Pád ve školce
Hezky den maminky,
jsem zvedava na nazory, jak byste reagovaly na situaci kdy vam ucitelka preda dite ve skolce se slovy “vse v poradku” a vy se pak doma od ditete dozvite ze pri tancovani spadlo na hlavu,muselo chvili sedet na zidlicce “odpocivat”... a zrovna v tu chvili je hlidala ucitelka z jine tridy a ta jejich si pry povidala s jinou ucitelkou.
A k tomu si pak ta jejich ucitelka s jinou uc. posleze prohlizela nejake obleceni na pocitaci...
ja vubec netusim co si o tom myslet...
@rubesovak ja neresim bezne pady ale pad na hlavu, pri kterem samo dite rekne,ze ho to boli
Kdyz mi pak treba vecer doma bude zvracet z otresu mozku,tak jak pak odtusim, ze to neni blici viroza, ale takto zavazne zraneni ?
@ceekanka tak samozrejme vseho s mirou... kdyz by byla debata s pi ucitelkou nejak vyhrocena,muzu se inspirovat a neco takoveho navrhnout jako mozne reseni a ona se nad tim muze zamyslet a treba ho aplikovat do praxe a nebo taky ne...
@rubesovak to ale opravdu už vede k nehoráznému papírování a to je to od čeho chtějí na ministerstvu učitelkám ulevovat.. Když tohle všechno budu rodičům hlásit, že Petřík šťouchnul Kamílka a ten spadl na zadek a že neposlušný Roman lítal mezi stolečky,ačkoliv mu to bylo zakázáno a nedodržoval pravidla,sám přitom kopl do židle,což ho bolelo - tedy případný úraz a ještě strčil do Nelinky,která je histerka a sotva se dotkla stolečku při nárazu,ale co kdyby že jo. Navíc by to mohla doma dramaticky reprodukovat.. Než tohle všechno zapíšu,co dalšího se mezi tím stane? Ten čas bych mohla věnovat dětem.. Navíc psát seznam,co kterému rodiči vše dnes nahlásit.. Do toho převede učitelka z jiného oddělení další děti s dalším seznamem.. Jak už tu někdo psal.. 20 pádů na zadek,14 na koleno, 10 šťouchnutí jednou rukou 8 druhou.. A co ty bezprizorní děti,zatím co to učitelka všechno komunikuje rodičům??
Zkrátka je pád a pád.. Zkusila bych se zeptat,že mi dítě řeklo tohle a tohle,co je na tom pravdy, jak to bylo a podle toho se domluvit..
Vite, hledam spis nazor ci podobne zkusenosti pro inspiraci... neni nutne tu rozvijet hypoteticke debaty mimo tema 😉
Ja si samozrejme poradim,s pi uc rec hodim a uvidim co se od ni dozvim.
@rubesovak ona mi uz rikala,ze ji to neboli,kdyz jsme se o te situaci bavily,tak je to ok.jen ten nesoulad mezi slovy vse v poradku a realnym padem proste musime s pi ucitelkou doresit.
Coz navic neresi ani tu info ze si pani ucitelka vybirala neco na internetu...A tech zaseku je od pocatku roku bohuzel mnohem vic...
Ono je mozne, ze pani ucitelka to ani neví, kdyz u deti v tu chvili byla jina učitelka...to prohlizeni obleceni bych si i umela predstavit, ze ucitelky hledaji kostymi nebo trika na konec skolniho roku - to bych ani neresila.
@leneee zkuste v klidu v pondeli pani ucitelce rict, ze tedy dcera upadla a ze pro priste byste byla rada, kdyby vas o tom informovali.
Dítě jsem měla ve školce 4 roky, ve škole je tři roky. V počtu 25 dětí spadne asi tak 20 z nich za den dohoromady cca 46x. Statisticky dokázáno. Paní učitelka si musí vést záznam, kam píše údery: koleno, loket, hlava, bok, hrudník, vypíchnuté oko. Potom jednotlivé údery - 46 ks - rozdělí symetricky mezi všechny děti, aby každé mělo nějakou ránu. Někam. A pak jak si maminky chodí pro děti, tak si losují, kam bylo jejich dítě při závodě, kam dál dojede po kolenou, kam udeřeno.A paní učitelka v záznamech dává delete, delete, delete, vyřešeno.
holky nezlobte se, ale uraz je uraz, a spadnuti (ne z niceho) jen prostě, že někdo zakopne....mam dvě děti a každý den se to minimalně jednomu stane, také to neříkám manželovi, protože to prostě vyhodnotím jako normalní a tak to třeba i z hlavy vypustím....jít toto řešit do školky...no ja nevím, ja bych si myslela svoje 🙂
Zkrátka když budou používat hlavu, rozum a úctu obě strany - rodiče i učitelé, bude nám hej 🙂
no já bych ty pády viděla individiálně, asi bych jako matka nechtěla být informovaná o pád na zadek, koleno, těch běžných, ale zrovna ten pád na hlavu, to by se informovat mělo, no...nám se stalo, že mi dcera doma ukazovala uplně červený prstík že ji to udělaly děti (asi přišláply, nebo skříply), ale p. účitelky mně také nic neřekly, vzhledem k tomu, že to měla oteklé, tak si myslím, že to udělat měly, protože to mohla mít zlomené, naštěstí, když sjem se ji ptala, jestli ji to na dotek bolí, tak říkala,že ne...ale někdy tím, že člověk neví co se stalo, tak je to horší, než kdyby se to řeklo rovnou, jak má rodič doma vyhodnotit závažnost? Dle mého úraz, který zanechá viditelný šrám, typu boule, ošklivě robité koleno, nateklé prstíky či nevím co, by se měly rodičům říct a zbytek je mi asi jako většině maminek tady jedno, protože ano, jsou to děti a ty padají...
@berenika39 prominte, ale tuto reakci jsem nepochopila...
@marcicek84 presne tak,dekuji za pochopeni. Zajimave je,ze maminky toto nezlehcuji,ale pani co uci v MS ano.Neni to tak trochu alibismus?Ja to nevidela/nebyla u toho/neresila...
@leneee napisu jak to je u nas... hlasi se vzdy veskere pady na hlavu, pokud je boule tak i pani ucitelka ukazuje, pokud se dite nekde vic odre nebo treba tece krev z nosu tak hlasi taky. zrovna dneska volala p. ucitelka sousedece, ze ty nase dve trestidla na hristi srazily a ze jeji tekla trosku krev z nosu, ze odpoledne tam bude jina ucitelka, tak ze radsi vola at o tom vi. pred tydnem syn delal kravinky a spalil se trochu na zadech o koberec. hned jak sem pro nej prisla tak p. ucitelka mi to rikala a ukazovala. to ze se obcas dite nekde zrani se stava, ale rozhodne o tom chci vedet a ne pak patrat proc ma odrena zada nebo na triku flek od krve.
@leneee no spis me podivuje proc se vymlouva na to nikdo neninzvedavy ona u toho mela byt nebo si mela zjistit co stalo nebo mel deti hlidat nekdo dospely - jina ucitelka,asi bych to pak resila k s reditelkou takhle se to fakt nedela
z posledního roku ve školce jsem zjistila, že můj syn ač hodné a nelhavé dítě naprosto vychované s dvorní etiketou na jedničku, je vlastně komik a notorický vymýšleč. Kdyz mi ho předavala pani učitelka a řekla že ma špinave kalhoty na ven, protoze upadl (až doma jsem zjistila i obři modřinu a odřené koleno). A syn mi k tomu řekl, že zavodil s mimozemstanama a to koleno je od laserového paprsku který mu omylem vypálil kamarád ze školky . Paní učitelka to prý neviděla protože se bál že mu dá ošklivou náplast s nějakou kytkou :D :D :D pokud nestříká krev a nejsou vyrazene zuby neřeším. často nevím od jakého pádu mají mé děti zrovna tu a tu modřinu. Stejné jako s jídlem, dotážu se pí. učitelky zda jedl ona řekne "jasne vše v pořádku" pak se dočtu o rybičkové pomazance a je mi jasné že nejedl nic :D :D :D neřeším.
@eldrag s tema mimozemstanama me to fakt pobavilo😂😂Jak maji deti bujnou fantazii.
U nas ve skolce maji na nastence peknou zpravu pro rodice:Neverte detem vse,co o nas povidaji..Ani my jim neverime,co povidaji o VAS!
A presne tohle se mi potvrdilo,ze dcera si dost casto vymyslela a napovidala toho o p.ucitelkach az az.A co pak asi povida ve skolce u nas,ze?😁
Kazdopadne p.ucitelka mela pad na hlavu rodicum sdelit i kdyby mela sama pocit,ze o "nic nejde"

Ještě se zeptám obráceně, informujte některá paní učitelky že dítě doma spadlo? Aby paní učitelka věděla proč se třeba dítko chová divně, taky jí nenapadne že je to proto, že se doma praštilo. Komunikace musí být vždy oboustranná