icon

Školka - dělit děti podle věku nebo nedělit?

michelle1
13. kvě 2015

Paní ředitelka nám sdělila vyjádření inspektorky, která nebyla spokojená, že jsou děti rozděleny do tříd podle věku. Údajně to brání socializaci dětí. A proto by mě zajímal váš názor, zda děti dělit, nedělit, případně plusy a mínusy. Díky.

Strana
z2
konidana
14. kvě 2015

Jak to tady čtu, tak ono je to ve výsledku jedno. Záleží na přístupu učitelek a celkovém nastavení té konkrétní školky. Já se přikláním k tomu, aby se rok co rok třídy nepřeskupovaly podle věku a dětem ve třídě zůstali stejní kamarádi dokud neodejdou do školy. Nové děti se podle mne lépe začlení, z mé zkušenosti se nového prcka často spontánně ujme nějaký starší kamarád. Jinak moje děti byly naštěstí každé v jiné třídě, ale v těch co se spojovaly. Podle mne ideál.

katazl
19. kvě 2015

@ev.ka Tak u nás jsou právě děti už od 2,5 let některé....

misulka84
19. kvě 2015

Já jsem pro dělení dětí do tříd podle věku. Ono pro rodiče tak líbivé heslo, že se děti naučí pomáhat mladším není vždy pravdivé. Vždy záleží na učitelce, zda kolektiv ohlídá, aby starší nešikanovali mladší děti. A ruku na srdce, ne každá učitelka to dělá (chápu, že se nerozkrájí, když má na starosti tlupu děcek a nelze zabránit každému konfliktu).
Neteř navštěvuje takto smíšený kolektiv a její chování vůči mladší sestřenici se horší - bere ji bez dovolení hračky z ruky, nenechá ji hrát si samotnou, nadává jí a lže. To vše se naučila od zářijové docházky - starší děti ji ve školce šikanují a ona když se pak dostane do společnosti mladších dětí, tak je šikanuje taky.

lucy.l
19. kvě 2015

Nečtu další příspěvky,ale jsempro rozdělení dle věku, děti jsou teď ve školce kde jsou děti po třídách promíchané a není to dobré

Strana
z2