Řešení přestupu mezi mateřskými školami před prázdninami. Jak na to?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda jste někdo z vás řešil přestup z jedné MŠ do druhé MŠ před velkými prázdninami? Jde o to, že jsem z Prahy 8 a kvůli práci nestíhám vyzvedávat dítě z MŠ. A chtěla bych ho přihlásit do MŠ na Praze 6 abych to měla blíže do práce. Ale už jsem zaplatila prázdninový provoz MŠ v Praze 8, kmenová školka o velkých prázdninách nebude v provozu a tak bude dítě navštěvovat jiné MŠ v Praze 8. Na co se připravit a je to vůbec možné? Děkuji za radu a info.
Můj syn přestupoval z jedné MŠ na Praze 8 do MŠ na Praze 9. Možné to je, ale školka musí mít místo. Když nebude mít volno, tak ti dítě nevezmou. Já jsem se v nové školce informovala, zda mají místo a zda by byl možný přestup, vyřídila jsem papíry (jednalo se o přestup z běžné MŠ do speciální) a za týden syn nastoupil.
@piskudlinek Udávat důvody, proč chcete aby šel jinam, nemusíte, ale musí být místo. Ano pro přestup do speciální školky musí být důvod, syn je postižený a běžnou školku nezvládal, ale taky tam je předpoklad, že i ta speciální školka musela mít místo. Kdyby neměli, měli bysme smůlu.
@piskudlinek Kdyz bude mit skolka volno,tak ho vezmou. Je tam ale riziko,ze ta nova skolka uz nebude mit volne misto pro prazdninovy provoz. Aspon u nas uz je to uzavrene. My jsme skolku menili,ale ve spadove oblasti a klasicky formou zapisu v kvetnu a v zari nastoupil. Nevim jak mas stare dite,ale tim,ze by nebylo spadove ani neni moc sance,ze by se dostalo pri klasickem zapisu? Jestli neni predskolak?
@lachipie s tím místem počítám a to mi bylo jasné hned jen mě zajimali jiné věci co se musí splnit aby byl přestup umožněn. Děkuji za odpověď 💐
@kristyn86 jsou mu 4 je ve třídě nejmenších dětí. Zápis mě napadl a budu řešit až co zjistím od ředitelky v nové MŠ. Jde o to že mě minulý týden přeřadili v práci z jedné pobočky na druhou ( jsou od sebe tramvají 45 minut, když se někde nestojí v koloně) a díky tomu bohužel odpoledne nestíhám vyzvedávat ☹️ a chůvu si nemůžu dovolit, tak pak chodím nadelavat hodiny o víkendu, když je u otce. Což je potom pracovní celý víkend ☹️ nejde o to že by mi práce vadila, ale bohužel jde o to, že pak je problém s tím že mám málo volna 🙈 a v práci neví jak to vykázat 🙈 a zkrátit úvazek nejde to už mám 🙈 ještě studuji vysokou tak je to složitější 🙈
Az tam zavolas,tak budes moudrejsi. Tohle je blby,kdyz je clovek na vse sam 😔 Drzim palce,at vam to klapne.
@kristyn86 no blbý to je, ale nějak se to musí zvládnout 😁 děkuji 💐
Nemusis vubec nic dokladat. Pisemne sdel reditelce, ze k tomu a tomu datumu ukoncujes dochazku do MS a to je vse. Ale samozrejme si nejprve domluv nastup do te vybrane skolky.
@piskudlinek U nás, když se v průběhu roku objevilo volné místo ve školce, tak automaticky místo nabídli prvnímu uchazeči pod čarou.
@piskudlinek na Praze 6 je to se skolkami velká bída co se plnosti týče - taky jsem zvažovali, že by syn začal chodit teď na jaře a vzhledem k plné kapacite to vzdala. Často bývají děti na poradniku ještě ze zapisu, těm volají jako prvním, když se místo uvolní... jo a musí mít trvalý pobyt na Praze 6, možná i jeden rodič, teď nevím.... to jen aktuálně k té Praze 6 🙂
A co sehnat nějakou studentku, která by ti vyzvedavala? Nebo se domluvit s nějakou maminkou ze školky?
@fifinka2020 Hmm s tím trvalým bydlištěm je to právě ten kámen uzaru ☹️ oba máme trvalé bydliště na Praze 8. Děkuji za info 💐
@veroniquecz díky za radu, ale ne děkuji 😉
@piskudlinek obávám se, že bez toho to nemá ani smysl zkoušet☹
Jeste me napadlo,poohlidnout se po skolce nekde jinde. Bud jina MS na Praze 8, nebo nejaka po ceste,ktera ma treba delsi oteviraci dobu. Nase byvala skolka ma napr. do 17:30. Jestli by to nepomohlo?

Tak hlavně musí mít nová školka místo. Pokud bude plná, tak ti dítě nevezmou.