icon

Přestup do nové školky. Zvládne to dcera?

28. únor 2025

Dobrý den. Dcera 3,5 roku v říjnu nastoupila do školky do dnešního dne byla v jedné školce ale bohužel nastěhovala se samoživitelka s dítětem 4roky takže přednost a jelikož moje malá byla nejmladší tak ji vyhodili..Tu školku Milovala i když jsme do ní jezdili 10km ale byla to krásná vesnická školka 🥹 jasný že jsem to dneska i malou obrečely ..Ale dostala nabídku do školky u nás ve městě ale zase si chudáček bude muset zvyknout na vše nový ...Jsem ze sebe zklamaná že jsem mohla počkat do září a dát do školky mateřskou ještě beru jen 3,500 ale prostě to na poplatky nestačí ...A tak jsem vzala i místo jako kuchařka ve stejné školce co bude malá...Vím že v září budeme chtít jít zpět do vesnice ale to pak nechám na malý...Proč píší protože mě to hodně trápí co se děje ..🥺A asi potrebuji uklidnit...A nebo podpořit už ani nevím....

Strana
z2
kokoska29
28. únor 2025

Když už byla přijata a školku návštěvovala tak ji rozhodně nemůžou vyloučit. A určitě ne kvůli takhle malichernému důvodu. Ty sis to nechala líbit? Tohle řeš normálně se školkou, případně bych se obrátila na zřizovatele. Ale proč by si malá měla zvykat na novou školku a nové kamarády?

autor
28. únor 2025

@kokoska29 právě mohli měla se přistěhovat a věděla jsem že její dcera nastoupí v březnu ale já počítala že se nepřestěhuje ale před týdnem se ozvala že už tam bydlí a že ji malá přijde takže tak..Když je to úplně jiná školka takže jiný děti jiný učitelky a místo

gruyerre
28. únor 2025

Já tomu taky nerozumím. Pokud byla řádně přijata, tak prostě nemůže být vyloučena kvůli tomu, že se přistěhoval někdo se starším dítětem.

autor
28. únor 2025

@gruyerre vysvětlovala sem výše

bublici
28. únor 2025

No tak kdyz jsi to věděla, ze v březnu nastoupí jine dite, místo tvého, tak nechapu čemu se divíš.

enoli
28. únor 2025

Blbost, když už byla jednou přijata, nemohou ji vyhodit. A je úplně jedno, jestli je paní samozivitelka nebo je dceři více let. A vím to na 100%, jsem učitelka. Pokud máš rozhodnutí o přijetí, nemůže ti dceru nikdo ze školky vyhodit. Pokud rozhodnutí o přijetí nemáš, nemá dcera ve školce, co delat ani teď a nechápu na jakém základu tam vlastně je a jak je vedena v evidenci.

autor
28. únor 2025

@bublici divím se tomu že se přistěhovala...Bydlela skoro 200km daleko kdo čekal že se přestěhuje...

bublici
28. únor 2025

Lidé se stěhují z různých koutu republiky🙂 to je normální. Spis tvoje dítko tam asi nebylo oficiálně ne?

autor
28. únor 2025

@bublici bylo máme i smlouvu a jelikož školka spadá pod stejnou ředitelku tak nás dala do toho města..Pracují v té školce a doufám že si malá zvykne...Potřebovala sem výdělek

enoli
28. únor 2025

I pro ostatní - pokud byla dcera zakladatelky oficiálně přijata k předškolním vzdělávání do konkrétní školky, nemůže být vyhozena kvůli dítěti, které se přistehuje a nemá v současné chvíli rozhodnutí o přijetí. To je prostě blbost. A není to ani administrativně resitelne/omluvitelne apod... Pokud tam ovšem dcera zakladatelka chodí "na cerno", tak je to problém zakladatelka a dost se divím, že vůbec do toho šla, a že vůbec tohle mohla ředitelka dopustit. Nicméně mi to celé přijde jako blbost.

mysh_me
28. únor 2025

@enoli a kdyz jsi z oboru, vis jestli to tak je i v pripade, ze jde vlastne o dve pracoviste te same skolky? Usuzuji z toho ze reditelka je stejna v obou skolkach, u nas taky mame takovou, ze je to jedna instituce ale realne tri budovy a na kazdou chodi jine deti a ucitelky… potom je dite prijato do te skolky a bude do ni chodit i dal, jenom mu zmenili na ktere “pracoviste” bude chodit. Napr z kapacitnich duvodu. To asi jde?

enoli
28. únor 2025

@mysh_me to je úplně jedno, jednou byla přijata jako první, má právo zůstat tam, kde je. Ta druhá holčička by měla jít tam, kde je zrovna místo. To bys takhle mohla "sibovat " se všemi dětmi.
Asi by byla jiná situace, pokud by se snizovaly počty děti, ale i tak má být rodič informován dopředu a měl by s přesunem souhlasit.

mollyweasley
28. únor 2025

To je ale blbost. Dítě ti pravděpodobně vyhodili proto, žes neplatila úplatu/stravné. Kolik už jsem slyšela příběhů o tom, jak se někdo přestěhoval a potřebuje zrovna naši školku, jak chodí do vedlejší, ale je tam hodně nespokojený. A pak zjistíme, že vedle má dluh pět tisíc.
@mysh_me Nereálné. Nové děti se přijímají tam, kde je místo, ne že se čtyřleté kvůli předškolákovi přesune z budovy A na budovu B.

mysh_me
28. únor 2025

@enoli diky za odpoved 👍 prijde mi to jako ze v tomto pripade asi bylo oficialne prijate to dite co se ma pristehovat v breznu, ktere asi bylo radne zapsane aby melo jiste misto az se pristehuje, a protoze do brezna tam realne nechodi tak na to misto reditelka docasne soupla zakladatelcinu dceru 🙈 je to hrozne, ale asi jedine logicke vysvetleni v teto situaci

enoli
28. únor 2025

@mysh_me to je taky kravina. Nedovedu si představit, že by jakákoliv školka přijala dítě s "příslibem prestehovani"....

martinka_33
28. únor 2025

@enoli chapu to tak, ze byla projata jen do brezna, ze to ditko ktere nastoupilo ted bylo prokate driv a tahle byla jen jako nahradnice s tim ze tam chodila dokud tam neprijde to druhe dite. A autorka zrejme verila ze to druhe dite nikdy neprijde protoze se neprestehuje.

moudivlacek
28. únor 2025

@mollyweasley nebo se jen někdo nudí ;)

somalicats
28. únor 2025

@mysh_me pokud by byla poptavka po skolce vetsi, nez kapacita, tak v takovem pripade neumozni zrizovatel prijmout dite, ktere nema trvaly pobyt v dane obci. Takze na nejake "pristehovani se" se nehraje. Vlastni zkusenost, a to jsem se "jen" stehovala v ramci Prahy z jedne mestske casti do druhe. Proste smula a museli jsme cekat na dalsi zapis.

moudivlacek
28. únor 2025

@martinka_33 jakože ofiko přijmou dítě pouze na září-březen, to podle mě ani nejde, ne? Byla přijatá a čus, v tom bude něco jiného.

somalicats
28. únor 2025

@martinka_33 to fakt takhle nejde. Pokud je dite prijate k predskolnimu vzdelavani, tak bez podminek a ne docasne. Za me je to troll, co chce vyvolat diskusi na tema hrozne samozivitelky, pac tohle by si realne nedovolili snad nikde.

martinka_33
28. únor 2025

@moudivlacek ja nevim jak to chodi 😅 jsem si to tak predstavila.

moudivlacek
28. únor 2025

@martinka_33 myslíš školka do dobu určitou :D

enoli
28. únor 2025

@martinka_33 nelze přijmout dítě pouze na dobu urcitou🙈🤷‍♀️

enoli
28. únor 2025

@somalicats taky mi to přijde jako troll

moudivlacek
28. únor 2025

@enoli ono už ten styl psaní je trošku zvláštní, holt pátek večer

autor
1. bře 2025

Ve smlouvě máme napsáno že mi dítě přijímají od října do března takže příjem dítěte na dobu určitou je možné řešila sem to s právníkem.... Školka byla normálně placená proč bych neplatila školku když pro ředitelku pracuji jako kuchařka ve školce kam byla dcera předsunutá...Je to možná tím že v září jsme chtěli chodit do školky v tom městě ale kvůli počtům nám ji přijali na dobu určitou do toho března na ty vesnici ...A když viděla ředitelka že opravdu dcera má zájem chodit do školky a má to ráda tak místo toho aby zůstala doma ji přesunuly...

enoli
1. bře 2025

Smlouva? Takže je to školka soukromá, to jsi ale zapomněla napsat. Ve státních zařízeních smlouva o přijetí dítěte neexistuje....a už vůbec ne na dobu určitou.

autor
1. bře 2025

Ne normální státní...Nicméně neřeším důvod proč mi dceru přesunuly jde mi o to že jde zase do nové školky jestli to pro ni nebude šok nové učitelky děti atd...

enoli
1. bře 2025

Tak to nemluvís pravdu, podle toho, co jsi napsala to nemůže být normální státní školka. Do státní školky dostates ROZHODNUTI o prijeti/nepřijetí a žádnou smlouvu.
Takže prestan tady takhle "hejtit" a postav se situaci čelem.

1pomnenka
1. bře 2025

Vždyť můžeš být ráda, že budete jezdit s dcerou do jedné školky. Vidím v tom jen výhody. Proč by měla být dcera chudák a zvykat si? Líbilo se jí v jedné MŠ, bude se jí líbit i v druhé. Bylo to tvé rozhodnutí, o záměru ředitelky jsi věděla dopředu. Není totiž běžné, aby takhle malé dítě vůbec do MŠ přijali. Nejsou místa, takže až od 4 let.

Strana
z2