Psycholožka. Co si o tom myslíte?
Dnes sme boli u psychologicky kvoli odkladu do skoly a zarazilo ma ze vraj mala nemá dobrú jemnú motoriku, očnú a sluchovú pamäť.
Nevedela písať písaným písmom
Nevedela horizontálne a vertikálne vedľa seba nakreslit krúžky
Nemá dobrú slovnú zásobu pritom doma kecá ako je deň dlhý 😀
je tichá a hanbliva po emocionalnej stránke nie je vyspelá
Nevie nakresliť postavičku ako má tzn oči, uši, nos ( to sme vedeli jednoducho z nej Picasso nebude 😒
Máme jej nejaký nadstavec kúpiť lebo tlači na ceruzku a máme jej kúpiť ceruzku kde sú výrezy kde má mať prst
Nevedela vyslabikovať slovo
Ale má celkom dobrú logiku
Jednoducho mám pocit že z nej spravili dementa čo nič nevie pritom doma stále vyrába niečo , vie čísla písmenká síce tlačené ale ani vo sne nám nenapadlo že písané to isté ceruzku má s tými výrezmi ... okrem toho samozrejme do škôlky veľmi nechodili kvôli korone takže ... okrem toho robí aj zošity pre predškolakov kde samozrejme tiež tlačí na ceruzku aj ju upozorňujeme ...
Já myslela, že takové věci se učí až ve škole, první třída určitě 🤔 nebo berou jen malý Einsteiny? 😅
Hele u zkoumani se vzdycky neco najde, je dobře, ze vite, kam ji směřovat, co trénovat, však ještě vyzraje
Však jde do první třídy.. Co by se tam pak učila? Jako jo, nějaký zaklady mít musí, ale ne každé dítě je ukecany pred cizima lidma, to stydlinstvi mi vydrzelo dodnes..
@themuffin malá ma odklad takže to tak neberieme ale preboha pisane pismenka vediet? 😆 druha vec doma mame zosity pre predskolakov a doma ich spravi bez problemov. Pusa sa jej nezatvori a ked sme sa jej pytali co bol problem tak vraj psychologicka isla rychlo ...
@lv jasne len vies zamrzi ze z dietata spravili dementa co nic nevie. A pritom vieme aka mala je
Mám syny s vývojovou disfazií... když jsme minule viděla testování v SPC, tak to fakt vypadalo, že neumí vůbec nic. Protože on je fakt pomalý v tom "pochopit, co ten druhý říká"... je tam viditelná pauza mezi pokynem a reakcí. Jako fakt třeba 3 vteřiny. A ty mu u toho testování samozřejmě nikdo nedal. Takže než se chytil na pokyn, dostal další. Na jednu stranu tím asi testují realitu, jak to vypadá ve škole, pokud se nereflektuje nějaký hendikep. Na druhou jsme věděla, že prostě 80% úkolů umí, ale nestíhá.
... ale co po nich reálně chci, je, aby synovi napsali asistenta, že. Takže účel splněn. A myslím, že tak je na to třeba koukat a emoce trochu upozadit. Protože ty emoce tam jsou vždycky velký, když mámě někdo řekne, že její dítě není to nejdokonalejší pod sluncem 😉 .
Jinak znát psací písmena mi přijde hodně přehnané - kamarádka je v první třídě a ještě nemají probranou celou abecedu... Co je zákeřnější, je ta zralost paměti a vnímání, protože to chce prostě čas a ve škole už se to vlastně jen používá a to úplně všude.
@cilkat ja nevravim ze ma byt najlepsia ale davat 5 rocnej zratat 3 ciferne cisla alebo pisane pismenka je dost podla mna. A ako vravis asi isla rychlo do toho mala vystresovana bola lebo ze nestihala
Počkej... sčítat tříciferná čísla? předškolák? Dyť to se učí ve třetí třídě... opravdu testovali zralost k zápisu do školy? ČÍm dál tím víc mi přijde, že si někdo těžce spletl roky :D . To bych skoro žádala o vyšetření ještě jinde. ... i když ono ten odklad stejně chcete, takže je jiné vyšetření asi zbytečné, ale tenhle obsah mi přijde fakt divný.
Sčítání trojciferných čísel u předškolního dítěte a psaní psacím písmem??
Buď byla psycholožka totálně mimo, nebo si tady z nás někdo dělá srandu.
@levandule_k povedala nam ze nevedela zratat 3 ciferne cisla ako to myslela netusime ale mam za to ze 3ciferne je napr 250+120. Dnes sme sa pytali uciteliek v skolke a tam ze nie je problem ze mala geometricke tvary sype. Kresli pekne postavy. Sama vravela ze uplne top tvary deti nenakreslia. Mame ist pre papier buduci tyzden tak som zvedava ... vies ono aj ucitelka ze deti nechodili do skolky a za 2 mesiace vsetko nedozenu nevraviac o tom ze ucitelka a rodic dieta pozna.
A nedávala ji spise nějaké "trojciferné číslo"aby si ho zapamatovala a pak ji ho řekla? Můj syn kdyz jsne byli v PP pro odklad , tak mu právě třeba dávali 479, aby si to zapamatoval a pak ji to řekl po číslech 4,7,9. Psaní mel takové, ze po něm chtěla opsat písmena a čísla. To zjistila , ze nema syn dovyvinute zrakove vnímání což by mohl byt v té první třídě problém kvůli psaní. Protoze všechno psal obraceně , jakoby zrcadlově. Ale o tom už jsme věděli, když jsme tam šli.
Je otázka, jak vnímáš dceru ty, jestli jako zralou pro první třídu, nebo ne. Kdybych ji vnímala já jako zralou, nechala bych si posudek vypracovat ještě jinde.
Tak z nejakyho důvodu chceš odklad, takže jsi asi počítala s tím, že psycholožka najde nějaké nedostatky, jinak by nebyl důvod k odkladu..

Inak čo sa hanblivosti týka to každý musí byť extrovert? Doma malá zráta čísla vie napísať svoje meno