Přijali nás do školky. A co dál? Nějaké informace?
Přijali nás do školky. Hurá! Předpokládám, že nás během měsíce či dvou budou kontaktovat a pozvou na nějakou první "rodičovskou schůzku", kde se dozvím spoustu věcí a dostanu spoustu papírů ke čtení a k podepsání. Jsou nějaké informace, které je dobré vědět, ale oficiálně se je nedozvím? Můžeme si vybrat třídu nebo ne? Kdy nahlásit, že nechceme celotýdenní docházku, ale jen 3 dny v týdnu?
Je to školka od školky. U nás na webu zveřejní datum schůzky v posledním prázdninovém týdnu. Na schůzce si bereme veškeré formuláře k vyplnění domů, odevzdáváme během prvního zářijového týdne. Třída byla přidělena, celodenní/půldenní docházka je na domluvě během prvních dní, jak bude dítko zvládat adaptaci a u nás ve státní berou na celý týden. Ty krácené týdny moc rády nevidí.
@nupta U nás jsou třídní schůzky vždy první školní den, tam dostaneme i všechny potřebné formuláře. Třídu jsme si vybrat nemohli, jen jsem si mohla říct, jestli chci sourozence do stejné třídy nebo rozdělit. U nás mají všichni celotýdenní docházku a platí plné školné, a jestli pak chodí dítě pravidelně jen některé dny v týdnu, nikdo neřeší, stačí na dané dny odhlásit stravu.
Děkuji za vaše zkušenosti. Zatím jsem nic nepodepisovala, myslela jsem, že třeba ještě před prázdninami bude schůzka. Na webu jsou zatím výsledky, nic více. Tuším, že za krácený týden nebudou nadšeni, ale inspirovala mě kamarádka, taky chodili na půl týdne. No uvidíme, počkám na informace z webu.

Kazda skolka to ma jinak. U nas je schuzka v prubehu zari. Papiry se dostavaji prvni den na podepsani. Zalezi jak mate delene tridy. Zda na male a vetsi a nebo je mate pohromade. Tridu jsem nevybirala. Pak jsem koukna na seznam trid 1.den a tam sla. Koukni na jejich stranky. Tam by mohly byt nejake informace, co se nosi sebou atd. Zda si jeste nebyla podepsat prijeti, tak se zeptej na nejake info primo reditelky u podpisu