpustnostPři delších programechCenaPříznivá
    null

    Orientační cena balení s 90 ks v době publikace článku je 229 Kč.

    Finish Quantum

    Jsou šetrné k životnímu prostředí – mají rozpustný obal (nevzniká plastový obal) a není nutné předmývat nádobí. Dále každá tableta obsahuje leštidlo i sůl, nemusí se tak doplňovat. Řada Quantum je tak pro mou rodinu absolutní top v poměru cena/výkon.

    Vlastnosti

    Umyté nádobíSkvěleRozpustný obalANO
    Ochrana nádobíANONutnost soli, leštidlaNE
    RozpustnostANOCenaVyšší
    null

    Orientační cena balení s 60 ks v době publikace článku je 229 Kč.


    2. Jar

    Foto-zdroj

    Firma Jar je na poli mytí nádobí známá po desítky let. Jar tablety do myčky jsou jen přirozeným nástupcem – upgradem.

    Jar Original tablety

    Jsou dobře účinné a odstraňují i zaschlou mastnotu. Jar spojuje v jedné kapsli tekutý i práškový prostředek na mytí nádobí. Rozpustný obal se rychle rozpouští, takže nádobí se začíná ihned umývat. Není nutné používat sůl a leštidlo.

    Vlastnosti

    Umyté nádobíDobřeRozpustný obalANO
    Ochrana nádobíStředníNutnost soli, leštidlaANO
    RozpustnostANOCenaPříznivá
    null

    Orientační cena balení s 80 ks v době publikace článku je 499 Kč.

    Jar Platinum kapsle do myčky

    Obnovují vzhled nádobí při mycím procesu. Odstraňují zašedlost a obnovují lesk nádobí. Mají v sobě zabudovaný předmývací systém, takže šetří životní prostředí. Vysoce rozpustný obal zaručuje úsporu času a plastů. Kapsle fungují už při nízkých teplotách a krátkých programech.

    Vlastnosti

    Umyté nádobíDobřeRozpustný obalANO
    Ochrana nádobíANONutnost soli, leštidlaNE
    RozpustnostANOCenaVyšší
    null

    Orientační cena balení se 100 ks v době publikace článku je 479 Kč.


    3. Somat

    Foto-zdroj + Foto-zdroj

    Somat tablety do myčky jsou též stálicí na poli čistoty nádobí. Tato značka je velice oblíbená pro širokou škálu výrobků a pro svou kvalitu.

    Somat Classic

    Tablety Classic odstraňují usazeniny, skvrny od čaje a kávy a navíc pomáhají chránit skleničky proti korozi skla. Neobsahují fosfáty a nabízejí výhodná balení za příznivou cenu.

    Vlastnosti
    Umyté nádobíDobřeRozpustný obalNE
    Ochrana nádobíANONutnost soli, leštidlaANO
    RozpustnostPři delších programechCenaNízká
    null

    Orientační cena balení se 100 ks v době publikace článku je 299 Kč.

    Somat Excellence

    Kapsle Somat Excellence 4in1 obsahují prášek na nádobí a tři gelové komory, to vše zabalené ve snadno rozpustném obalu. Tablety odstraní zbytky zapečených jídel i mastnotu a navrátí nádobí lesk. Jejich složení též ochraňuje myčku a není nutné použití soli a leštidla.

    Vlastnosti

    Umyté nádobíSkvěleRozpustný obalANO
    Ochrana nádobíANONutnost soli, leštidlaNE
    RozpustnostSkvěláCenaVyšší
    null

    Orientační cena balení s 65 ks v době publikace článku je 398 Kč.


    4. Sanytol

    Foto-zdroj

    Značku Sanytol jsem začala vnímat jako účinnou a voňavou dezinfekci. Z univerzálního spreje téměř na cokoli se začaly vyvíjet další čisticí prostředky, například na nádobí a na prádlo. Tablety do myčky tak byly logickým nástupcem.

    Sanytol 4v1

    Aby se zabránilo šíření nežádoucích mikroorganismů, musí se dezinfikovat i nádobí a myčka. Sanytol bez chlóru kombinuje v jedné tabletě dezinfekci, mytí, sůl a oplach**. Jejich jedinečné složení tak zajišťuje optimální čistotu nádobí (bez předmývání) a myčky i při krátkých programech a mytí při nízké teplotě.

    Vlastnosti|

    Umyté nádobíSkvěleRozpustný obalANO
    Ochrana nádobíANONutnost soli, leštidlaNE
    RozpustnostSkvěláCenaVyšší
    null

    Orientační cena balení s 60 ks v době publikace článku je 279 Kč.


    5. Denkmit

    Foto-zdroj

    Privátní značka německé dm drogerie Denkmit je zastoupena širokou paletou kvalitních výrobků. V naší rodině mají opravdu velké zastoupení.

    Denkmit nature

    Tablety do myčky Denkmit nature poskytují nádobí čistotu i při silném znečištění. Obsažená funkce soli a leštidla zabraňuje tvorbě skvrn a rozpouští vápenaté usazeniny. Díky integrované ochraně skla zamezují tablety tvorbě zákalu. Sklenice tak jsou chráněné a zůstanou déle jako nové.

    Vlastnosti

    Umyté nádobíDobřeRozpustný obalANO
    Ochrana nádobíANONutnost soli, leštidlaNE
    RozpustnostDobráCenaPříznivá
    null

    Orientační cena balení se 30 ks v době publikace článku je 79,90 Kč.

    Denkmit multi – power

    Obsahují čistič, leštidlo a speciální sůl, která zajistí ochranu před usazeninami vodního kamene a dodá lesk nerezovému nádobí i sklu. Systém mytí při nízkých teplotách s extra sušícím efektem neutralizuje pachy, odstraní zabarvení od čaje, čistí myčku a odstraní i odolné připáleniny. Složení neobsahuje zinek.

    Vlastnosti

    Umyté nádobíDobřeRozpustný obalANO
    Ochrana nádobíANONutnost soli, leštidlaPři tvrdé vodě
    RozpustnostDobráCenapříznivá
    null

    Orientační cena balení se 40 ks v době publikace článku je 89,90 Kč.


    6. W5

    Foto-zdroj

    W5 je privátní značka řetězce Lidl. Nabízí široký sortiment čisticích prostředků, W5 patří mezi nejlevnější tablety do myčky.

    W5 All in 1

    W5 tablety do myčky skvěle odstraňují i odolné nečistoty. Účinná látka zabraňuje nevzhledným usazeninám od vody, přispívá k lesku oceli a zanechává nádobí bez skvrn. Účinný detergent pomáhá odstranit suché zbytky jídla. Cena je velmi příznivá.

    Vlastnosti

    Umyté nádobíDobřeRozpustný obalNE
    Ochrana nádobíANONutnost soli, leštidlaANO
    RozpustnostStředníCenaPříznivá
    null

    Orientační cena balení se 44 ks v době publikace článku je 89,90 Kč.


    Toto je mých pět oblíbených značek, od kterých kupuji nejen tablety do myčky. Snažila jsem se vybrat dražší i levnější varianty. Všechny ale mají dobré recenze tady na koníkovské zdi i v různých nezávislých testech.

    Budu ráda, když se podělíte s vašimi zkušenostmi přímo pod mnou uvedenými tipy v Centru recenzí nebo s vlastními návrhy na vaše oblíbené prostředky do myčky v komentářích pod článkem. Za každou přidanou zkušenost získáte 💙 a také dobrý pocit z pomoci dalším maminkám.

    Mytí a čistému nádobí zdar!

    • Jana
    rory_g
    24. led 2022    Čtené 808x

    Horkovzdušná fritéza zaručí zdravé a křupavé smažení. Víme, které jsou nejlepší!

    Milé kobylky,
    už jste letos stouply na váhu? Pokud ano, potěšilo vás, co jste viděly? Jo jo, vánoční svátky jsou časem obžerství, takže leden bývá zasvěcen předsevzetím, která se nejčastěji týkají hubnutí. Nic ale není ztraceno! Nezoufejte! I když jste třeba nějaké to kilo přibraly.

    Dnes vám totiž nabídnu jednu z možností, jak si pochutnat na smažených jídlech, aniž byste musely mít výčitky svědomí – přichází éra zdravého smažení! Ano, i to lze, buď s minimem, nebo naprosto bez tuku. Představím vám skvělý přístroj s názvem horkovzdušná fritéza.


    Foto-zdroj


    Jak má horkovzdušná fritéza vypadat a co by měla umět?

    Na co se při výběru takové horkovzdušné fritézy zaměřit:

    • Objem a frekvence užití
      • Pro občasné zdravé smažení horkým vzduchem a malého množství jídla postačí menší a skladnější varianta. Jestliže chce přístroj pětičlenná rodina, co má v plánu časté užívání, vyplatí se pořídit horkovzdušný fritovací hrnec s velkým objemem a četnějším příslušenstvím.
    • Kvalita provedení
      • Pro méně časté použití postačí fritéza s plastovým tělem a fritovací nádobou s teflonovou úpravou. Pro časté užití je lepší sáhnout po kvalitnějším (a dražším) provedení s nerezovou ocelí a příslušenstvím uzpůsobeným přímo pro tyto povrchy.
    • Značka a cena
      • Zde opět platí to, co u většiny spotřebičů – čím větší objem, vyšší kvalita a ověřenější značka, tím vyšší cena.

    Upozornění: Má pro a proti jsou čistě subjektivní 🙂


    Silvercrest SHF 1400 A1


    Foto-zdroj


    Horkovzdušná fritéza Lidl značky Silvercrest je skvělou volbou pro menší domácnosti. Je vhodná na smažení bez přidaného oleje nebo tuku, má funkce fritování, grilování, pečení a vaření. Tvar fritovacího koše zajišťuje optimální cirkulaci tepla, nabízí dotykový LED displej s osmi přednastavenými programy.

    Teploty fritování jsou od 80 °C do 200 °C. Topné těleso je vyrobeno z ušlechtilé oceli s ventilátorem a ochranou proti přehřátí. Odnímatelný fritovací koš s nepřilnavou povrchovou úpravou je vhodný k mytí v myčce na nádobí. Plusem je též příznivá cena.

    ProProti
    CenaObjem
    Vnitřní materiályVnější materiály
    Přednastavené programyAbsence příslušenství
    Možnost mytí v myčceHlučnější
    null

    Orientační cena výrobku v době publikace článku je 1 499 Kč.



    Delimano Air Fryer Pro


    Foto-zdroj


    Horkovzdušná fritéza Delimano nabízí koš o objemu 3,5 l a slibuje až o 95 % méně tuku v připravovaných pokrmech. Její součástí je časovač a zvuková signalizace hlásící ukončení smažení. Má nepřilnavý povrch a vyjímatelný koš. Delimano horkovzdušná fritéza nabízí i příslušenství, které je možné přikoupit.

    ProProti
    CenaObjem
    Vnitřní materiályVnější materiály
    ČasovačNemá přednastavené programy
    PříslušenstvíHlučnější
    null

    Orientační cena výrobku v době publikace článku je 1 399 Kč.



    Tefal Easy Fry Classique EY201815


    Foto-zdroj


    Fritéza Tefal EY201815 Easy Fry Classique je zdravou alternativou pro každodenní přípravu smažených pokrmů – a to i naprosto bez tuku. Díky technologii Air Pulse využívá cyklónové proudění horkého vzduchu a velkokapacitní objem umožňuje připravit až 6 porcí (4,2 l) jídla. Fritéza Easy Fry dokáže nejen smažit, ale také rychle grilovat a péct. Díky nastavitelné teplotě a 60minutovému časovači je vaření nenáročné. Vyjímatelné díly je možné mýt v myčce nádobí.

    ProProti
    CenaPovrchová úprava koše
    Vnitřní materiályVnější materiály
    ČasovačNemá přednastavené programy
    ObjemHlučnější
    null

    Orientační cena výrobku v době publikace článku je 2 199 Kč.



    Klarstein VitAir Turbo


    Foto-zdroj


    Po třech fritézách s výsuvným košem přichází Klarstein s trochu jiným typem. Fritéza je též vhodná ke zdravému fritování, pečení, grilování a dušení bez tuku, Klarstein VitAir má ale otočný koš. Nabízí až 9 l varného prostoru, halogenové infračervené topné těleso a zajímavou konstrukci. Díky průhlednému okénku je možné celý ten zajímavý proces smažení sledovat.

    ProProti
    CenaPovrchová úprava
    PříslušenstvíPlast
    Přednastavené programyHorší čištění
    ObjemHlučnější
    null

    Orientační cena výrobku v době publikace článku je 3599 Kč.



    SOGO SS-10465


    Foto-zdroj


    Posouváme se opět o krůček dál a výš, protože Sogo mimo jiné vyrábí tuto horkovzdušnou 10litrovou troubu, která kromě fritování, pečení a grilu nabízí také funkci sušičky. Samozřejmostí je dotykový displej, přednastavené programy a bohaté příslušenství.

    ProProti
    FunkceCena
    PříslušenstvíNávod
    Přednastavené programyVáha
    ObjemCelková velikost
    null

    Orientační cena výrobku v době publikace článku je 3 999 Kč.



    Tefal FW 501815 Easy Fry Oven & Grill


    Foto-zdroj


    Jako poslední bych ráda představila fritézu, kterou nakonec máme doma. Měli jsme Tefal viz výše, který putoval ke tchánovi, protože pro naši čtyřčlennou rodinu byl zkrátka malý. V této 11litrové fritéze udělám hranolky a přílohu zároveň, což je ohromná výhoda i v úspoře času. Díky přednastaveným programům se snadno používá, veškeré příslušenství se dá umýt v myčce a nesporným plusem jsou také vyndavací dvířka. Tefal fritéza se u nás zabydlela na stálo.

    ProProti
    FunkceCena
    PříslušenstvíNávod
    Přednastavené programyVáha
    ObjemCelková velikost
    null

    Orientační cena výrobku v době publikace článku je 4199 Kč.



    Tak toto je mé srovnání šesti horkovzdušných fritéz, které mě nějak zaujaly a o kterých se mluví 🙂 Budu ráda, když se podělíte se svými zkušenostmi přímo pod uvedenými tipy v Centru recenzí, nebo s vlastními návrhy na osvědčenou horkovzdušnou fritézu v komentářích pod článkem.

    Za každou přidanou zkušenost získáte 💙 a také dobrý pocit z pomoci při rozhodování dalších maminek.

    Křup a mňam,

    • Jana
    rory_g
    7. led 2022    Čtené 5432x

    Sérum na řasy. Jaké je nejlepší a podle čeho vybírat?

    Moje milé krásné ženy!
    Přemýšlely jste někdy čím to je, že někomu byly do vínku dány předlouhé řasy, husté vlasy nebo dlouhé štíhlé nohy? Všechny ty věci, které bychom si na svém fyzickém já přály změnit, jsou většinou dány geneticky.

    Mám pro vás ale dobrou zprávu! Něco změnit jde, a to i bez chirurgického zásahu nebo pravidelných (a poměrně drahých) návštěv kosmetiky. Dnešním zázrakem, který vám představím, je sérum na řasy.


    Zdroj fotografie

    Na co se zaměřit při výběru séra a čím se řídit?

    • obsah aktivních látek
      • bioaktivní látky (Plexaura Homomalla, Euphrasia Officinalis Extract)
      • bio peptidy a další složky aktivující růst řas
      • vitamíny (biotin, D - panthenol, kyselina hyaluronová, arganový anebo ricinový olej)
    • správná aplikace
      • pravidelnost
      • co nejblíže kořínkům
    • nečekejte zázraky na počkání

    Obětovala jsem své vlastní řasy a vyzkoušela na nich pět níže uvedených prostředků, abych našla to nejlepší sérum na řasy, které bych mohla s čistým srdcem doporučit.


    1. sérum: OVER NIGHT Coffein serum (alverde)

    Zdroj fotografie


    Alverde je moje velmi oblíbená značka, je vegan přírodní kosmetika, navíc, jakmile jsem viděla, že obsahuje kofein, rozhodla jsem se to vyzkoušet. Aplikace je zcela nenáročná, kdo používá řasenku, bude umět používat i tohle sérum. Dalším plusem byla pro mě cena a reference.

    Co na to moje řasy?
    PevnostANO
    DélkaNE
    HustotaNE
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku byla 99 Kč.


    2. sérum: Saloos bio ricinový olej

    Zdroj fotografie


    I na druhý pokus jsem šla přírodní cestou. Po načtení všemožných informací jsem si s nadějí koupila ricinový olej. Jeho vlastnosti - regenerace a zvláčnění kůže po zhojených jizvách a blahodárný vliv na řasy pro mě byly lákadlem. Horší je jeho aplikace na řasy, ale cena a široké použití jsou velice příznivé.

    Co na to moje řasy?
    PevnostANO
    DélkaNE
    HustotaNE
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku byla 105 Kč.


    3. sérum: BIOHAR MAX

    Zdroj fotografie


    Přitvrzujeme. Cena vzhledem k obsahu balení velmi výhodná a já stále doufám, že nebudu muset kupovat zbytečně drahé chemické dryjáky. Biohar max má pohodlnou aplikaci, kdy nanesete kapku séra na prst a rozetřete podél linie řas. Dalším plusem je, že se stále jedná o čistě přírodní přípravek.

    Co na to moje řasy?
    PevnostANO
    DélkaANO
    HustotaNE
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku byla 145 Kč.


    4. sérum: Long 4 Lashes

    Zdroj fotografie


    Stále hledám to pravé růstové sérum na řasy. Volba padla na Long 4 Lashes. Velmi snadná aplikace jako oční linky mě vyloženě nadchla, cena také není špatná, jediné rapidní zmenšení objemu séra v balení mě malinko rozhodilo. Důležitý je ale výsledek, který poprvé skutečně vidím. Na druhou stranu už vplouváme do ne úplně přírodního složení, protože přípravek není doporučeno aplikovat v době těhotenství, kojení a v průběhu chemoterapie.

    Co na to moje řasy?
    PevnostANO
    DélkaANO
    HustotaANO
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku byla 399 Kč.


    5. sérum: Nanolash

    Zdroj fotografie


    Tak jo, neodolala jsem. Nanolash sérum na řasy je drahý jako malý rozklepaný pes. Ale já chci mít krásné a dlouhé řasy, jako kdysi, a jaké mají obě moje děti - samozřejmě kluci. Nanolash recenze mluví za vše, Nanolash je prostě pecka! Přiznám se, že jsem se nechala ovlivnit reklamou, ale zdá se, že nelhala. Toto sérum na řasy používám teprve týden, ale výsledky jsou patrné.

    Co na to moje řasy?
    PevnostANO
    DélkaANO, ANO, ANO!
    HustotaANO
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku byla 999 Kč.


    Tak, toto je mých pět tipů a zároveň mini recenze sér na řasy. Koupila jsem, vyzkoušela a přináším vlastní zkušenost. Doufám, že vám můj článek alespoň trochu pomůže při rozhodování jaké sérum na řasy vybrat, a že se se svými zkušenostmi podělíte se mnou a ostatními maminkami v Centru recenzí, za což vás Modrý koník odmění 💙. Budu samozřejmě ráda i za další tipy na vámi osvědčené produkty v komentářích pod článkem.

    • Jana

    Kuchyňský robot - jaký prosím máte? Aby zvládl kynutá těsta, něco nasekat, pomlít... A třeba i častěji. Děkuji 🥰

    Ještě prosím jeden dotaz - dostali jste někde napsané jakou variantu covidu máte, pokud jste byly pozitivní? Moc děkuju ♥

    Prosím vás, kdy vám tak přišly výsledky PCR? Je to přes 24 hodin a nic. Děkuju.

    rory_g
    6. pro 2021    Čtené 233x

    Čističky vzduchu. Jak vybrat a kterou koupit?

    Milé koníkovky, milé maminky. Všude kolem nás poletuje spousta plísní, prachu, bakterií, virů a dokonce formaldehydů. Zajímá vás, jak pročistit vzduch nejen po hádce?

    Zdroj fotky

    Ačkoliv bydlíme na vesnici, bohužel kolem nás vede cesta do štěrkopískovny a jsme obklopeni poli. Máme starý dům, který po dvou povodních trpí vlhkostí. Do toho domácnost s unudlenými dětmi a maminkou alergičkou, takže úkol zněl jasně: Potřebujeme čističku vzduchu!

    Na trhu je velké množství všemožných čističek v různém cenovém rozpětí. Takže ještě dříve, než se pro některou rozhodntete, tak pro správné využití čističky by mělo platit několik pravidel, a to:

    • používat v zavřené místnosti (vyvětrat ano, ale s vypnutou čističkou)
    • udržovat tělo přístroje v čistotě (zaprášená čistička toho moc nevyčistí)
    • rozmyslete si, pro koho čističku pořizujete (kuřácká domácnost, alergici, domácnost se zvířátky...) a podle toho vybírejte filtry
    • pozor na správné umístění (ideálně ve výšce pasu mezi oknem a dveřmi, měla by směřovat do prostoru místnosti)

    Dnes vám představím několik možností a doufám, že vám tím alespoň trochu usnadním výběr. Já se zaměřila na tyto parametry:

    1. cena
    2. výkon (kolik vzduchu čistička přefiltruje za hodinu v přepočtu na prostor)
    3. hlučnost
    4. přidaná hodnota (UV lampa, ionizátor, HEPA a další filtry...)
    5. údržba (nutnost dokupovat filtry)
    6. design (co si budeme, jsme tu z 99% ženy!)

    1: Ionic-CARE Triton X6

    Zdroj fotky

    Asi nejprodávanější čistička vzduchu Ionic care nabízí vysoký výkon, ionizaci vzduchu a co se týče čištění filtru je nehlučná a beznákladová. Designově je velmi zajímavá a má malou spotřebu. Výrobce uvádí téměř stoprocentní účinnost na záchyt prachu, pylů a dalších alergenů, plísní, chemikálií, bakterií a dokonce rozpadových prvků radonu.

    Plusy:

    • úspora
    • nehlučnost
    • ionizace
    • účinnost
    • cena

    Mínusy:

    • údržba těla přístroje
    • bez dalších prvků (UV lampa atd.)
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 3490 Kč.


    2: SILVERCREST SLR 30 A1

    Zdroj fotky

    Tato čistička se prodává pouze pod privátní značkou jediného obchodního řetězce, své místo si v mém doporučení přesto vysloužila svými klady. Má totiž trojnásobný filtrační systém, senzor kvality vzduchu umístěný na ovládacím panelu, ukazatel výměny filtru, ionizátor a velice příznivou cenu. Neurazí ani čistý a minimalistický design.

    Plusy:

    • cena
    • uhlíkový filtr
    • trojnásobný filtrační systém
    • ukazatel kvality vzduchu a nutnosti vyměnit filtr
    • iontový generátor

    Mínusy:

    • mírná hlučnost
    • je vhodný spíše pro menší místnosti
    • nutnost dokupovat filtry (k sehnání pouze u výrobce)
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 1499 Kč.


    3: TrueLife Air Purifier P3 WiFi

    Zdroj fotky

    Výkonná čistička vzduchu TrueLife Air Purifier P3 je vhodná zejména pro alergiky, ale neztratí se v žádné domácnosti. UV lampa a ionizátor ničí viry, bakterie, plísně i prach a zvládne i větší prostory. Nabízí šest druhů filtrace a ovládání pomocí wifi. Designově je velice povedená, vcelku tichá a příjemně podsvícená.

    Plusy:

    • účinnost
    • ionizátor
    • wifi
    • šestinásobná filtrace
    • zvlhčovač
    • UV lampa
    • odstraňuje pachy

    Mínusy:

    • nutnost dokupovat filtry
    • mírná hlučnost
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 2890 Kč.


    4: Rowenta Intense Pure AIR PU4020F0(1)

    Zdroj fotky

    Čistička vzduchu pro alergiky, kam právem patří i Rowenta Intense Pure AIR PO4020F0, a to díky čtyřnásobné filtraci mimo jiné i HEPA filtrem. Dalším velkým kladem je tichý chod a čistý a moderní design. Nabízí patentovanou technologii filtrace NanoCaptur, která neustále ničí formaldehyd, jenž je největší škodlivinou všech domácností.

    Plusy:

    • tichá
    • výkonná
    • čtyřstupňová filtrace
    • NanoCaptur technologie

    Mínusy:

    • cena
    • nemá ionizátor
    • nutnost dokupovat filtry
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 5999 Kč.


    5: Concept CA1000 Perfect Air

    Zdroj fotky

    Výkonná a cenově příznivá čistička vzduchu Concept CA1000 se čtyřnásobným filtračním systémem je určena pro domácnosti i kanceláře. Zejména alergici budou nadšeni z HEPA filtru, tedy filtru zachycujícího formaldehydy ze vzduchu, UV lampy, která zabíjí viry a bakterie a nakonec z příjemně ionizovaného vzduchu. Umí redukovat pachy a toxické výpary.

    Plusy:

    • cena
    • výkon
    • čtyřstupňová filtrace
    • UV lampa
    • ionizátor

    Mínusy:

    • strohý design
    • mírná hlučnost
    • nutnost dokupovat filtry
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 2699 Kč.


    My máme v dětském pokoji čističku Ionic-CARE, ale Ježíšek přinese mé zde uvedené číslo 5: Concept CA1000. Ionic care je sice nenáročná, ale pro velký dětský pokoj mi přijde nedostatečná, a tak poputuje do ložnice. Concept jsem zvolila proto, že nabízí velký vzduchový výkon, mnoho druhů filtrace a zabíjí bakterie i (korona)viry.

    A co vy? Máte doma nějakou čističku vzduchu?
    Budu ráda, když se podělíte s vašimi zkušenostmi přímo pod mnou uvedenými tipy v Centru recenzí, nebo s vlastními návrhy na další osvědčené čističky vzduchu v komentářích pod článkem.

    Za každou přidanou zkušenost získáte 💙 a také dobrý pocit z pomoci rozhodnout se, jakou čističku vzduchu koupit, dalším maminkám.

    Děkuji za přečtení a vaše zkušenosti a přeji vám čistý vzduch a čisté srdce!

    • Jana
    rory_g
    2. pro 2021    Čtené 662x

    Dárek pro muže: 7 tipů na Vánoce, narozeniny, svátek a výročí.

    Milé koníkovky, dnes mám pro vás nerozhodné malého rádce s koupí hlavního dárku pro manžela. Protože: Ach, ti muži!
    Znáte to, nic nechtějí, nic nepotřebují, všechno mají... Ale když pod stromečkem nic nenajdou, dotkne se jich to. A také se děti ptají, jestli tatínek zlobil, a i když ano - no, víte samy, jak to je!

    Zdroj fotky

    Rozhodla jsem se připravit si pro vás pár tipů na dárek pro manžela, přítele nebo tatínka, které by potěšily chlapa, kterého mám doma. Některé jsem už pořídila dříve, na jiné se teprve chystám.

    Muže obecně dělím do několika kategorií:

    • technik
    • věčný hračička
    • pařmen
    • intelektuál
    • dobrodruh
    • elegán
    • šampón

    Zvolila jsem dražší i levnější tak, abyste si vybraly ten správný dárek pro muže.


    🙂 Dárek pro technika - kamera do auta


    Mít kameru do auta je skvělá a zejména praktická volba. Nejenže muže sledování záběrů z ní zabaví na několik hodin, ale v případě autonehody se projeví kamera do auta jako zcela nezbytný pomocník.

    Na co se při výběru kamery do auta zaměřit?

    • Jakou nabízí kvalitu videa?
      • velikost snímače (zde obecně platí, že by měl být nejméně ¼ palce)
      • rozlišení videa (nejméně HD (1280 × 720 px))
      • velikost datového úložiště (sloty pro paměťové karty)
      • pozorovací úhel (ideální rozmezí je 130 až 150 °)
      • frekvence pořizovaného záznamu (nejlépe 60 fps)
    • Jaké má kamera funkce?
      • displej (použitá technologie, dotykový, velikost)
      • cyklické nahrávání (tzv. smyčka - kdy se záznam přehraje novým)
      • automatické zapnutí + senzor vyrovnávání otřesů
      • GPS, detekce radarů a značek, detekce jízdních pruhů
      • noční režim, mikrofon
      • parkovací režim (začne nahrávat, jakmile kamera zaznamená pohyb u vašeho zaparkovaného vozu)
    • Jaké má napájení, WiFi, příslušenství?

    Můj tip: Mio MiVue 733 WIFI

    Zdroj fotky

    Záznamová kamera do auta MiVue 733 Wi-Fi je očitý svědek jízdy, který je neustále přítomný. Zaznamenává dění před vozidlem,full HD rozlišení, díky GPS zaznamenává průběh cesty a G-senzor automaticky uloží nahrávku v případě nárazu. Vestavěné WiFi umožní rychle přenést záznam kdykoli a kdekoli. Autokamera nabízí otočný držák na přední sklo, vstup pro SD, líbivý design a české menu.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku byla 1990 Kč.


    🙂 Dárek pro intelektuála - čtečka e-knih


    Pokud doma máte muže čtenáře, čtečka e knih je ideální volbou. Byt není nafukovací a dětem se nějakou záhadou množství hraček rozrůstá geometrickou řadou.

    Jak ale vybrat tu správnou čtečku elektronických knih a na co se zaměřit?

    • použití (jak často, kde a za jakých podmínek bude čtečka používaná)
      • jazyk a prostředí (zda bude čtečka správně zobrazovat například české znaky, jaké podporuje formáty)
      • ovládání (dotykový displej či tlačítkové ovládání)
      • rozměry a hmotnost
      • podsvícení, rozlišení, barva/černobílá
      • kapacita paměti (slot pro SD)
      • výdrž baterie
      • jaké podporuje formáty (pdf, epub, mobi...)
    • funkce navíc
      • výstup pro sluchátka, bluetooth, wifi, předčítání, slovník...

    Můj tip: PocketBook 632 Touch HD 3

    Zdroj fotky

    Čtečka PocketBook 632 Touch HD 3 disponuje velkou vnitřní pamětí, takže se do ní vejde velké množství e-knih. Má dotykovou obrazovku se skvělým rozlišením a podsvícením, čtení je tak vysoce komfortní za jakýchkoli podmínek. Podporuje mnoho formátů včetně audioknih a je vybavena přednastavenými slovníky. Je navíc voděodolná, lehká a má příjemný rozměr.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku byla 3749 Kč.


    Můj tip: e-kniha Rozsudek smrti - David Urban

    ... na potravu do čtečky

    Zdroj fotky

    Detektivka od Českého spisovatele - kriminalisty o tom, jak se jednomu čestnému a milujícímu strážníkovi Městské policie během chvíle obrátí celý život vzhůru nohama...

    Anotace knihy Rozsudek smrti:
    Jarda Horák slouží u městské policie, je šťastně ženatý, s manželkou čekají prvního potomka a práci u mužů zákona je plně oddaný, byť se občas setkává u kolegů s výsměchem kvůli svému dobráctví a blahosklonnému postoji ke spodině společnosti. Během jedné noční služby jsou s kolegou přivoláni k potyčce bezdomovců a narkomanů na kraji města, která skončí brutálním znásilněním a vraždou. A přestože pro většinu přítomných policistů zapadne do dlouhé řady hrůzných zážitků, pro Jardu se noční výjezd stává předzvěstí nešťastného sledu událostí, které obrátí naruby celou jeho budoucnost. Kolik ran osudu člověk ustojí, než ztratí veškeré mravní a morální zásady?

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku byla 279 Kč.


    🙂 Dárek pro šampóna - pánská toaletní voda


    Pryč jsou naštěstí doby, kdy správný chlap smrděl potem a hnojem. Dnes je v kurzu všechno možné, co se týče vzhledu, ale důležité je nebýt cítit. Ale vonět!

    A jaké jsou evergreeny ohledně pánských vůní?

    • dřevité tóny (oblíbené je cedrové, santalové či růžové dřevo)
    • orientální prvky
    • koření, citrusy či květiny
    • tóny tabáku, květin, dřev, kůže, pižma

    Můj tip: Lacoste Red toaletní voda pánská 75 ml

    Zdroj fotky

    Svěží a jiskřivá vůně Lacoste Red v sobě propojuje tóny túje se zeleným jablkem, dále obsahuje aroma cedru, borovice a jasmínu, který celé vůni dodává velmi přitažlivý efekt. Též obsahuje pačuli, vetiveru a bílé pižmo. Pokud hledáte třeba dárek k výročí pro muže, nabízí se zvolit Lacoste parfém anebo toaletní vodu.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku byla 449 Kč.


    🙂 Dárek pro pařmena - herní konzole


    Herní konzole jsou skvělou zábavou pro všechny věkové kategorie a všechna pohlaví. Jak ale říkají statistiky - muži mají k počítačovým hrám zkrátka blíž. A když mají větší monitor nebo dokonce televizi, jsou jasní.

    Jaké existují herní konzole?

    • PlayStation (Sony)
    • Xbox Series (Microsoft)
    • Přenosné herní konzole (Nintendo Switch)
    • Retro herní konzole

    Různé konzole obsahují odlišný hardware, výkonově si ale konkurují, zážitek ze stejné hry na dvou různých konzolích shodné generace by proto neměl být příliš jiný. Rozdíl je především ve službách, které poskytují uživatelům a v nabídce her, z nichž některé jsou exkluzivní pouze pro danou herní konzoli.

    Můj tip: Sony PlayStation 4 Slim

    Zdroj fotky

    Slim verze PlayStation 4 neznamená okleštění funkcí, ale ztenčené tělo, přibližně o třetinu nižší spotřebu a tím pádem také méně vydávaný hluk. Toto inovované provedení představuje zajímavý a vkusný design a konzole i nadále plní funkci Blu-ray přehrávače a navíc již v základu podporuje HDR u her i filmů. K inovacím patří také podpora nových verzí komunikačních rozhraní USB, HDMI, Wi-Fi a Bluetooth. Ovladač DualShock 4 nabízí přesnější a pohodlnější ovládání. Hry je možné pořizovat přes internet i pomocí telefonu. Některé jdou hrát dokonce dříve, než se kompletně stáhnou. Pomocí tlačítka Share lze hrát s přáteli, nebo vysílat průběh PlayStation 4 hry v reálném čase. Herní konzole PlayStation 4 Slim je nabízena s pamětí 500GB anebo 1T.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku byla 12990 Kč.


    🙂 Dárek pro elegána - chytré hodinky


    Hodinky už pro spoustu lidí nejsou pouze ukazatelem času. Jde o módní doplněk a v případě takzvaných chytrých hodinek i o ukazatel zdraví a psychické pohody. Co vybrat některé z chytrých hodinek například jako dárek k narozeninám pro muže?

    Jak a podle čeho chytré hodinky vybírat?

    • Na jakém operačním systému fungují a jakou mají kompatibilitu?
      • iOS
      • Android
      • Windows Phone
    • Jakou mají kapacitu baterie?
    • Jaký mají design?
      • hranaté
      • kulaté
    • Jaké mají funkce a výbavu?
      • frekvence procesoru
      • velikost operační paměti
      • notifikace a možnost reagovat na ně
    • Jaký mají displej?
      • IPS
      • OLED, AMOLED
    • Jaké mají ovládání?
      • dotykové, tlačítkové...
    • Jaká je jejich cena?

    Zde nabídnu článek od @hasara33, která radí jak vybrat unisex hodinky: Chytré hodinky: Jaké vybrat do 3000 Kč?

    Můj tip: Amazfit T-Rex Pro

    Zdroj fotky

    Robustní a mužné hodinky s mnoha chytrými vychytávkami. Jsou pevné, vodě a prachu odolné, a splňují tak i vojenské standardy. Kompatibilita s iOS i Android, ukazatel tepu a krokoměr, jsou samozřejmostí, dokonce hodinky nabízejí měření saturace kyslíkem v krvi. Chytré hodinky Amazfit T-Rex Pro mají dotykový AMOLED displej s notifikacemi z telefonu, intuitivní ovládání, přesto jsou designovým kouskem.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku byla 4059 Kč.


    🙂 Dárek pro věčného hračičku - LEGO


    Kdo by neznal LEGO stavebnice? Geniální kostičky, které jsou vhodné pro kohokoliv, nabízí nepřeberné množství barev a variací. Z LEGO stavebnice je tak možné postavit téměř cokoliv, co je člověk schopný vymyslet. LEGO Technic tak může být skvělou volbou na vánoční dárek pro muže.

    Jak ale vybrat to správné LEGO pro muže?

    • podle věku (pro muže vynechám DUPLO a Classic)
      • LEGO Technic
      • LEGO Architecture

    Můj tip: LEGO Technic 42043 Mercedes-Benz Arocs 3245

    Zdroj fotky

    Velký a robustní model 2 v 1 z řady LEGO Technic Mercedes je vybavený autentickými podrobnými prvky a funkcemi, jako má opravdový vůz. Součástí balení je velký motor ze sady Power Functions obsahující hydraulický systém, který ovládá všechny pohyblivé součásti. Hydraulická ruka hýbe všemi směry, lze rozevírat a svírat drapák, vysouvat vzpěry, nebo zvedat a spouštět sklápěcí korbu. Dvojitá řídící náprava, dvojitý diferenciální náhon a plně nezávislé zavěšení zajištují dokonalou manévrovatelnost. Po odklopení kabiny řidiče se zpřístupní detailně provedený šestiválcový motor s pohyblivými písty. Model nabízí podrobně zpracovaný interiér s palubní deskou, modrými sedadly a volantem s logem Mercedes-Benz. Je vybaven i výsuvným ramenem ruky, čtyřmi odpruženými nápravami, zdvojenými pneumatikami na obou zadních nápravách, odklápěcím víkem zádi, výstražnými majáčky a zpětnými bočními zrcátky. Skládá se z 2753 dílů, a je tak největším vyráběným modelem LEGO Technic v historii. Pro dokonalý dojem je použita autentická bílá, šedá a černá barevnost. Model je možné přestavět na stavební nákladák Mercedes-Benz.

    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku byla 12899 Kč.


    Milé ženy,
    doufám, že vám můj výběr pomůže v rozhodování, jak vybrat originální dárek pro muže. I kdybyste si nevybraly z mých tipů, budu ráda za další vaše nápady na univerzální dárek pro muže.

    Ostatní maminky jistě ocení, jestli se podělíte s vašimi zkušenostmi přímo pod mnou uvedenými tipy v Centru recenzí, nebo s vlastními návrhy na dárek pro muže přímo v komentářích pod článkem.

    Za každou přidanou zkušenost získáte 💙 a také dobrý pocit z pomoci rozhodnout se dalším maminkám.

    • Jana
    rory_g
    26. lis 2021    Čtené 421x

    Jak vybrat nejlepší digitální fotorámeček? Rady, tipy, recenze

    Jak uchovat své digitální vzpomínky co nejaktuálnější?


    Milé koníkovky, znáte to. Fotíte přírodu. Zvířátka. Děti. Ne nutně v tomto pořadí, přesto v množství, za které by se nemusel stydět ani pověstný japonský turista. Vyvstává ale otázka "kam s tím"? Ráda bych vám nabídla jednu z možností, a to pomoc v rozhodování, jak vybrat kvalitní digitální fotorámeček.

    Zdroj fotky

    Vybrala jsem pro vás pět různých typů a věřím, že si určitě vyberete, ať už pro vás, abyste si uchovaly všechny vzpomínky neustále na očích, aniž byste musely nechat fotografie tisknout a pak pořizovat alba, anebo pokud stále ještě sháníte super dárek k Vánocům. Digitální fotorámečky jsou skvělou vychytávkou a můžou být ozdobou každé domácnosti.


    1) Sencor SDF 1090B

    Zdroj fotky

    Digitální fotorámeček Sencor nabízí pohodlné a cenově přijatelné řešení problému s místem. Má desetipalcovou dotykovou obrazovku s dobrým rozlišením, která tak fotky zobrazí jako živé. Samozřejmostí je připojení digitálního fotorámečku k WiFi, díky čemuž lze fotky odesílat odkudkoliv téměř v reálném čase.

    Výhody:

    • Úhlopříčka 10.1" (25,6 cm)
    • IPS dotykový displej, rozlišení 1280 x 800 pixelů
    • Wi-Fi
    • Paměť 8GB (10 000+ fotografií)
    • Možnost připevnění na stěnu
    • Podpora češtiny
    • Ovládací aplikace pro iOS i Android zdarma
    • Přehrává krátká videa

    Nevýhody:

    • Vyšší cena
    • Nemá dálkové ovládání
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 2679 Kč.


    2) Hama 95276

    Zdroj fotky

    Elegantní digitální fotorámeček s ocelovým tělem, stále poměrně velkou obrazovkou a slušným rozlišením. Nabízí standardní střídání fotografií, přehrává krátká videa a audio. Uživatelské rozhraní v češtině, velké plus je také dálkové ovládání.

    Výhody:

    • Úhlopříčka 9.7" (24,64 cm)
    • Konektivita SD/SDHC/MMC, USB
    • Podpora češtiny
    • Windows XP SP 2/Vista/7/8, Mac OS
    • Přehrává krátká videa
    • Elegantní ocelový rámeček
    • Cena
    • Dálkové ovládání

    Nevýhody:

    • Menší paměť
    • Nelze zavěsit na stěnu
    • Absence wifi
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 2499 Kč.


    3) GoGEN FRAME 20

    Zdroj fotky

    Digitální fotorámeček GoGEN FRAME 20 je ideální pro sdílení fotografií a videí s blízkými. Poskytuje tak možnost kdykoliv se podělit o všechny zážitky třeba z druhého konce světa a to v reálném čase. Fotorámeček má velmi jednoduchou obsluhu s rozhraním v češtině.

    Výhody:

    • 10,1" dotykový LCD IPS displej
    • Rozlišení 1280 x 800 pxl
    • Podpora češtiny
    • Přehrává krátká videa
    • WiFi
    • Vstup pro micro SD karty

    Nevýhody:

    • Menší paměť
    • Nelze zavěsit na stěnu
    • Nemá dálkové ovládání
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 2519 Kč.


    4) Braun DigiFrame 7060

    Zdroj fotky

    Digitální fotorámeček s komfortní úhlopříčkou 7", zobrazuje fotografie v měřítku 4:3 a podporuje JPEG. Součástí je slot na SD/MS a USB2 flash, menu v češtině a dálkový ovladač. Braun DigiFrame 7060 lze sehnat s pěkným bílým anebo černým rámečkem a také nabízí možnost uchycení na zeď nebo samostatné umístění pomocí stojánku.

    Výhody:

    • Příznivá cena
    • Vstup pro micro SD karty a USB2 flash
    • Dálkový ovladač
    • Možnost zavěsit na stěnu

    Nevýhody:

    • Menší paměť
    • Nemá wifi
    • Menší úhlopříčka
    • Nepřehrává videa
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 1560 Kč.


    5) Hyundai LF 730 MULTI

    Zdroj fotky

    Digitální fotorámeček Hyundai LF 730 MULTI představuje moderní fotoalbum. Podporuje mnoho formátů, které zobrazí v rozlišení 800x480pxl na 7" obrazovce. Přehrává videa i audio, příjemným bonusem je výstup pro sluchátka a dálkové ovládání. Nedisponuje sice wifi a interní pamětí, díky slotům pro SD karty a USB však nabízí kapacitu až 32GB.

    Výhody:

    • Příznivá cena
    • Vstup pro SD/SDHC a MMC karty, USB slot pro až 32 GB
    • Dálkový ovladač
    • Výstup pro sluchátka
    • Přehrává videa a audio

    Nevýhody:

    • Nemá wifi
    • Poměrně široký rámeček
    • Horší pozorovací úhel
    null

    Orientační cena produktu v době publikace článku je 999 Kč.


    Tak toto je můj výběr pěti digitálních fotorámečků, které jsem vyzkoušela buď já nebo má rodina. Některé jsou dražší, jiné levnější, ale myslím, že si vybere každý.

    Doma máme GoGEN, který nás uchvátil poměrem cena - výkon, a hlavně možností ovládat jej přes wifi. Dosavadní Braun putoval k mojí mámě, která nemá internet. Zbývající tři jsme koupili tchyni (Hyundai), babičce (Hama) a nakonec SENCOR, který jí i trochu závidím, mojí nejlepší kamarádce.

    Pokud tedy nevíte co, digitální fotorámeček může být skvělým nejen vánočním dárkem pro každého.

    Budu ráda, když se podělíte s vašimi zkušenostmi přímo pod mnou uvedenými tipy v Centru recenzí, nebo s vlastními návrhy na jiné digitální fotorámečky v komentářích pod článkem.
    Za každou přidanou zkušenost získáte 💙 a také dobrý pocit z pomoci rozhodnout se dalším maminkám.

    • Jana
    rory_g
    20. lis 2021    Čtené 292x
    casopisy

    Svět ženy, Moje psychologie, Marianne či Receptář. Jaký dárek pro tchyni?

    Tchyně. Téměř magické slovo opředené mýty a pověrami, které ve většině lidí evokuje hrůzu a děs.


    Milé koníkovky,
    nezapomínejme ale na to, že i tchyně – anebo také tchýně, jak někteří stále chybně píší, je jen člověk. A co víc, je to maminka. Vychovala člověka, kterého jsme si vzaly, už proto si zaslouží respekt a pochopení.
    A jaký dárek tedy vybrat pro někoho takového? Podle mě takový, který byste pořídily milované osobě. Jestliže si jste blízké a víte, co má ráda, máte skoro vyhráno. Ale pokud ne, nezoufejte. Existuje spousta možností, jak vybrat opravdu takový dárek, aby se i vaše tchyně cítila skvěle.

    Zdroj fotky

    Jaký je tedy ten nejlepší dárek pro tchyni? Nastíním několik zaručených tipů na předplatné časopisů pro ženy, vyzkoušených a otestovaných na té mé vlastní.

    Vybrala jsem takové magazíny, aby byly zaměřené na různá odvětví. Najdete v nich nejen recepty, zábavu, rady odborníků nebo módní a kosmetické tipy, ale i novinky ohledně bydlení a cestování.


    1) Svět ženy

    Zdroj fotky

    Svět ženy je lifestylový časopis určený pro dámy, které milují módu, novinky z oblasti kosmetiky a líčení, tipy ohledně životního stylu a také se zajímají o zútulnění svého domova, cestování a výborné recepty. Čtenářky potěší i rozhovory se známými českými osobnostmi, fejetony o aktuálních tématech a reportáže z celého světa. Nechybí ani oblíbené příběhy čtenářek či osudy celebrit.

    • Roční předplatné: 12 čísel
    • Elektronické předplatné: ANO
    • Úspora oproti stánku: okolo 22%
    • Dárkový certifikát: ANO
    • Možnost předplatného s dárkem: ANO

    Verdikt mé tchyně: Ta má byla nadšená! Jediný nedostatek spatřovala v tom, že musela celý měsíc čekat na další číslo (drbů).

    null

    Orientační cena ročního předplatného v době publikace článku je 299 Kč.


    2) Vlasta

    Zdroj fotky

    Časopis Vlasta vychází nepřetržitě už od roku 1947, svou kvalitou ustál záplavu dalších a obdobných ženských časopisů a je velmi oblíbený i dnes. Nabízí pohled na módní a kosmetické trendy, různé tipy a vychytávky do domácnosti, rádce správného životního stylu i kvalitního bydlení. Čtenářky v něm najsou zajímavé tipy na výlety, rozhovory, recepty, křížovky i televizní program.

    • Roční předplatné: 52 čísel
    • Elektronické předplatné: ANO
    • Úspora oproti stánku: okolo 8%
    • Dárkový certifikát: ANO
    • Možnost předplatného s dárkem: ANO

    Verdikt mé tchyně: Asi jako každá miluje žhavé informace o českých známých osobnostech, Vlasta přináší novinky každý týden. Ocenila také televizní program, v němž si stále zatrhává.

    null

    Orientační cena ročního předplatného v době publikace článku je 1398 Kč.


    3) Moje psychologie

    Zdroj fotky

    Měsíčník Moje psychologie je zase z trošku jiného soudku. Kromě módních trendů ve všemožných odvětvích se zabývá hlubším pohledem na jakýkoliv problém. Řeší všemožná úskalí, která nás mohou potkat ve vzazích jak milostných, tak přátelských anebo profesních. Obsahuje spoustu rad, jak zůstat sama sebou a přitom být v klidu a duševní pohodě.

    • Roční předplatné: 12 čísel
    • Elektronické předplatné: ANO
    • Úspora oproti stánku: okolo 30%
    • Dárkový certifikát: ANO
    • Možnost předplatného s dárkem: ANO

    Verdikt mé tchyně: Moje psychologie jde do hloubky, řeší závažnější témata. Známé osobnosti jsou čtenářům představováni v jiném světle, než je obvyklé v "bulváru". A já byla také nadšená, protože mi už přečtené časopisy dávala.

    null

    Orientační cena ročního předplatného v době publikace článku je 579 Kč.


    4) Receptář

    Zdroj fotky

    Magazín Receptář vychází jednou měsíčně a je doslova napěchovaný tipy a radami nejen pro zahrádkáře. Obsahuje množství erudovaných odpovědí odborníků v daných oblastech, ale i zkušenosti domácích kutilů a hospodyněk.

    • Roční předplatné: 12 čísel
    • Elektronické předplatné: ANO
    • Úspora oproti stánku: okolo 9%
    • Dárokový certifikát: ANO
    • Možnost předplatného s dárkem: ANO

    Verdikt mé tchyně: Nejlepší dárek ever! Babička miluje tipy a vychytávky, recepty a poradny, takže předplatné časopisu Receptář se stalo evergreenem mezi dárky pro ni.

    null

    Orientační cena ročního předplatného v době publikace článku je 359 Kč.


    5) Marianne

    Zdroj fotky

    Marianne je časopis plný inspirace, inteligentního čtení a módních tipů. Kromě toho obsahuje i humor, poučení a zábavu. Příjemným a známým zpestřením bývají slevové kupóny při Dnech Marianne nebo různé vzorky a dárečky.

    • Roční předplatné: 12 čísel
    • Elektronické předplatné: ANO
    • Úspora oproti stánku: okolo 35%
    • Dárkový certifikát: ANO
    • Možnost předplatného s dárkem: ANO

    Verdikt mé tchyně: S předplatným Marianne jsem moc nezabodovala. Časopis je víc o módě a moderním životním stylu, což pro ni moc není. Já ale byla ráda, magazín končil u mě doma.

    null

    Orientační cena ročního předplatného v době publikace článku je 549 Kč.


    Tak toto je můj výběr pěti časopisů pro ženy, které jsem darovala jako předplatné své tchyni. Některé jsou pro mladší, jiné pro starší, ale myslím, že potěší jakoukoliv ženu. Pokud nevíte co, předplatné časopisu může být skvělým vánočním dárkem pro každého.

    Budu ráda, když se podělíte s vašimi zkušenostmi přímo pod mnou uvedenými tipy v Centru recenzí, nebo s vlastními návrhy na kvalitní ženské časopisy v komentářích pod článkem.

    Za každou přidanou zkušenost získáte 💙 a také dobrý pocit z pomoci rozhodnout se dalším maminkám.

    Jana

    Holky prosím, končící rodičák si musím sama ohlídat, nebo se můžu spolehnout, že mi pošlou papír o ukončení? Budu se nahlašovat jako osoba pečující o dítě do sedmi let, jen nevím, kdy tam mám zajít. Zkoušela jsem se dovolat, ale marně, na mail přes dva týdny nereagují... Díky za vaši zkušenost ♥

    Holky Iphoňačky, která se v tom vyznáte, prosím poraďte - 12Pro nebo 13? A otázka druhá - přešly jste některá po x letech z androidu na ios a nechyběly vám funkce - možnost stáhnout něco z webu atd? Díky moc!

    https://pisuprovas.webnode.cz/l/ten-pocit/ uložím si malý milník 🙃

    Nevíte někdo prosím o kódu na Zásilkovnu? Děkuji 🙃

    Holky, nevíte, jak se jmenuje kroužek plavání, kdyz to neni jakoby vrcholově? Syn plavat umi, ale zase neni na treninky každý den. Zatim jsem našla jen učení plavat nebo tréninky v Neratovicích. Schůdné jsou i Kralupy, Odolena voda... Díky moc

    Ženy, jak je ro prosím s žádostí o péči o dítě do sedmi let? Musim asi počkat, až mi přijde ukončení rp a pak na pracák? A plati zdravotní a sociální? A můžu si když tak přivydělat? A dítě do školky smí? Mockrát děkuji 🥰