Už nemůžu z mého 6ti letého syna - je sprostý, drzý, nezvladatelný
Ahoj holky už fakt nemůžu z mého 6ti letého syna ☹
Michal byl klidné dítě,hodné,chytré,pomáhal jak se dalo,ale nastal čas prázdnin a od té doby se zhoršil a to hodně moc ☹
začal mluvit sprostě,i k tátovi si to dovolí,že mu nadává aj ☹
před chvíli mi řekl,že mě dobije,křičí na nás,prostě už se nedá zvládnout,říkám si kde mám to svoje milované děťátko,které bylo hodné,mazlivé,pomáhalo nám,ve školce z něj měli radost ☹
vztáhnout na něj ruku nemůžu,protože můj manžel mi to nedovolí a říká mi je otevřené okno,nedělej ostudu ☹
no,ale já si po sobě od něj nenechám řvát a ani aby mi říkal,že mě dobije aj ☹
už fakt nevím co s ním dělat,jsem bezradná ☹
můžete mi prosím poradit co s ním dál ☹ jak z něj udělat zase toho hodného chlapečka?
oni mě tady zničí jak manžel tak malý Michálek ☹
Michal ještě dnes i na jeho nejmladšího brášku natahoval pěstičky a chtěl ho i kopnout ☹ rád mu ubližuje tak i rád ubližuje svému staršímu bráchovi ☹ který se ho bojí ☹
nechápu jak se mohl za ty 2 měsíce takto změnit,nevím co jsem udělala špatně,že se takto začal chovat,nevím proč mi manžel nedovolí mu dát po dupě,myslím si,že by to eventuálně zabrat mohlo ☹
tatínek se mi už zdá jako paranoik ☹
omlouvám se za sloh,ale potřebovala jsem to ze sebe dostat a poradit od Vás,které jste toto zažily co s ním dělat aby nás jednou třebas nezabil ☹
děkuji moc miluji moje syny strašně moc,ale už mě to jeho chování strašně moc bolí a nezvládám to ☹ ☹
prosím rýpalky typu,že si za to můžu sama aj tak tady nekomunikujte píšu si jen o radu a vypisuji se,protože to už nezvládám ☹ ☹
@pratensis neni to offtopic,konecne nekdo kdo neradi at sve dite zbije
@mimiveru aha,takze kdyz tobe da manzel facku protoze jsi treba neuvarila tak je to v poradku?protoze to prece neni muceni nebo rezani?kdybys to nahlasila ma problem za domaci nasili ale bit deti je v poradku?i jedna facka staci k naruseni duvery a ztrate respektu ze strany ditete
@zelenaesmolda A ty jsi třeba nikdy neplácla své dítě přes ruku? To je také týrání? Tak to jsem tedy malou asi týrala, když sahala do zásuvky... Ty kráso, vy jste matroš 😀
@mimiveru proc jsi do te zasuvky nedala chranice misto placani?
@zelenaesmolda Ale funguje, to by ses divila, a má to své plus
@magdalenax co funguje?jsem se nejak ztratila na co vlastne reagujes 🙂
@zelenaesmolda těch pár facek, či jak to bylo napsáno
@zelenaesmolda tak paní magdalena v jedné diskuzi kdysi psala, že se nezdráhá dát facku i svému dospělému synovi, takže to evidentně funguje 😂
@anazuzzuzana ano, funguje
@magdalenax A víš co říkávála moje babička? Dítě, které uteče před výpraskem - je zdravé dítě a pak ho nechat být, když se mu podařilo utéct, a měla svatou pravdu. Dítě si uvědomí, že je malér a to, že uteklo? ... je v pořádku, už by se trestat nemělo a nemá. Podívej se na film Páni, kluci...,
@magdalenax já moc ty normalizační filmy nemusím 😂 jinak moje dítě nemusí prede mnou utíkat a stejně ví, když udělá něco, co by nemělo, a mně se to nelíbí 🤔
já si to nemyslím, ale budiž 😀
@zelenaesmolda Já diskuzi opravdu jen prolítla a akorát mi utkvěly oči na části o vztekání a jestli to děti potřebují nebo nepotřebují pro vývoj. A vlastně nevím, jestli "potřebují" je to pravé slovo, ale já bych to formulovala tak, že některé povahy to zřejmě jinak neumí, než se se svými emocemi naučí pracovat. Podle mě se nedá říct, že když se někdo nevzteká, tak to paušálně u všech "jde i bez vztekání". Upřímně, taky jsem předtím na vztekající se škvrňata a zjevně bezradné maminky koukala všelijak. Mladší syn byl v tomhle směru dobrá škola, uvědomila jsem si spoustu věcí. Vůbec mě hrozně baví, jak ty děti člověka učí. Poté, co se narodil mladší syn, a jak jsou každý z nich úplně jiný, je to pro mě každou chvíli nějaký "aha moment". Věřím, že kdybychom měli čtyři nebo pět dětí, tak mi docvakne obrovská spousta dalších věcí, které mi teď unikají... Zase off topic.
V případě příspěvku zakladatelky jsem se vyjadřovat moc nechtěla a ani nemůžu, protože dítko je o dost starší než naše děti. A ona teorie je krásná věc, ale praktickou zkušenost nemám. Těžko můžu radit. Jedině, co bych se snad mohla odvážit říct, že hrozně moc důležitá je důslednost a jednotný postup obou rodičů. Takže když se něco řekne, mělo by to platit a neměl by přes to jet vlak. Podle mě je lepší neříkat nic, než že za něco kárám, ale dítěti to pak stejně nějak projde nebo to dovolí druhý rodič.
@anazuzzuzana No jako, nezlob se na mne, ale aby mi řekl, že je tohle jeho věc, ok., beru., pokud se to týká jeho vztahu, atd. ..., ale by mi tohle řekl kupř. za stavu, když by si měl vzít půjčku, trvalé bydliště má u nás, tak to by se opravdu se zlou potázal
Můj synovec byl klidné dítě, kterému stačilo domluvit, pochopil a bylo hotovo. Záchvaty vzteku neznal,i jako dospělý 22letý kluk je to flegmatik. Kdežto jeho sestra...tam nepomohlo vůbec nic, domluvy, domluvy, domluvy, vše zbytečné. Prostě musela dostat na zadek, přes ruce. A pořád je to cholerická vášnivá holčina, která emoce projevuje extrémně. Já nemám ráda ten univerzální recept na výchovu dítěte. Doma mám vášnivého štíra s ADHD a flegmatického raka. Jedna výchova se na ně nehodí.
Já jen doufám, že jednou si naše děti, až budou sami rodiče, přečtou třeba tutu diskuzi a porovnají "jejich trendy" výchovy. Dřív se s dětma nikdo nemazal, hlavně kvůli rychlosti života, nebyl prostě prostor pro nějaké přemlouvání, domlouvání, to je až naše doba taková pomalá a dostupná (knížky, kurzy) a lidi prostě hledají alternativy. Což je dobře, ale nic se nemá přehánět.
Myslím, že autorka dostala plno rad a dokáže si pomoci. Já se jdu zase věnovat něčemu plnohodnotnému 🙂
@magdalenax a muzes mi rict jaky to ma vychovny efekt?krome toho,ze se dite jenom boji trestu ale vubec nechape proc vlastne nechces aby danou vec delalo?ukazes mu,ze ty ho zbit muzes protoze jsi silnejsi a ze problemy se resi nasilim.
co kdyby te tve ditko zbilo az budes stara a treba se ztratis nebo neco rozbijes?bylo by to tyrani protoze dospely k dospelemu si to dovolit nesmi ale k detem,ktere jsou slabsi je to v poradku?neni to trosku padle na hlavu?deti mame chranit a mely by nam duverovat,ne se nas bat
@zelenaesmolda když klukovi třikrát řeknu, že za chvilku už jdeme a má se obléct, a on si vezme další hračku jako by se nic nedělo a čeká co bude, tak ho placnu přes zadek
@juliemichal Zkus počkat na školní rok, co to s ním udělá. Třeba je to opravdu jen frustrace z nudy apod. Moje malá je taky na zabití 🙂 Vyhlížím 3.9 už 14 dní 😀
Co třeba podnikal přes léto, výlety, dovolená, tábor???
Pokud si doma s dětma a manžel v práci, tak je stejně drtivá většina výchovy na tobě...
Co třeba předchází tomu, že začne vyhrožovat násilím apod? Co ho tak rozzuří?
@astyna moje dite ma zachvaty vzteku temer kazdy den momentalne.Rve porad.A presto na nej nemusim vztahnout ruku a zna hranice.
Domlouvanim a vysvetlovanim taky moc casu netravim..Jen stacilo trosku popremyslet a divat se na veci z jeho pohledu.A vzit se do nej.
Taky to muze byt povahou.Je to introvert a nesvuj mezi lidma ale neboji se zarvat i na verejnosti.A i tak jsem ho nikdy necapla a netahla pryc.Parkrat jsem to JA nezvladla a placla ho pres zadek...a opravdu jsem se mu uprimne omluvila protoze vztek se bitim zvladat nesmi.Nikdo nema pravo bit nekoho.
Proc se deti bit muzou ale treba psi ne?
@zelenaesmolda Dítě se nemusí bát trestu, proč by mělo, proč by se mělo bát? Pokud vnímá, že to či ono nesmí a přesto to dělá, tak nejspíš ví, že ho čeká trest a může si vybrat. Buď nedělat, co nesmí, nebo potom následuje trest, jestli ho plácnu, nebo mu zakážu večerníčka, nebo mu na určitou dobu seberu oblíbenou hračku..., . Je to stejné, jako u dospělých. Pokud je dospělý vedený nějakým výchovným základem, tak ví, že když vykrade banku, bude následovat trest - půjde si prostě sednout. Dospělého vedou zákony, dítě, které jim nerozumí - rodiče. Není nutné vždy použít fyzický trest, v některých případech bohužel nic jiného nefunguje. A že to má vše něco do sebe? Má...! Dítě se samozřejmě brání a tím se učí i bránit vůči svému okolí. Nemusí to být zrovna rváč, či nějaký šikanovatel, ale naučí se jisté sebezáchovy a sebeobraně, nebude z něj otloukánek, na kterého si každý dovolí. Hranice jim však musí vnuknout rodiče, aby tomu nebylo tak, že on mi roztrhl obrázek, tak mu za to vyrazím oko
Mě se hrozně líbí, jak tu poučují maminky malých dětí a tím myslím i mladší čtyř let, jak se má vychovávat předškolák 😀
Asi jako já kdybych poučovala maminku puberťáka jak má jednat se svým dítětem 😀 taky budu úplně out 😀
Předškolák umí sakra dobře cukat s nervama rodičů a je si toho moc dobře vědom!
A na některé děti by nestačilo mít hubu jako tlampač aby to pochopili!
@kittyy17 a co tim placnutim vyresis?pujde se oblect?pochybuju :D
@magdalenax jak se dite nauci branit tim,ze ho rodice biji?jim se branit nesmi jinak dostane jeste vic.protoze prastit dite je prece v poradku ale nedejboze kdyz se to dite zacne branit.takovi rodice to potom schytaji ve stari,vsechno se jim vrati a nebudou se moct ani divit az taky od ditka dostanou pres ruce
@zelenaesmolda Hele, nijak, vůbec nijak, - ale to jen v případě, že by dítě bylo bez rukou a nohou, - fuj, napsala jsem to hnusně, ale jak jinak s Tebou?
Fakt mě tady baví ty bio matky psycholožky 😂😂😂
Mě zas baví, jak moc někdy diskuze o výchově prožívají ti, co jsou (zatím) bezdětní. Jak mají ve všem jasno. Asi jsem nebyla jiná. 😉
A musím začít jíst bio a studovat psychologii, když svého syna nebiju nebo existují nějaké výjimky? Nerada bych začala syna mlátit jen proto, abych si občas mohla dát nějakou prefabrikovanou prasárnu 😕

@zelenaesmolda
@luckylee
Vážené dámy, nikdo tu ale nemluví o řezání a mučení dětí. Tak tu laskavě nepřehánějte 👍