Předškoláček aneb už vám dítě spí bez plínky?
Ahojky holky, založila jsem novou diskuzi proto abych se informovala mám 3 ročního chlapečka který už je uplně bez plenky i v noci,nyní co jsem tak všude dočetla jsou i děti který jsou v plenkách doposud... Jaký je na to váš názor? Tuto diskuzi nemyslím nijak zle,ani nejak nikoho poškádlit jen se ptám připadá mi docela divné aby takový dítě mělo plenku 😒 ... Jinak ještě co se týče předškoláčka 🙂 kolik vám je a popřípadě v kolikati vás přijali do školky ? Nám jsou v září 3 roky a 4 měsíce
No já raději nebudu číst další příspěvky. Pohodlnost matek? no uff. Náš starší měl na konci dubna 3 roky, má na noc plínku - někdy je počůraná, někdy ne - hodně pije a budit ho rozhodně nehodlám, jelikož válčíme se spánkem docela hodně. kdo nás zná - ví. Já osobně bych samozřejmě viděla, že plínku na noc nemá, ale bohužel jeho mozek není schopný ještě sepnout, že se mu v noci chtělo čůrat a prostě se počůrá. Přes den je bez plínky cca od dvou let. Netlačím na něj, jen mu připomínám, že pokud se probudí, že chce čůrat, tak ať se vyčůrá, ale toť vše. Nevidím smysl v buzení dítěte na čůrání v noci. By mě zajímalo, komu by se líbilo, kdyby ho někdo vzbudil o půlnoci po 4 hodinách tvrdého spánku, pojď čůrat - ha ha 🙂
Mladší má 16m a teprve začínáme se seznamováním nočníku - třeba to bude u něj rychlejší
@jasminecek - byli jsme na tom stejně, nočník jsme lehce zkoušeli od roka, jak ho zahlédl, tak řev....do 3 let prostě neee, pak to bylo během jediného dne vyřešené, bez stresu na obou stranách, bez zbytečné práce...prostě pohoda 🙂
Holky tak se tady nehadejte, hledme si kazda svych deti a budeme mit klid. Stejne vzdy bude matka hajit to sve, takte tahle diskuze k nicemu nevede ☹
Nechápu moc, co se snažíš diskusí zjistit, ale píšeš, že ti to přijde divné a ptáš se na názory...takže trochu vlastně chápu. Tyhlety plenkový story a soutěžení, to je prostě veliká otrava a společenskej tik o tom pořád mluvit, to je můj názor. Starší generace (tchyně a mamky) byla naprosto dokonalá, nebo naopak my, když jsme chodily na nočník od roka atd...nebo jsme kvůli tomu občas třeba dostaly i na zadek?? Kdo ví, ale mě osobně tyhle řeči nepřináší vůbec nic pozitivního. Na vlastní oči jsem viděla, že když nechám dvouletýho běhat v létě nahatýho a není připravenej, tak prostě učůrává po troškách samovolně, a nic to nezmění. Mlátit kvůli tomu já dítě opravdu nebudu, pokud někdo jo, ať si to vyříká se svým svědomím. A přitom léto..takový vhodný období řeklo by se, co? No, prostě neměl močák takovej, aby zadržel a pak čůral najednou. A za dva měsíce na podzim ho najednou měl a šlo to. Jestli tohle story pomůže někomu, kdo se snaží a nikam to nevede, tak budu ráda. Ale jinak tyhle plenkový příběhy opravdu patří do soukromí. Howg.
@andysek232 holt jsi maminka, která mela štěstí a proto nemusí s snižovat ostatní mamky. Můj syn po probuzeni v noci jak jedna mamca psala dostával takové hysteraky ze bych ti to přála zažít. Malém jsem už i volala rychlou, jak byl mimo, netušila jsem co by pomohlo,trepal se, no mimo... Byla u toho i mamka a ta ač zdravotnice byla vydesena stejně. Příště už jsme věděly, ze napůl spí a neví co se děje. Proto budit nebudu. Prosím nepis příště ze ne ze ne když o tom nic Nevis, urazis tím i jiné maminky které neznas třeba.
@andysek232 nechtěla jsem, ale musím - mohu se tě zeptat jako žena ženy? kdyby tě v noci vzbudili o půlnoci že máš jít na záchod, šla bys???? ale upřímně? já osobně bych poslala dotyčného někam. jak potom chceš uspat dítě, ktreré tímto vytrhneš ze spánku? nebo v horším případě jak ho uspat při hysteráku? mě přijde naprosto nesmyslné dítě omezovat v pití a pak ho ještě budit v noci
@metallico_mondo Kde si léčím konflikty a urážím prosím pěkně? Že jsem si nevšimla...když nesneseš názor jiného člověka a neumíš na něj adekvátně a slušně reagovat, tak se nevyjadřuj prosím vůbec. 🤐
Uff. Zase soutěž dokonalých matek, komu dřív chodí dítě na nočník?! Přidávám se k těm líným, co než aby spící dítě budily, dají mu plenku.. Navrhuji další soutěž: za 20-25 let se tu sejít a porovnávat barvu diplomů dětí. To by bylo, aby ty deti odplenkovane maximálně v roce a půl
(skvělými matkami) neměly aspoň dva červené diplomy!
@andysek232 jsi uplně mimo..myšlení typu "když matka nelení, tak jde vše" by bylo doslova k smíchu, ale ve skutečnosti je smutný, že to myslíš vážně....jako matka jednoho tříleťáka fakt nemůžeš něco takovýho posoudit...
@lenka27 Přesně tak, že to furt někoho baví řešit půl dne na diskuzích nočníky a podobný věci, ve kterých je každý dítě jiný. Nechápu. 😝
@jasminecek lol 😀
Ale být linej/líná není taková ostuda 😀 😀 😀
http://knihy.heureka.cz/liny-rodic-lenosenim-a-...
Ja nejak nechapu, co tady zakladatelka prudi, kdyz jako "pilna matka" narozdil od nas vsech to zvladla az ve 3letech!!!!!! 😕 😝
@andysek232 mně zase přijde divné, že je dospělý člověk schopen nasekat v jedné větě tolik hrubek. Ale nemyslím to nijak špatně...
@suzanna123 Přesně. Na plínky je expert, ale pravopis na úrovni 1. stupně základní školy nezvládá ani náhodou.
@morgan ač se to možná některým maminkám nezdá, řešila jsem dceřino noční pomočování dlouho a když se tonoucí stébla chytá, chce vyzkoušet vše. Protože mám ale všechny tři děti nefrologické s vrozenou vadou ledvin, raději jsem všechny kroky konzultovala s odborníky, abych jí do budoucna spíš neublížila, kdybych nějakým způsobem nevědomky zatížila ledviny. Můj nápad s nočním buzením mi vyvrátila jak naše nefroložka, tak dva nefrologové v olomoucké fakultce a další tři pediatři, jedna naše další dva z nemocnice. Nezávisle na sobě, neobcházela jsem jednotlivé lékaře, aby mi to někdo posvětil, prostě při různých vyšetřeních na to přišla řeč a aniž by oni věděli, co mi řekl jiný lékař, zopakovali mi totéž.
Nejsem typ, co slepě ve všem věří doktorům, ale pokud něco slyším z několika stran, asi na tom něco bude.
Proc se vyjadrujeme???? Jo holka tak ted si to uplne rozsekala 😀 umiram tu smichy
@lucisa jo jo, věřím, mě právě 2 urologové a pediatrička řekli budit, proto se nad tím pozastavuju, že nejsou jednotný v těch doporučeních....kdysi jsem teda od toho ustoupila, ale na jejich rady se k tomu vrátila...teď mi urolog říkal, že to zkusíme v létě zase bez toho...nicméně osobně mi přijde, že ve výsledku je to konkrétně u nás jedno (jestli budím nebo ne)...no uvidíme.. 😉
@radapokec Neni to samozrejme pravidlo, ale muze se objevit i slabost sveracu a nebo celkove trochu pomalejsi vyvoj. Pres den byl bez plen ve 2 a ctvrt, v noci se nedari dosud (3,5). Mne to nevadi, ma narok 🙂 U syna mela hypotonie vliv na vyvoj reci a vyslovnost. Rekly mi to jak neurolozka, tak psycholozka.
Starší syn měl plinky na noc do 4 let ( přes den neměl od 2 let) taky jsem z toho byla špatná, řešila jsem s dětskou doktorkou i psycholožkou a bylo mi řečeno, že u kluků je to normální, že do 5 let se to fakt neřeší, nebyla jsem líná matka,,opravdu ne. Dala jsem mu čas, den ze dne odmítl plinku a už se nepočural, nemusela jsem ho ani budit. Do školky chodil od 3 let, občas se počural, já sama jsem učitelka ve školce a takových dětí jsem za léta praxe měla mraky, nikdy jsem neřešila, převlíkla a hotovo. Myslím, že každý dítě je jiné a musí opravdu dozrát
@lucisa Nesrovnávám, píšu že každý je jiný, jen jsem napsala svou zkušenost. Syn rozhodně nemá lehčí spaní, když je unavený, tak ho nevzbudí vůbec nic. Ale jen párkrát, se za ty roky, co už chodí sám, stalo, že se vzbudil až když si cvrnknul(někdy více). Nevím zda byl můj přístup správný nebo ne, ale za sebe si nedokážu představit, že bych mu ve 4 nebo 5 letech dávala plenu na noc. Pokud jiný dává, neřeším🙂 Asi k tomu má nějaký důvod.
@martina_z ahoj, tusis kde jste k té hypotonii přišli? Druhé ditko ji nemá? Jestli se muzu ptát 🙂
@konidana mohu se zeptat co by jsi dělala kdyby jsi tu plenu na noc okolo 5 ti let dítěte musela dávat treba z nějakého zdravotního důvodu?
@terezapetrova Prave ze ma, a to je donosena. Syn o 7 tydnu drive. Nikdo mi nedokázal rict, proc to maji obe deti.
@terezapetrova my jsme cvičili kvůli osově hypotonii vojtovku,ve třech měsících když ho doktorka zvedala do sedu, nemohl na rovnat hlavičku, zaklanel ji jak luk dozadu. A to byl přenášeny o 10 dni, netusim proč, třeba měly vliv tbl na vyvolávání. Ale to už jsou jen domněnky.
@terezapetrova Kdyby mělo dítě nějaké zdravotní problémy, tak bych mu ji asi dávala, ne? 😉 naštěstí moje dítě zdravotní problémy nemá 🙂
@martina_z hm, to je fakt pech, ja se ted pravé modlím aby ji moje druhé dite nemelo

@jasminecek a ja snad rikam neco o tobe a o tvem diteti 😨? Jasne jsem napsala ze takove ZNAM tudiz je ZNAM osobne a vim jak to u nich chodi. Take jsem napsala ze jsou i takove ktere se snazi a proste jim to nejde tak co tu proboha vyvolavas konflikt? Lec si mimdraky na nekom jinym zlaticko :-*