Školní aktovka bez potisku - existuje?

ester_davidova
24. říj 2018

Milé maminky školáčků - vybíráme aktovku do první třídy, nemusí být úplně ta nejlevnější (babičky chtějí přispět pod stromeček), ale stále nacházíme jen potisk s motivem z kreslených pohádek nebo takové podivné vzory. Existuje aktovka (a opravdu nejlépe aktovka) bez potisku nebo s nějakým príma vzorem jako má např. Tula https://skolni-batohy.heureka.cz/tula-batuzek-m... (ta je ale pro malinké děti)... nyní mi nejde o váhu a další parametry, ale chci najít u vás podnět, který mne posune dál a doufám, že se nám podaří spojit jak výhodné parametry aktovky, tak i vzhled, který se bude líbit. Může být třeba i ze zahraničí, pokud máte dobré zkušenosti.

helen_h
24. říj 2018

Spíš vzorované jsou aktovky, resp. školní batohy od firmy Ergobag. Ale zase to tedy není přímo aktovka. Jen pozor, aktovky nejsou nafukovací a lze v nich odchodit 1., max. 2. třídu.

helen_h
24. říj 2018

Poměrně obrázkově neutrální (jako ne vyloženě kreslené postavy, ale spíše motivy, vzory), se snaží vyrábět i Topgal. Ovšem opět jde o školní batoh. Syn ho má (nyní chodí do 3.třídy) a jsme moc spokojeni, kdyby byla dcerka větší, kupovala bych jí ho opět.

blahova_andrea
24. říj 2018

Máme Topgal a vzorově bylo z čeho vybírat. Rozhodně nevídám jejich batohy s Mickey Mousem nebo vílou Ariel 😀

zelenaesmolda
24. říj 2018

Nebude s takovou aktovkou jako je v odkazu dite ostatnim pro srandu?vzdyt tenhle styl se nosil v 80.a 90. letech

betelgeuzz
24. říj 2018

Holky mají aktovku belmil, s aktovkou jsme spokojení, teď ji nosí prvňačka, slouží 3. rok a vypadá jako nová. Mají jednoduché obrázky - sova, koník, ale i bez obrázku s potiskem https://www.sevt.cz/produkt/skolni-aktovka-belm...

ester_davidova
autor
24. říj 2018

@blahova_andrea zrovinka tuhle jako jedinou máme uloženou, jen se mi zdá malá. Ale něco takového by se líbilo🙂

ester_davidova
autor
24. říj 2018

@zelenaesmolda to přeci nic neznamená, že se to už nosilo

ester_davidova
autor
24. říj 2018

děkuji všem!

beata.n
24. říj 2018

Mam pro syna od Tobgalu. Taky jsme nechteli detske vzory a vybral si u nich maskacovy. Ale neni to nijak kriklave. Naopak to jde ke vsemu a poroste s nim. Rozhodne je u prvnacku prvni, kdo nema detskou aktovku.

ester_davidova
autor
24. říj 2018

Ono je také problém ten klučicí motiv - holčičky mají takových krásných, snových a romatických a kluci nic🙂

blahova_andrea
24. říj 2018

syn miluje vlaky, tak má od topgalu s pendolinem a dokud se mu tam vejde učení, není důvod ji měnit. není vůbec dětinská

ester_davidova
autor
24. říj 2018

a jak se vejdou do takového batohu knihy - třeba vedle sebe dvě do řady jako v aktovce. Nebo už se dělají jenom velké A4 učebnice (ty, do kterých se i píše)

betelgeuzz
24. říj 2018

@ester_davidova ani do aktovky se nevlezou dvě učebnice vedle sebe. HOlky měly skoro vše ve formátu A3 - nemají učebnice, ale pracovní sešity, do kterých píší. plus pár malých sešitů. V druhé přibylo pár učebnic, ale nejsou to A4, je to něco mezi A3 a A4.

veronikanj
24. říj 2018

Me se streba strasne libi od Samsonite Happy Sammies.

hafika
24. říj 2018

Syn nesnáší obrázky, potisky apod. (nechce nosit ani čepici s decentním nápisem). Nakonec si vybral batoh od Topgalu, který má vzor integrovaných obvodů jako jsou třeba v počítačích nebo mobilech, protože počítače miluje. Myslím, že Topgal má opravdu spoustu neutrálních vzorů a dá se vybrat. U nás byla většina učebnic v první třídě stejně A4 (a kromě jedné se do nich i psalo), tak pak byla naopak výhoda, že měl tři kapsy. V zadní kapse má učebnice, že se nemačkají, v prostřední penál a svačinu a v přední peněženku, kapesníčky a další drobnosti. Batoh má navíc dole také špuntíky a vůbec je vyztužený, takže stojí podobně jako aktovka.

ester_davidova
autor
24. říj 2018

@veronikanj Ta je moc hezká! To jsem nevěděla, že Samsonite dělá i aktovky!

ester_davidova
autor
24. říj 2018

@hafika Chm, zajímavý motiv, to by také mohlo zaujmout. Mě padla zrovna teď do oka tahle, ale je jednokomorová https://www.sevt.cz/produkt/skolni-aktovka-kart...

ester_davidova
autor
24. říj 2018

děkuji moc všem za podněty, večer budu mít co dělat a nad čím přemýšlet🙂

betelgeuzz
24. říj 2018

@hafika třeťačka má topgal a rozhodně nestojí jako aktovka. Pořád se převažuje, starší si už několikrát stěžovala, že se do něj dávají věci hůř, než do aktovky.

michaela_2
24. říj 2018

@ester_davidova Dcera má Beckmann, kupovali jsme tady a dá se najít i kousek bez obrázků 🙂

https://www.zdravybatoh.cz/

blahova_andrea
24. říj 2018

@betelgeuzz my tedy máme vše klasicky A4 a A5

betelgeuzz
24. říj 2018

@blahova_andrea jé, já spletla ty rozměry 🙂 SAmozřejmě, že nejde o A3, to by se nevešlo do žádné aktovky 😀. Pracovní sešity jsou A4,, pár sešitů A5.

zelenaesmolda
24. říj 2018

@ester_davidova nejde ani tak o to,ze se to uz nosilo jako spis o to,ze je to uplne "out" a deti tohle hodne vnimaji a porovnavaji se 🙂

hafika
24. říj 2018

@betelgeuzz Nevím, srovnání s aktovkou nemám, ale přišel mi mnohem stabilnější než běžné batohy. Syn si nestěžuje. Jde asi i o zvyk.

mates133
24. říj 2018

Dcerka je ve treti,od prvni ma batoh od Topgalu a myslim,ze jeste rok poslouzi,vubec na nem neni videt ze by se pouzival a to ma svetle provedeni.Nemenila bych,mnohem praktictejsi nez aktovka.Sesit nosi zpravidla jeden A4 ze ktereho ma ukol,A5 uz maji minimalne a do batohu se lepe vejdou ostatni veci jako backory,cepice,teplaky atd.kterych nosi rozhodne vic,nez sesitu a ucebnic.Ty nechavaji ve skole.

editah222
25. říj 2018

@veronikanj to je krásné, ale velikostně do školy naprosto nedostačující. Aspoň z toho co vidím na naetu. vybírám školní tašku do první třídy pro neteř 🙂

Moje děti mají batohy Topgal. Dcera má od první třídy ten trochu větší (3-5třída) a vůbec ničemu to nevadí. Syn bude opravdu od třetí třídy potřebovat nový, do toho menšího se mu vše nevleze.
Naví mi příjde, že proti aktovce je batoh přehlednější. Do velké "kapsy" dávají učebnice a sešity, do prostřední pouzdo a do přední svačinu.

hafika
25. říj 2018

@editah222 Pokud má někdo malé dítko, prostě mu nemůže koupit větší velikost batohu. U syna to bylo jedno, ten má právě větší batoh, ale až budu na jaře kupovat dcerám školní tašku, tak to bude složitější, protože zvlášť jedna je hodně drobná, teď neměří ani 110 cm.

editah222
25. říj 2018

@hafika reagovala jsem se na "aktovku" Samsonite, která je podle fotek tak akorát na svačinu a 3 sešity 🙂 Bohužel děti toho většinou tahají mnohem víc. Moje neteř je také drobounká a s každým batohem/aktovkou vypadá trošku zvláštně. Ona by chtěla aktovku Lola https://skolni-batohy.heureka.cz/baagl-lola/spe..., ale přijde mi dost těžká.

betelgeuzz
25. říj 2018

@hafika to máš pravdu. Obě holky jsou malé a zrovna oblíbený topgal na nich vypadal příšerně. Aktovky jim seděla daleko lépe, koupili jsme belmil, ale i herlitz seděla pěkně. Do třetí jsme starší už koupili topgal a teď je vidět, že jí už sedí, už to není ten obrovský batoh s nožičkami 🙂
Ten Samsonite je teda malý a příjde mi takový forovy. Sice píšou, vyztužená záda, ale nevím. Možná obrázek klame, ale bez vyzkoušení bych nekupovala.