Nezvládla jsem výchovu. Syn bije děti, uráží se
Holky, jdu si k vám pro radu. Mám doma téměř čtyřleťáka, od září chodí do školky. Vždycky byl úplně v pohodě, ale poslední dva až tři měsíce, si na něho učitelky neustále stěžují, že bije děti (ty ho teda notně provokují a dávají mu zabrat), uráží se, neposlouchá a vzteká se...Nutno říct, že má bohužel povahu po manželovi (tvrdohlavý, paličatý, horká hlava, vzpurný, nikdy nedělá to, co stádo).
Učitelka na mě dneska vyrukovala, že už se to nedá, že třeba jsou na zahradu a on si postaví hlavu, že se nebude oblíkat a nikdo s ním nehne. Doma to někdy dělá taky, ale nikdy "nevyhraje", vždycky nakonec poslechne. Prý nás pošlou do poradny a k psychologovi, že má nejspíš poruchu chování a je asociální. Že jsme ho neměli nechávat jako jedináčka (už nemůžeme mít druhé), že se to takto nedá, že by ho museli vyloučit...Úplně jsem se sesypala, celý odpoledne tu řvu, že jsem nezvládla výchovu vlastního dítěte a co s ním.
Přitom je strašně šikovný, kamarádský, děti miluje, na hřišti je hodný. Jasně, je hlučný, běhá, "zlobí", ale neřekla bych, že jeto nějak nezvladatelné...
Máte nějaké zkušenosti jak na urážlivého vzteklouna? Nedovedu si představit, že s ním půjdu do poradny, já ybch to prořvala a on by nevydržel sedět na židli...
Necetla jsem reakce, ale co se domluvit ve skolce a jit se tam podivat, aby on vas nevidel a chvili pozorovat? Aspon by sis udelala vlastni obrazek (i kdyz pristup ucitelek by byl samozrejme mirnejsi). Ale apson bys treba vypozorovala, v jake chvili se sprajcne.
A nedeje se u vas doma treba neco, nejake zmeny nebo tak? Jestli to jeho chovani neni nejakou reakci 🙂
@pajounek určitě nee, u nás doma vše při starém, ani žádné drama..nehádáme se, nebijeme se...
@crazy_girl3 já jsem tím ale nechtěla říct,že nemáš vychováne dítě...jestli jsi to pochopila takhle tak to se omlouvám...myslela jsem to tak,ze kdyz je dite zivejsi a ma svou hlavu,tak někteří už z toho dělají "diagnozu"místo toho aby zjišťovali proč tomu tak je a snažili se si k tomu dítěti najít cestu....chápu že když má učitelka takto živých dětí více, že to nemá jednoduché ale vybrala si sama toto povolání tak se s tím aspoň podle mě musí učit pracovat...
@caverina to bylo jen obecné konstatování k výchově dětí..a přesně jak píšeš, vybrala si to sama...
Proč musí děti nutně zapadnout do stáda? Do poradny by měla jít paní učitelka. U nás se jede trochu jiná "výchova", takže ani dcerka by ve státní školce zřejmě neuspěla, protože z ní tu ovci odmítám dělat, takže je doma a chodíme jen do lesního klubíku. Pokud bude chtít do nějakého kroužku, bude pravidla muset respektovat, ale bude to její volba tam chodit. Jinak bych, jak už tu zaznělo, zvážila nějakou jinou školku s individuálním přístupem, kde na něj budou mít čas.
@crazy_girl3 jdete do te poradny, taky jsem byla, moc by to pomohlo, neni to zadna ostuda !! nadzvedla me ta veta s tim jedinackem, to by si ucitelky nemely dovolit vam toto rict !! do te poradny ale radsi jdete, detska psycholozka mi tehda rekla, ze je dobre, ze jsem prisla do 6ti let dcerina veku... mimochodem, ale taky by se mi nelibilo, kdyby nejake dite mi treba bilo dcerku ve skolce ...
no holky...tak s tím bitím to asi bude trochu jinak, než mi bylo prezentováno...minulý týden jsem dopoledne šla synovi do školky, protože už neměl chodit. přijdeme na zahradu, děti ho nadšeně vítali a přišel předškolák a říká mu "já ti rovnou rozbiju držku ty hajzle" a to stál vedle mě!!!! Holky já po něm málem skočila, dítě nedítě....za chvíli v šatně stejná situace, jde kolem něj, sebral mu čepici, shodil ho na zem se slovy debile...
učitelka absolutně nereagovala ani když jsme jí na to upozornili (byla am teda z jiné školky, ne ta "naše")..takže jsou to dva bráchové, jeden teď ochází, druhý je přímo s ním ve třídě a ještě rok tam bude...neustále ho bijou, chodí za ním jako ocásek a všechno co si vezme do ruky, tak mu buď seberou nebo rozbijí, k tomu mu nadávají a mlátěj, jenže on nežaluje...ale v momentě, kdy jim to vrátí, tak kluci řvou a letí naněj žalovat a náš dostane za uši....jenže jejich maminka je místní hysterka a stěžovatelka, v ředitelně si stěžuje prakticky denně a učitelky í prýá mají strach něco říct...takže násv září čeká velmi milá rozprava s pí učitelkami, ředitelkou a hlavně maminkou.-..je mi ho strašně líto, že tam tohle denně zažívá a ještě je za to pak potrestaný jen on...s tím je spojeno to, že tam nechtěl chodit :( je mi z toho do pláče, tohle prostě JE šikana
@crazy_girl3 to snad ne ! dat do jine skolky !!!
@miaellen zase nechci syna dávat do nové školky a toho smrada nechat, aby se takhle choval dál. v září je potřeba to pořešit a uvidíme, jak se k tomu postaví školka

@odula je pravda, že se ztotožňuji s myšlenou, že polovina učitelek nemá ve škole ani školce co dělat...já jsem ho do téhle třídy chtěla od začátku dostat, protože se mi obě paní učitelky moc líbili a všichni je chválili. Navic mamka tam několik let pracovala a sama mi je doporučila, že jsou skvělé...Pravda, jsou před důchodem, únava, stres...všechno beru, ale ona má vzdělání a praxi, aby ho zvládla, doma funguje a pokud si nepohlídá, žeho ostatní "šikanují", tak musí čekat nějaké následky...
@lusynkova máte super přístup. Já to vidím stejně, ona to s ním musí vyřešit na místě...Já po x hodinách doma už s ním těžko něco budu řešit a myslím, že je to i zbytečné...a přesně jak píšete, jak někdo vybočuje z řady, tak je to nežádoucí, což je nesmysl, každý jsme jiný
@caverina já neříkám a ani to nikdy říkat nebudu, že mám dítě dokonale vychované..já jsem velký flegmatik a tím, že je to moje jediné dítě a další nejspíš nikdy mít nebudu, tak prostě má všechno naplno, ale rozhodně si nemyslím, že by byl nějaký hajzlík a rozmazlánek, to zase nee..chápu i to, že je tam jedna učitelka na 28 dětí a nemůže se věnovat jen jemu...řešením je samozřejmě celodenní přítomnost více učitelek, ale toho se stejně asi nedočkáme