icon

Řešení přestupu mezi mateřskými školami před prázdninami. Jak na to?

piskudlinek
23. bře 2022

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda jste někdo z vás řešil přestup z jedné MŠ do druhé MŠ před velkými prázdninami? Jde o to, že jsem z Prahy 8 a kvůli práci nestíhám vyzvedávat dítě z MŠ. A chtěla bych ho přihlásit do MŠ na Praze 6 abych to měla blíže do práce. Ale už jsem zaplatila prázdninový provoz MŠ v Praze 8, kmenová školka o velkých prázdninách nebude v provozu a tak bude dítě navštěvovat jiné MŠ v Praze 8. Na co se připravit a je to vůbec možné? Děkuji za radu a info.

mimi1004
23. bře 2022

Tak hlavně musí mít nová školka místo. Pokud bude plná, tak ti dítě nevezmou.

lachipie
23. bře 2022

Můj syn přestupoval z jedné MŠ na Praze 8 do MŠ na Praze 9. Možné to je, ale školka musí mít místo. Když nebude mít volno, tak ti dítě nevezmou. Já jsem se v nové školce informovala, zda mají místo a zda by byl možný přestup, vyřídila jsem papíry (jednalo se o přestup z běžné MŠ do speciální) a za týden syn nastoupil.

piskudlinek
autor
23. bře 2022

Tak to mi bylo jasné, že musí mít místo 😊 ale spíš mi šlo o to jaké byli ty podmínky a jestli je dobrý důvod a argument proč přestoupit kvůli práci, aby byl blíž. Nebo to není důvod a argument?
@lachipie no speciální nepotřebuje a přestup do speciální školky k tomu je asi důvod ne? 🤔
@mimi1004

lachipie
23. bře 2022

@piskudlinek Udávat důvody, proč chcete aby šel jinam, nemusíte, ale musí být místo. Ano pro přestup do speciální školky musí být důvod, syn je postižený a běžnou školku nezvládal, ale taky tam je předpoklad, že i ta speciální školka musela mít místo. Kdyby neměli, měli bysme smůlu.

kristyn86
23. bře 2022

@piskudlinek Kdyz bude mit skolka volno,tak ho vezmou. Je tam ale riziko,ze ta nova skolka uz nebude mit volne misto pro prazdninovy provoz. Aspon u nas uz je to uzavrene. My jsme skolku menili,ale ve spadove oblasti a klasicky formou zapisu v kvetnu a v zari nastoupil. Nevim jak mas stare dite,ale tim,ze by nebylo spadove ani neni moc sance,ze by se dostalo pri klasickem zapisu? Jestli neni predskolak?

piskudlinek
autor
23. bře 2022

@lachipie s tím místem počítám a to mi bylo jasné hned jen mě zajimali jiné věci co se musí splnit aby byl přestup umožněn. Děkuji za odpověď 💐

piskudlinek
autor
23. bře 2022

@kristyn86 jsou mu 4 je ve třídě nejmenších dětí. Zápis mě napadl a budu řešit až co zjistím od ředitelky v nové MŠ. Jde o to že mě minulý týden přeřadili v práci z jedné pobočky na druhou ( jsou od sebe tramvají 45 minut, když se někde nestojí v koloně) a díky tomu bohužel odpoledne nestíhám vyzvedávat ☹️ a chůvu si nemůžu dovolit, tak pak chodím nadelavat hodiny o víkendu, když je u otce. Což je potom pracovní celý víkend ☹️ nejde o to že by mi práce vadila, ale bohužel jde o to, že pak je problém s tím že mám málo volna 🙈 a v práci neví jak to vykázat 🙈 a zkrátit úvazek nejde to už mám 🙈 ještě studuji vysokou tak je to složitější 🙈

kristyn86
23. bře 2022

Az tam zavolas,tak budes moudrejsi. Tohle je blby,kdyz je clovek na vse sam 😔 Drzim palce,at vam to klapne.

piskudlinek
autor
24. bře 2022

@kristyn86 no blbý to je, ale nějak se to musí zvládnout 😁 děkuji 💐

1lenuska1
24. bře 2022

Nemusis vubec nic dokladat. Pisemne sdel reditelce, ze k tomu a tomu datumu ukoncujes dochazku do MS a to je vse. Ale samozrejme si nejprve domluv nastup do te vybrane skolky.

hojda
24. bře 2022

@piskudlinek U nás, když se v průběhu roku objevilo volné místo ve školce, tak automaticky místo nabídli prvnímu uchazeči pod čarou.

fifinka2020
24. bře 2022

@piskudlinek na Praze 6 je to se skolkami velká bída co se plnosti týče - taky jsem zvažovali, že by syn začal chodit teď na jaře a vzhledem k plné kapacite to vzdala. Často bývají děti na poradniku ještě ze zapisu, těm volají jako prvním, když se místo uvolní... jo a musí mít trvalý pobyt na Praze 6, možná i jeden rodič, teď nevím.... to jen aktuálně k té Praze 6 🙂

veroniquecz
24. bře 2022

A co sehnat nějakou studentku, která by ti vyzvedavala? Nebo se domluvit s nějakou maminkou ze školky?

piskudlinek
autor
24. bře 2022

@fifinka2020 Hmm s tím trvalým bydlištěm je to právě ten kámen uzaru ☹️ oba máme trvalé bydliště na Praze 8. Děkuji za info 💐

piskudlinek
autor
24. bře 2022

@veroniquecz díky za radu, ale ne děkuji 😉

fifinka2020
24. bře 2022

@piskudlinek obávám se, že bez toho to nemá ani smysl zkoušet☹

kristyn86
24. bře 2022

Jeste me napadlo,poohlidnout se po skolce nekde jinde. Bud jina MS na Praze 8, nebo nejaka po ceste,ktera ma treba delsi oteviraci dobu. Nase byvala skolka ma napr. do 17:30. Jestli by to nepomohlo?