icon

Už nemůžu z mého 6ti letého syna - je sprostý, drzý, nezvladatelný

juliemichal
29. srp 2018

Ahoj holky už fakt nemůžu z mého 6ti letého syna ☹
Michal byl klidné dítě,hodné,chytré,pomáhal jak se dalo,ale nastal čas prázdnin a od té doby se zhoršil a to hodně moc ☹
začal mluvit sprostě,i k tátovi si to dovolí,že mu nadává aj ☹
před chvíli mi řekl,že mě dobije,křičí na nás,prostě už se nedá zvládnout,říkám si kde mám to svoje milované děťátko,které bylo hodné,mazlivé,pomáhalo nám,ve školce z něj měli radost ☹
vztáhnout na něj ruku nemůžu,protože můj manžel mi to nedovolí a říká mi je otevřené okno,nedělej ostudu ☹
no,ale já si po sobě od něj nenechám řvát a ani aby mi říkal,že mě dobije aj ☹
už fakt nevím co s ním dělat,jsem bezradná ☹
můžete mi prosím poradit co s ním dál ☹ jak z něj udělat zase toho hodného chlapečka?
oni mě tady zničí jak manžel tak malý Michálek ☹
Michal ještě dnes i na jeho nejmladšího brášku natahoval pěstičky a chtěl ho i kopnout ☹ rád mu ubližuje tak i rád ubližuje svému staršímu bráchovi ☹ který se ho bojí ☹
nechápu jak se mohl za ty 2 měsíce takto změnit,nevím co jsem udělala špatně,že se takto začal chovat,nevím proč mi manžel nedovolí mu dát po dupě,myslím si,že by to eventuálně zabrat mohlo ☹
tatínek se mi už zdá jako paranoik ☹
omlouvám se za sloh,ale potřebovala jsem to ze sebe dostat a poradit od Vás,které jste toto zažily co s ním dělat aby nás jednou třebas nezabil ☹
děkuji moc miluji moje syny strašně moc,ale už mě to jeho chování strašně moc bolí a nezvládám to ☹ ☹
prosím rýpalky typu,že si za to můžu sama aj tak tady nekomunikujte píšu si jen o radu a vypisuji se,protože to už nezvládám ☹ ☹

Strana
z6
denny27
31. srp 2018

@zelenaesmolda jako vážně...ty si tak dokonala matka, že máš oči nonstop na stopkach, vidíš i za roh a svému dítěti si 24hodin za zadkem??...ono se ti to zatím keca, když máš ležící mimino....ale věřím, že i Ty budeš jednou nepozorna a dítě se Ti schová 🙊😁

astyna
31. srp 2018

@zelenaesmolda

Neposlechnul. Dávala jsem mladšímu jídlo. To bych ho musela vzít na vodítko. On už je dost velký, aby na to rozum měl.

zelenaesmolda
31. srp 2018

@denny27 no zkusi to zcela urcite to je mi jasne ale radsi bych teda pouzila to voditko nez riskovat uraz,ono je to otazka par sekund a nestesti je na svete

kittyy17
31. srp 2018

@zelenaesmolda můj syn je zralý na vodítko co se naučil chodit v devíti měsících. Jenže, to by zase jiné matky měly kecy, že dítě není pes... Poslouchat musí, a kdyžz mi zdrhne bez dovolení, dostane na zadek. Přeji ti taky tak divokého pošuka
Až ve školce ho naučili, že se nesmí pustit ruky a zdrhnout přes ulici jen proto, aby se podíval do paneláku na výtah nebo si někde zmacknul čudlík. Co jsem se s ním nazlobila, říkala jsem mu že nesmí, volala na něj aby se vrátil, dala mu i na zadek... Palice paličatá divoká a dominantní, on když se rozhodne, tak letí to udělat a nic ho nezastaví... Některé děti se placnout musí, na ně Nevychova nefunguje

ilonne
31. srp 2018

@zelenaesmolda ono to neni tak jednoduche. Vis co, jedno dite jeste tak nejak ohlidas, i kdyz i tak staci vterina a je schopne ti skocit pod auto a muzes byt pozorna sebevic. Dve uz jsou teda mazec. Ja jsem taky ti vetu nerada slychala, ale opravdu "jedno dite = zadne dite", kor lezici miminko. A tri deti, to uz skoro na to voditko je. Vis co ja nedavno "serezala" temer 7mi letou dceru. Mam jeste 4 leteho syna a 5m syna. Dcera i starsi syn mohou sami pred barak, litaji tu i jine deti a dobre na ne ruzne se sousedy dohlizime. Oba vedi, ze mohou i ke kamaradum, ale vzdycky to maji rict. A nedavno se stalo, ze vsichni byly venku a najednou behem 5minut tam moje dcera nebyla. Volali jsme na ni, hledali snad 10 minut. Nakonec vylezla z baraku od jednech znamych, ovsem jejich dcera byla venku a moje si tam hrala s miminem. Muzu ti rict, ze dostala na zadek a vubec jsem se nerozpakovala. Takze ano, muzes mit idealy o vychove, ale odsuzovat nekoho, ze ma jiny styl vychovy zrovna neni to prave orechove 🙂

zelenaesmolda
31. srp 2018

@kittyy17 no tak to posledni co by me zajimalo ohledne voditka je nazor jinych matek.stene das taky na voditko abys ho ochranila,proc ne dite? 🙂

@ilonne tak me je jasne,ze uhlidat dve deti neni vzdycky jednoduche ale podle me je to prave matka,ktera ma za dite zodpovednost a ma se postarat o to,aby ji neuteklo,treba tim voditkem.
Myslis,ze dcera opravdu pochopila proc na zadek dostala?Nebylo by lepsi ji vysvetlit,ze ses o ni bala?

kittyy17
31. srp 2018

@zelenaesmolda vodítko na tříletého nebo čtyřletého?? To jako vážně?? A to by byl na vodítku i ve školce? Mám dojem že takové praktiky jsou ve školství zakázané, je to ponižování. prostě musí poslouchat

zaludova
31. srp 2018

Já teda nevím, ale nevidím až takový problém v synovi. Myslím si, že nebude problém ho srovnat, ale největší problém vidím v manželovi. To, že pije denně by mi vadilo dost, ale to, že ti drží ruce před dětmi, to by byla pro mě asi poslední kapka. To dítě to vidí a každým takovým chování on získává na sebevědomí a správnosti svého chování a ukočírovat ho bude čím dál těžší. Je manžel magor, že chce mít z dítěte hovado??

ilonne
31. srp 2018

@zelenaesmolda ale pochopila a moc dobre. Vis co on neexistuje univerzalni recept na vychovu. Deti nejsou buchty. Ono vyzkousis spoustu vychovnych postupu nez si najdes ten, ktery zrovna pasuje tobe i diteti. U nas je to 3x a dost. 3x reknu a pak jednam. A dcera moc dobre vedela o co jde. Druhy den na me zkusila "drzkovat" ze jde tam a tam i pres muj zakaz. No tak zustala doma a nez ji to doslo (jeji chovani) nesmela ani ven. Takze ne vzdycky na ten zadek dostane, ale obcas jo.

zelenaesmolda
31. srp 2018

@kittyy17 ve skolce samozrejme ne,o tom rec nebyla.vetsina deti spis poslechne pani ucitelku nez maminku,doma si kazde dite dovoli vic

zelenaesmolda
31. srp 2018

@ilonne ani ty buchty se nikdy nepovedou stejne :D
jinak souhlasim,3x a dost mi prijde docela rozumne.Dite samozrejme hranice mit musi ale bohuzel v nasich koncinach je zvykem mlatit deti chyby rodicu a univerzalni rada "dej mu pres zadek jinak neposlechne".Takovym matkam bych nejradsi jednu vrazila taky.
Nejvic me bavi kdyz se nekdo snazi vysvetlit diteti,ze nemuze ublizovat ostatnim a zbije ho :D

kittyy17
31. srp 2018

@zelenaesmolda Když ho budu mít venku na vodítku a nechám vyvádět jako štěně, těžko ve školce pochopí, že najednou nesmí, a při první vycházce vletí pod auto. Děti musí vědět, jak se mají chovat, a vychovat je je úkolem rodičů, ne školky.
Na mého syna neplatí a nikdy neplatilo žádné tutu nunu ale broučku to nesmíš, to se mi nelíbilo.. Můj kluk potřebuje rázný přístup, pevná pravidla
Nicméně, shledáváme, že po týdnu v mé a tatinkove výhradní péči (bez babiček) se srovnal a jakž takž funguje a snaží se...

ilonne
31. srp 2018

@zelenaesmolda No ja vidim i opacne extremy, treba v rodine. Jeste jsem nemela deti, sestrenka ano. Jeji tehdy 5ti lety kluk se bavil tim, ze pokazde kdyz okolo me prosel me placnul pres zadek. Pokazde jsem akorat slysela "omluv se". Jako slyset to snad 10x za den, no i dneska bych mu na tu prdel dala.

zelenaesmolda
31. srp 2018

@ilonne no misto omluv se by sestrenka udelala lip,kdyby mu vysvetlila ze nechce aby to delal,protoze je ti to neprijemne.on asi ani nevedel,za co by se mel omluvit

ilonne
31. srp 2018

@zelenaesmolda ale tam se vysvetlovalo, vzdy a za vsech okolnosti, nikdy opravdu nikdy se ani jeden z tech kluku neplacl. Na starsiho to jeste fungovalo, mladsi byl normalni."smrad" a delal.si ze vsech a vseho prcu. Tohle byl ukazkovy priklad, ze teorie je jedna vec a praxe druha. Proste kazde dite je jine

verunka045
Autor odpověď smazal
luckylee
31. srp 2018

Promin ale nemyslim si ze je problem v synovi a ze by za to jeste mel byt trestany.A rozhodne ne bitim.
Myslim ze sama vidis,ze ten problem je u chlapa a pokud on na sobe nechce nic menit tak se za svoje deti a svuj zivot musis postavit sama a jit.Timhle chlapskym vzorem ze synu taky nevyrostou sebevedomi,hodni a zodpovedni chlapi.

astyna
31. srp 2018

@zelenaesmolda

Já bych třeba dítě na vodítko fakt dala :D známé se narodila trojčata a taky je má třmínkách, to se ohlídat už nedá 😀 ale dnes je taková doba, že se bojí pomalu na dítě jen šáhnout, nedejbože vodítko...

ariadna12
31. srp 2018

@zelenaesmolda to mne rozesmalo, jsi fakt vtipalek, dite prece neni pes. Prece musis na dite davat pozor.

zelenaesmolda
31. srp 2018

@ariadna12 ano,samozrejme ze na dite musis davat pozor ale jsou situace kdy je voditko bezpecnejsi nez ruka nebo z nejakeho duvodu dite za ruku drzet nemuzes.staci vterina nepozornosti a nestesti je na svete.Nevidim nic spatneho na tom,ze se snazi rodice chranit sve deti.

@astyna neni na tom nic spatneho,voditko je vetsinou pripojene k batuzku a deti ho nosi rady tak proc ne.

anazuzzuzana
31. srp 2018

@zelenaesmolda tak vodítko je fakt hrůza. Když pominu to, že je trapné a ponižující, tak je hlavně naprosto nesmyslné. Dítě si zvykne, že ho rodiče v případě potřeby stáhnout zpět, nenaučí se být opatrné a poslouchat, nebude se spolehat na sebe. Musí se přeci naučit a pochopit, kde je jaké nebezpečí. Batole, které sotva chodí zase tak rychle neuteče a mít vodítko na starší dítě? To snad ne... Dítěti se musí vysvětlit, co mu hrozí, v rámci možností mu to i nechat už zažít (což se samozřejmě netýká přejetí autem). Ne ho nikam nepustit, hlídat jak sup a pokud neposlechne, tak seřezat. Oba přístupy (vodítko, aby se nic nestalo a nebyla ani možnost X jenom zakázat bez vysvětlení a předvedení a v případě neuposlechnutí bít) jsou špatné a nepostihují princip. Dítě se přirozeně nechce dostat do nebezpečí. Musí ale pochopit kde a proč nebezpečí hrozí a mít důvěru a zodpovědnost již od malá.

zelenaesmolda
31. srp 2018

@anazuzzuzana no az na to,ze dite to nebezpeci nechape...copak ono vi,co mu hrozi kdyz se ztrati v nakupnim centru napriklad?

e_v_k_a83
31. srp 2018

Četla jsem příspěvěk a původně nechtěla reagovat ale pak jsem si vzpomněla na jednu knížku a musím říct, že ačkoliv je pro mne v některých věcech značně kontroverzní, tady se zdá, že to sedí...Je to moc těžké a smutné když musíš přihlížet jak je na tebe syn hrubý. Nejspíš ale jeho zlobení vychází z nerovnováhy vašeho vztahu s mužem. Když dítě začne zlobit je to vždy "lekce" a to pro rodiče, kteří to způsobují (nevědomky). Tvůj syn ti vlastně vysílá signál. On vidí jak to u vás chodí a vidí, že ti manžel "ubližuje", na druhou stranu tě vnímá jako slabší (protože se nebráníš) a dítě chce mít silné rodiče. Proto možná někdy bude spíše jakoby na straně otce (automaticky se přidává k silnějšímu). Může se stát, že tobě bude časem vyčítat, že jsi s tím nic neudělala. Jak někdo psal v příspěvku výše, ta změna může být tím, že je více doma a začal to vnímat intenzivněji. Takže prvně se nějak zkus poprat sama se sebou a vyřešit vztah s mužem. Chápu, že existují živější a zlobivější děti ale tvůj chlapeček tím jak s tebou mluví využívá toho co vycítil, tvou slabost a zkouší to na tebe. Zapracuj na své hodnotě (nenech se trápit mužem) a zvýšíš si tak hodnotu u svých dětí. Možná to zní drsně...možná si popláčeš...ale věř, že co je dobré pro tebe je dobré i pro tvé děti a naopak. Držím pěsti 🙂

luckylee
31. srp 2018

@zelenaesmolda tohle je ale ukol rodicu aby zajistili,ze to jejich dite bude vedet.Ma vedet ze se nesmi vzdalovat od rodicu.To taky je celkem lehky.Kdyz syn utikal tak jsem ho nechala se "ztratit" .Ja vedela kde je ale on si pak uvedomil ze je nekde sam a vylekal se a zacal me volat.Ja samozrejme hned pribehla a v klidu mu vysvetlila ze bych ho taky nemusela slyset,mohl by ho nekdo odvezt atd.Ze proste nemuze chodit nekam kde ho nevidime.
To dite to proste potrebuje v ramci moznosti zazit v praxi o co jde.

zelenaesmolda
31. srp 2018

@luckylee ano,je to ukol rodicu a taky jejich zodpovednost.ale spousta z nich ma bohuzel pristup,ze dite potresta za vlastni nepozornost a s tim nesouhlasim

lalusheee
31. srp 2018

@juliemichal a třeba mu dát pár facek? Já byla doma bitá jak žito a teď jsem za tu přísnou výchovu ráda, protože když vidím dneska ty rozmazlený děcka, který s rodiči cvičí tak je mi zle! Je to můj názor. Dřív si děcka nedovolili to co dnes. U nás máme miminko na cestě a už teď vím že se sebou rozhodně nenechám cvičit a nebudu ani bio matka co si nechá vše líbit. Neříkám že budu švy dítě mlátit hlava nehlava ale už teď vím že bude mít rozhodně nastavený mantinely, co si může dovolit a co ne..

klea81
31. srp 2018

@lalusheee mantinely jdou nastavit i bez křiku a bití ;o)

lalusheee
31. srp 2018

@klea81 jak vidíte tak asi ne 🤨

hlasimse
31. srp 2018

@ilonne jj, přesně to dělal i ten 6letý kluk, plácal přes zadek a mlátil do stolu (ale to dělalo víc dětí). Trvala jsem na tom, aby tohle nedělal, řekla jsem mu, že nevím, jak to mají doma, ale tady se to nedělá. Ale pokaždé jsem se ohradila i když to dělal ostatním a opravdu to dělal stále méně.

anazuzzuzana
31. srp 2018

@luckylee ano, taky jsem nechala syna ztratit. Taky jsem mu ukazala co dokaze udelat rozjete auto s jeho hrackou a flaskou na pití. Do silnice by ho uz nenapadlo se rozbehnout, naopak me casto upozornuje, ze jsem se dostate ne nerozhledla. On se svoji vyskou se muze rozhlizet jak chce, ale pokud parkuji na kraji auta, tak stejne nic poradne nevidi. Takze zase je nutne vysvetlit/ukazat, ze rozhlizet se za zaparkovanym autem nestaci a ze dokud nevyroste, tak proste sam prechazet nesmi.
@lalusheee nastavovat mantinely, mit v ramci možností poslušné dite, lze i bez fyzickych trestu a par facek. Pokud ditete bijete, tak z nej nevychovavate slusneho cloveka, ale nekoho, kdo jedna ve strachu. Je autorita prirozena a vynucena. Poslouchala jste, protoze jste nechtela rodice zarmoutit, protoze vam to pripadalo spravne nebo proto, ze jste z nich mela strach. To, ze uz v tehotenstvi vite, ze budete na dite uplatnovat fyzické tresty, je hodne smutné a rozjodne to nema co delat se slusnosti a dobrym vychovanim

Strana
z6